Hvordan lage et nettsted på Google Sites

Hvordan lage et nettsted på Google Sites


Du kan enkelt lage et gratis nettsted på Google ved å bruke Google Nettsteder – en enkel dra-og-slipp-nettstedsbygger. Den er inkludert i Google Suite-pakken og er opprinnelig rettet mot behovene til førstegangsfødere. Tjenesten er intuitiv, enkel å bruke og ganske praktisk for alle brukerkategorier, og den har mye å tilby til hver eneste nettdesigner.

Google Sites bruker WYSIWYG-redigereren som standard, selv om grensesnittet også fungerer bra for de brukerne, som har til hensikt å redigere nettstedskode manuelt for å få et unikt resultat. Husk at før du bruker tjenesten, bør du registrere deg for en gratis Google-konto (hvis du ikke har den enda). Her er et detaljert gjennomgang for å hjelpe deg med å finne ut de nødvendige trinnene som kreves for å starte et nettsted gratis med Google.

Med Google Sites kan du enkelt opprette og administrere interaktive og dynamiske prosjekter bare med et par klikk. Ingen programmeringsferdigheter eller webdesignopplevelse er nødvendig for å jobbe med systemet – bare følg tipsene det genererer, og utforsk instrumentpanelet for å gå videre til utviklingsprosessen for nettstedet.

Google Sites bruker WYSIWYG-redigereren som standard, selv om grensesnittet også fungerer bra for de brukerne, som har til hensikt å redigere nettstedskode manuelt for å få et unikt resultat. Husk at før du bruker tjenesten, bør du registrere deg for en gratis Google-konto (hvis du ikke har den enda). Her er et detaljert gjennomgang for å hjelpe deg med å finne ut de nødvendige trinnene som kreves for å starte et nettsted gratis med Google.

1. Velg Nettstedsnavn og mal

Hvordan lage et nettsted på Google Sites

Så snart du logger deg på Google-kontoen din og starter nettstedbyggeren, blir du omdirigert til kontrollpanelet, der du vil bli bedt om å oppgi firmanavnet ditt. Dette er også stedet, der du kan endre topptekstbilde og stil. For øvrig har du en mulighet til enten å velge et av de aksjebildene Google Sites tilbyr eller laste opp det av deg selv. Når du har gjort det, må du gå videre til valg av mal. “Temaer” -delen er tilgjengelig i den detaljerte menyen til høyre på skjermen. Bortsett fra design, vil du kunne velge toppfarge og skriftstil her.

Når vi snakker om maler, tilbyr Google Sites ikke en standardmal for nye nettsteder for å gjøre det mulig for brukere å få full kontroll over prosjektene sine. I stedet lar nettstedbyggeren deg velge et av de eksisterende temaene fra galleriet. Når det gjelder mangfoldet av temaer, er det ikke så imponerende, men det er fremdeles mye å velge mellom her.

Det du også bør huske på er at nettstedbyggeren skiller mellom forestillingene om temaer og maler. “Temaer” brukes til å utforme nettstedets generelle følelse og utseende (inkludert bilder og fargepalett), mens “maler” omfatter valget av sidetyper og oppsett. Dette er hva du vil gjøre videre.

2. Rediger nettstedoppsett

Hvordan lage et nettsted på Google Sites

Når du jobber med nettstedutviklingen din, har du en mulighet til å velge og redigere nettstedoppsettet. Alt i alt er det 6 layoutvarianter å velge mellom. Disse inkluderer layouter én, to, tre og fire kolonner.

For å erstatte standardoppsettet, velg bare den tilsvarende delen og fortsett til redigeringsprosessen. Når du har valgt, vil du kunne fylle ut blokkene, laste opp bilder og legge til nettstedrelaterte tekster. Det er veldig enkelt, raskt og problemfritt.

3. Legg til og tilpass sider

Hvordan lage et nettsted på Google Sites

Så snart du er ferdig med layoutvalget, er det på høy tid å legge til nye websidesider. Google Nettsteder lar deg legge til det ubegrensede antall sider som er forskjellige i implikasjoner og typer. For å legge til en ny side, bare nå den tilsvarende “Sider” -fanen i kontrollpanelet og navngi siden. For å redusere tiden for utvikling av nettstedet er det mulig å duplisere ferdige sider, legge til undersider og tilordne spesielle egenskaper til dem.

