Hvordan velge det beste CMS for nettstedet ditt

Hvordan velge det beste CMS for nettstedet ditt


Når du velger den beste CMS-plattformen for nettstedet ditt, må du tydelig forstå forskjellen mellom forskjellige CMS-grupper.

Det betyr ikke noe at du planlegger en helt ny forretningsstrategi for å markedsføre selskapet ditt på nettet, lansere en digital butikk eller bare gå live med et lite innholdsbasert nettsted. Du må finne ut hvordan systemet fungerer, hva det er nødvendig for, hvilken funksjonalitet det leverer, og om det virkelig passer dine spesielle mål.

Nøkkelen til suksess er å finne ut hvilken CMS som er det rette valget for deg og hvorfor. Husk at du trenger å håndtere ikke bare redigering av innhold, men også hosting, lansering, vedlikehold, støtte osv. Så sørg for at den valgte plattformen er sikker og stabil nok i tillegg til et sett med ekstra funksjoner. Hvis avgjørelsen virker som en enorm utfordring, fortsett å lese artikkelen for å lære mer om CMS-typer, funksjonalitet, teknologier og fordeler de kan levere ut av boksen.

Hva CMS er og hvordan det fungerer

La oss avklare hva CMS faktisk er før vi begynner. Forkortelsen står for innholdsstyringssystemet. Her har vi med andre ord et instrument som gjør det mulig å administrere nettinnhold på forskjellige måter. Enten du trenger å legge til ny tekst, oppdatere den eksisterende siden, tilpasse noen av nettstedets elementer, er CMS her for å hjelpe.

Det viktigste CMS-oppdraget er å hjelpe brukere med å organisere nettinnhold med en haug med verktøy. For eksempel vil systemet hjelpe når du vil vise medieinnhold eller tekst, legge ut nye artikler, vise videoer eller til og med dele innhold gjennom flere kanaler. CMS holder alle nødvendige verktøy på ett sted tilgjengelig i brukernes instrumentpanel.

Hvordan CMS fungerer

Ideen om CMS-implementering er avhengig av to viktige apper. De inkluderer:

 1. CMA eller Content Management-applikasjonen.
 2. CDA eller applikasjonen for levering av innhold.

CMA-applikasjonen er ansvarlig for å legge til nytt innhold på nettstedet, samt redigere og tilpasse det inne i CMS-dashbordet. En bruker er helt ansvarlig for prosessen og muliggjør forskjellige handlinger ved hjelp av tilgjengelige instrumenter, skript, funksjoner osv. Mens de fleste nettsteder er opprettet ved hjelp av HTML / CSS / JavaScript-filer, kommer redaktøren med forbedret funksjonalitet for å endre eller endre kilden kode også.

CDA-applikasjonen kommer som en del av back-end-prosessen. Appen er ansvarlig for å lagre hele webinnholdet i riktig format, så vel som å vise det til sluttbrukeren og overføre hele dataformen CMA.

Nå sett de to applikasjonene sammen, så får du en fullt funksjonell CMS-plattform. Etter at vi har definert begrepet og funnet ut hvilke CMS-systemer som fungerer, må vi se nærmere på plattformens typer.

3 hovedtyper av CMS

Alle innholdsstyringssystemer kan deles inn i tre hovedtyper, avhengig av funksjonalitet. Disse typene inkluderer:

Hver CMS-kategori er forskjellig, hovedsakelig på grunn av teknologiene de bruker så vel som sett med funksjoner de leverer. Det er viktig å forstå forskjellen før du velger system for akkurat ditt prosjekt.

Open Source CMS

Den viktigste fordelen ligger under åpen kildekode-fleksibilitet. For det første er plattformen tilgjengelig uten kostnad. Alt du trenger er å laste ned CMS og få det installert og administrert på en valgt webserver. Den andre fordelen er total kontroll over nettinnholdet ditt. Brukere har full tilgang til et enormt utvalg av plugins, utvidelser og andre nettstedsverktøy for å lage bokstavelig talt hvilken som helst nettstedstype fra enkle blogger til mer komplekse digitale butikker og småbedriftsprosjekter..

Bortsett fra så mange fordeler, kan CMS komme med noen ulemper. For eksempel kan det som ser ut til å være helt gratis til slutt medføre ekstra kostnader. Du må betale for hosting og domenenavn. Premium-temaer betales også, i tillegg til noen av plugin-versjonene og utvidelsene. På den annen side tar du full kontroll over budsjettet og har en sjanse til å velge de beste tilbudene når det gjelder hosting, domeneregistrering, maler osv..

