Hvordan lage et nettsted med WordPress

Hvordan lage et nettsted med WordPress


WordPress er et av de enkleste og samtidig funksjonelle Content Management Systems. Mange uerfarne nettdesignere foretrekker denne plattformen. Etter å ha gjennomgått veiledningen vår om oppretting av nettsteder, vil du forstå at dette er en ganske rimelig løsning.

Akkurat som alle andre CMS, krever WordPress et visst sett av ferdigheter fra en bruker. For å installere og sette opp systemet, bør en webmester i det minste håndtere hosting, opprette en database og lære å bruke FTP. Dette er ikke tilfelle når du registrerer deg i systemet og forstår hvordan det fungerer på en gang. Derfor er den viktigste assistenten til en nybegynner guiden som forklarer hvordan du ikke går seg vill i WordPress-innstillinger.

1. Hosting Choice og domeneregistrering

Før du oppretter et nettsted med WordPress, bør du velge hosting det skal lagres på. Gratis alternativer fungerer ikke i det hele tatt – de tilbyr enten en begrenset mengde plass eller gir ikke anstendig funksjonalitet. For å starte en blogg, er funksjonene i en minimal plan av Siteground eller Bluehost hosting vil være nok. Denne kostnaden starter vanligvis med $ 3,95 per måned. Hvis du bestemmer deg for å foreta årlig betaling, kutter du ned utgiftene.

Noen plattformer tilby spesielle planer for WordPress nettsteder. De kommer vanligvis med et forhåndsinstallert CMS, mens serverparameterne er optimalisert for plattformens spesifikasjoner. Forvent ikke noen underverker fra disse planene: det er ingen unike verktøy for å møte WordPress-krav.

Det er optimalisering av nettsteder som kan ha alvorlige konsekvenser, men du kan takle det på egen hånd også. Hvis en spesiell plan kommer med samme kostnad som standard virtuell hosting, kan du ta tak i den. Hvis prisen er for dyr, er det fornuftig å foretrekke det generelle tilbudet. Dette vil ikke ødelegge for resultatet uansett.

Rett etter at du har registrert deg for hosting, vil du motta en e-post med kontodata for å få tilgang til administrasjonspanelet. Logg deg på konsollen for å fortsette til oppretting av nettsteder.

Neste trinn er domeneregistrering. Du trenger å utgjør et domenenavn for nettstedet ditt, sørg for at den er tilgjengelig, og betal årlig for bruken. Her er noen anbefalinger om hvordan du skal lykkes med valget:

 • Det er ønskelig å spesifisere nettstedets navne eller dets implikasjoner i domenet.
 • Jo kortere navnet er, jo lettere blir det for en bruker å huske det og huske det.
 • Domenenavn skal ikke ha noen annen betydning eller ubehagelig lyd.
 • Valget av domenesone avhenger av målgruppen du oppretter et nettsted for. De mest populære domenesonene er lokale, men noen ganger er det nyttig å bruke nisjedomener som * .shop for en nettbutikk, for eksempel.

De fleste hostingleverandørene tilbyr i tillegg gratis domeneregistreringsalternativ. Hvis det er en slik mulighet, kan du gå videre med å bruke den – dette er veldig praktisk ettersom et domenenavn automatisk blir knyttet til vertskapet ditt.

Tips: Du kan registrere et domenenavn på andre plattformer, men du må koble det manuelt til hosting, og angi adressene til DNS-servere i innstillingene. Registratorer sender vanligvis en instruksjon om hvordan du gjør det i e-postmeldingen du får etter at du har kjøpt domenet. For å registrere dem, trenger du passdataene dine – det er umulig å få et domenenavn uten denne informasjonen.

Se også: WordPress anmeldelse.

2. WordPress-installasjon

Den rådende mengden hostingleverandører tilbyr automatisk installasjon av populære CMS. Hvis du har kjøpt en spesiell plan for WordPress, er systemet øyeblikkelig klart for arbeid. Men oftere må du imidlertid gjøre et antall minimale trinn – finn en seksjon med motorer i administrasjonspanelet og installer ønsket CMS.

