Hvordan lage et nettsted uten en nettstedbygger

hvordan lage en nettside uten en nettstedsbygger


Global Web har vokst til et enormt digitalt miljø med over 200 millioner nettsteder som opererer online. Vanlige brukere som deg lanserte de fleste av disse nettstedene uten dybdekoding eller programmeringskunnskap. I mange år har prosessen vært snakk om uendelige forsøk og feil, eksperimenter, feil inntil nettstedbyggere debuterte på den digitale arenaen.

Nye verktøy for å bygge nettsteder fikk bordene til å bli spesielt for nybegynnere. De så ut til å være en enkelt instrument å komme opp med et brukervennlig nettsted og gå online på en enkel måte. Selv om tradisjonell byggingstaktikk for nettstedet krevde en viss teknisk bakgrunn og i det minste minimum webdesignopplevelse, for ikke å nevne andre viktige problemer som å administrere hosting, registrere et domene, etc. alt-i-ett-løsning ut av boksen. Med andre ord, du trenger ikke å bry deg om tekniske problemer, sikkerhet eller oppdateringer, men fokusere på innhold, markedsføring og markedsføring.

Nettstedsbyggere kan selvfølgelig ikke betraktes som en endelig løsning for å opprette og markedsføre nettsteder. Imidlertid er de ganske enkelt å lette prosessen slik at du kan fokusere på hovedmålene mens tekniske problemer håndteres av plattformen. Til tross for effektiviteten og produktiviteten, er det fortsatt noen som ser etter en sjanse til å opprette et nettsted uten en nettstedsbygger. I denne guiden vil vi beskrive alle trinn samt snublesteiner på vei til distribusjon.

Hvorfor kan det hende du trenger å lage et nettsted uten en nettstedbygger

Til tross for alle fordeler levert av nettstedbyggere, unngår noen brukere dem for å kunne dra nytte av noen viktige problemer de tror vil fungere. Hastigheten deres til fordeler ser imidlertid ut til å være noe annet enn et hinderløp. Når folk velger CMS-plattformer og open source verktøy i stedet for nettstedbyggere, ønsker de vanligvis etter:

 • Selvstendighet. Muligheten til å veksle mellom plattformer, endre nettstedspesifikasjon, gå til billigere hosting osv. Selvfølgelig kan det å se ut til en enkelt programvare se ut som en felle. På den annen side, hvis fellen har alt du trenger for å bygge, drive og markedsføre nettstedet ditt, er det virkelig behov for å endre den? Nettstedsbyggere kan se ut som et treff som er begrenset med tanke på maler eller migreringsfunksjoner, men hvis du bygger et langvarig nettsted, vil de ikke være til nytte.
 • Backend-kontroll. Det er klart at denne faktoren er av stor betydning for å la brukere opprette et virkelig unikt nettsted. De kan få tilgang til systemer HTML / CSS samt implementere sin PHP kunnskap for å gi en hvilken som helst webdesignide til liv. Men er det virkelig behovet for å ta i bruk alle disse ferdighetene og kunnskapene mens byggherrer på nettstedet har ferdige maler som er enkle å tilpasse? Dessuten kan hver eneste endring påvirke måten nettstedet ditt skal fungere på mobile enheter mens oppsett til bruksklare er optimalisert for mobilbrukere uansett hvilken type enhet de bruker. Nettstedbyggere leverer selvfølgelig ikke så mye kreativ frihet som du måtte trenge. På den annen side krever den friheten dyp teknisk kunnskap som de fleste brukere mangler.
 • Forbedret fleksibilitet. Tusenvis av gratis og betalte plugins, tilleggsprogrammer og app sikrer ubegrensede tilpasningsmuligheter. Du står fritt til å bruke alle widgeter du trenger. Du er imidlertid den eneste personen som er ansvarlig for deres drift, kompatibilitet eller oppdateringer.
 • gunstig. Noen brukere synes fortsatt det er dyrere å bruke en nettstedsbygger. Vel, bør du vurdere hostingkostnader, domeneregistrering, betalte temaer og plugins. Noen av disse kan gjøre at prosjektet koster mye mer hvis det sammenlignes med nettsteder opprettet ved hjelp av programvare for bygging av nettsteder.

