Hvordan lage et gratis forumnettsted

Hvordan lage et gratis forumnettsted


Nettfora gjør det enkelt for oss å starte diskusjoner, finne likesinnede og også fremme vår virksomhet. Forum kan kjøres som et vedlegg til et større nettsted, eller finnes på egen hånd. Hvis du ønsker å bygge et forumnettsted, er det tre måter å utføre denne oppgaven på.

Mange tror at fora dør på grunn av sosiale nettverk. I det siste pleide fora og meldingstavler å være sosiale medier. Men i dag, med alle våre Facebook-, Twitter- og Instagram-kontoer, glemmer vi ganske enkelt forumdiskusjoner. Likevel har de fortsatt stor verdi.

Tro det eller ei, men fora er fortsatt et av de mest populære stedene å stille og svare på spørsmål om merker og produkter. Bedrifter bruker dem som skreddersydde og mer målrettede, velorganiserte sosiale medier som de har full kontroll over. Er det ikke bra?

5 måter å bygge et forumnettsted på

Å opprette eller legge til et forum til det eksisterende nettstedet har flere fordeler om gangen. Du organiserer ikke bare nettsamfunnet og oppmuntrer til aktiv brukermedvirkning, men øker også nettstedets popularitet og vokser brukerbase i det lange løp. Fora gir mer informasjon om prosjektet ditt og alle relaterte nyanser de fleste brukerne er interessert i.

Prosessen med å opprette forum er ikke så komplisert, men den involverer flere må-ha trinn. Kompleksiteten i prosedyren avhenger også av typen og størrelsen på forumet du skal lansere, samt webbyggingsverktøyet du velger for dette til alle formål.

Det er flere tjenester du kan bruke for å starte og administrere et forum. Nettstedsbyggere er de mest funksjonsbelagte og kraftige systemene som gjør det mulig å starte denne typen prosjekt, men du kan også gi preferanser til open source plattformer. Mange av dem er spesielt bygget med tanke på opprettelse av forum, og fungerer derfor utmerket for dette alle mål.

WixWix – er en av de mest populære moderne DIY-nettstedbyggere, som gjør det mulig å lage et forum via integrering av en spesiell forum-app. Systemet har flere nettverksbyggingsverktøy og tilpasningsalternativer for å gi prosjektets høye utseende. Wix

WordPressWordPress – er det verdens populære Content Management System, som gjør det mulig å bygge et forumnettsted ved hjelp av bbPress-plugin-integrasjon. Dette er en spesialisert forumprogramvare, som ble utviklet av WordPress-eksperter med brukervennlighet i tankene. WordPress

uCozuCoz – er en av de mest funksjonsbelastede nettskipsbyggerne, som lar deg opprette et funksjonelt og brukervennlig forum ved å koble til og aktivere en tilsvarende forummodul. Nettstedsbyggeren åpner for rask og enkel tilpasning av forumet og videre styring. uCoz

Facebook-gruppenFacebook-gruppen – er en gruppe medtenkere som er opprettet i Facebooks sosiale nettverk, som deler de samme ideene og ønsker å komme i kontakt med andre brukere, som har de samme interessene og målene. Gruppene er tilgjengelige for alle brukere som har Facebook-kontoer og ønsker å bli med i samfunnsdiskusjonene. Facebook-gruppen

phpBBphpBB – er en gratis open source-programvare for å bygge forum, som kan brukes til å forene en gruppe mennesker som deler de samme målene og interessene. Programvaren har en omfattende database med utvidelser som gjør det mulig å lansere og tilpasse hvilken som helst forumtype du trenger. uCoz

Uansett hvilken løsning for forumskaping du vil gå etter, vil du fortsatt måtte lære det grunnleggende om bruken. Hvert system har sine fordeler og ulemper, noe som krever bevisst tilnærming til utvelgelsesprosessen. La oss se på egenskapene til hver plattform nå for å gjøre det lettere for deg å velge.

1: Wix – The Best Forum Builder

Wix Forum Main

Selv om du nylig har begynt å jobbe i nettbyggingsnisjen, har du helt sikkert hørt om det Wix. Dette er en nettstedsbygger, som har universell karakter og anerkjennelse. Det ble grunnlagt i 2006 og har over 125 millioner registrerte brukere over hele verden. Tjenesten tillater lansering av nettsteder av forskjellige typer. Forum er ikke et unntak.

Tjenesten har vunnet popularitet hos dyktige webdesignere og nybegynnere på grunn av sin brukervennlighet, omfattende opplevelse av nettbygging den sikrer, bekvemmelighet, overkommelighet, fleksibilitet og mangfoldighet av designtilpasningsverktøy den tilbyr. Flere millioner nettsteder er allerede bygget med denne tjenesten, og mange flere er fremdeles under utvikling.

