Hvordan lage et domenenavn gratis

Hvordan lage et domenenavn gratis


Et domenenavn sikrer en unik tilstedeværelse på nettstedet ditt. Enten du er en person, organisasjon eller selskap som ønsker å etablere prosjektidentitet, er det å ha et domene et must. På den ene siden kommer det med et mer profesjonelt og pålitelig utseende av nettstedet. På den annen side øker et unikt domenenavn plattformens troverdighet og anerkjennelse. Å få et domenenavn er meget lett. I tillegg kan brukere dra fordel av gratis alternativer der ute.

Hvorfor kan du faktisk trenge å opprette et domenenavn gratis? Den viktigste årsaken ligger hovedsakelig under overflaten av begrensede budsjetter og stram prosjektfinansiering. Nettstedseiere prøver å ta den minste sjanse og spare et par dollar. Slik iver kan imidlertid ha dårlige konsekvenser for prosjektet, spesielt på lang sikt. Vil du heller ta den risikoen når kostnadssaken ligger mellom $ 10 og $ 15 per år! Hvis ja, kan du se på noen enkle måter som kan forklare hvordan du oppretter et domenenavn gratis.

Artikkelen skal beskrive flere hovedveier som inkluderer:

 1. Tradisjonelle domeneregistratorer.
 2. Gratis alt-i-ett-byggeplattformer.
 3. Gratis domenetjenester.

La oss sammenligne og kontrastere alle tilgjengelige alternativer og definere det beste med tanke på nettstedets behov og mål.

1. Tradisjonelle domeneregistratorer

Med så mange domeneregistreringstjenester vil det aldri være vanskelig å få et unikt domene. Det har ikke noe å si om du bare har ideen om å opprette en webside eller allerede har behov for å starte byggeprosessen, dette alternativet kan være det rette valget.

For eksempel planlegger du bare å lansere et nettsted i nærmeste fremtid, men trenger fortsatt å ta deg tid. Tradisjonelle registrarer gjør det enkelt å registrere domenet for det fremtidige prosjektet og beholde det så lenge brukere kan trenge det. Den gode nyheten her er at du opptrer som rettighetshaver og har full kontroll over immaterielle rettigheter.

Det er med andre ord opp til deg om du vil beholde domenet eller selge det i tilfelle du ikke bruker det lenger. Å kjøpe domener fra slike tjenester gir full frihet. De viktigste fordelene inkluderer:

 • Personvern. Du er den eneste eieren av domenet. Den tilhører deg og er beskyttet under domenereguleringen.
 • fleksibilitet. Du kan velge hvilket som helst navn for å opprette et eksklusivt, unikt og fangende domene, som er avgjørende for virksomheten. Du kan ha fordel av TLD (toppdomener) som er mer verdsatt av søkemotorer.
 • Brukervennlighet. Innkjøpsprosessen er veldig enkel og rask. De fleste registrarer tilbyr et håndfull sett med tutorials. installasjonsveiledninger og artikler som beskriver hvordan du kobler domenet ditt til en valgt nettstedbygger eller CMS.
 • Kontroll. Du får full tilgang til tilleggstjenester, inkludert domeneauksjoner, kundesupport, domeneoverføring, osv. Dessuten er det mulig å koble domenet til CMS eller nettstedbygger med bare et par klikk, samt bytte plattform når som helst. Ingen spesielle ferdigheter kreves.
 • gunstig. Som regel kjøper du et domene i 1 år med rett til å fornye det. Årsprisen varierer fra $ 10 til $ 15 for en TLD med utvidelsen .com, .net eller .org avhengig av prosjektspesialisering og nisje..

Den viktigste ulempen her er at du må finne hosting separat mens noen ekstra innstillinger kan være nødvendige. For eksempel kan det hende du må endre servernavn, IP-adresser osv. Disse begrepene kan høres litt forvirrende ut for nybegynnere. Imidlertid er det ingenting utfordrende. Dessuten kan du alltid velge profesjonell assistanse levert av kundesupport.

Noen vil kanskje si, “alternativet er ikke gratis”. Det er det ikke. På den annen side får du full kontroll så vel som juridiske rettigheter over domenenavnet for bare $ 10 per år. Ville det virkelig være en så stor utfordring?

Pros:
Ulemper:
&# X2714; 100% lovlig eierskap.
&# X2714; Ubegrenset fornyelse.
&# X2714; Rimelig pris.
&# X2714; Enkel konfigurering og installasjon på stedet.
✘ Ikke gratis, selv om $ 10- $ 15 per år neppe ville være noe hinder.

Dommen: likevel den beste løsningen for alle typer nettsteder og mål. Du får ditt eget eksklusive domenenavn med full frihet, fleksibilitet og kontroll uten å måtte holde deg til en eneste plattform for godt.

2. Gratis nettstedsbyggerdomener

Nettstedsbyggere ser ut til å være en enkel alt-i-ett-løsning for folk som ikke ønsker å administrere flere prosesser hver for seg. En bruker trenger bare å velge en plan og få et fullt utstyrt instrument med ferdige maler, integrerte tjenester, hosting og … et domene, selvfølgelig.

