Hvordan overføre domene fra GoDaddy til Wix

Hvordan overføre domene fra GoDaddy til WIX


Har du rett i å bytte domenenavn fra GoDaddy til Wix? Årsakene til det kan være mange. Du kan være eier av GoDaddy-domenenavnet som er villig til å flytte til Wix, for eksempel, eller du kan ganske enkelt være utilfreds med vilkårene eller prisene som tilbys av systemet. Uansett hvilke intensjoner og mål du blir drevet av, vil du møte en viss handlingsalgoritme for å fullføre oppgaven effektivt.

Det er flere trinn du må gjøre for å gjøre hele prosessen til en suksess. Det du imidlertid bør vite er at Wix gjør det mulig å velge det mest gunstige alternativet som oppfyller dine behov.

Du kan enten bestemme deg for å overføre GoDaddy-domenenavnet til Wix eller koble det til den nye Wix premium-kontoen. Forskjellen mellom alternativene er avgjørende.

Domenetransport betyr at du fullstendig vil flytte den fra en plattform til en annen. Når du bestemmer deg for å koble domenenavnet til Wix, betyr det imidlertid at det forblir hostet med GoDaddy, men det vil fremdeles bli pekt på det nye Wix-nettstedet ditt.

Uansett hvilket alternativ du eventuelt vil gå for, bør du innse at overføring av domenenavn er det mest ansvarlige og sannsynligvis det mest utfordrende trinnet å møte og fullføre. La oss se hva du kan gjøre med hver av disse situasjonene for å håndtere dem på best mulig måte.

Retningslinjer for GoDaddy til Wix-domeneoverføring

Når du bestemmer deg for å overføre GoDaddy-nettstedet ditt helt til Wix Premium-konto, må du innse at det nå vil bli din eneste domenenavnsregistrator. Med andre ord, alle domenekontakter, DNS-innstillinger og påmeldingsbetalinger administreres eksklusivt på Wix-kontoen din.

Men husk at overføring av domener bare gjelder for nettsteder som er registrert i visse soner. De viktigste typene domenenavn du kan overføre til Wix inkluderer .com, .org, .net, .biz, .info, .co, .tv, .guru, .email, .expert, .foto, .bilder,. rom, .rocks .tokyo, .xyz.,. com, .klubb, .løsninger, .dag, .teknologi, .tips, .senter, .katalog, .ninja, .bilder, .land, .agency, .gift, .ferie, .kristmas, .shop og .mx.

For å sette i gang domeneoverføringsprosessen, må du først få autorisasjonen (EPP) -kode fra GoDaddy-registraren. Utfør følgende trinn med dette formålet:

 1. Få tilgang til GoDaddy-kontoen din;
 2. Klikk på brukernavnet i øverste hjørne av siden;
 3. Velg “Mine produkter” -delen og merk deretter “Administrer” -fanen ved siden av domenet du skal overføre;
 4. Finn delen “Tilleggsinnstillinger”;
 5. Merk av for “Få autorisasjonskode” -fanen. Hvis du eier mer enn 6 domenenavn på den samme kontoen om gangen, klikker du kategorien “Send e-postkoden min”.

Etter å ha gjort disse trinnene, får du autorisasjonskoden til e-postadressen som er registrert for domenenavnet ditt. Husk at hvis du har registrert domenenavnet eller endret informasjonen nylig, vil det være utilgjengelig for overføring i løpet av 60 dager. I dette tilfellet vil du fremdeles få lov til å koble den til Wix-kontoen din. Dette alternativet vil bli diskutert videre.

Slik overfører du GoDaddy-domenet til Wix

For å overføre GoDaddy-domenenavnet til Wix etter anskaffelse av autorisasjonskoden, må du følge retningslinjene nedenfor:

 1. Oppgradere til Wix Premium-konto og klikk på “Fortsett” -knappen etter å ha lært instruksjonene;
 2. Trinn 1- Les instruksjonene

 3. Oppgi domenenavnet du ønsker å overføre, og klikk deretter på “Send” -knappen;
 4. Utforsk rullegardinmenyen for å finne tjenesten domenet tilhører (i vårt tilfelle – dette er GoDaddy) og aktiver deretter “Fortsett” -fanen;
 5. Trinn 2 - Velg GoDaddy

 6. Fullfør retningslinjene systemet genererer, og merk av for de nødvendige avkrysningsrutene;
 7. Trinn 3 - Merk av for alle boksene

 8. Velg domeneforlengelsestermin (ikke mindre enn ett år);
 9. Rediger kontaktene dine om nødvendig, eller la dem være uendret;
 10. Velg personvernalternativet for å gjøre ditt domenenavn info enten privat eller offentlig;
 11. Velg det foretrukne betalingsalternativet og fullfør kjøpet.

Hvis du har gjort alt riktig, vil du motta e-posten fra [email protected] til postkassen som er koblet til domenet ditt. Aktiver bekreftelseslenken for å fullføre overføringen.

Det er et avgjørende spørsmål du også bør bli informert om: hele prosessen med overføring av domenenavn kan ta opptil 7 dager å være fullført.

Vi anbefaler imidlertid ikke å overføre GoDaddy-domenenavnet til Wix helt fra starten, men først å koble det til den nye kontoen. Dette vil være mye raskere (rundt 48 timer) og vil vise deg fordelene med kjører et Wix-basert nettsted.