Hovedproblemet med å lage et nettsted uten nettstedbyggere er det faktum at du trenger å håndtere hvert eneste trinn fra å sette opp et nettsted til plugin-oppdateringer. I dette tilfellet bør vi ikke undervurdere verdien levert av alt-i-ett-bekvemmelighet i møte med nettstedbyggere. Hvis dette ikke høres overbevisende. La oss se på trinnene du trenger å fullføre når du bygger et nettsted helt på egen hånd uten hjelp fra nettstedbyggere.

Komme i gang uten en nettstedsbygger

Valg mellom nettstedbyggere og tradisjonelle CMS-plattformer er mest avhengig av brukernes ferdigheter, budsjett og mål. Nesten halvparten av alle nettsteder er opprettet uten nettstedbyggere i det minste for nå. Men før du dykker dypt i verdenen av HTTP-filer, nettstedinnstillinger, domeneregistre og hostingleverandører, vil vi gjerne avklare noen grunnleggende problemer.

Hvis du oppretter et nettsted uten nettstedbygger, er du ansvarlig for oppretting og organisering av dets digitale innhold, sikkerhet og drift. Det er ikke en alt-i-ett-løsning som de fleste nettstedbyggere. Med andre ord vil du håndtere domeneregistrering og hosting hver for seg med mindre du bestemmer deg for å kjøpe en pakke som inkluderer både hosting og domenenavn. Prosessen er faktisk ikke så vanskelig som du kanskje tror. På den annen side krever det litt tid å få deg til å føle deg litt ukomfortabel med separate teknologier du trenger for å bytte mellom fra tid til annen.

Les mer: CMS eller nettstedbygger? – en grundig sammenligning av alle fordeler og ulemper ved å bruke nettstedbyggere og CMS.

Når det gjelder trinnene, må du gjøre følgende.

Trinn 1 – Velg en plattform

Hotel:
Live nettsteder som opererer av:
WordPress – 27.165.799 nettsteder;
Wix – 3,383,125 nettsteder;
Joomla – 2.245.565 nettsteder;
Shopify – 1 259 029 nettsteder.
Data levert av BuiltWith.

Å bestemme seg for plattformen er et stadium som vil definere suksessen til prosjektet. Det avhenger av nettstedets mål og mål. Skal det være en nettbutikk, en blogg eller en liten virksomhetsnettsted? Selv om CMS-plattformer er mye av uavhengighet så vel som ubegrensede tilpasningsmuligheter, tjener de også forskjellige formål.

Noen er fokusert på enkle nettsteder mens endringer og modifikasjoner krever gode programmeringsevner for å gjøre en enkel mal til en digital butikk. De fleste systemer tilbyr et tomt webdesignende miljø der du må gjøre litt koding for å få et ferdig nettsted som oppfyller dine opprinnelige krav.

Sammenlignet med nettstedbyggere: alle nettstedbyggere kan deles inn i flere kategorier avhengig av dine mål. Noen plattformer er designet for å lage nettsteder og porteføljer for små bedrifter, andre er bra for å lage e-handelsprosjekter eller destinasjonssider. Brukere trenger bare å velge den som passer dem og begynne å redigere.

Les mer: Mest populære nettbyggingstjenester – oppdag de mest populære verktøyene for å starte din egen webside fra bunnen av.