WordPress-installasjonen er fullført i henhold til samme skjema i alle vertsleverandørene. Det er vanligvis en “Application Installation” -del i konsollmenyen. Rett etter at du har klikket på den, får du tilgang til listen over plattformer du automatisk kan sette opp på den valgte verten – WordPress inntar nesten alltid den første posisjonen på grunn av dens popularitet.

WordPress-installasjon

For å installere systemet, må du velge et nettsted (etter domenet du allerede har koblet til hosting) og trykke på “Installer WordPress”. Systemet blir installert som standard i rotnettstedkatalogen – sitename.com. Hvis du trenger å lagre den i noen annen seksjon – for eksempel den med nettstednavnet / blog.com-adressen, trykker du på “Spesifiser katalog” og legger til ønsket bane.

Installasjonsdetaljer for WordPress

Databasen til nettstedet opprettes sammen med systeminstallasjonen. Alle nødvendige autorisasjonsdata vil bli sendt til e-postmeldingen du har spesifisert når du registrerer deg for verten. Du trenger ikke å gjøre noe annet – bare bruk domenenavnet for å lage innledende WordPress-innstillinger.

Se også: WordPress-alternativer.

Manuell installasjon

Hvis det ikke er noen automatisk installasjon på hosting, eller du ønsker å installere WordPress selv, vil dette ikke være noe problem. Det du trenger er:

 • WordPress distribusjonssett du må gjøre det nedlasting fra det offisielle CMS nettstedet.
 • FTP-filopplasting manager for å legge til filer til vertskapet. Du kan for eksempel bruke FileZilla FTP Client.

Trinn for manuell WordPress-installasjon:

 1. Last ned arkivet med distribusjonssett, og pak det ut på datamaskinen din. Gå tilbake til vertsadministrasjonspanelet, få tilgang til delen med databasene og opprett den nye.
 2. Tildel innlogging og passord for det og sørg for å lagre disse dataene som du trenger dem, når du installerer WordPress. Etter å ha opprettet en database, kan du komme tilbake til filene i distribusjonssettet du har pakket ut på skrivebordet.
 3. Finne wp-config-sample.php og gi den nytt navn til wp-config.php.
 4. Åpne filen med hvilken som helst tekstredigerer.
 5. Finne “MySQL Parameters” delen og spesifiser kontodataene av databasen du nettopp har opprettet på hosting. Dette vil være det siste trinnet i forberedelsesstadiet. Nå kan du fortsette med å legge filene til serveren.
 6. Launch FileZIlla FTP Client filbehandler.
 7. For å koble til nettstedet, må du fylle ut feltene “Vert”, “Logg inn” og “Passord” i den øvre delen av programmet. En vert er et domenenavn du har knyttet til vertskapet. Innlogging og passord er dataene som er sendt til deg av hostingleverandøren for å få tilgang til dashbordet.
 8. Spesifiser disse dataene og aktiver “Quick Connection” -knappen.
 9. Du vil se vertsfiler og mapper i høyre del av lederen. Du trenger public.html katalog. Du finner den i mappen, hvis navn ligner på navnet på domenenavnet til nettstedet.
 10. Det du må gjøre er å overføre WordPress-filer til public.html – du kan velge dem i venstre vindu til lederen eller bare dra fra datamaskinen. Hele prosessen med å kopiere filene vil ta rundt 5-10 minutter.

For å fullføre installasjonsprosessen, gå til nettstedet ditt fra alle nettlesere. Du vil se det fem minutter lange hovedvinduet. Spesifiser navnet på nettstedet, pålogging og passord i det for å få tilgang til WordPress administrasjonspanel.

Husk at de bør være obligatoriske avviker fra innloggingsdata for vertskap. Lag nye legitimasjonsbeskrivelser og lagre dem i samme fil, der innloggingen og passordet til databasen allerede er lagret. Du må gjøre dette for ikke å miste dataene.