Wix fordeler

 • WYSIWYG Editor. På grunn av dette redigeringsalternativet, spiller ikke brukeropplevelsen veldig mye når det kommer til forumopprettelse.
 • Wix Forum. Denne gratis widgeten er tilgjengelig i Wix App-markedet, gjør det mulig å opprette et online fellesskap rundt et nettsted og gir et omfattende utvalg av funksjoner (brukervennlighet, rask installasjon, kommenteringsalternativ, abonnement på andre brukere, posttillegg, redigering og planlegging, foto- og videointegrasjon, alternativ for fjerning av innlegg osv..).
 • WIX ADI. Artificial Design Intelligence er et nyttig verktøy som forenkler forumets byggeprosess ved automatisk å generere et ferdiglaget nettsted basert på informasjonen som gis.
 • Nisjemaler. Wix tilbyr et sett kvalitetsnisjespesifikke mobiloptimaliserte maler som passer perfekt for forumet ditt.
 • App-markedet. Dette er stedet hvor du kan finne flere widgeter som kan integreres ytterligere i forumet ditt (ChatRoom, Kommentarer, LiveChat, Smart Chat, Form Builder, ShoutOut Mailout osv.).

Wix er rik på funksjoner som vil hjelpe deg med å fullføre hele forumets opprettelsesprosess med letthet og bekvemmelighet.

Se den komplette listen over funksjoner i min dybde Wix gjennomgang.

Slik bygger du et forum med Wix

I 2017, etter 10 år siden lanseringen, har Wix aktivert en forumbyggingsoppdatering. Jeg lurte på hvorfor det ikke var noe slikt alternativ før. Men nå anses denne nettstedbyggeren for å være allsidig.

Her er en kort guide til hvordan du oppretter et gratis forum med Wix:

 • Trinn 1: Registrer deg med Wix og lag et nettsted.
 • Hvordan lage et gratis forumnettsted

 • Steg 2: Velg Forum App fra Wix App Market. Du finner den i delen om sosial app (det er gratis).
 • Wix Forum Hovedvisning

 • Trinn 3: Nå mottok du en standard forummal. Som du ser, skiller Wix forum seg fra standard forumvisning. Med strukturen i blokkkategorien og logobilder ser den i det minste moderne og attraktiv ut.
 • Trinn 4: Sett opp forumet ditt. Wix har mange foruminnstillinger, men de er kompakt pakket inn i 6 menyalternativer.
 • Wix Forum Innstillinger

 • Trinn 5: Velg en visning av foruminnlegg. Du kan velge mellom “Kort” -visning eller “Klassisk” -visning.
 • Wix Forum

 • Trinn 6: Publiser nettstedet ditt, og forumet ditt er live.

Som du ser, er prosessen med å lage forum enkelt og rask. Det har ikke noe å si hvilken webdesignopplevelse du har – opplæringen vil gi deg enkle og forståelige tips om forumdesign.

Hvis du velger en gratis Wix-plan, er du i stand til å opprette en webside på Wix-underdomene (nettadressen til nettstedet ditt vil se ut som user.wix [.] com / nettstednavn). Pluss at nettstedet ditt vil inneholde et annonse-banner. Jeg tror du vil være enig i at slik URL og annonser ser ubehagelige ut. Ingen løsning på at du bør abonnere på en av de betalte planene som starter fra $ 8,50 / mo.

Egentlig er et forum et nyttig verktøy for å komme opp til personlige eller forretningsoppgaver du har. Hvis du er bedriftseier, vil forumforbindelse hjelpe deg:

 • øke omdømmet til nettstedet ditt (og selskapet);
 • føre oppmerksomhet fra brukere og potensielle forretningspartnere;
 • vokse kundebase;
 • bringe overskudd;
 • styrke kundenes tillit;
 • legge til den generelle rangering av søkemotorer osv.

Lag et forum med Wix

2: WordPress + bbPress – Gratis online forumplatform

Wordpress

WordPress – er et moderne innholdsstyringssystem med full funksjonalitet, som har vunnet verdensomspennende popularitet på grunn av sine omfattende integrasjonsalternativer og profesjonell designtilpasningstilnærming. Plattformen gir for øyeblikket millioner av nettsteder over hele kloden, og den fortjener med rette å bli betraktet som nisjeleder. For å få mest mulig ut av å bruke WordPress forventes det at du har kodingsevner, og du trenger også tid til å beherske tjenesten.

