Hvordan lage et arrangementsted

Hvordan lage et arrangementsted


Så du planlegger å kaste fest og vil få flest mulig mennesker til det. Eller kanskje du bare trenger å markedsføre forskjellige arrangementer og få besøkende registrert. Avhengig av hva dine endelige mål er, kan det hende du må opprette en begivenhetsnettsted fra bakken. Oppgaven er enklere enn det virker med tanke på dusinvis av spesialiserte byggherrer og plattformer for nettsteder som krever ikke kodingsferdigheter eller ansette outsourceutviklere som vanligvis koster tusenvis av dollar.

Et dedikert arrangementsside er et godt verktøy for å håndtere effektiv merkevarebygging og introdusere viktige funksjoner for å holde besøkende engasjert. Det lar deg regelmessig komme med oppdatert innhold og detaljer, nye hendelsesbeskrivelser, billettsalg, spesialtilbud osv. Alt du trenger er å sørge for at en valgt plattform leverer nok tilpasningsverktøy.

Og før vi dykker dypt ned i fasene i opprettelsesprosessen, må vi finne ut om du faktisk trenger et arrangementsted eller det er enklere verktøy for å takle oppgaven. Det avhenger av målene, begivenhetstyper og formål hvorfor du trenger å markedsføre det.

Hvordan opprette en begivenhetsnettsted (The Ultimate Step-by-Step Guide):

 1. Før du begynner: Skal alle arrangementer ha et nettsted?
 2. Velg en plattform for å opprette en begivenhetsnettsted
 3. Få et domenenavn & Webhotell
 4. Sette opp en mal og tilpasse nettstedet ditt
 5. Hvor mye koster et nettsted for arrangementer
 6. Inspirasjon: Eksempler på nettsteder med store arrangementer

1. Før du begynner: Skal alle arrangementer ha et nettsted?

Svaret er “JA”, men bare hvis du planlegger å arrangere en enorm begivenhet som finner sted regelmessig. Det har ikke noe å si om vi snakker om kommersielle show med billettsalg eller ideelle organisasjoner (kirker, veldedige organisasjoner, studenters fagforeninger osv.). Nettstedet vil trene i tilfelle en massiv hendelse.

Man vil neppe sette pris på å håndtere nettoppbyggingsprosessen for en en-natt-utdrikningslag, bryllupsprøving eller eks-studenters møte. For mindre utgaver kan du få mest mulig ut av Hendelser Facebook-app som er gratis og enkel å bruke. Det hjelper vennene med å finne hendelser som finner sted i deres bydel, så vel som å gjøre noen små ordninger.

Hvis du trenger forbedret funksjonalitet, kan du se etter en plattform som gjør det mulig å gjøre følgende.

Administrer effektiv merkevarebygging

Et sterkt arrangementsside bør komme med effektiv merkevarebygging. Du ønsker sannsynligvis at de besøkende ikke bare skal lese litt generell info, men også delta på noen måte:

 • Kjøp billetter.
 • Logg på til arrangementet.
 • Abonner for å holde kontakten med oppdateringer.
 • Delta i diskusjonene.
 • Se gjennom medieinnhold osv.

Hovedideen er å levere minneverdig innhold. La besøkende huske hendelsen og få dem til å ønske å komme tilbake. Den eneste måten å oppnå dette på er å lage et stilig nettsted med trendy design og funksjoner for å samhandle med brukerne. Det er her den andre utgaven oppstår.

Tilpasningsverktøy

Nettstedet ditt vil kreve et sett med spesifikke funksjoner, avhengig av arrangementstypen. De vanligste funksjonene inkluderer:

 • En kalender for gjentagelse av hendelser som finner sted med jevne mellomrom.
 • Kassa funksjon hvis du planlegger å selge og markedsføre billetter.
 • Et enkelt påmeldingsskjema hvis det er en påloggingsprosess for å delta i arrangementet.
 • Send markedsførings- og markedsføringsverktøy for å sende infooppdateringer, nye tidsplaner, spesialtilbud, kampanjekoder og mer.
 • Integrering av sosiale medier for maksimal brukernes rekkevidde via alle tilgjengelige kanaler og plattformer.

Nok en gang vil nettstedets funksjonalitet hovedsakelig stole på begivenhetstypene du ønsker å markedsføre.