Skriv inn e-postmeldingen som systemet vil sende e-postene til administratoren til og lukke den fra indeksering – nettstedet ditt er ikke klart til å bli bla gjennom søkemotorene. Aktiver indeksering etter at du har konfigurert alt og publisert det første innlegget ditt.

Hvis du ikke har lagt til database-pålogging og passord i WordPress-konfigurasjonsfilen, vil du se et annet vindu som gir dette alternativet før de 5 minutters innstillingene. Det spiller ingen rolle hvilken måte å laste opp databasen du velger. Uansett vil det være koblet til nettstedet da det ikke fungerer uten det i det hele tatt.

Rekkefølgen for databaseoppretting og manuell WordPress-installasjon kan avvike noe avhengig av hosting. Generelt tilbyr leverandøren detaljerte instruksjoner, men i de fleste tilfeller er det ikke nødvendig i det hele tatt da automatisert CMS-installasjon støttes med ett klikk. Manuell installasjon er utdatert, men det er nyttig å kunne fullføre oppgaven for å forstå hvordan systemet fungerer.

3. Oppsett

I utgangspunktet kan du publisere ditt første innlegg med WordPress rett etter at du har installert systemet, men det vil neppe være nyttig. For å få nettstedet ditt til å fungere ordentlig, er det et must å fullføre minst et minimalt oppsett av parametrene. Du kan gjøre det i delen “Innstillinger” i administrasjonspanelet, som omfatter flere underkategorier. La oss vurdere hver av dem for ekstra bekvemmelighet for ikke å overse viktige nyanser.

Generell

Spesifiser nettstedets navn og beskrivelse. Oppgi adressen to ganger, legg til e-post du vil bruke til administrasjonsformål. Det er her du vil få varsler om tilgjengeligheten av nettstedoppdateringer og hendelser.

WordPress Generelle innstillinger

Velg tidssone, tid og dato samt språk. Forby registrering for brukere – det er ingen nødvendighet i dette i det hele tatt.

skrive

Det er her du kan legge igjen standardformateringsinnstillinger. Hvis du ønsker å publisere innlegg via e-post, legger du til dine e-postdata, brev derfra vil automatisk bli sendt til nettstrømmen. Det er imidlertid bedre å ikke bruke dette alternativet og publisere innlegg via administrasjonspanelet, i hvert fall for første gang.

WordPress Writing Settings

Legg til en eller flere adresser på oppdateringstjenesten – de vil varsle søkemotorene om nye innlegg publisert på nettstedet. Du kan for eksempel legge til rpc.pingomatic.com-tjenesten. Det er spesifisert som standard, så la det ligge på linjen.

Lesning

Spesifiser nøyaktig hva brukerne vil se på hjemmesiden til nettstedet: enten de siste blogginnleggene eller en statisk side. Sett opp antall innlegg på en bloggside, antall elementer som vises i RSS-strømmen, så vel som deres design: fulltekst eller bare annonsen.

WordPress leseinnstillinger

Hvis du ønsker at søkemotorene ikke skal indeksere nettstedet i en viss periode, må du lukke det fra indeksering.

Diskusjon

Du kan bruke standardinnstillinger. Hvis det er en slik nødvendighet, kan du legge til nøkkelord ved å finne hvilke, systemet vil sende kommentarer for moderering eller merke dem som spam. Parametere spesifisert i “Diskusjon” -delen vil bare fungere i tilfelle nettstedet bruker standard WordPress-kommentarer. Hvis du kobler til ekstra applikasjoner for å kommentere, må du konfigurere dem separat.

WordPress Diskusjonsinnstillinger

Mediefiler

La parameterne som standard. I gamle WordPress-versjoner ble fotoparametere som ble publisert i artikler satt opp i denne delen. Imidlertid er dette allerede utdatert.

WordPress Media Innstillinger

Permalinks

Velg hvordan adressene til websidene og innleggene dine skal se ut. Du kan for eksempel sette opp betydningen «Innleggstittel». Hvis du ønsker at materiallenken skal spesifisere kategorien den skal legges inn i, markerer du «Standard» -punktet og skriver inn /% kategori% /% postnavn% / konstruksjon.

