Hvordan lage et nytt .com-nettsted

Hvordan lage et nytt .com-nettsted


Så har du ideen til et nytt .com-nettsted. Du har utarbeidet strukturen, definert typen samt nødvendige funksjoner. Med andre ord, du har en ferdig mockup tegnet på papirarket. En strålende ide er imidlertid bare 50% av suksessen. Neste trinn er å bringe det til live. Det er her du må velge en passende byggemetode for nettsteder.

Valget avhenger helt av den tekniske bakgrunnen og tilnærmingen du ønsker å etablere. Trenger du en enkel og rask løsning med alle funksjoner inkludert? Eller lengter du etter en plattform for bygging av nettsteder som forbeholder maksimal tilpasningsfrihet for å håndtere det meste av prosessen manuelt? Valget er neppe en spasertur i parken, da det er mange problemer å se etter før du setter i gang.

Nettstedets byggteknologier å velge mellom

Selv om du ikke er en teknisk nørd med null sjanser til å bygge et egenkodet nettsted, skal vi gjennomgå to hovedalternativer som er tilgjengelige for nybegynnere. De inkluderte nettstedsbyggere og CMS-plattformer. Begge er veldig populære blant brukere og tjener grunnleggende behov for nettstedsbygging, selv om de er på en annen måte.

Nettstedbyggere

Nettstedsbyggere er designet for å sette brukere med ingen tekniske ferdigheter på brukervennlighet. De er veldig enkle å bruke. Byggeprosessen tar vanligvis ikke mer enn 2 timer. Programvaren er tilgjengelig som en abonnementstjeneste. Det betyr at du bare trenger å betale månedlig eller årlig og bruke en pakke medfølgende verktøy.

Det har ikke noe å si om du vil bygge et nytt .com-nettsted eller bruke enhver annen domeneutvidelse. Utviklingsprosessen vil fortsatt være den samme som implementerte teknologier og byggemetoder.

De viktigste funksjonene som definerer nettstedsbyggere inkluderer:

 • enkelhet – de fleste plattformer kommer med dra-og-slipp-redaktører. Du kan enkelt endre nettstedstrukturen eller legge til nye elementer eller blokker med et klikk. Inline-redigering er en annen flott funksjon som lar deg automatisk lagre og forhåndsvise alle endringer som er gjort.
 • Enkel tilpasning – for å opprette et brukervennlig nettsted, trenger du bare å velge en mal og legge til innhold. Som regel har oppsett relevante forhåndsinstallerte widgeter og funksjoner som refererer til en bestemt nettstedstype. Du trenger ikke installere dem separat.
 • Alt-i-ett-løsning. Som en abonnementsbasert modell, krever ikke byggherrer ytterligere manipulasjoner med domener og hosting. Du får alle nødvendige eiendeler og fasiliteter innenfor en valgt plan.

Som et resultat ser nettstedbyggere ut til å være et ultimativt verktøy uten koding, ingen læringskurve og minimum manuell håndtering kreves.

CMS-plattformer

Du har kommet over CMS-baserte nettsteder millioner av ganger mens du surfer på nettet. De er veldig populære blant nybegynnere og proffer som lar dem opprette bokstavelig talt hvilken som helst nettsted form enkle blogger og småbedriftsprosjekter til digitale butikker.

Den viktigste ulempen her er at jo mer komplekst nettstedet du ønsker å opprette, jo mer prosess trenger du å håndtere deg selv. CMS er hovedsakelig en redigeringsmotor som krever ekstra tilpasning når det gjelder funksjoner, plugins, design, etc. Den gode nyheten er at den gir tilgang til kildekoden for brukere med teknisk bakgrunn for å redigere og endre en standardmal. Den dårlige nyheten er at nybegynnere vil trenge litt tid på å finne ut hvordan alt fungerer.

I motsetning til byggherrer på nettet, er ikke CMS-plattformer en alt-i-ett-løsning. Det betyr at du må registrere et domene, samt finne en plattform for å være vert for et nettsted. For å gjøre ting enklere for brukere, tilbyr noen velprøvde hostingleverandører enkle måter å integrere, konfigurere og tilpasse CMS-baserte prosjekter.