Problemet med gratis domenenavn her er at de bare gis i form av et underdomene. Med andre ord, den vil inneholde navnet på plattformen rett ved siden av firmaets navn, noe som absolutt er dårlig når det gjelder anerkjennelse og optimalisering av søkemotorer.

I tillegg er gratis planer vanligvis designet for bittesmå nettsteder eller testprosjekter. De har begrenset båndbredde, lagring og andre viktige funksjoner som kreves av voksende prosjekter. På den annen side kan du oppgradere planen din og koble til SLD- eller 2SD-domenet.

Wix gratis domene

Lag et gratis domene med Wix

Å få SLD med en nettstedsbygger er enkelt. Slike domener er i utgangspunktet gitt som et gratis alternativ for brukere, som kjøper årsplaner eller velger pakker som er høyere enn basistilbudet (Premium, Pro osv). Når du fullfører betalingen, får du en fullstendig plan med en formelt gratis SLD.

De viktigste fordelene her inkluderer:

 • Alt-i-ett-pakke. Du får alt du trenger innenfor en enkelt plan, inkludert sikker hosting, kundesupport og andre verktøy. Den dårlige nyheten er at du trenger å holde deg til en valgt plattform uten mulighet til å endre den i fremtiden, med mindre den tilbyr import / eksportfunksjon som vanligvis betales.
 • Lett å bruke. Brukere takler ikke innstillinger eller tekniske problemer. Domenenavnet blir registrert automatisk og koblet til ditt fremtidige nettsted. Du vil imidlertid ikke kunne selge eller gi den videre til en annen bruker.
 • Utvalg av alternativer. Nettstedsbyggere tilbyr forskjellige pakker og planer til en fornuftig pris. Hvis gratisplanen ikke passer dine behov, kan du oppgradere til en høyere plan uten å sette lommeboken i fare.

Nok en gang vil planen fungere for totale nybegynnere og ikke-teknikere som ikke ønsker å bli involvert i alle aspektene ved domeneregistrering eller tilkobling. Du kan få et gratis tilpasset underdomene, så vel som en gratis SD som en del av den årlige pr Pro-pakken. Å finne en relevant nettstedbygger ville også være et stykke kake med tanke på hundrevis av potions på nettet.

Pros:
Ulemper:
&# X2714; Rask og enkel å bruke.
&# X2714; Ingen tekniske ferdigheter kreves.
&# X2714; gunstig.
✘ Du holder deg til en enkelt plattform.
Free Gratis planen er ikke nok for et voksende nettsted.
✘ Tilpassede domener med plattformens navn.

Dommen: et godt alternativ for folk som ikke ønsker å bli involvert i byggeprosessen i det hele tatt. Mangelen på fleksibilitet kan fremdeles være et problem på lang sikt. På den annen side kan en gratis SLD være en god løsning hvis du har råd til å betale for årsplanen eller oppgradere til premiumpakker.

3. Gratis domenetjenester

Slike plattformer tilbyr vanligvis gratis domeneregistrering med .tk, .ml og andre utvidelser. De er ikke gode for langvarige prosjekter som krever et godt nivå av troverdighet. Med andre ord, å velge slike tjenester er en dårlig idé i tilfelle du vil etablere en solid online-representasjon.

Det faktum at slike domener er gratis, resulterer i mange tvilsomme nettsteder som hovedsakelig brukes av spammere og hackere. En annen stor ulempe er at du faktisk ikke eier et slikt domene. Det betyr at alle kan hente det fra deg uten å varsle. Du kan ikke bare miste domenet, men også sette hele prosjektet i fare.

De viktigste funksjonene her inkluderer:

 • Ingen kontroll. Enhver bruker kan velge domenet når som helst. Du er ikke eier.
 • Ingen juridiske rettigheter. Du kan bare oppføre deg som av domenebrukeren, men ikke som en lisenshaver. Dessuten har du ingen overføringsrettigheter.
 • Dårlig rykte. Spammere og hackere bruker gratis domeneforlengelser med det formål å spre skadelig programvare eller koder hovedsakelig.

Som et resultat er det ikke et eneste poeng for å velge dette spesielle alternativet. Du bør holde deg unna gratis domeneregistreringstjenester, siden de ikke er bortkastet tid.

Pros:
Ulemper:
&# X2714; De står fritt til å registrere seg. Det er det. ✘ Ingen lovlig eierskap, ingen fleksibilitet når det gjelder overføring.
✘ Ingen offisiell lisensiering.
✘ Ingen støtte.
✘ Et dårlig rykte på nettet.

Dommen: unngå å bruke dette alternativet.

Bunnlinjen

Et domenenavn er neppe saken å spare penger på spesielt vurderer rimelig årlig registreringspris. Hvis du planlegger å opprette en anerkjent, langsiktig og velfungerende online virksomhet, vil det å kjøpe ditt eget domene være det beste alternativet. Det gir maksimal frihet og fleksibilitet i tillegg til alle juridiske rettigheter og muligheter til å bruke den i fremtiden for maksimalt $ 15 per år. Det er knapt prisen for å sette ditt fremtidige nettsted i fare?

Opprett et gratis domenenavn

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map