Innstillinger for WordPress Permalinks

4. Malvalg

Nettstedet setter en standardmal som standard, men den vil neppe fungere bra for deg. Du kan finne en annen mal på forskjellige måter:

 • Bla gjennom den offisielle WordPress-katalogen. Du kan få tilgang til det direkte fra det administrative panelet på det nye nettstedet. Det er en “Temaer” -del i kategorien “Utseende”.
 • Utforsk forskjellige nettsteder med maler designet av tredjepartsutviklere. Du finner dem enkelt ved å skrive setningen “Last ned WordPress mal” i søkemotoren. Det er gratis og betalte versjoner tilgjengelig der. Den største faren med dette alternativet er de potensielle sikkerhetstruslene du kan støte på ved å laste ned temaer fra ukjente nettredere.
 • Bestill en mal fra profesjonelle nettdesignere.

Du kan installere den valgte malen på to måter, valget mellom avhenger av kilden du har funnet den i. Hvis du har funnet malen i den offisielle WordPress-katalogen fra administrasjonspanelet, kan du bare velge den og aktivere ” Installer ”-knappen.

Du vil bli tilbudt å forhåndsvise temaet rett før installasjonen. Dette er nyttig for å sikre at du har tatt det riktige valget. Etter installasjonen vil temaet vises i den generelle mallisten. For å få det, trykk bare på “Aktiver” -knappen.

WordPress Theme Select

Hvis du har lastet ned maler fra eksterne nettsteder, eller du har fått dem fra en utvikler som arkiv, vil installasjonsprosessen være noe forskjellig:

 1. Det er en “Legg til ny” -knapp i administrasjonspanelet med maler.
 2. Aktiver den og klikk deretter på “Last ned mal” -knappen og velg filen. Rett etter at du har lagt til arkivet, trykker du på “Install” -knappen.

Ikke glem å aktivere malen slik at den vises på nettstedet.

Maltilpasning

Mengden av innstillinger kan variere med hensyn til malen, men det er et visst sett med alternativer i hvert tema – du kan i det minste endre fargeskjemaet og danne hovednettmenyen.

For å begynne å tilpasse malen du har installert, velger du kategorien “Utseende” og trykker på “Tilpass” -knappen.

WordPress Theme Customization

Det du kan gjøre er:

 • Last opp logoen, legg til tittel og kort beskrivelse, nettstedikon for å få den til å vises i nettleservinduer, bokmerker og søkemotorer.
 • Velg fargeskjema for malen.
 • Lag og sett opp menyen, og legg koblinger til websidene til den.
 • Legg til widgeter.

Dette er de viktigste innstillingene som er tilgjengelige i hver mal. Premium-temaer kan ha ekstra parametere som de som er ansvarlige for skyvedisplayet, for eksempel, eller aktivering / deaktivering av den visuelle redigereren.

5. Installasjon av plugin og analyse

En av de største fristelsene ved å bruke WordPress er det ukontrollerte tilleggsprogrammet for å utvide funksjonaliteten til nettstedet. Ikke bekymre deg, hvis du plutselig befinner deg i katalogen over utvidelser og leser beskrivelsen av en av imponerende funksjoner. Nesten alle nettmestere, som begynner å bruke WordPress, møter denne situasjonen.

WordPress Plugins Setup

Det kan være ok, men det er en ting du bør vurdere. Jo flere plugins du installerer, jo høyere blir belastningen på serveren og lavere hastighet på nettstedet blir. Dessuten er noen utvidelser ikke nyttige i det hele tatt og tilbys bare for moro skyld. Samtidig er det umulig å gå uten plugins i det hele tatt – det er flere utvidelser, uten at nettstedet ditt ikke fungerer ordentlig. Listen over må-ha tillegg inkluderer:

 • Alt i en SEO-pakke – legges til blokken med SEO-innstillinger: tittel, beskrivelse, nøkkelord.
 • Akismet – for å beskytte mot spam i kommentarfeltene.
 • Google XML-nettkart – å lage nettkart.
 • Klassisk redaktør – dette er en klassisk WordPress-redaktør, som forenkler prosessen med å jobbe med innlegg.

