Hvordan lage et nettsted og være vert for det?

Kan du forestille deg en verden der det å lage og være vert for et nettsted er et stykke kake? Nettstedets byggeplattform bringer denne enkle ideen til live. Selv om World Wide Web kan skjule flere hindringer for bloggere, selskaper, frilansere og andre nettstedseiere, er moderne nettbyggingsprogramvare rettet mot å gjøre det enkelt å skape, publisere og gå live.


Nettstedsbyggere har gjort det globale nettet til et mer demokratisk miljø uansett om du vil opprette en profesjonell portefølje, blog, bedriftsside eller digital butikk. Alt du trenger er å velge en plattform som tilfredsstiller dine forventninger når det kommer til priser, pålitelighet, båndbredde og andre viktige aspekter. I denne artikkelen vil vi gjennomgå alle trinnene og problemstillingene knyttet til å bygge og være vert for et nettsted ved å bruke ledende verktøy for nettbygging.

Hvordan få et nettsted klar til å være vert?

Den opprinnelige prosessen med å være vert for et nettsted krever flere viktige trinn. I tillegg til å designe et nettsted, må du også registrere et unikt domenenavn. Da må du finne en pålitelig hostingleverandør med en plan og priser som oppfyller dine krav. Det siste trinnet er å koble domenenavnet og få det til hosting.

Uten nettstedbyggere, skulle du håndtere alle disse trinnene hver for seg. Det betyr uendelige timer med å lete etter et pålitelig hostingfirma. Dessuten vil noen få nybegynnere takle det å avgjøre et nettsted på en ny hosting. Det krever litt ferdigheter og kunnskap. Nettstedsbyggere kommer som en alt-i-ett-løsning. De lar deg:

 • Bygg et nettsted fra riper – et enkelt grensesnitt og dra-n-slipp-funksjon gjør det enkelt å opprette et nytt nettsted i løpet av et par timer;
 • Koble til et domenenavn – det meste av nettstedbyggere inkluderer gratis domenenavn på tredje nivå i planen. En midlertidig løsning i tilfelle du ikke har et eget registrert domene;
 • Publiser og vert nettstedet ditt – etter at du er ferdig med å designe nettstedet ditt, kan du publisere det med bare et klikk. Plattformen ga gratis hosting samt vedlikehold og støtte.

Som et resultat trenger du ikke å håndtere vedlikeholdet. Ingen grunn til å surfe på nettet på jakt etter hosting selskaper på nettet. Du får alle tjenester og verktøy på ett sted. Det sparer tid og penger.

Les også:
Hvordan lage et nettsted uten vert

Beste nettstedbyggere som er vert for et nettsted

Nettstedsbyggere kommer som en ultimate løsning for nybegynnere. Alt du trenger er å velge en riktig plattform som tilfredsstiller dine krav. Vi har gjennomgått mange tilbud på nettet og sortert ut to beste verktøy. La oss se nærmere på vertsfunksjonene deres.

Wix – Nettstedsbygger med et gratis nettsted

Wix hjemmeside

Wix leverer sine egne webhotellfasiliteter til sine brukere. Nettstedsbyggeren kjører i nettleseren din. Av denne grunn trenger du ikke å laste ned eller installere tilleggsprogramvare. Bare logg på, design nettstedet ditt og gå videre med det. Plattformen har en gratis plan som inkluderer 500 MB lagring i tillegg til 1 GB båndbredde. Nettstedet ditt kjøres på et Wix-domenenavn på tredje nivå i tilfelle du ikke har et.

Wix - Site Editor

Problemet kan løses med hvilken som helst av de betalte Wix-planene. De gir et gratis domene i ett år med ytterligere betalt forlengelse. Prisen er fast for alle planer til tross for planen du velger. Ubegrenset, e-handel og VIP-planer tilbyr en ubegrenset båndbredde og lagring fra 10 til 20 GB. Det høres bra ut for nettsteder med en kompleks struktur og mange filer som skal lastes ned i fremtiden. En kombinasjonsplan ser ut som en fleksibel løsning for de som ikke trenger enorm lagring og båndbredde (henholdsvis 2 og 3 GB).

Prøv Wix nå

uKit – Business Website Builder med ubegrenset diskplass

uKit hjemmeside

En ubegrenset lagringsplass er sannsynligvis den største uKit-fordelen når det gjelder hosting av et nettsted. Hver plan tilbyr et ubegrenset antall sider, lagring og båndbredde. Dessuten har plattformen en spesifikk algoritme som automatisk optimaliserer brukerens mediefiler som bilder og bilder.

uKit Editor

Denne funksjonen resulterer i raskere lastehastighet og jevnere ytelse på nettstedet uten å ødelegge nettsidens ytelse mens de generelle egenskapene og innstillingene forblir de samme. En bedre lastehastighet kan ha en positiv innvirkning på rangeringsfaktorene i søkemotoren.