Når det gjelder forumutvikling med WordPress, er bbPress det mest passende alternativet. phpBB – er den beste gratis forum-plugin, som ble spesielt laget av WordPress webdesignproffer med brukervennlighet i tankene. Plugin-en gjør det mulig å integrere et fullstendig diskusjonsforum på det WordPress-drevne nettstedet. Plugin-en er fokusert på fleksibilitet, enkelhet, hastighet, kvalitet og dyp WordPress-integrasjon. Dette utløser til slutt verdig resultat du stoler på.

bbPress

WordPress + bbPress Fordeler

 • Gratis bruk. Både WordPress og bbPress er enkle å bruke for alle. CMS krever ingen avgifter for å lastes ned, installeres og utforskes. Det samme handler om plugin-modulen.
 • Enkel oppsett. Du trenger ikke å være en kodingsproff for å koble til og konfigurere plugin-modulen. Prosessen er enkel, rask og intuitiv. Så er videre plugin moderering. Hvis det er noe du ikke forstår, eller hvis du er i tvil om bruken av pluginen (eller CMS), er omfattende brukerfellesskapsstøtte alltid tilgjengelig.
 • Komplett integrasjon. Plugin-en er fullt integrert i CMS, og du vil få direkte tilgang til sentralkontoen så vel som til det enhetlige adminområdet for å kunne justere de nødvendige innstillingene. Generelt innebærer bbPress-plugin ett-klikk-installasjon, som er raskt og enkelt. Systemet tilbyr også detaljerte trinn-for-trinn-instruksjoner for å guide deg gjennom hele prosessen med letthet.

Alt i alt bugner WordPress av designtilpasning og integrasjonsfunksjoner som hjelper deg med å starte og lykkes med å administrere alle slags fora, uavhengig av størrelse, nisje og kompleksitet..

Slik bygger du et forum med WordPress

Hvis du har rett i å starte et forum med WordPress, husk følgende retningslinjer for å hjelpe deg med å komme i gang med letthet:

 • Trinn 1: Få webhotell. En av de mest fornuftige løsningene er Bluehost siden dette er toppverten, som offisielt er anbefalt av WordPress. Bluehost tilbyr enkel installasjon med ett klikk, rimelig pris, hurtig sidehastighet, fleksibilitet, sikkerhet, intuitivt kontrollpanel, tilgjengeligheten av tillegg, anti-spam-beskyttelse og mange andre fordeler.
 • Steg 2: Installer WordPress. Dette er enkelt, raskt og problemfritt. Bluehost kommer med retningslinjer som hjelper til med å lette prosessen med CMS-installasjon.
 • Trinn 3: Lag en nettside med CMS og tilpasser designen basert på nisjekravene dine.
 • Trinn 4: Last ned bbPress-plugin og integrer det på nettstedet ditt for å starte forumet.
 • Trinn 5: Tilpass og sett opp forumet. Velg ønsket design, lag kategorier, underkategorier, grener og emner.
 • Trinn 6: Juster SEO-innstillinger for å gjøre forumet ditt tilgjengelig på nettet. Dette kan også gjøres ved å koble til SEO-plugins. Det er mange av dem på nettet, og du trenger bare å velge de som fungerer best for prosjektet ditt.
 • Trinn 7: Publiser nettstedet for å gjøre forumet ditt levende og glede deg over resultatet.

Å bygge et forum med WordPress er ikke vanskelig i det hele tatt, hvis du vet hvordan du tilnærmer deg prosessen med maksimal effektivitet. Det du bør være klar over er litt kodingskunnskap så vel som de viktigste handlingene som trengs for å fullføre oppgaven med lite eller ingen problemer i det hele tatt. Husk trinnene nedenfor for ikke å overse de viktigste stadiene for å opprette forum.

Lag et forum med WordPress

3: uCoz – Forum og samfunnsnettstedbygger

uCoz

Å lage et komplekst forum er ikke lenger en vanskelig oppgave. Det er mange DIY-programvarer der ute som lar deg sette opp et anstendig forum over natten. En av disse er uCoz nettstedsbygger. uCoz er rettet mot både sluttbruker og profesjonelle, siden det tilbyr både DIY og avanserte redigeringsløsninger.

Enten du er en dyktig webutvikler med mange års nisjekompetanse eller en nybegynner, som er villig til å starte et personlig forum eller et forretningsforum, vil uCoz hjelpe deg med å lykkes med det.