Trinn 2 – Registrer et domenenavn

Et annet viktig stadium som tjener forskjellige formål:

 • Brukernes bevissthet – et domenenavn er prosjektrepresentasjonen og det første som kan gjøre godt inntrykk. Tanken er å gjøre det så minneverdig og unikt som mulig.
 • SEO Affect – et domenenavn er en nettadresse. Akkurat som andre URL-typer kan det ha stor SE-innvirkning. Tanken er å bruke fokus søkeord i URL-navnet for å gjøre nettstedet mer SEO-vennlig og relevant.
 • Bygg et merke – et domenenavn hjelper deg å bygge et merke fra starten og skille seg ut fra tusenvis av konkurrenter. Et skarpt og eksklusivt domene vil sikkert øke nettstedgjenkjenningen din.

Det er flere måter å velge og registrere et domenenavn. Som regel må du håndtere prosessen separat ved å bruke spesielle tjenester som lar deg velge skjemaer som kan selges eller generiske navn gitt av domenegeneratorer. Det beste alternativet er å velge brennbare domener eller såkalte TLDs (Top Level Domains).

Mest populære toppdomenesoner

Populære TLDer Data levert av Statista.

Først av alt, må du velge en utvidelse avhengig av nettstedstype. Digital innhold eller beliggenhet. Da må du sjekke tilgjengeligheten og til slutt kjøpe den med ytterligere årlig fornyelse.

Sammenlignet med nettstedbyggere: Som vi har nevnt før, kommer nettstedbyggere som en alt-i-ett-løsning. Det betyr at gratis domener allerede er inkludert i pakkeprisen. Du kan koble nettstedet ditt til ditt eget unike domene eller bruke et tilpasset navn gitt av plattformen. Vær oppmerksom på at den andre varianten ikke er for langvarige prosjekter.

Les mer: Velge et riktig domenenavn – nyttige tips og triks for hvordan du velger det beste domenenavnet for ditt fremtidige nettsted.

Trinn 3 – Velg Hosting

Hotel:
Bruk av verdenshosting:
GoGaddy – 29.275.259 nettsteder;
1og1 IONOS – 7 908 743 nettsteder;
Bluehost – 2.060.268 nettsteder;
Siteground – 1.950.133 nettsteder.
Data levert av BuiltWith.

Så, du har allerede en plattform og et domenenavn registrert. Nå må du tenke på et sted hvor du skal være vert for nettstedet ditt med alle filene. Å velge en hosting er det samme som å velge et kjøleskap. Du vil at alle produktene dine skal lagres trygt i god stand med rask og enkel tilgang når du trenger.

Nok en gang vil valget stole helt på deg. Brukere må bestemme seg for hostingtypen. Om det kommer til å bli en delt, dedikerte eller Sky hosting. Hvor mye båndbredde eller lagring trenger du? Har hosting gode ytelser og sikkerhetsfunksjoner? Er den fleksibel nok til å håndtere sømløse integrasjoner? Hvor mye koster det? Det er spørsmålet du trenger å svare på selv.

God ytelse, oppetidshastighet, sidehastighet, sikkerhetsmidler, kundestøtte er viktige problemer du trenger å følge med på. Dessuten er de fleste plattformer ganske vanskelige å bruke. Du vil trenge litt tid på å finne ut hvordan det fungerer uten å nevne innstillinger for nettstedet. God hosting er ikke så billig som folk flest tror. Prisen kan variere fra $ 1 til $ 20 avhengig av plattform og funksjoner den leverer.

Sammenlign med nettstedbyggere: nok en gang kommer nettstedbyggere som en brukervennlig nettløsning uten behov for å bry seg om hosting, ytelse eller sikkerhet. Bare velg en plan og et nettsted som er vert for med alle nødvendige antispam- og DDoS-beskyttelsesmidler på ett sted. Dessuten er noen nettstedsbyggere enda billigere enn en enkelt hostingløsning, inkludert ikke domene og malpriser.

Les mer: Å lage et nettsted uten en vert – Velg mellom alternativer for webhotell for å gjøre nettstedet ditt levende uten hostingproblemer.

Trinn 4 – Finn et tema

Det er her noen nettstedbyggere ser litt mer begrenset ut sammenlignet med CMS-plattformer. Hvis du bestemmer deg for å lage et nettsted uten nettstedbyggere, vil du få tilgang til et uendelig utvalg av temaer for alle typer. De inkluderer gratis og betalte oppsett fordelt på kategorier. Du står fritt til å velge en fremtidig digital butikk. Online magasin, portefølje osv.