Dessuten har uKit en prisbelønt funksjon som lar nettstedseiere forbedre mobilopplevelsen. Du kan nå sjekke hvordan nettstedet ditt ser ut på smarttelefoner og nettbrett. Du kan redigere det mobile utseendet ditt, fjerne eller skjule unødvendige blokker, endre bakgrunn og mer for en enestående mobilrepresentasjon.

Prøv uKit nå

Hvordan er jeg vert for et nettsted som jeg har laget?

Endelig er du ferdig med webdesignen. Det er på høy tid at du publiserer den for å la folk se den på nettet. Det er her du må velge en riktig plan med passende vertsfasiliteter. Valget vil for det meste avhenge av hvilken type nettsted du har, dens kompleksitet, funksjoner, struktur og antall filer du skal laste ned.

Nettsteder for e-handel krever for eksempel mer fleksibel funksjonalitet mens bloggere er mer fokusert på innholds- og mediefiler. Av denne grunn kan du vurdere følgende trinn for å være vert for et nettsted du har laget:

 1. Bestem type nettsted å ha en klar visjon om dens fremtidige funksjonalitet. Den lar deg bestemme nødvendig lagringsplass og båndbredde. Blogger og porteføljer krever ikke massive vertsfasiliteter. Det betyr at du neppe vil trenge en premiumplan med ubegrenset lagring, med mindre du er i ferd med å publisere et mer sammensatt nettsted.
 2. Forstå ressursene du trenger. Se for deg at du driver en digital butikk. Du vil sannsynligvis ha noen ekstra funksjoner inkludert i planen din, for eksempel e-handelsverktøy, e-postkontoer og ubegrenset båndbredde for en raskere nedlastingshastighet på nettstedet. Som regel er alle disse funksjonene inkludert i en egen e-handel eller VIP-plan.
 3. Sikkerhet og support. Noen plattformer tilbyr individuell kundesupport når det gjelder VIP-planer. På den annen side er nettstedbyggere veldig enkle å bruke med mindre nettstedet ditt har en komplisert struktur. På den annen side vil gratis forsøk og planer la deg forstå om du kan håndtere byggeprosessen eller ikke.
 4. Drøm stort. I motsetning til tradisjonelle vertsleverandører, reserver nettstedbyggere nok plass for nettstedets vekst. De er ikke kun konsentrert om delt hosting og leverer fleksible programvarealternativer utenfor boksen.

Hvordan ser nettstedet mitt ut på nettet?

Nettstedsbyggere ser ut til å være et tidsbesparende instrument for nybegynnere. Du trenger ikke å søke etter et ledig domenenavn og koble det til nettstedet ditt. Nettbyggingsplattformer tilbyr et gratis 3-nivå domenenavn hvis du ikke har ditt eget. Men dette er en midlertidig løsning.

På den annen side vil du absolutt at nettstedet ditt skal se mer profesjonelt og pålitelig ut, ikke sant? Spesielt når det gjelder selskapets nettsteder. Digitale butikker og profesjonelle porteføljer.

Av denne grunn, Det å velge et SLD (andre nivå-domene) ser ut som en bedre idé. Det vil la deg bygge et bedre rykte for nettstedet og skille seg ut fra en-dags dummy-nettsteder som spesialiserer seg hovedsakelig innen spam og svindel. En SLD vil skape en god representasjon og nettstedets utseende på det globale nettet. Videre kan du når som helst koble til det nåværende nettstedet ditt.

Les også:
Hvordan lage et nettsted med eget domenenavn

Bunnlinjen

Nettstedsbyggere er absolutt en enklere vei å lage et nettsted fra bunnen av og være vert for det. De forhindrer deg i å kaste bort timer på å lete etter en pålitelig hostingleverandør. Du trenger ikke å bruke ekstra penger på et domenenavn, selv om du kanskje vil bruke TLD i fremtiden for en bedre representasjon av nettstedet.

Brukere kan velge mellom forskjellige egenskaper, så vel som båndbredde og lagringsplass, avhengig av nettstedets behov. De trenger ikke å håndtere hostingvedlikehold og support. Nettstedsbyggere ser ut til å være en alt-i-ett-løsning å komme live med bare et klikk på en knapp.

Start ditt eget nettsted

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map