Hver av de ovennevnte plugins har sine alternativer – vi har vervet de mest kjente utvidelsene. Du kan installere et nytt tillegg – bare sørg for at du har lagt til den nødvendige funksjonaliteten.

Hvis du vil finne og installere plugins, bør du:

 1. Nå den tilsvarende delen i administrasjonspanelet.
 2. Ved å bruke søkealternativet, finn de nødvendige tilleggene.
 3. Rett etter at du trykker på “Install” -knappen, vil plugin-en bli lagt til i listen over installerte utvidelser.
 4. For å aktivere den, må du trykke på “Aktiver” -knappen.

Bortsett fra det, kan plugins installeres på samme måte som temaer – ved å laste ned arkivet med filer.

Neste trinn er å legge til analyseteller. De vil hjelpe deg med å spore trafikk på nettstedet, se reaksjonene fra brukerne på innholdet for å forstå retningen, i hvilken du bør videreutvikle prosjektet.

Google Analytics-konfigurering

For å legge til Google Analytics-telleren, bør du først registrere deg med systemet. Hvis du har Google-konto, bruk den for autorisasjon. Legg til nettstedets tittel og adresse, nisje den tilhører og tidssone. Hvis registreringen din er en suksess, vil du få en kode du må legge til på websidene for å begynne å samle inn statistikken.

Du kan legge til en teller på forskjellige måter. Det enkleste er å installere Google Analytics-plugin og sette inn den genererte koden i den. Dette er en flott variant for nybegynnere, som ikke ønsker å håndtere nettstedfiler som kan virke skremmende på grunn av deres kompleksitet.

Hvis du ikke ønsker å installere en ny plugin, kan du legge til en kode i toppteksten eller bunnteksten ved å bruke den integrerte WordPress-maleredigereren. For å gjøre dette, må du utføre følgende trinn:

 1. Åpne delen “Design” i administrasjonspanelet.
 2. Velg “Editor”.
 3. Finn header.php-filen, hvis du vil installere en teller i den øvre delen av hver nettside eller bunntekst.php, hvis du har tenkt å legge den til bunnteksten.

Husk: før du gjør endringene, må du lage sikkerhetskopifilen. Koble til nettstedet gjennom FTP – vi har forklart hvordan du gjør det når du beskriver prosedyren for manuell WordPress-installasjon. Last ned filen du har tenkt å redigere. Hvis feilen vises etter at du har gjort endringene, kan du raskt gjenopprette den opprinnelige filkonfigurasjonen.

 • Sett inn koden i header.php før taggen.
 • Sett inn koden i footer.php før taggen.

Når du har lagt til en teller til nettstedet, må du forsikre deg om at det fungerer uten feil. Du kan se statistikken i den personlige Google Analytics-kontoen.

Husk: du må sette inn tellere hver gang du oppdaterer eller endrer malen når filene blir erstattet.

7. Redigering av nettstedkode

Å legge til en teller til nettstedet er den enkleste oppgaven du kan gjøre via koderedigering. Den kommer med alle malfilene du kan endre med hensyn til dine preferanser. Ved å redigere forskjellige maldeler, kan du legge til og slette grensesnittelementene, endre fargevalg og posisjoner for widgets. For å gjøre det, trenger du imidlertid programmeringsferdigheter, i det minste PHP og CSS kunnskap.

WordPress Code Editor

Erfarne nettutviklere anbefaler å endre koden i redigeringsprogrammet på datamaskinen din, i stedet for å bruke integrerte systemverktøy. Før du gjør det, må du lage en sikkerhetskopi. Dette lar deg gjenopprette den opprinnelige filversjonen når du finner en feil. Når det gjelder den integrerte redigereren, er det mer praktisk å bruke den til å gjøre mindre endringer, for eksempel å legge til tellere eller kommentarer fra tredjeparter. For å bruke endringene, må du trykke på “Oppdater fil” -knappen.