Topp Open Source CMS-eksempler

WordPress – er det mest populære CMS med over 400 000 000 aktive brukere over hele verden. Som en åpen kildekode-plattform er systemet gratis tilgjengelig. Selv om det opprinnelig ble designet for å lage innholdsbaserte nettsteder, har CMS utviklet seg gjennom årene for å la brukere bygge blogger, porteføljer, nettsteder for små bedrifter, nettbutikker osv..

WordPress

Nøkkelegenskaper:

 • Tusenvis av maler. Gratis og betalte responsive temaer er tilgjengelige for brukere.
 • Uendelige plugins. Fra analyser og promotering-plugins til planlegging av arrangementer, kundeinnsamling og markedsføring via e-post – velg mellom hundrevis av apper og tredjeparts tjenester for å tilpasse nettstedet ditt.
 • Enkel CMS. Innholdsredaktøren i seg selv er veldig intuitiv. Det er enkelt å lage nye sider, innlegg og kategorier, selv om det kan være nødvendig med noen tekniske ferdigheter hvis du bestemmer deg for å redigere koden, samt implementere ny funksjonalitet.

Prøv WordPress nå

Joomla – er en annen populær open source CMS. Plattformen ble designet for å dekke nettbehovet til representanter for små bedrifter, ideelle organisasjoner og statlige organisasjoner. Joomla kan for tiden skryte av mer enn 2 000 000 brukere og makter over 9% av alle nettsteder. Bortsett fra gratis tilgang, tilbyr CMS et sett med designfunksjoner, enkel redigering og publisering av innhold, support over hele verden og mer.

Joomla

Nøkkelegenskaper:

 • Forbedrede designfunksjoner. Brukere kan bruke hver separate mal på en bestemt side i tillegg til HTML-gjengivelse, arkivering av tilpasset design osv.
 • Enkel redigering av innhold. Systemet har en intuitiv WYSIWYG-editor, redigerings knapper og et sett publiseringsverktøy.
 • Omfattende støtte. Joomla tilbyr et omfattende kunnskapsgrunnlag i tillegg til det integrerte hjelpesystemet, lokalsamfunnet av proffer og forum.

Prøv Joomla nå

Drupal – er plattformen for nettinnholdsstyring designet for å lage komplekse nettsteder så vel som digitale butikker. Det tilbyr et utvalg av e-handels-temaer og et rikt funksjonssett for nettbutikker så vel som andre nettsteder. Systemet gir i dag over 400 000 live-prosjekter som er tilgjengelige i mer enn 200 land over hele kloden.

Drupal

Nøkkelegenskaper:

 • Brukervennlighet. Systemet er enkelt å installere. Brukere kan velge mellom hundrevis av ferdige maler og få dem på stedet med et klikk.
 • Administrasjonsverktøy. Nettstedseieren kan tildele roller og gi tilgang til andre brukere for å sikre et effektivt samarbeid.
 • Et bredt utvalg av plugins. Drupal-brukere kan velge mellom over 7000 plugins som er tilgjengelige for installasjon.

Prøv Drupal nå

Å velge en åpen kildekode-CMS kan også virke avskrekkende. Ulike plattformer krever et annet nivå av teknisk bakgrunn. Dessuten må du ta vare på hosting og domene separat. Det kan også være tidkrevende.

Det er her WordPress vinner takket være sin brukervennlighet, fleksibilitet og full kontroll over redigeringsprosessen. I tillegg kan det hende at du har alle nettstedets eiendeler på ett sted når du bruker WP-optimaliserte hostingplaner som kommer med sømløs CMS-integrasjon og alle funksjoner innenfor en kostnadseffektiv plan.

SaaS CMS

SaaS CMS-systemer representerer skybaserte plattformer som generelt kommer som alt-i-ett-løsninger. En bruker velger en plan, betaler for den og får et fullt utstyrt CMS med tilpassbare maler, webverktøy, domene og hosting inkludert i den endelige prisen. Slike plattformer er tilgjengelige i form av virtuelle hostede pakker med en abonnementsmodell.

