Hvordan oppdage nettstedets CMS

hvordan å oppdage nettstedets cms


Noen ganger er det behov for å finne ut hva CMS eller nettstedbygger et nettsted er basert på. Brukere kan kreve denne informasjonen bare på grunn av nysgjerrighet eller ønske om å forstå hvilken teknologi som fungerer best for denne typen prosjekter.

Når du har funnet ut det, er det ganske mulig at du ønsker å opprette et lignende nettsted selv eller til og med kopiere det i detaljer. Essensen går ned til det eneste målet – hvordan få informasjon om CMS en nettside er bygd på.

Det er tre måter å oppdage motoren bak et nettsted: anvendelse av online tjenester, kommunikasjon med eieren eller sjekke ut koden. Ingen av dem er 100% pålitelige, men hvis du prøver virkelig hardt, vil sjansene for å finne ut plattformen øke.

1. Tjenester for å oppdage nettstedsteknologien

WEBDATASTATS

webdatastats

WebDataStats – er en pålitelig tjeneste, som gjør det mulig å oppdage CMS på nettstedet og finne databaser med områdedomener av CMS. Plattformen tilbyr den mest omfattende databasen med CMS, rammeverk og nettstedbyggere, som i dag omfatter over 1000 mest populære systemer. Bortsett fra å definere CMS et nettsted er laget med, tillater tjenesten også å kategorisere de nødvendige nettstedene i kategorier med hensyn til dine egne kriterier, få kontaktinformasjon hentet fra nettstedene, se CMS migrasjonshistorikk for domenenavn osv..

WebDataStats-utviklere dobbeltkontrollerer hvert nettsted som er under analyse manuelt for å sikre at CMS-deteksjonen er riktig. De oppdaterer CMS-databasen for tjenesten på månedlig basis for å sikre det mest distinkte og riktige resultatet. I tilfelle systemet av en eller annen grunn ikke kan oppdage CMS på et nettsted, kontrollerer utviklerne disse ressursene manuelt for å legge til de uoppdagede plattformene ytterligere i databasen. Dette sikrer til slutt de beste og mest pålitelige resultatene.

Oppdage et nettsted CMS

WHATCMS

Whatcms

WhatCMS – er en nettbasert tjeneste som brukes til å oppdage rammer nettsteder er bygd på. Vi testet det på nettstedet vårt og ble virkelig overrasket over resultatet. Den oppdaget riktige data om bloggens CMS uten problemer i det hele tatt. Systemet fungerer ganske raskt (2-3 sekunder er nok til å finne ut av resultatet), og gir minimum informasjon, noe som er ganske nok. Du trenger ikke å surfe på nettet og lete etter navnet på motoren, ettersom tjenesten gjør det mulig å oppdage rundt 170 CMS, nettstedbyggere og rammer – både betalte og gratis.

Noen nettsteder er bygget på flere CMS om gangen (OpenCart-basis, WordPress-blogg, vBulletin-forum osv.). For å oppdage en slik gigant, kan du bruke definisjonsalternativet for hver side eller seksjon.

Oppdage et nettsted CMS

BUILTWITH

Builtwith

BuiltWith – er en annen populær tjeneste som kan gi mye informasjon på forespørsel: tilkoblede analysesystemer, widgeter, tilgjengeligheten av mobilversjonen, skript og CSS-regler som brukes, hostingleverandør, SSL-sertifikat, webserver osv. Slik detaljert informasjon vil være nyttig for webansvarlige . En nybegynner kan lett gå seg vill i det, og det er en risiko for at halvparten av denne informasjonen vil forbli uklar.

Systemet oppdaget umiddelbart CMS nettstedet vårt er bygd på. Du må bare finne den nødvendige informasjonen i den lange datalisten.

Finn en nettstedsplattform

CMSDETECT

CMSdetect

CMS-detektor – er et mer anstendig system, som kommer med et kraftig CMS-detektorverktøy som brukes til å finne ut rammeverket, CMS eller annen teknologi en webside bruker. Levert av online nettverktøy, kan tjenesten effektivt gjenkjenne over 100 mest populære og mye brukte CMS. Det er også mulig å finne ut mye nettstedrelatert informasjon, statistikk, teknologier her. Prosessen er ganske enkel og rask.

Du trenger bare å nå tjenesten, oppgi URL-adressen til et nettsted du er interessert i og trykke på Enter-knappen. På bare noen få sekunder ser du detaljert informasjon om CMS eller nettstedbygger et nettsted bruker.

CMS Detector klarte ikke å gjenkjenne systemet bloggen vår er bygd på, noe som gjør dens effektivitet og pålitelighet ganske tvilsom.

Finn et rammeverk for nettstedet

WAPPALYZER

Wappalyzer

Wappalyzer – er et kjent verktøy på tvers av plattformer, som effektivt kan avdekke rammene, teknologiene og nettstedbyggere som brukes. Verktøyet kan oppdage de mest populære Content Management Systems, eCommerce-motorer, webanalyseverktøy, serverprogramvare og andre teknologier et nettsted kan omfatte.

For å finne ut CMS og widgets bak ethvert nettsted, bør du gå inn på tjenestens offisielle nettsted, angi URL-adressen til et nettsted du vil sjekke og starte skanneprosessen. Wappalyzer er også tilgjengelig som den nedlastbare programvaren og nettleserutvidelsen. Så det er opp til deg å velge den mest passende varianten basert på hyppigheten av tjenestebruken og dens effektivitet.