uCoz fordeler

 • Forummodul. Modulen er gratis og enkel å koble til det eksisterende nettstedet. Den lar deg bygge fora med et hvilket som helst antall seksjoner basert på funksjonaliteten som kreves. Hvert forum du oppretter har et sett med egenskaper som tilstand (aktiv eller lukket), regler, ikoner, passordinnstillinger, brukerhåndteringsalternativer osv. Du kan legge til og redigere innlegg her, opprette knapper og ikoner, legge til et hvilket som helst antall RSS-feedoppføringer og tråder per side, laste opp flere filer om gangen osv..
 • Avansert sikkerhetsnivå. Systemet sikrer fantastisk beskyttelse av serverne sine mot DDoS-angrep, noe som øker forumets sikkerhetsnivå.
 • SSL-sertifikat-tilkobling. Du kan koble et SSL-sertifikat til domenenavnet ditt for å forbedre nettstedets sikkerhet.
 • Mulighet for å koble et forum til et eksisterende nettsted. Systemet tillater lansering av et eget forum-nettsted ved å bruke forumets underdomen (som forum.site.com) uavhengig av en nettstedsbygger eller CMS et nettsted ble bygget med. Dette er veldig praktisk, hvis du trenger et forum og ikke ønsker å endre plattformen det ble lansert på.

Selv om uCoz ikke er en spesialisert forumwebsite, tilbyr den en veldig kraftig Forum Module. Det kan brukes separat og sammen med andre moduler (Blogg, fotoalbum, online spill, webmålinger, gjestebok, vanlige spørsmål og andre). Den gode nyheten er at du kan bruke den gratis så lenge du trenger. Du kan til og med legge til ditt eget domenenavn uten å måtte oppgradere kontoen din. Så det er helt risikofritt. Nedenfor er en kort trinn-for-trinn-guide for hvordan du oppretter et forum ved å bruke uCoz:

Les komplette uCoz gjennomgang for flere detaljer.

Hvordan lage et gratis forum med uCoz

Det er veldig enkelt å sette opp et forum med uCoz, men vi liker fremdeles å gi en god grundig trinnvis tur gjennom:

 1. Registrer deg og bekreft registreringen. Registreringen er gratis og krever ikke å legge inn faktureringsinfo.
 2. Velg et domenenavn. Her må jeg merke deg at med uCoz har du tre alternativer: 1) bruk et underdomene (https: [.] //sitename.ucoz com /); 2) knytte et tidligere kjøpt domene; dette alternativet er også tilgjengelig for gratis brukere; 3) kjøpe et nytt domene via https: //domains.ucoz [.] Com /.
 3. Opprett uCoz Forum

 4. Velg en mal. Igjen har du tre alternativer. For det første kan du gå med en standardmal. Dernest kan du lage ditt eget design. For det tredje kan du velge en betalt fra den offisielle butikken. Jeg vil anbefale at du starter med en av de gratis standardmalene. Du kan bytte den når som helst. De nyeste gratismalene er alle lydhør og merkes som mobilvennlige av Google for søkeresultatene på mobilen.
 5. Liste over design uCoz

 6. Aktiver forummodul. Det er 22 moduler, inkludert Mini Chat, avstemninger, utgiver, blogg, nettstednyheter, tester, annonsebrett, forum og mer. Hvis du trenger å bygge et forum, er det åpenbart at kjernemodulen din vil være Forum. Ingenting hindrer deg i å aktivere tilleggsmoduler for å utvide funksjonaliteten til nettstedet ditt. Dermed kan du legge til en blogg, avstemning, annonsetavle og til og med en Eshop til forumet ditt hvis du ønsker det. Modulene kan slås av og på når som helst.
 7. Forum Module Velg

 8. Tilpass forumet ditt, legg ut innhold og sett live. Nå er det på tide å tilpasse forumet ditt, spesielt kan du:
  • Velg ikoner for forumet ditt;
  • angi antall tråder / innlegg per side;
  • angi maksimal meldingslengde;
  • angi maksimal lastet opp filstørrelse og mer.

Når du er ferdig med å justere funksjonaliteten, kan du finjustere nettstedets utseende. For å redigere maler på riktig måte, må du ha en grunnleggende kunnskap om CSS og HTML.

uCoz Forum View

Forum-modulen er tett koblet til brukermodulen som installeres automatisk for hvert nettsted. Juster innstillingene for å kontrollere hvem som kan legge igjen oppføringer, moderere meldinger, laste opp filer, lage avstemninger, fjerne tråder osv.

Når du har publisert nettstedet, kan du fortsette å bruke det gratis. Vær oppmerksom på at alle gratiskontoer må vise annonser. Oppgrader nettstedet ditt for å bli kvitt annonsen. Annonsefrie uCoz-nettsteder starter på $ 5,99 per måned.

Å bygge et forum med uCoz er mer komplisert enn å lansere det med Wix. Plattformen krever en viss grad av kodingsferdigheter, men dette betyr ikke at nybegynnere ikke kan mestre den om nødvendig.

Hvis du gjør alt riktig og investerer litt av krefter og tid, vil nettstedbyggeren la deg lage fullfunksjoner for personlig eller forretningsbruk. uCoz fungerer bra for lansering av nisjeforum (auto, musikk, kvinnelig osv.), de av spillsamfunn og i tillegg til lokale nabolag eller byfora.