Prisen kan variere avhengig av planen du valgte, samt prosjektbehov. Jo mer komplisert nettstedet ditt er, jo høyere er kostnadskostnadene. Videre må du vurdere mengden webdata, lagring og båndbredde du måtte trenge. Disse faktorene påvirker også den endelige prisen.

Bortsett fra open source CMS, krever SaaS praktisk talt ingen teknisk kunnskap. De tilbyr intuitiv dra-og-slipp-funksjonalitet i tillegg til ferdige oppsett med innebygde relevante widgeter og apper som refererer til din spesielle nisje.

For eksempel vil du opprette en digital butikk uten kodingskunnskap eller ønske om å se etter hosting eller registrere et domene på egen hånd. Trinnene med SaaS-systemer er som følger:

 1. Du velger en plattform.
 2. Velg en digital butikkmal med integrerte blokker og funksjoner.
 3. Abonner på en plan som tilbyr e-handelsfunksjonalitet.
 4. Rediger innhold og gå live.

Det er SaaS-plattformer helt og delvis. Den første inkluderer alle service aspekter samt support og vedlikehold av nettsteder. Den andre antar å bruke en egen skyserver samt moduler for å endre malen. Delvis-skyløsninger krever tekniske ferdigheter. Så når vi snakker om SaaS, vurderer vi bare helt skyplattformer.

Topp SaaS CMS-eksempler

Wix – er en globalt verdsatt nettstedbygger basert på SaaS-teknologi. Nesten 3.500 000 nettsteder bygget med Wix er tilgjengelige live på nettet. Plattformen har et voksende fellesskap og lar brukere bygge prosjekter av enhver type og kompleksitet. Enten du er en individuell fotograf som ønsker å lansere porteføljen din, et lite forretningsfirma som desperat krever nettsted eller en gründer som er ivrig etter å selge på nettet, vil Wix håndtere enhver oppgave.

Wix nettsted byggherre

Nøkkelegenskaper:

 • Flott for nybegynnere. Wix er ennå den enkleste plattformen å lage nettsteder fra bunnen av. Den bruker AI-baserte teknologier for å bygge nettsteder for brukere med sine ADI-teknologi. Du kan komme opp med et nytt nettsted på flere minutter uten absolutte kodingsevner.
 • Enhanced Editor. Systemet lar deg ikke bare tilpasse ferdige plugins, men implementere og eksklusiv egen design og webfunksjonalitet ved hjelp av Wix Corvid.
 • 100% fleksibilitet. Bortsett fra hundrevis av apper og widgets som kan installeres med et klikk, kan nettstedet ditt være integrert med mange tredjeparts tjenester for å fjerne, støtte og utvide virksomheten din online.

Prøv Wix gratis

Proprietær CMS

Denne refererer hovedsakelig til bedriftsbruk. Et proprietært CMS er en programvare som administreres av en enkelt organisasjon eller selskap. Opprinnelig er den kun designet for kommersiell bruk. Plattformen kommer med en månedlig eller årlig driftsavgift, i tillegg til tilleggstjenester som kan inkludere opplæring av ansatte, teknisk support, vedlikehold av nettsteder, osv. Eksempler på CMS inkluderer Kentico, Sitecore, Uttrykksmotor, og andre.

Ting du bør tenke på når du velger CMS

Etter at vi har lært litt mer om CMS-art og -typer, kan det hende at vi begynner å sammenligne og kontrastere for å velge den plattformen som tilfredsstiller nettstedets behov. Med så mange tilbud på nettet, må du være fokusert på nettstedets funksjonalitet og kompleksitet.

Hva slags nettsted skal det være? Hvor mange sider trenger du? Hvilken funksjonalitet kreves? Har du tekniske ferdigheter? Hva er budsjettet? Dette er spørsmålene du må svare på før du velger CMS. For å gjøre det enkelt for brukerne har vi gjennomført en liste over funksjoner du må vurdere før vi velger innholdsredigeringssystem.

# 1 – Brukervennlighet

Den tidligere tingen å definere er hvor enkelt CMS å bruke. Mens plattformer med åpen kildekode er gratis, kan du teste dem og bestemme om de passer deg uten å faktisk gå live. Når det gjelder SaaS-løsninger, tilbyr de gratis planer så vel som gratis forsøk. Det kan også være nyttig å sjekke hvor enkelt det er å:

 1. Kom i gang med plattformen når det gjelder innstilling og installasjon.
 2. Tilpass malen, flytt objekter eller bruk et av de tilgjengelige nettverktøyene.
 3. Legg til og rediger tekster, last opp bilder, sett inn lenker, installer widgets osv.
 4. Gå live med det ferdige nettstedet.