Vi prøvde å gjøre analysen av bloggen vår med Wappalyzer to ganger. Det første forsøket mislyktes på grunn av systemets overbelastning. Etter det andre forsøket kjente Wappalyzer ikke igjen motoren bak bloggen vår.

Oppdage en nettstedsteknologi

RESCAN

Søk på nytt

Søk på nytt – er en online tjeneste som kan hjelpe deg med å identifisere rammer, CMS og teknologier bak ethvert nettsted du tilbyr. Alt i alt kan systemet skanne over 305 millioner nettsteder i over 1550 domenesoner.

Bortsett fra å tilby lister over verktøy og teknologier nettsteder er basert på, kjører Rescan i tillegg et gratis analyseverktøy for nettsteder som hjelper deg effektivt å finne ut detaljert informasjon om et nettsted som er under evaluering, dets statistikk, Alexa rangestatus, IP-adresse, web servertyper, opprinnelsesland, kodesideinfo og andre detaljerte parametere. Basert på resultatene av testen vår klarte Rescan å identifisere flere teknologier bak bloggen vår, noe som er en ganske anstendig faktor.

Oppdage et nettsted CMS

Konklusjon

Bruken av online automatiske definisjonstjenester for nettsider er den enkleste og mest praktiske måten å finne ut denne informasjonen for de fleste brukerne. Metoden nyter popularitet både med nybegynnere og proffs for webdesign.

Det sier seg selv at bestemmelsesnøyaktigheten varierer fra ett verktøy til et annet, men ingenting hindrer deg i å bruke 3-4 lignende online tjenester om gangen og sammenligne de oppnådde resultatene.

2. Analyse av HTML-nettstedskode

Den andre deteksjonsmetoden er å analysere HTML-koden i Google Chrome (høyreklikk på en webside, “Preview Preview”) Ctrl + U). Dette er ikke veldig praktisk, og det fungerer ikke bra i mange tilfeller. Metoden er imidlertid verdt å prøve. Du bør finne en kode mellom «…» -koder. Som regel er CMS-navnet oppgitt i metataggen “generator”. Mange webansvarlige sletter denne taggen for å skjule denne verdifulle informasjonen fra roboter, mennesker og virus. Dette er en enkel måte å sikre nettstedet ditt mot klassiske hackerangrep på plattformen.

Manuell CMS Detect

Det er også mulig å gjenkjenne de viktigste CMS-parametrene eller -egenskapene etter kodestruktur (dette gjelder bare for erfarne brukere) eller etter malnavn du kan se i mappestrukturen til nettstedet. Velg kategorien Kilder i modus for forhåndsvisning av kode, og finn katalogen med ordene “Temaer” eller “Mal” i tittelen. Underkatalogen er vanligvis spesifisert under navnet til malen som brukes, der alle filene er lagret. Søk etter dette navnet på Google for å finne ut listen over CMS som er gjeldende for nåværende designversjoner. Dessverre kan det være flere varianter. Så husk det.

3. Samfunnsteknikk

Den tredje metoden er bare å spørre administratorer eller utviklere om CMS eller nettstedbygger et nettsted er basert på. Du kan henvende deg til nettstedseieren eller enhver person som er ansvarlig for webdesign med denne henvendelsen, enten via kontaktskjemaet eller via sosiale nettverk. Vel, dette garanterer ikke at du får svaret – dette avhenger av nøyaktigheten og riktigheten av formuleringen av forespørsler, stemningen til en person du kommuniserer med og noen rimelige årsaker som sikkerhet eller enkel ubevissthet om denne informasjonen..

Ros nettstedet, fortell at du liker teknologiene den bruker og at du er villig til å lage et lignende prosjekt, men i en annen nisje. Spør om hvor lang tid det tok å utvikle nettstedet, ønske suksess og effektiv markedsføring til ressursen osv. Med andre ord, bare ordentlig spør om fakta du er interessert i for ikke å angripe eieren eller administratoren.

Nettsteder opprettet av nettstudioer inneholder ofte avtrykk med navn og lenker. Det er ganske logisk at folk, som har designet dem, er klar over systemene nettstedene er basert på. Det er også mulig å henvende seg til dem for å få hjelp på en vennlig måte. Du vil se ut som en potensiell klient (spør om kostnadene for utvikling av nettsteder), noe som øker sjansene dine for å få ønsket svar.

Bunnlinjen

Uansett hvilket mål du forfølger å prøve å oppdage CMS på et tredjeparts nettsted, er det enklere og mer praktisk å gjøre det ved å bruke en av nisjetjenestene på nettet. For å gjøre det, er det nok å oppgi domenenavnet i det nødvendige feltet og vente til systemet vil skanne et nettsted. Hvis et nettsted fungerer på et manuelt skrevet CMS eller har blitt dypt endret, vil ikke forespørselen din bli en suksess. Noen ganger kan du støte på enkle feil – det er ingen 100% mulighet for å få svaret her.

For å forbedre påliteligheten av rammedefinisjonsprosessen er det ønskelig å sjekke den med flere systemer om gangen. Velg de vi har vervet i innlegget eller andre tjenester du ønsker – det betyr ikke så mye. Alle fungerer ganske bra. Hvis skanneresultatene er de samme, kan du være sikker på at testen er korrekt. Hvis det er noen distinksjoner, er det fornuftig å bruke tilleggsverktøy og velge den hyppigste varianten de genererer. Som regel er det ingen alvorlige skiller her.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map