Opprett et forum med Ucoz

4: Facebook Group – Nok en måte å få et forum på

Facebook-gruppen

EN Facebook-gruppen kan betraktes som et slags alternativ til samtidsfora. Dette er et samfunn som består av registrerte Facebook-medlemmer, som er forent av den samme ideen eller har de samme interessene og målene. En av de ubestridelige fordelene med enhver Facebook-gruppe er at alle deltakerne allerede har sine kontoer, og de fleste av dem besøker det sosiale nettverket med jevne mellomrom. Dette betyr at vanlige gruppeoppdateringer tydelig vises i feeden, og dermed øker synligheten til alle nyhetene, hendelsene, innleggene og andre ting du publiserer i gruppen..

Imidlertid bør du også vite at potensialet til enhver Facebook-gruppe er ganske begrenset. Og en av grunnene, igjen, er behovet for å registrere deg på det sosiale nettverket for å se oppdateringene. Dette krever definitivt ekstra krefter, lyst og tid. Hvis en person ikke har en konto, vil det ikke være mulig å være med i gruppen, se / dele de nylig lagt til innleggene, legge til / se kommentarer osv..

Forum eller Facebook-gruppe: Fordeler og ulemper

Når det gjelder å lage et fellesskapsnettsted, har et forum alltid vært det første som kommer til hjernen. Etter hvert som tiden går begynner vi imidlertid å observere den økende populariteten til Facebook-grupper. Akkurat som fora forener de for det meste mennesker, som deler de samme interessene, og de er også sentrert rundt en viss idé. La oss se på fordeler og ulemper ved fora og Facebook-grupper.

Fordeler med fora

 • Tilgjengeligheten av flere grener og tråder for mer omfattende og detaljert emnetekning;
 • Brukervennlig søk etter nødvendig informasjon og tidligere diskusjoner;
 • Avanserte alternativer som privat melding, statusoppsett, tekstformatering og mer;
 • Tilgjengeligheten av medlemsprofiler med detaljert brukerinfo;
 • Signaturer under hvert innlegg for fleksible og smidige markedsføringsformål;
 • Automatisk tilgang uten behov for å godkjenne hvert medlem (noen fora kan imidlertid fortsatt være alvorlig moderert);
 • Forbedrede emner og innlegg kategorisering;
 • Forene brukere, som virkelig er interessert i bestemt innhold.

Fordeler med Facebook-grupper

 • De fleste brukere har eksisterende (ikke falske) kontoer, noe som øker sannsynligheten for ekte interesse for gruppedeltakelse;
 • Brukere besøker ofte kontoene sine, og det er derfor mer sannsynlig at de besøker en gruppe og deltar oftere i diskusjoner;
 • Raskere innleggssvar;
 • Tilgjengeligheten av Facebook-apper for forskjellige enheter;
 • Øyeblikkelig varsel om gruppeoppdateringer

Nå som du er klar over fordelene med forum og Facebook-grupper, er det på høy tid å fokusere på ulempene.

Ulemper med forum

 • Høyere mulighet for tekniske problemer;
 • Nødvendigheten av å oppmuntre flere brukere til bedre SEO-resultater og aktiv deltakelse i emnediskusjoner;
 • Det er vanskeligere å starte et forum, og det er mange tekniske nyanser å tenke på her;
 • Behovet for å iverksette forbedrede tiltak mot spam som det er mange brukere, som med vilje oppretter falske kontoer for uredelige handlinger.

Ulemper med Facebook-grupper

 • Facebook gir nå så mye info at oppdateringene lett kan gå tapt blant andre nyheter om gruppen. Dette er en ulempe både for gruppeeierne og dets medlemmer;
 • Behovet for å registrere og fylle ut en ekte personlig profil;
 • Streng nødvendighet for å overholde Facebooks policy og vilkår for bruk.

Så hva er bedre – et forum eller en Facebook-gruppe? Det er opp til deg å bestemme at selvfølgelig, som det er deg, som kjenner dine virkelige intensjoner og online fellesskapsbehov. Begge alternativene er populære, og du kan til og med bruke dem om gangen.

Fora er imidlertid fremdeles ledende i denne sammenligningen. De er mer praktiske både for brukere og eiere. De dekker et bredt spekter av emner innen det samme interessefeltet. Forum har eksistert i lengre tid enn Facebook-grupper. Det er klart at flere har blitt vant til dem, og gir derfor foretrukket dette alternativet oftere.