Brukervennlighet Sammenlignende tabell

WordPressWixJoomlaDrupal
StarterLast ned og installasjon påkrevd + hosting og domene med mindre du bruker BluehostAbonner med en sosial konto eller e-postadresse og passordNedlasting og installasjon påkrevd + hosting og domeneNedlasting og installasjon påkrevd + hosting og domene
MaltilpasningFerdige maler og kodingsferdigheter kan være nødvendigIntuitiv dra-og-slipp-redigeringsprogram, AI-baserte verktøy, ingen koding nødvendigHTML / JavaScript-maler, tekniske ferdigheter krevesHTML / PHP maler krever svak koding
InnholdsredigeringNybegynnernivåNybegynnernivåAvansert nivåAvansert nivå

# 2 – Platformens sikkerhet

Sikkerhet er det viktigste aspektet når det gjelder et stabilt nettsted som kjører. I situasjoner med åpen kildekode-CMS-systemer, er du ansvarlig for å plukke opp passende hosting med nok lagring og båndbredde til å forhindre at nettstedet ditt går i stykker ved trafikkvalget. Dessuten må du se etter hostingleverandører med ekstra sikkerhetsmidler, system-sikkerhetskopieringer, CMS-versjonsoppdateringer, etc. I de fleste tilfeller blir brukerne tvunget til å ta nødvendige tiltak manuelt.

SaaS skybaserte plattformer er mer fleksible når det gjelder sikkerhet. Brukere trenger ikke å håndtere noe. Plattformen er ansvarlig for oppdateringer, drift av nettsteder osv. Samtidig må du velge en plan med nok lagringsfasiliteter og båndbredde for å sikre jevn drift i det lange løp.

Sammenlignende tabell for CMS-sikkerhet

WordPressWixJoomlaDrupal
Systemoppdateringer og sikkerhetskopierManuelle oppdateringer og sikkerhetskopier med mindre de brukes med BluehostAutomatiserte oppdateringer og sikkerhetskopierVarsler om systemoppdateringVarsler om systemoppdatering
Plugin-oppdateringerManuelle oppdateringer med mindre de brukes med BluehostAutomatiske oppdateringerOppdatert manueltOppdatert manuelt
Ytterligere verktøyYtterligere plugins som skal installeres og håndteres manueltAnti-spam-beskyttelse, DDoS-forebygging, osv.Ytterligere plugins som skal installeres og håndteres manueltYtterligere plugins som skal installeres og håndteres manuelt

# 3 – Teknisk support

Både nybegynnere og dedikerte proffer vil neppe sette pris på å bli stående på egenhånd med den tekniske feilen eller sammenbruddet på nettstedet. Kundesupporttilgjengeligheten er en viktig faktor å ta i betraktning, så vel som tiden som er nødvendig for ledere å gi assistanse.

Mens de fleste SaaS-plattformer har forskjellige midler for å komme i kontakt, inkludert øyeblikkelig kontakt, har open source CMS vanligvis ikke tilpasset støtte med mindre du er en Premium-bruker. På den annen side er de så populære blant brukere at du kan komme over uendelige videoopplæringsprogrammer, fora og fagmiljøer med svar på alle spørsmål.

Sammenligningstabel for kundestøtte

WordPressWixJoomlaDrupal
Øyeblikkelig støtteNeiLive chatNeiNei
Guider og veiledningerVideo guider, hvordan du gjør artikler du kan søke på nettetTilpasset kunnskapsbaseVideo guider, hvordan du gjør artikler du kan søke på nettetVideo guider, hvordan du gjør artikler du kan søke på nettet
SamfunnetFlere fora og lokalsamfunn på nettetTilpasset Wix forumFlere fora og lokalsamfunn på nettetFlere fora og lokalsamfunn på nettet

# 4 – Funksjonssett og fleksibilitet

Dette punktet refererer til alt du måtte trenge for å tilpasse nettstedet ditt. Fra integrerte analyser og SEO til brukerinnsamlingsverktøy, pop-up skjemaer, gallerier, lysbildefremvisning og andre apper for å markedsføre og utvide prosjektet ditt, samt gjøre det mer interaktivt og engasjerende.