De viktigste funksjonene som definerer CMS-plattformer er som følger:

 • Avanserte redigeringsalternativer. Med tilgang til malens kildekode, kan du redigere eller endre bokstavelig talt hvert element på det fremtidige nettstedet ditt, men bare i tilfelle du har programmeringsferdigheter. For eksempel er 90% av WordPress-maler bygget på PHP. For å tilpasse dem må du ha PHP-kodingserfaring.
 • Budsjettkontroll. CMS er gratis i seg selv. Du trenger ikke betale for det. Imidlertid betales domeneregistrering, hosting, plugin-utvidelser og premiumplattformer. Den gode nyheten her er at du kan velge eiendeler som tilfredsstiller budsjettet. Dessuten tilbyr noen hostingleverandører CMS-kompatibilitet med grunnlinjefunksjonene du allerede har inkludert i planen.
 • Uendelig pluggvalg. Nettstedsbyggere kan være begrenset med tilleggsprogrammer og funksjoner. CMS-plattformer tilbyr uendelige integrasjonsfunksjoner med tusenvis av tilgjengelige plugins. Du må imidlertid finne, installere, stille inn og oppdatere dem manuelt.

CMS-plattformer er absolutt et godt valg, spesielt når de brukes med en kompatibel hosting leverandør. For eksempel bestemmer du deg for å bygge et nettsted ved hjelp av WordPress. En rekke vertssteder tilbyr WP-optimaliserte planer som gjør byggeprosessen mye enklere selv for nybegynnere.

Likevel er prosessen ikke fullstendig automatisert i motsetning til online byggherrer. Det er på høy tid at vi beskrev prosessen ved bruk av begge byggemetodene som er forklart.

Opprette et nytt .com-nettsted med et nettstedbyggere

De fleste nettstedbyggere krever ikke mer enn et par timer å opprette og distribuere en klar til å gå nettsted. Du vil sannsynligvis bruke mer tid på å sammenligne og kontrastere tilgjengelige plattformer. Byggeprosessen er imidlertid nesten den samme mens teknologiene som er implementert er like.

Trinn 1 – Logg på

Wix nettstedbygger - logg på

Ingen spesielle manipulasjoner er nødvendig. Påloggingsprosessen er den samme som du skriver inn e-postkontoen din. Systemet ber deg om å bruke Gmail eller sosial profil for å logge inn eller skrive inn brukernavn og passord. I sjeldne tilfeller kan det hende du blir bedt om å bekrefte passordet ditt, som også er i løpet av flere sekunder.

Trinn 2 – Velg en mal

Som regel er alle maler delt inn i spesifikke kategorier for å gjøre valget enklere for brukerne. Hvis du for eksempel vil opprette en digital butikk, vil du neppe slå opp i oppsettet i Portfolio-delen. Alle maler er mobile responsive med en forhåndsvisningsmodus for å sjekke hvordan det ser ut.

Wix - Velg malen

Avanserte nettstedbyggere som bruk AI-baserte teknologier og maskinlæringsverktøy, tilbyr flere relevante maler basert på noen generelle spørsmål for å beskrive et fremtidig prosjekt. Systemet vil be deg om å indikere funksjoner du vil se, nisje, nettstednavn og annen info for å komme med ferdige eksempler på nettstedet. En flott måte å spare tid på nybegynnere, da de ikke engang trenger å redigere.

Hvis du fortsatt ønsker å opprette et nytt nettsted fra det tomme eller bruke malen du liker fra listen som følger med, må du fullføre neste trinn.

Trinn 3 – Rediger og tilpass malen

Du har sannsynligvis utarbeidet en struktur for ditt fremtidige nettsted. Nå trenger du bare å legge til elementer og blokker som passer det. Nettstedsbyggere gjør det enkelt å legge til, endre størrelse, fjerne eller endre elementer samt legge til nye med en enkel og intuitiv dra-og-slipp-redigeringsprogram.

Wix nettstedredaktør

Last opp bilder, legg til relevante tekster, fyll ut kontaktinfo og gå videre til neste trinn.

Trinn 4 – Velg en plan

Mens den forrige fasen ikke krever noen investeringer, må du kjøpe en plan for å komme live med nettstedet ditt. I tillegg vil planen definere et sett med funksjoner og ekstra alternativer du vil få. For eksempel er inngangs- eller gratisplaner bare gode for testing, da de sjelden gir avansert funksjonalitet eller et gratis domene. Hvis du velger slike planer, må du registrere domener separat eller bruke standard underdomener.

Premium-planer kommer med et bredere utvalg av alternativer, inkludert e-handel, premium support, gratis domene med nok båndbredde og lagringsplass for voksende prosjekter. Som regel er slike pakker ganske rimelige og starter på omtrent $ 10- $ 15 per måned.