5: phpBB – Open Source Forum Software

phpBB

phpBB – er sannsynligvis den mest utbredte og populære programvaren for forumbygging, som stadig utvikler seg for å gi den beste brukeropplevelsen. Det er den absolutte grunnen til å ta den med på listen over de beste forumbyggingsverktøyene. Du må imidlertid også huske på at programvaren også er den mest kompliserte måten å opprette et forum på.

Open-source programmer er ikke enkle å mestre og bruke. De krever definitivt foreløpig kompetanse på webdesign, og det tar mye mer tid å få et anstendig resultat her. For å begynne å bygge et forum med åpen kildekode-programvare, må du velge det første så vel som det få et domenenavn og hosting.

Hvis du er en webdesign-proff eller en kodingsentusiast, kan du like ideen om å bruke åpen kildekode-programvare som et forum building tool. Imidlertid er dette uansett ikke den beste løsningen, ettersom disse programmene ikke er helt sikre med tanke på nettstedets sikkerhet. De krever også mye tid for å mestre godt av nybegynnere. Hvis du har tenkt deg å starte et forum (til og med et stort), gir det ingen mening å bruke open source-programvare.

phpBB Fordeler

 • popularitet. Programvaren er for tiden den mest utbredte forumbyggingsløsningen, som brukes til å la brukere bli med i samfunnet med medtankere. Plattformen krever spesifikke ferdigheter og kunnskap om nettdesign som skal brukes til fordel.
 • Rik database med utvidelser. Systemet tilbyr en omfattende database med utvidelser og stiler som ble spesielt laget av brukere for bedre opplevelse av forumbygging. Databasene omfatter en rekke bilde- og stilpakker som er nødvendige for å raskt opprette og tilpasse forumet ditt.
 • Koste. phpBB er en helt gratis programvare du kan teste og deretter bruke uten kostnad i det hele tatt. Hvis det er noe du ikke forstår om plattformen, er det et informativt Community Forum, der alle medlemmene (både brukere og ansatte) er klare til å hjelpe deg med alle slags systemrelaterte problemer.

Hvordan lage et gratis forum med phpBB

 • Trinn 1: Få webhotell. phpBB anbefaler offisielt å bruke Bluehost som en av de mest pålitelige og profesjonelle vertene som er tilgjengelige i den moderne nisjen.
 • Steg 2: Last ned og installer programvaren. Hvis du har nok FTP-kunnskaper til å takle phpBB-installasjon på egen hånd, kan du begynne med å dekomprimere phpBB-arkivet til en lokal katalog i systemet ditt. Last deretter opp alle filene fra arkivet til webkatalogen på serveren / hosting, endre de nødvendige tillatelsene, diriger nettleseren din til stedet med phpBB3-filene, legg til install / app.php eller bare installer / og til slutt fullfører installasjonsprosessen . For å gjøre det, må du fylle ut all informasjonen systemet ber om. Ikke glem å sjekke hvordan programvaren fungerer etter installasjonen.
 • Trinn 3: Registrer deg med systemet og logg inn på den nyopprettede kontoen din som administrator. Åpne Administration Control Paneland, og klikk deretter på “Forum” -kategorien du vil se der.
 • Trinn 4: Oppgi navnet på det nye forumet i tekstfeltet, og klikk deretter knappen “Opprett nytt forum”.
 • Trinn 5: Konfigurer tilgjengelige innstillinger i de tilsvarende feltene i det nye forumet, nemlig navn, type osv.
 • Trinn 6: Klikk på “Send” -knappen du vil se nederst på siden etter at du er ferdig med innstillingskonfigurasjoner.
 • Trinn 7: Endre nye forumstillatelser med hensyn til dine behov for å definere listen over brukere, som vil ha tilgang til den.
 • Trinn 8: Besøk indekssiden for å bekrefte det nye forumet ditt.

Som det fremgår av listen over trinn som er gitt ovenfor, er prosessen med å bygge et forum med phpBB ikke så enkel sammenlignet med andre alternativer. Det tar definitivt tid, krefter og kunnskap å bli vant til systemet og starte et forum med det

Opprett et forum med phpBB

Hvordan lage et vellykket forum

For å gjøre forumnettstedet ditt til en suksess, bør du først forstå at brukere, som blir med på nettmiljøer, har allsidige interesser og mål. Dette er en utbredt misforståelse at bare musikkentusiaster eller mennesker, som har hobbyer, blir med på nettmiljøer for å finne sine medtankere der. Det er ikke sant. Interessene er forskjellige, og det gjør også fora.