Mens gratis temaer ser nesten like ut med noen små forskjeller, bruker millioner av brukere dem allerede. Med andre ord, det kan være vanskelig å lage et virkelig unikt nettsted, spesielt hvis du ikke har nok teknisk bakgrunn. Betalte maler kan være en god løsning på problemet. De ser mer stilige og profesjonelle ut. De krever imidlertid ekstra penger. Prisen kan variere fra $ 20 til $ 500. Dette faktum gjør ikke prosessen så kostnadseffektiv som noen kanskje tror fra starten.

Forsikre deg om at temaet er mobilvennlig. Ikke hast med å velge den første. Som regel er noen oppsett tilgjengelige i forhåndsvisningsmodus. Ta en titt på hvordan det fremtidige nettstedet ditt vil se ut på forskjellige mobile enheter med forskjellige skjermdimensjoner.

Responsive nettsted

Når du har valgt et tema, vil du ikke kunne redigere og tilpasse det umiddelbart. Brukere må laste ned den og deretter overføre temafiler til vertskapet. Redaktøren vil være tilgjengelig i kontrollrommet eller instrumentpanelet med alle nødvendige innstillinger og instrumenter på nettstedet. Der kan du endre tema når som helst, samt bruke layout som tilbys som standard. Logg inn og begynn å lage et nettsted.

Sammenlignet med nettstedbyggere: nettstedbyggere tilbyr ferdige maler med alle nødvendige seksjoner. Du trenger ikke å laste ned filer eller overføre dem til hosting. Velg en mal du liker, og begynn å redigere den med en gang. Ingen skremmende instrumentpaneler eller kontrollpaneler. Inline-redigering betyr at du ser alle endringene på siden samtidig. De fleste plattformer er basert på dra-og-slipp-funksjonalitet mens malpriser allerede er inkludert i planen.

Trinn 5 – Bygg innhold og sider

Det er her du må hente inn noen ferdigheter og forstå forskjellen mellom statiske og dynamiske sider. Med andre ord, hver av nettstedets seksjoner, blogginnlegg eller artikler er en statisk side. Hver gang du vil opprette en ny, trenger du en egen side. Og hver gang redigeringsprosessen vil bli gjentatt.

reTraditionelle CMS-plattformer er ganske kompliserte. Det er ikke bare å kopiere og lime inn tekst og gå online. Selv om det kan være enkelt å lage nye innlegg, er situasjonen med andre seksjoner en annen. Noen ganger må du følge med på utseendet, legge til medieinnhold eller andre sideelementer, inkludert kortkoder, skript, arbeide med topptekst og bunntekst, lage menyer, koder, kategorier osv. Alle prosessene du trenger å håndtere manuelt.

Sammenlignet med nettstedbyggere: Det er veldig enkelt å lage nye sider og redigere eksisterende med nettstedbyggere. Du har allerede en ferdig mal. Alt du trenger er å endre plasseringen av blokkene, fjerne de du ikke trenger eller legge til seksjoner. Da limer du bare inn tekster, drar og slipper mediefiler, og her er du! Siden din er klar.

Trinn 6 – Tilpass nettstedet ditt med plugins

Nettstedet ditt er ment å være funksjonelt nok. Ellers vil besøkende forlate det for et mer brukervennlig alternativ. Bortsett fra funksjonalitet, lar forskjellige plugins og tilleggsprogrammer deg oppnå tidligere mål som brukerinnsamling, voksende abonnentliste, analyser og mer. De kan fungere bra når du trenger å bringe prosjektet til et nytt nivå.