CMS-systemer med åpen kildekode har uendelige tilpasningsmuligheter. Det er tusenvis av plugins som er tilgjengelige for nedlasting og installasjon. Ikke alle plugins er gratis. Noen vurderer å ha en premiumkonto eller separate utvidelser. Videre bør vi vurdere tilgjengeligheten av responsive maler, e-handelsfunksjonalitet og mer.

I tillegg bør plattformen reservere litt plass for sømløs integrasjon fra tredjeparter. Hver gang du vil koble til et nytt betalingsalternativ eller forsendelsesmetode, må du være 100% sikker. Plattformen lar deg gjøre dette. Husk også analytiske instrumenter for å spore trafikken og definere de mest vellykkede kanalene uten å nevne integrasjon av sosiale medier.

Sammenlignende tabell for CMS fleksibilitet

WordPressWixJoomlaDrupal
malerTusenvis av gratis og premium maler550+ gratis maler + betalte pro-temaerGratis og premium Joomla-malerDrupal gratis og betalte temaer
SEOAvanserte SEO-innstillinger + SEO-pluginsIntegrerte SEO-innstillingerJoomla SEO-utvidelserDrupal SEO-moduler
CommecreUltimate WooCommerce-pluginTilleggspakker for digitale butikker i alle størrelserSpesielle eCommecre-utvidelserOpen source eCommerce Drupal programvare

# 5 – Prispolitikk

Sist, men ikke minst når du velger en plattform for å bygge et nettsted. Mens konkurransen i nisjen blir tøffere, tilbyr selskaper relativt lave plankostnader, i det minste for inngangspakken. På den annen side er åpen kildekode-CMS-systemer gratis å bruke. Alle kan få tilgang til dem og begynne å bygge et nettsted. Den eneste ulempen er at du må ta vare på domenet og hosting for prosjektet.

Dessuten er premiummaler ikke gratis, så vel som noen plugin-utvidelser. SaaS-plattformer tar betalt for hver plan med en abonnementsbasert modell. Du velger pakken og får alt med den inni deg og trenger ikke å håndtere tekniske problemer hver for seg. Brukere står fritt til å bytte til en annen plan når som helst i tillegg til å gå lavere hvis det er nødvendig. Dette faktum gir absolutt en viss fleksibilitet. Ikke glem gratisplaner. De kan være en god sjanse til å teste systemet eller til og med bygge et lite, enkelt og lett nettsted.

Sammenlignende tabell for CMS fleksibilitet

WordPressWixJoomlaDrupal
Gratis planGratis som standardJaGratis som standardGratis som standard
Ekstra kostnaderDomenet, hosting, maler, utvidelserNei. Du betaler bare for en valgt plan.Domenet, hosting, maler, utvidelserDomenet, hosting, maler, utvidelser
Startpris for å bygge et nettstedFra $ 5 per månedFra $ 0 per månedFra $ 5 til $ 1500 for et profesjonelt bygget nettstedFra $ 5 til $ 3000 for et profesjonelt bygget nettsted

SaaS vs selvbetjent CMS

Nå er du nesten klar til å ta det riktige valget og velge det best matchende CMS. Som vi har nevnt før. Det er 3 hovedtyper av CMS. Selv om egenutviklede plattformer hovedsakelig er til bedriftsbruk, vil du sannsynligvis aldri vurdere dem for en solid tilstedeværelse på nettet. Av denne grunn kommer vi til å sammenligne og kontrastere SaaS og CMS-alternativer som er hostet basert på eksempler fra det virkelige livet som representerer Wix og WordPress med WP-optimalisert hostingløsning som du har fått Bluehost.

Wix – Alt-i-ett SaaS-løsning

Wix

Wix – er verdens beste SaaS nettstedbygger. Den er ekstremt enkel å bruke og perfekt for nybegynnere. Du får et avansert webinstrument som lager en webside fra bunnen av for deg som bruker alle de nyeste webteknologiene basert på kunstig intelligens. Plattformen er så populær blant brukere at den for øyeblikket har 154 millioner abonnenter.