Uansett hvilken virksomhet du driver, vil det alltid være brukere som er villige til å bli forummedlemmer på nettstedet ditt for å holde deg oppdatert om aktuelle nyheter og oppdateringer. Et forum er et perfekt sted for å finne svar på mange brennende spørsmål og holde kontakten med likesinnede gjennom den åpne kanalen 24/7-kommunikasjonen. Dette er de må-ha-poengene ditt forum bør inneholde for å bli en suksess:

 • Tilpasset logo. Etter å ha startet et forum og sørget for at det fungerer bra, bør du obligatorisk legge firmalogoen til. Hvis du planlegger å bruke et forum til dine individuelle formål, bør du tenke på å lage din egen logo og innlemme den i forumet. Dette vil avdekke profesjonaliteten og troverdigheten til online-samfunnet ditt, og bidra til omdømmet.
 • Tilgang. Den rådende mengden fora kommer med standardfunksjoner og funksjoner, så den beste måten å gi forumet ditt personlige utseende er å gjøre tilleggene. Ved å legge til slike hacks som en journal eller en butikk, for eksempel, oppfordrer du brukere til å komme tilbake til nettstedet igjen og igjen for å glede seg over disse alternativene.
 • Unike stiler. Standard forumstiler kan se ganske kjedelige ut i motsetning til unike. Ikke overse muligheten for å lage en egen forumstil. Hvis du ikke kan det, kan du bruke den integrerte stilstyringsfunksjonen for å gjøre det. Dette kan ta litt tid, men resultatet blir det absolutt verdt.
 • Uvanlige tilbud. Det er mye vanskeligere å holde de eksisterende medlemmene interessert i å besøke forumet ditt enn å tiltrekke dem for første gang. Med dette formålet er det fornuftig å organisere konkurranser og lage uvanlige tilbud som vil oppmuntre brukere til å besøke forumet ditt. Slike konkurranser kan for eksempel arrangeres hver måned, og du kan til og med tildele vinnerne med oppmuntrende premier. Dette er et av triksene som virkelig fungerer.
 • regler. Det er ingen forum uten regler, og dine bør ikke være et unntak. Dette betyr selvfølgelig ikke at listen over regler skal være for lang. I stedet skal den inneholde de viktigste punktene som hvert forummedlem bør være klar over. Regelsettet avslører din profesjonelle tilnærming til virksomhet generelt. Reglene kan variere når det gjelder spesialisering av forumet ditt, så ta deg tid til å tenke på dem på forhånd.
 • Se opp for ondartede medlemmer. Å drive et forum er ofte enda mer komplisert enn å lansere det. Dette er fordi du må passe på forskjellige typer online-svindel og ondartede medlemmer, som besøker forumet ditt for å få sine egne formål. Hvis du ikke klarer å oppdage slike elementer på en gang, kan omdømme fra ditt forum være i faresonen. Så ta aktiv del i alle forumdiskusjoner for å identifisere spammere og troll jo før jo bedre og for å være oppmerksom på forumets innhold.

Topp 5 ting som vil gjøre forumet ditt populært

Det er ikke et eneste sett med suksessanbefalinger og tips for alle fora. Nettsamfunn skiller seg fra hverandre, noe som utløser nødvendigheten av å innlemme allsidige funksjoner. Du kan imidlertid fortsatt bruke de mest utbredte instruksjonene som vil bidra til å gjøre forumet ditt populært. Her er noen av dem:

 1. Innhold. Forumet ditt handler om innholdet det innebærer. “Brukere kan besøke den en eller to ganger bare for interessen, men hvis de ikke finner noe de virkelig trenger der, vil de neppe komme tilbake igjen. Med så mange fora tilgjengelig der ute i dag, er det ikke lenger noe problem å finne den mest egnede, og oppgaven din er bare å legge til relevant og unikt innhold som vil avvike fra det som er lagt ut av konkurrentene..
 2. medlemmer. Suksess og popularitet for de fleste fora avhenger mye av medlemmene. Jeg mener, på de av dem, som aktivt deltar i forumdiskusjoner og legger til innhold som kan være interessant og nyttig for andre medlemmer. Dette er essensen og det grunnleggende i ethvert vellykket online fellesskap. Når forumet ditt fremdeles er nytt, vil det knapt ha mange medlemmer samtidig. Det er åpenbart. Du kan gå to veier her. Du kan oppmuntre vennene dine til å poste aktivt i det eller ansette noen som vil gjøre det til et forum får popularitet. Det er ikke noe mer effektivt enn at ekte mennesker legger ut virkelige tråder i forumdiskusjoner med jevne mellomrom.
 3. Lag en forumvideoguide. Moderne fora har ofte avanserte funksjoner som kan virke for kompliserte for medlemmene på nettet. Alternativer for søk og meldinger, varsler, innlegg, signaturer, privat kommunikasjon … Dette er den ufullstendige listen over hva medlemmene kan møte på forumet ditt. Å lage en forumvideoguide er den beste måten å gi forummedlemmene informasjon de trenger for øyeblikket.
 4. Delta i forumdiskusjoner selv. Det er ikke noe mer oppmuntrende for forummedlemmene enn å holde kontakten med eieren. Den beste måten å gjøre det på er å delta i hverdagsforumdiskusjoner på egen hånd eller til og med foreta videosamtaler og konferanser på nettet. Hvis mulig, ikke overse en mulighet til å organisere reelle møter med forummedlemmene dine fra tid til annen. Ingenting kan være mer effektivt for brukere enn sanntidssamtaler med eieren, som er oppriktig interessert i utviklingen av online-fellesskapet.
 5. Tilby dine vanlige besøkende spesielle rekker. Når tiden går, vil det være brukere som vil forbli begeistret for forumet ditt og vil bli dets faste besøkende. De vil delta i daglige diskusjoner, og dermed starte forumkommunikasjon og holde det i live. Hvis det allerede er slike medlemmer på forumet ditt, er det definitivt fornuftig å tilby dem spesielle rekker for å oppmuntre til aktiv forumdeltagelse i fremtiden. Slik kan du belønne deres engasjement og gjenkjenne dem i hele online fellesskapet.