Responsiv utforming

En viktig funksjon for begivenhetsnettsteder, som de fleste av dine potensielle brukere, vil sannsynligvis få tilgang til det via mobile enheter. Så du trenger en plattform som vil hjelpe deg med å lage mobilvennlige sider med letthet. Det lar deg generere høyere trafikk og forbedre brukernes tilfredshetsgrad.

Etter at vi har definert fremtidens funksjonalitet og funksjoner for å se etter, la oss se på alternativene for bygging av nettsteder.

2. Velg en plattform for å opprette en begivenhetsnettsted

Hver plattform har sin unike spesialisering. Noen nettstedbyggere er designet for å møte e-handelsbehov mens andre jobber bedre for innholdsbaserte nettsteder. En ting er tydelig, det har de blitt ekstremt populært gjennom årene på grunn av brukervennlighet og fleksibilitet levert til millioner av aktive abonnenter.

Samtidig har noen teknologier vist seg å være mer fleksible enn andre. De er med på å lage prosjekter av forskjellige typer takket være utvidet funksjonalitet. Når du vurderer arrangementssider, Wix og WordPress er utvilsomt ledere.

Wix – er vår anbefaling nr. 1, og her er grunnen til:

Brukervennlighet. Personer uten koding kan opprette ferdige nettsteder bokstavelig talt på få minutter. Systemet bruker AI-algoritmen implementert i systemets skikk Wix ADI-løsning. Den bruker info om fremtidens nettsted og nisje for å tilby forhåndsbygde layouter med nødvendige widgets som allerede er installert.

Wix-arrangement

Alt-i-ett-plattform. Med Wix trenger du ikke å ta vare på hosting og domene separat. Hver abonnementsplan har alle nødvendige eiendeler og fasiliteter for å designe, opprette, tilpasse og distribuere nettstedet.

Wix Events. En prisvinnende app designet for å kaste fester, være vert for stevner, selge billetter til konserter og show, osv. Du får faktisk et knippe verktøy for å lage dedikerte evetider, endre dem, integrere betalingstjenester, lage og administrere gjestelister og mer.

Wix App-hendelser

3. Få et domenenavn & Webhotell

De som har hoppet over de første avsnittene, bør vite at vi personlig anbefaler Wix som den beste løsningen for å lage arrangementsnettsteder og WordPress som det nest beste CMS for dine formål. Hver plattform kommer med et domene og hosting selv om det er på en litt annen måte.

Domener og hosting for et Wix-nettsted

Som det ble sagt tidligere, er Wix en alt-i-ett-plattform. Det betyr at systemet har planer for forskjellige behov med alle funksjoner som allerede er inkludert. For en fast pris får du hosting og gratis domene. Hver funksjon blir aktivert så snart du logger deg på og kjøper en plan.

Domenet og hosting for et WordPress-nettsted

Situasjonen med WP CMS er litt annerledes. Selve systemet tilbyr ikke vertsfasiliteter eller domeneregistrering. Ettersom du fremdeles trenger å finne en pålitelig hostingleverandør, er det en god idé å velge Bluehost.

WordPress dashbord

Det er den offisielt WP-anbefalte plattformen som gjør det enkelt å bruke CMS takket være sømløs integrasjon, auto plugin og systemoppdateringer, sikkerhetsmidler, tilgang til plugins og temaer, etc. Listen over funksjoner inkluderer et 1-års domene etter registrering i tillegg til vertsfasiliteter. Det har vært det beste alternativet for alle WordPress-nettsteder.

4. Sette opp en mal og tilpasse nettstedet ditt

Nå er du klar til å designe ditt fremtidige nettsted, i tillegg til å fylle det med innhold, mediefiler, widgets, etc. hvis du velger Wix, vil du dra nytte av en enkel redigeringsprosess takket være dra-og-slipp-verktøyet. Ingen kodings- eller programmeringsferdigheter er nødvendige. Vi har allerede nevnt om det AI-baserte Wix ADI-verktøyet som tilbyr ferdige sideoppsett.