Trinn 5 – Koble til et domene

Nok en gang inkluderer planen et gratis domene, du trenger bare å skrive det inn ved å bruke relevante nettstedinnstillinger. Hvis du bestemmer deg for å registrere det separat, må du gå til en annen registrar, betale for domenet, komme tilbake til dashbordet, angi IP og fornye det separat. Å bruke planer med et gratis domene inkludert, ser mye mer praktisk ut, enkelt, raskt og kostnadseffektivt.

Trinn 6 – Forhåndsvisning og gå live

Når du har fullført alle tidligere trinn, kan du bruke forhåndsvisningsmodus til å sjekke hvordan prosjektet vil fungere på desktop- og mobilversjoner. Hvis resultatet er tilfredsstillende, trykk på “publiser” -knappen og gå live.

En annen fordel her er at du kan endre malen når som helst, samt gå inn på nettstedbyggeren mens du er på farten med en mobilapp og endre den når det er nødvendig.

Prøv med nettstedbygger nå

Opprette et nytt .com nettsted med CMS + hosting

For å gå på nettet med et ferdig nettsted, trenger du et sted å være vert for. Mens nettstedbyggere allerede inkluderer vertsfasiliteter, er situasjonen med CMS litt annerledes. Den eneste måten å distribuere er å bruke plattformen sammen med hosting.

Valget avhenger av hvilken CMS-type du velger samt nettstedstype, innholdsvolum, sidetelling og generell kompleksitet. Noen hostingplaner har et inkludert gratis domene og den videre betalte fornyelsen, andre tilbyr sømløs integrasjon med et valgt CMS. De generelle trinnene for å opprette et nettsted er som følger:

Trinn 1 – Domenet og hosting

Du kan enten registrere domenet separat eller få det innenfor hostingplanen din. Noen plattformer tilbyr 1-års gratis TLD (øverste nivå domene) i tilfelle å kjøpe en premium-pakke med utvidet båndbredde og lagring. Det er et bedre alternativ i stedet for å bytte mellom forskjellige nettsteder når fornyelsen er nødvendig.

Trinn 2 – Velg CMS

For å komme i gang, må du velge en plattform og registrere deg. Tanken er å lage en enkelt konto som vil gi tilgang inne i CMS der alle verktøyene er plassert sammen med innholdsredigeringsprogram. Registreringsprosessen er ganske enkel. Opprett innlogging og passord for å komme inn i dashbordet når det er nødvendig.

Trinn 3 – Velg og installer malen

Nå må du velge et tema for det fremtidige nettstedet ditt og ha filene installert på vertskapet. For å gjøre prosessen enklere er det bedre å bruke CMS-optimaliserte hostingplaner med ett-klikk CMS-integrasjon og enkelt oppsett.

Trinn 4 – Rediger nettstedet ditt

Gå inn i CMS-oversikten for å legge til nytt innhold, lage sider, kategorier osv. Her kan du også installere nødvendige plugins. Alle prosessene bør gjøres manuelt. Temaet i seg selv er bare en blåkopi. Du må administrere alle nettstedets seksjoner på egen hånd, samt finne, installere, stille inn og oppdatere plugins med mindre prosessautomatisering er inkludert i hostingplanen..

Den gode nyheten er at de fleste tjenesteleverandører tilbyr CMS-optimaliserte løsninger. For eksempel, Bluehost tilbyr sine WP-orienterte planer. Det betyr at du drar nytte av full WordPress-funksjonalitet i tillegg til ekstra funksjoner i møte med autooppdateringer, sikkerhetsmidler, teknisk support osv..

Den siste utgaven kan være viktig, spesielt for nybegynnere, ettersom de fleste CMS ikke har øyeblikkelig støtte med unntak av hjelpesentre, opplæringsprogrammer eller guider som kan bli funnet på Internett. Å ha profesjonell støtte bak ryggen kan spille en stor rolle.

Prøv med CMS nå

Bunnlinjen

Begge alternativene er bra for å lage nye nettsteder fra bunnen av. Den eneste måten de er forskjellige på er den implementerte tilnærmingen. Å bruke nettstedbyggere ser ut til å være enklere og mindre tidkrevende mens CMS fortsatt krever en læringskurve samt ekstra utgifter som kan overstige den opprinnelige prisen for hostingplan.

Hvis du søker en rask, men likevel effektiv måte å komme på et skalerbart og profesjonelt nettsted uten absolutt ingen tekniske ferdigheter, ville nettstedbyggere være et godt alternativ.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map