Det du bør vite før du starter tilkoblingsprosessen for domenenavn er at Wix tillater å gjøre det på en av to måter. Den første innebærer tilkobling av domenet direkte til Wix-navneservere, mens den andre lar deg koble domenenavnet via pekemetode. Hva er forskjellen, og hvilket alternativ er mer å foretrekke? Les videre for å finne ut av det med en gang.

Koble GoDaddy-domenenavnet til Wix-navnetjenere

Før du kobler GoDaddy-domenet ditt til Wix, ikke glem å oppgradere til en av Premium-planene systemet tilbyr. Legg deretter domenet til Wix-kontoen på følgende måte:

 1. Få tilgang til “Mine domener” -delen i din registrerte Wix-konto;
 2. Legg til domenet ved å velge fanen “Koble til et domene du allerede eier”;
 3. Oppdater DNS (domenenavnserver) innstillinger i domenens vertskonto;
 4. Bekreft informasjonen om domenetilkoblingen.

Når du har gjort det, går du til GoDaddy-kontoen og klikker på brukerprofilknappen øverst til høyre på skjermen. Velg “Mine produkter” -delen og klikk på DNS-fanen til høyre for det nødvendige domenenavnet. Fullfør deretter domenendringen i delen Navneservere, og velg ønsket Egendefinert fane i rullegardinmenyen. For å fullføre prosessen, oppgi Wix-navneservere du allerede har satt opp, og klikk på “Lagre” -knappen.

Koble GoDaddy-domenenavnet via peking

Koble GoDaddy-domenenavnet via peking er det neste alternativet du kan prøve. Akkurat som i forrige punkt, må du oppgradere til en av Wix Premium-planer og legge til domenet til Wix-kontoen din, og fullføre de nevnte trinnene. Er du ferdig med det? Så fortsett med å fullføre følgende retningslinjer:

 1. Åpne GoDaddy-kontoen din og klikk på brukerprofilen som du finner øverst til høyre for å velge “Mine produkter” -delen;
 2. Nå DNS-innstillingene i høyre hjørne av domenet ditt;
 3. Finn og legg deretter til eller rediger A-posten, som inneholder @ -tegnet i den tilhørende navnekolonnen, og spesifiser de nødvendige GoDaddy-poeng;
 4. Lagre info;
 5. Legg til / rediger CNAME-informasjonen med “www” -tegnet i den korresponderende vertsnavnskolonnen, og legg deretter til “Poeng til” -adressen til CNAME-posten i det tilsvarende feltet.
 6. Lagre den oppgitte informasjonen igjen.

Denne metoden for domenetilkobling er mer komplisert og ikke så sikker som den som er oppført over. Wix anbefaler ikke det til sine brukere fordi systemet kanskje ikke kan hjelpe dem med noen DNS-relaterte problemer i tilfelle det er nødvendig i ettertid.

Koble e-post fra GoDaddy til Wix

Hvis du e-posten ble kjøpt fra GoDaddy, og du ønsker å koble den direkte til Wix uten å endre adresse, bør du først sjekke om du allerede har koblet domenenavnet ditt til Wix-navneservere. Hvis du har koblet domenenavnet via pekemetoden, må du kontakte GoDaddy-supportteamet for å få hjelp. Hvis du opprinnelig har brukt det første alternativet, kan du følge trinnene nedenfor for å koble din eksisterende GoDaddy-e-post til Wix:

 1. Logg på GoDaddy-kontoen din, klikk på brukerprofilikonet øverst til høyre på skjermen og velg delen “Mine produkter”;
 2. Sjekk om domenet ditt går under Office 365-versjonen – du kan gjøre det i e-postadressen & Kontorseksjon. Hvis det ikke gjør det, kan du nå “Mine domener” -siden, velge ønsket domene og klikke på “Postkasser” -fanen;
 3. Aktiver fanen “Konfigurer MX-poster” eller “Endre innstillinger”;
 4. Klikk på rullegardinmenyen “Din e-postleverandør” -meny, og velg GoDaddy fra listen som følger med.
 5. Lagre innstillingene og fullfør prosessen med e-post som er konfigurert i GoDaddy-kontoen.

Hva om domenet ditt går under Office 365-versjonen? Da er følgende trinn et must:

 1. Bekreft det faktum at du allerede eier domenet. For å gjøre det, hente TXT-posten fra Office 365-kontoen din og deretter legge den til DNS-innstillingene til domenet ditt som er tilgjengelig i Wix-kontoen.
 2. Konfigurer MX-, CNAME-, TXT- og SRV-postene i postkassen-fanen på kontoen din, og legg dem deretter til DNS-innstillingene til domenenavnet ditt. Lagre resultatet.

Husk at det vanligvis tar rundt 15 minutter før DNS-redigeringene blir aktivert. I noen tilfeller kan det hende du må vente litt lenger.

Bunnlinjen

Prosessen med overføring av domenenavn er tidkrevende og ganske utfordrende, spesielt når det gjelder nybegynnere. Imidlertid, hvis du klarer å vurdere alle trinnene i fremgangsmåten som er oppført i artikkelen, vil du kunne unngå mange problemer og feil i det lange løp. Dette for ikke å nevne hvor mye tid / krefter du vil investere i domeneoverføringsprosessen.

Ta deg tid til å utforske detaljene, anbefalingene og retningslinjene som følger med for å gjøre det til en suksess!

Les også: Hvordan overføre domene fra WordPress til Wix.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map