Kom i gang

For å begynne å bygge et nettsted, trenger du bare å logge på og starte gratis prøveversjon. Det er ikke nødvendig å velge en plan med en gang. Videre kan det hende at du holder deg til Wix gratis pakke i tilfelle du bare vil teste systemet. Som det ble sagt før, er systemet et av de enkleste når det gjelder bygging av nettsteder. Det er perfekt for nybegynnere uten absolutt ingen kodingsevner. Startfasen inkluderer flere enkle trinn:

 1. Logger inn (bruk sosiale medier eller Google-kontoen din, eller skriv inn e-postadressen og passordet).
 2. Velg en mal du liker, begynn å lage en ny side fra tom eller velg Wix ADI – en AI-basert løsning som bygger et nettsted for deg basert på svarene dine som beskriver et fremtidig prosjekt
 3. Legg til innhold, last opp bilder og videoer, annonser nødvendige widgeter, tjenester eller apper.
 4. Forhåndsvis nettstedet ditt ved å bruke relevant modus og gå online ved å trykke på “Publiser” -knappen.

Hva med tilpasning av nettstedet og redigering av innhold?

Maltilpasning

Wix er en dra-og-slipp-redigerer. Det betyr at du står fritt til å redigere den ferdige malen ved å flytte dens elementer og blokker. Brukere kan omorganisere dem eller bevege seg rundt. Bare velg området du trenger, hold det med museknappen og flytt til stedet du ønsker. Det samme er med mediefiler eller nye elementer du vil legge til.

Wix nettstedbygger redaktør

Et utvalg av responsive maler inneholder over 550 temaer for forskjellige nisjer og formål. De fleste av dem har forhåndsinnstilte funksjoner. De som ønsker etter eksklusivitet kan begynne å lage en ny side ved å bruke blank layout. Wix Corvid er for mer erfarne teknikere som ønsker å utvikle og legge til eksklusive elementer eller funksjoner. Den enkleste måten er å bruke Wix ADI. Systemet tilbyr flere ferdige nettstedoppsett basert på informasjonen din som er utstyrt med integrerte widgeter. Bare skriv inn nødvendige tekster i de aktuelle blokkene og gå live i 5-6 minutter.

Funksjoner og fleksibilitet

Systemet tilbyr et bredt utvalg av alternativer som refererer til ikke bare tilpasning av nettsteder, men også promotering, SEO-optimalisering, etc. Her er noen kjernefunksjoner du vil sette pris på:

 • Alt-i-ett-løsning – du får all funksjonalitet og eiendeler som trengs innen en valgt pakke inkludert domene, hosting, sikkerhetsmidler, support osv.
 • Wix App Market – et bredt utvalg av plugins, apper og tredjeparts tjenester som er tilgjengelige for sømløs integrasjon.
 • SEO – rediger sidetittel og beskrivelse, tilpass produktdetaljer, rediger URL-er, sosial forhåndsvisning og mer for å lage SEO-vennlig innhold.
 • eCommerce – Wix tilbyr separate planer for digitale butikker i alle størrelser. De inkluderer integrasjonsmuligheter for betalingsalternativer, produktstyringssystem og et sett verktøy for promotering og markedsføring av nettsteder.
 • Kundeservice – systemet tilbyr forskjellige måter å komme i kontakt med, inkludert live chat 24/7, billettsystem for e-post, tilpasset Wix hjelpesenter, lokalt forum og brukerhåndbøker.

Plattformen har en gratis plan og lar deg prøve hver plan til null kostnad (gratis prøveversjon). Det er imidlertid ikke nok for et fullt funksjonelt prosjekt. For å komme i gang trenger du kanskje en kombinasjonsplan som koster $ 13 per måned med alle nødvendige alternativer.

Prøv Wix gratis

WordPress – Omfattende selv vert CMS

WordPress nettsted byggherre

WordPress – er den mest populære CMS-plattformen som er hostet med over 65 millioner nettsteder bygget på WPC. Til tross for at du trenger å ha det installert på hosting, tilbyr mange serverleverandører WordPress-optimaliserte planer uten behov for å håndtere noen prosess manuelt. Bluehost er det beste tilbudet. Så vi kommer til å gjennomgå WP når det brukes sammen med Bluehost-serverløsningen.

Kom i gang

Alt blir lettere når du bruker WordPress med Bluehost. Brukere ble opprinnelig tvunget til å lete etter den best matchende hostingløsningen og registrere et domene separat. Takket være serverleverandøren er integrasjonsprosessen sømløs. Du trenger bare å gjøre følgende:

 1. Registrer deg på Bluehost.
 2. Velg en WP-optimalisert plan.
 3. Integrert med CMS med et klikk.

Planene inkluderer allerede et utvalg gratis maler. Bare bla gjennom en liste med temaer og installer den du vil med et klikk. Du trenger ikke å laste ned og installere dem manuelt.