Plugin-en er programvarebiter som hjelper deg å bygge mer levende og oppdaterte sider. Som regel er installasjon av plugin meget lett. Imidlertid vil du fremdeles trenge å håndtere det på egen hånd. Du vil ha tilgang til et stort marked og finne den du trenger. Noen er gratis mens noen blir betalt. Du vil åpenbart trenge følgende i det minste for å komme i gang:

 • Knapper for sosiale medier – å la brukere dele innhold og ha maksimal eksponering fra innholdet.
 • Analytics – plugins er utviklet slik at du kan spore brukere, trafikkanaler, publikumsplassering osv.
 • Mediefiler – bruk plugins for å lage fantastiske gallerier eller glidebrytere. Legg ved videoer fra store streamingplattformer for flere brukeres engasjement.
 • Sikkerhet – anti-spam-systemer, DDoS-beskyttelse, spesialverktøy for å forhindre svindel og svindel.
 • SEO – spesielle plugins som lar deg konfigurere SEO-nettstedet ditt og gjøre innholdet mer vennlig mot søkemotorbots.

Du vil kunne administrere alle programtilleggene dine fra dashbordet. Samtidig er du den eneste som er ansvarlig for driften og hurtigoppdateringer. Noen plugins kan inneholde viruskode eller skadelig programvare. Så, du bør velge pålitelige utviklere og produkter.

Sammenlignet med nettstedbyggere: Selv om nettstedbyggere ikke kan skryte av et så stort utvalg av plugins, har noen sine tilpassede appmarkeder og butikker med nok tillegg og widgeter til å tilpasse sidene dine. Der kan du finne alt fra enkle kalendere og hendelsesledere til mer kompliserte kontakt- og popup-widgeter. Videre tilbyr de fleste nettstedsbyggere enkel integrasjon med analytiske tjenester og tredjeparts tjenester fra e-handel.

Trinn 5 – Gå online

Scenen er satt det grønne flagget faller. Nå har du nettstedet ditt klart til å publiseres. Bare trykk på “publiser” -knappen og oversikt over nettstedet ditt på nettet, slik at det blir tilgjengelig for brukere. Du kan tro at dette faktisk er det. Imidlertid krever et nettsted kontinuerlig støtte og vedlikehold.

De som bestemmer seg for å unngå å bruke nettstedbyggere, står bokstavelig talt på egenhånd. Hvis en plugin fungerer med feil, er det ingen som kan hjelpe deg. Hvis temaet fungerer dårlig på nettbrett., Er det ingen som kan hjelpe deg. CMS-plattformer har ikke kundestøtte. Forbered deg på å bla gjennom mange sider og fora på jakt etter brukere med samme problem. Vedlikehold og support er alt ditt ansvar, så vel som drift av nettsteder.

Sammenlignet med nettstedbyggere: nettstedbyggere tilbyr flere måter å løse forskjellige problemer. Plattformen tar det eneste ansvaret for vedlikehold, support og riktig bruk av nettstedet. På den annen side, mens det er en alt-i-ett-løsning, hvis noe går ned, går nettstedet helt ned.

Bunnlinjen

Å lage et nettsted uten en nettstedbygger er en lang og komplisert vei til den endelige distribusjonen. Du må forberede deg på utfordringer og hindringer på veien til å gå online fra å finne et skikkelig hosting og tema til redigering og tilpasning av nettsteder. Brukere må håndtere hvert trinn på egenhånd uten profesjonell assistanse. Av denne grunn kan oppgaven være risikabel med mindre du har nok teknisk bakgrunn. Selv når det gjelder gode ferdigheter innen koding og webdesign, vil prosessen bli til mange forsøk og innsats.

Nettstedsbyggere ble designet for å gjøre byggeprosessen enklere. Dette er målet de tjener, mens de gir en alt-i-ett-løsning for både nybegynnere og erfarne nettstedseiere. Selv om de ikke reserver så mye plass for tilpasning og uavhengighet på nettet, kommer de som et enkelt, men kraftig digitalt miljø med bokstavelig talt alle funksjoner du måtte trenge til tross for nettstedstype og -mål.

Lag ditt nettsted gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map