Etter den foreløpige konfigurasjonen av nettstedet, kan du fortsette med den mest interessante prosessen – fylle nettstedet med innhold.

Er det mulig å gå uten kodeeditor?

Egentlig er det fullt mulig å gå uten å bruke en integrert kodeditor når du jobber i WordPress. Systemet gjør det mulig å lage nettsteder ved å tilpasse tilgjengelige temaer og plugins. Husk at i dette tilfellet vil du ikke kunne få mest mulig ut av nettutviklingsprosessen på grunn av de begrensede alternativene for tilpasning av nettsteder.

Det er ingen hemmelighet at et av de ubestridelige WordPress-høydepunktene er en mulighet for ekstern plugin- og malintegrasjon, som gjør det mulig å skape unike og en-til-en-type prosjekter. Ellers er det umulig å uttrykke din kreative frihet til fordel og få fantastisk resultat i det lange løp. Hvis du ikke bruker WordPress-kodeditor, hva er følelsen av å bruke dette CMS i det hele tatt? I stedet anbefales det sterkt å bytte fra wordpress til wix eller en annen nettstedsbygger som gjør det mulig å oppnå enestående resultat uten behov for kodebehandling i det hele tatt.

8. Opprettelse av statiske sider

En statisk side skiller seg fra andre sider etter innholdet – den inneholder viss informasjon i stedet for en poststrøm. “Om oss” eller “Tjenester” -seksjoner er eksemplene på statiske sider. For å endre innholdet de inneholder, bør du redigere siden.

Bortsett fra HTML- og tekstredigerere, har nyere WordPress-versjoner også en visuell Gutenberg-redigerer. Ved å bruke den kan du sette inn widgeter og multimediefiler, legge til innholdsblokker og endre deres posisjoner. Tilsvarende har en webmester nå flere alternativer for å lage forskjellige statiske sider.

WordPress Page Editor

WordPress kommer med en standard hjemmeside, som inneholder de siste blogginnleggene. For å legge til andre seksjoner på nettstedet, åpner du “Sider” -delen i administrasjonspanelet og aktiverer “Legg til ny” -knappen.

Spesifiser tittelen på websiden – den vises både i seksjonen og nettstedmenyen. Skriv teksten eller bruk Gutenberg for å legge til innholdsblokker. Ved å bruke den visuelle redigereren kan du justere alle nødvendige elementer på en side. Etter å ha gjort endringene, trykker du på “Publiser” -knappen.

Forsikre deg om at blokkene som er lagt til på siden vises riktig på alle enhetene. Hvis det er noen problemer eller bare ønsker å bruke andre elementer, velger du siden i den generelle listen og redigerer innholdet.

9. Innlegg publisering

Innlegg legges til i henhold til samme plan som nettsider. Forskjellen er at innleggene blir publisert på en side, som er bloggfeeden. For å lage et innlegg kan du også bruke Gutenberg-editor, men det er mer praktisk å designe det i den klassiske WordPress-editoren, som er lagt til som en plugin i de nylige versjonene av systemet.

 1. Åpne delen “Innlegg” og trykk på “Legg til ny” -knappen. Nå postinnstillingene for å velge malen. Hvis du ikke har tenkt å bruke noe uvanlig format, må du la det grunnleggende være. Noen temaer i innleggsmaler kan komme med kort, videoer og andre formater.
  WordPress Post Editor
 2. Velg kategorien innlegget skal publiseres i. Hvis det ikke er noen kategorier ennå, kan du opprette dem rett i redaktøren ved å klikke på lenken. Du kan lage nettstedsseksjoner fra kategoriene, legge koblinger til dem til hovedmenyen. Dette lar deg danne flere sider med tematiske innlegg på nettstedet, som kommer opp i bestemte kategorier.
  WordPress Post Ny kategori
 3. Legg til posttittel og sett teksten inn i redaktøren. Du kan bruke visuell modus eller formatere et innlegg ved å bruke HTML-koder. Fyll ut SEO-parametere for innlegget: tittel, beskrivelse, nøkkelord. Trykk på “Publiser” -knappen for å sende innlegget til bloggfeeden. Akkurat som websider, kan innlegg redigeres etter publiseringen. For å lagre endringene, må du publisere innlegget igjen.
  WordPress Legg ut ny kodeeditor
 4. Hvis du ønsker at innlegget skal vises i bloggfeeden på et spesifikt tidspunkt, bruk det planlagte publiseringsalternativet. Det er en “Endre” -kobling i nærheten av “Publiser” -knappen. Trykk på den for å spesifisere dato og klokkeslett for postpublisering for generell tilgang.
  WordPress-postplan