Wix ADI Theme

Den andre varianten er å velge mellom over 500 stilige og responsive maler som refererer til forskjellige forretningsnisjer. Arrangementsprosjekter er ikke et unntak. Du trenger ikke en gang å tilpasse siden. Hvert tema kommer med forhåndsinnstilte tillegg i tillegg til Wix Event-appen som er tilgjengelig på Widget Market Marketplace. Det siste er å legge til relevant innhold, flere bilder eller videoer, forhåndsvise nettstedet ditt på forskjellige stasjonære og mobile enheter, koble til domenet og publisere det.

Komme i gang med WordPress er litt vanskeligere selv om redaktøren i seg selv er veldig enkel også. CMS har et stort utvalg av plugins og temaer. Den eneste forskjellen fra Wix er at her må du finne og installere dem manuelt. Samtidig ser tilpassede gratis temaer ganske like ut.

WordPress-tema

Selv om du absolutt ønsker deg noen eksklusive layout, er det bedre å velge Premium betalte temaer. De er også lydhøre og har et mer stilrent design. En annen ulempe er at med WordPress må du kjøpe og laste ned malen separat mens Wix tilbyr alle nødvendige verktøy i pakken slik at du sparer tid.

5. Hvor mye koster et nettsted for arrangementer

Det er ikke nødvendig å ansette utviklere eller prøve å lage denne nettstedstypen fra bakken. Utfordringen er nær umulig med tanke på funksjonalitet og funksjoner som ferdige maler levert av Wix og WordPress allerede har. Brukere har en mulighet til å bruke dem alle til en relativt lav pris. La oss se på den endelige kostnaden per årelange prosjekt laget på Wix og WP.

Wix byggekostnad for nettsteder

Den månedlige prisplanen starter på $ 8,50. Vi vurderer en kombinasjonsplan med det gratis 1-årige domenet i tillegg til 2 GB lagringsplass og 3 GB båndbredde som vert for ditt nettsted. Som et resultat vil den endelige nettstedskostnaden være $ 102 per år med alle nødvendige funksjoner, tilleggsprogrammer og maler inkludert i pakken.

Wix nettstedprising

WordPess byggekostnad for nettsteder

CMS er gratis. Imidlertid har vi notert om verts- så vel som Premium-maler. De koster fra $ 30 til $ 290 avhengig av design. Den gode nyheten her er at de kommer med engangsutbetalingen.

Bluehost-priser

I tillegg betales også noen plugin og tjenester mens gratisabonnement tilbyr et begrenset utvalg av instrumenter. Det siste, men ikke minst, er WP-optimalisert hosting levert av Bluehost. For bare $ 2,95 per måned får du et komplett sett med verktøy inkludert et domene, WordPress-integrasjon, system-sikkerhetskopieringer osv. Til slutt må du betale rundt $ 110 per år (plugins og hosting) + $ 30- $ 200 en gang for en premium WordPress-tema.

6. Inspirasjon: Eksempler på nettsteder med stor begivenhet

For å bevise anbefalingene våre angående de valgte plattformene og gjøre dem mer opplagte, har vi gjennomført en liste over beste eksempler på arrangementssider bygget med Wix og WordPress:

Web Design Pro Innovations Conference - eksempel på Wix-arrangementets nettsted
TechConfInternational Floriculture Expo - Eksempel på WordPress-begivenhetsnettsted
FloriExpoWorld Investment Conference - Eksempel på WordPress-begivenhetsnettsted
WorldInvestConf

Du kan også se på mer ekte Wix-nettsteder ved å bla gjennom denne samlingen.

Konklusjon

Prosessen med å bygge et nettsted for arrangementer er enkelt i tilfelle du vet hvilken type arrangement du vil promotere. Tanken er å definere de viktigste målene og formålene med å gå live. Planlegger du å selge billetter til konsertene, holde stevner eller studentmøter, promotere kulturelle eller ideelle organisasjoner? Noe av det ovennevnte krever en fleksibel, kostnadseffektiv og brukervennlig plattform.

Wix og WordPress ville være det beste alternativet. Mens Wix er den åpenbare lederen med alle nødvendige funksjoner som er inkludert i hver plan, reduserer den tilpassede Event-appen sine priser som allerede inkluderer hosting og domene. WordPress kan også være et godt valg, selv om det vil kreve flere manipulasjoner som kan virke å være litt vanskelig for ikke-teknikere fra starten av.

Opprett en begivenhetsnettsted gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map