Når det gjelder sidetypene, er det mulig å velge mellom alternativer. For å være nøyaktig er det opp til deg å bestemme hvilken sidetype nøyaktig du vil legge til og hvilket innhold du planlegger å laste opp etterpå. Dermed kan du opprette og legge til vanlige websider for å inneholde innholdet ditt og legge ved dokumenter, kunngjøringer for å legge ut bedriftsnyheter og oppdateringer, startsider, listesider samt arkiver for å lagre, administrere og dele filer. Antall sider bør i utgangspunktet avhenge av nettstedets spesialisering, størrelse og innhold du vil vise.

4. Last opp innhold

Hvordan lage et nettsted på Google Sites

Når du har tilpasset sidene, er det på høy tid å gå videre til en av de mest tidkrevende, ansvarlige og klumpete delene av hele opprettingsprosessen for nettstedet – opplasting av innhold. Gå til kategorien “Sett inn” i kontrollpanelet og velg hvilken type innhold som skal legges til. Du kan velge mellom tekstbokser, bilder, innebygd alternativ og “Fra stasjon” -varianten. Valget avhenger av kilden filene opprinnelig er lagret i.

Hvordan lage et nettsted på Google Sites

Når det gjelder hvilke typer innhold som skal lastes opp til siden, avslører innsettingsknappen mange varianter som dekker den gjeldende mengden brukernes behov. Her er listen over innholdstyper du kan velge og sette inn på websidene dine: Innholdsfortegnelse, bildekarusell, knapp, skillelinje, YouTube, kart, kalender, dokumenter, lysbilder, ark, skjemaer og diagrammer. Uansett hvilket element du velger, vil du kunne tilpasse det ytterligere med hensyn til spesialisering på nettstedet ditt.

I tillegg gjør Google Sites det mulig å integrere standard “gadgets” som kalkulatorer eller nyhetsfeeds, Google Search Console for bedre søkemotoroptimalisering av ferdige prosjekter, Google Analytics osv. Som en Google-drevet nettstedsbygger tillater nettsteder å integrere enhver G Suiteutvidelser du anser som viktige og nødvendige for prosjektet ditt.

Ingen tredjeparts tillegg eller plugins er nødvendig for å gjøre det – bare se på settet med utvidelser og velg de du trenger for øyeblikket (Google Docs, Drive, Collections, Jamboard, Blogger og hva ikke).

5. Gå gjennom alternativer for styring av nettsteder

Før du avslører det nye prosjektet ditt for verden, bør du stille inn og konfigurere noen av de mest kritiske elementene og nettstedstyringsalternativene. Det du kan gjøre her er å koble til nettstedanalyse, duplisere prosjektet, legge til favicon, justere tilpassede URL-er, gå gjennom innstillinger for nettstedinfo, tildele rettigheter til deling av nettsteder til andre brukere osv..

Hvis det fremdeles er noe du ikke forstår her, kan du bare gå til “Ta en tur” -knappen for å se hva som ligger bak systeminnstillingene. Bortsett fra det tillater nettstedbyggeren å legge til flere bidragsytere til prosjektet og til og med abonnere på nylige prosjektendringer for å holde deg klar over alle endringene og endringene som er gjort på nettstedet..

6. Velg et domenenavn

Det er en ting til å gjøre før du gjør det tilgjengelig på nettet. Du må velge domenenavnet for prosjektet ditt. Egentlig kan du publisere det under ditt eget domene – det du har eid før – eller få et helt nytt fra Google. Det er opp til deg å bestemme det. Bare tenk på den oppsiktsvekkende og lett å huske URL-en som ikke bare blir assosiert med virksomhetsnisjen din, men også vil være unik og minneverdig for målgruppen. Ikke bruk det for lang tid for å unngå store webadresser.

7. Juster tilgang til nettstedet

Hvordan lage et nettsted på Google Sites

Det er en praktisk mulighet til å dele det ferdige prosjektet med andre brukere, og angi tilgangsrettighetene. Dermed kan du forlate nettstedet ditt i utkastmodus (mens den fremdeles er under bygging), ved å velge bestemte personer som vil ha rett til å redigere prosjektet. Du kan også gjøre nettstedet helt privat, slik at ingen kan se det. På samme måte kan du publisere prosjektet for å gjøre det tilgjengelig for alle. Hvis du ønsker å invitere noen til å redigere nettstedet sammen med deg, tillater systemet å gjøre det ved å spesifisere e-postene til disse menneskene og sende invitasjoner til dem.