Ikke glem å sjekke nettstedstiden som er spesifisert i generelle WordPress-innstillinger – det skal være den samme tidssonen du bor i.

10. Overfør det eksisterende nettstedet ditt til WordPress

Har du allerede laget et nettsted på en annen plattform? Da kan du vurdere å migrere til WordPress for å utvide funksjonaliteten og gi den et mer profesjonelt utseende kombinert med overlegen funksjonssett. Det er ikke så vanskelig å gjøre det slik det kan se ut fra første blikk. Du kan velge mellom to populære metoder for overføring av nettsteder – å ansette fagpersoner og migrering av DIY.

Det er også spesielle tjenester som CMS2CMS, for eksempel som er opprettet med nettopp dette formålet. De kan fullføre prosessen med overføring av nettstedet ditt i automatisk modus, men muligheten for at du kan støte på problemer med inkompatibiliteten til nettstedelementer eller trusler mot skadelig programvare er ganske høy i dette tilfellet. Dessuten betales migrasjonstjenester for nettsteder for det meste. Så hva er følelsen av å bruke dem, hvis du ikke er sikker på resultatet?

Ansette webdesigneksperter er en langt bedre ide, ettersom du vil kunne konsultere disse menneskene etterpå. Du kan imidlertid også prøve å flytte nettstedet ditt til WordPress på egen hånd, selv om du er en nybegynner og dette er din første opplevelse. Du må passe på riktig valg av hosting (WordPress anbefaler Bluehost for enkle og komplekse prosjekter), domenenavn og innholdsoverføring. Sistnevnte inkluderer overføring av alle innholdsnettsteder på nettstedet, inkludert bilder, mediefiler for videoer osv.

Til slutt må du sette opp permalinks og sjekke om nettstedet ditt fungerer bra på en ny plattform. Dette er nødvendig for å bevare trafikken din og nåværende nettstedsposisjoner. Vel, det handler om DIY-nettstedoverføring. Dette er en kort oversikt over migreringsprosessen på nettstedet, og det er mange nyanser du kan møte når du jobber med oppgaven. Imidlertid vil resultatet definitivt være verdt det, pluss at du får en så fantastisk og nyttig opplevelse som kan komme til nytte for deg etterpå.

Bunnlinjen

Til tross for at WordPress er det mest populære innholdsstyringssystemet blant nybegynnere, kan opprettelse av det første nettstedet i det være en kompleks oppgave. For å få prosjektet til å fungere bra, vil en bruker måtte forholde seg til hosting og databaser, samt å forstå sammenhengen mellom serveren, motoren og nettstedgrensesnittet. Dette kan ta mye tid på lang sikt. Det vil ta opptil flere måneder å mestre alle funksjonene i CMS, noe som krever programmeringsferdigheter, i det minste på det enkle CSS-redigeringsnivået.

Hvis du trenger en nettside med en gang, er ikke WordPress den raskeste måten å få det til uten alvorlige økonomiske investeringer. Å bruke nettstedbyggere er en mer effektiv løsning som de er mer praktisk og brukervennlig. Ingen spesielle ferdigheter er nødvendige for å jobbe med dem, og du trenger ikke å bry deg om hosting. Det eieren av et nettsted opprettet med en nettstedsbygger trenger å gjøre, er å fylle det med nyttig og interessant innhold.

Lag et nettsted med WordPress

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map