Konklusjon

Forumutvikling er en tidskrevende, utfordrende og ganske komplisert prosess som krever spesifikke ferdigheter, kunnskap og investering / budsjett / innsats. Kompleksiteten i forumets opprettelsesprosess vil avhenge av målene du setter deg, målene du ønsker å benytte deg, dine ferdigheter og grad av bevissthet om webdesign, så vel som spesifikke prosjektnyanser. Valget av forumbuilding-programvare betyr også mye.

WixWix er alt-i-ett-nettstedsbyggeren, som gjør det mulig å lansere fora ved å integrere en tilpassbar forumwidget. Plattformen gir et omfattende utvalg av webdesignverktøy og gir tilgang til forumstyringsalternativer som lar deg starte et profesjonelt forum med full funksjonalitet. Ingen koding eller webdesign ferdigheter er nødvendig for å gjøre det. Wix.com

WordPressWordPress – er et moderne CMS, som har vunnet verdensomspennende popularitet på grunn av integrasjonsalternativer og kraftige tilpasningsverktøy. For å starte et forum med WordPress, må du koble til bbPress-pluginen. Dette er en forumprogramvare som lar deg effektivt starte og administrere alle slags funksjonsbelastede online fellesskap. WordPress.org

uCozuCoz – er en populær DIY nettsted byggherre som leverer unntak forum building erfaring via forum modul integrasjon. Det er flere verktøy å velge mellom for å tilpasse prosjektet og gi det nødvendige utseendet. uCoz.com

Facebook-gruppenFacebook-gruppen – er en gruppe som ble lansert i det sosiale nettverket på Facebook som forente mennesker, som deler de samme ideene, tankene, interessene og ønsker å diskutere emnene, kommunisert med medtankere og bare holde seg oppmerksom på de niske oppdateringene nylige. Slike grupper er bare tilgjengelige for de brukerne som har Facebook-kontoer og vedtar beslutningen om å bli medlem av dem. Facebook-gruppen

phpBBphpBB – er den mest populære open source-programvaren for å bygge forum, som er ganske vanskelig å mestre og bruke. Programvaren er helt gratis, men det tar tid og ferdigheter å starte og deretter håndtere fora med den. phpBB.com

Så hvis du er en nybegynner, er det definitivt fornuftig å bruke Wix, ettersom dette for øyeblikket er det enkleste og mest fullstendige nettstedbyggeren, som kommer med kraftige forumbyggingsverktøy. Systemet er så enkelt å bruke for alle at du ikke trenger å ha kompetanse om koding eller webdesign for å bli vant til det. Det er opp til deg å velge den nødvendige planen basert på funksjonaliteten til ditt fremtidige forum så vel som på de målene du har satt deg på forhånd.

Er du en avansert bruker, som har til hensikt å lansere og administrere et funksjonsbelastet forum for det omfattende brukerfellesskapet? Da vil bruk av WordPress, uCoz eller phpBB være en smart idé. Det er opp til deg å velge alternativet som vil fungere best for prosjektet ditt. Imidlertid, hvis du ikke planlegger å opprette og deretter oppdatere mer enn 1-2 emner for diskusjon, kan det å være en Facebook-gruppe også være en fin utvei for deg og medlemmene dine på nettet..

Uansett er fora fortsatt en del av den sosiale mediasfæren og bør brukes som en måte å skape sterke samfunn og bringe eksisterende samfunn sammen. Til tross for stadig voksende sosiale nettverk, er fora ikke bare et reservedekk. Det ser ut til at hver byggherre har et forum. Forum er ikke døde.

Bygg et gratis forum nettsted

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map