I tilfelle du vil beskytte prosjektet ditt, kan du merke av i knappen som gjør det mulig å forhindre andre redaktører i å publisere prosjektet, endre tilgangsrettigheter og legge til nye mennesker uten din bevissthet. Det er veldig praktisk for folk som jobber i et team eller for de brukerne som er involvert i utviklingen av skreddersydde nettsteder for kunder. Endelig er det mulig å bruke forhåndsvisningsalternativet før den endelige prosjektpublikasjonen for å sikre at den ser ordentlig ut på skrivebord, nettbrett og mobilskjerm.

8. Koble til Google Analytics

Google Nettsteder gjør det mulig å koble Google Analytics til det ferdige prosjektet ditt. Dette er en må-ha-funksjon, hvis du ønsker å være oppmerksom på de viktigste parameterne i prosjektet og faktorer som påvirker ytelsen så vel som SEO-vurderingen. Integrering av Google Analytics vil hjelpe deg med å finne ut trafikkflyt og svingninger, antall brukere som besøker nettstedet ditt i løpet av den angitte tidsperioden, konverteringsfrekvenser, trafikkdestinasjoner og kilder, oppgavefrekvens for nettsteder samt mange andre viktige parametere som til slutt kan utgjøre eller bryte hele nettstedets ytelse. Bevissthet om disse egenskapene vil hjelpe deg med å fikse de potensielle problemene i tide for å unngå mer alvorlige konsekvenser.

9. Juster SEO-konfigurasjoner og publiser nettstedet

Det er en viktig ting du bør gjøre før du gjør nettstedet ditt tilgjengelig online. Vi snakker om søkemotoroptimalisering nå. Med Google Sites kan du justere de viktigste SEO-parameterne for å sikre høy rangering av søkemotorer for det nyopprettede prosjektet. For å gjøre det til en suksess, anbefales det å koble til Google Search Console som vil gjøre det lettere for søkemotorene å indeksere prosjektet ditt. Sørg for å fylle ut de viktigste SEO-feltene og seksjonene som har direkte tilknytning til nettstedsposisjonene dine. Nå som nettstedet ditt er 100% klart for publisering, klikker du bare på “Publiser” -knappen og ser på resultatet!

Bunnlinjen

Enten du er en nybegynner eller en erfaren kodingsbevisst utvikler som er villig til å lage et nettsted på Google, vil du lett mestre det med hjelp av Google Sites. Det er et ganske funksjonelt system, selv om det har minimalistisk design. Ingen spesiell programmeringskunnskap er nødvendig for å starte og administrere prosjekter med Google Sites. Kontrollpanelet er intuitivt og lett å utforske, mens resultatet er verdt innsatsen i det lange løp.

Nettstedsbyggeren gjør det mulig å lage bare enkle websider med ganske begrenset funksjonalitet. Det fungerer bra for små prosjekter, mens det nesten ikke vil være mulig å lansere nettsteder med full funksjonalitet. Hvis du har en intensjon om å fortsette å jobbe med videre prosjektutvikling og markedsføring, er det fornuftig å velge en kvalitetsfunksjonsrik nettstedsbygger fra starten av. Wix, uKit, Weebly eller til og med CMS som WordPress vil lett takle enhver oppgave. Alt avhenger av dine ferdigheter og erfaringer med webdesign.

Prøv Google Nettsteder nå

Howard Twitter-profilen min Facebook-profilen min e-post Min Linkedin-profil

om forfatteren

Jeg er Howard Steele, grunnleggeren og sjefredaktøren av dette nettstedet. Med over 10 års nettbygging vet jeg hvor komplisert og slitsom denne oppgaven kan være for en ikke-IT-person. Kan du ikke bestemme hvilken tjeneste du skal velge? Spør meg gjerne om råd. Bare beskriv nettstedets behov, så hjelper jeg deg gjerne.

Hjem »Nyttige tips» Hvordan lage et nettsted på Google Sites

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map