Maltilpasning

WordPress gjør det enkelt å jobbe med innhold. Du kan opprette nye sider og kategorier. WYSIWYG-redigereren gjør det enkelt å organisere elementene på siden og legge til nye. Selv om det ikke er inline-redigering, og du må lagre alle endringene du gjør, er det et enkelt forhåndsvisningsalternativ for å sjekke hvordan endringene vises online.

WordPress visuell redaktør

Det er ikke mye av tilpasningen av basismalen. For å endre oppsettet, må du oppgi kildekoden. Det er her kunnskap om HTML / PHP / CSS kan komme til nytte. På den annen side kan brukere velge Premium-maler med en mer eksklusiv design i tilfelle det er nødvendig.

Det er med andre ord opp til deg om du skal dykke dypt ned i kodingen eller ikke. Problemstillingen er ikke obligatorisk. Imidlertid, med en liten læringskurve kan du komme på et virkelig eksklusivt prosjekt.

Funksjoner og fleksibilitet

WordPress er en av de mest fleksible plattformene. Den leverer alt du trenger fra tusenvis av gratis og betalte maler til et enormt utvalg av plugins. Den gode nyheten er at du ikke trenger å vedlikeholde dem manuelt. Bluehost hosting vil ta seg av alle system- og plugin-oppdateringer, sikkerhetskopieringer osv.

 • Widgets og tilleggsprogrammer – WP CMS har sannsynligvis det bredeste utvalget av plugins. De inkluderer SEO-boostere, analyseverktøy, e-handelsinstrumenter og mer. Med Bluehost trenger du ikke lenger administrere dem manuelt.
 • Klar til å bruke løsningen – Bluehost lar deg skaffe riktig hosting så vel som domenet på ett sted uten behov for å velge mellom mange tjenester og betale for dem separat.
 • SEO – bortsett fra SEO-plugins og widgets for å optimalisere innholdet ditt, sikrer WordPress rask belastning på nettstedet på grunn av sin kraftige motor. I tillegg kan du redigere kildekoden slik at den blir mer SEO-vennlig, samt installere bildekompressorer og andre verktøy. Systemet lar deg redigere alt fra metatittelbeskrivelser og nettadresser, for å fokusere nøkkelord og forbedret tekstlesbarhet.
 • eCommerce – bruk WooCommerce-plugin for å opprette en nettbutikk i alle størrelser. For å komme i gang kan gratisversjon være nok. Hvis du bestemmer deg for å vokse din digitale butikk, trenger du noen ekstra utvidelser og verktøy som blir betalt.
 • Kundeservice – WordPress i seg selv er en åpen kildekode-CMS. Brukere kan finne tusenvis av videoveiledninger eller artikler som beskriver installasjonsprosessen, systemets sikkerhetskopiering og plugin-oppdateringer. Du kan bli medlem av WP-pros fora og lokalsamfunn. Når du bruker Bluehost, får du full syklusstøtte inkludert billettsystem og live chat 24/7.

Vertsleverandøren har ikke en gratis prøveperiode. Imidlertid kan du bygge et fullt funksjonelt WordPress-nettsted ved å bruke hvilken som helst av de WP-optimaliserte planene. Inngangsprisen er $ 2,95 per måned med et gratis domene, sømløs WordPress-integrasjon, automatiserte oppdateringer og 50 GB lagringsplass. Du kan bytte til en annen plan når prosjektet ditt trenger flere fasiliteter.

Prøv WordPress nå

Bunnlinjen

Å velge et riktig CMS krever en dyp analyse av fremtidens prosjekt. Med så mange alternativer, må du tydelig forstå hva slags funksjonalitet nettstedet ditt krever. Samtidig må du ta hensyn til din egen tekniske bakgrunn og beredskap til å dykke dypt inn i nettbyggingsprosessen.

Hver CMS har sine unike funksjoner. Open-source er et bedre alternativ for kreative sinnede proffer som vet hvordan de skal takle koding og programmering. SaaS-løsninger er en enklere og raskere måte å leve ut med et profesjonelt nettsted. Uansett hva du velger, må du sørge for at programvaren reserverer nok plass til forretningsvekst og endring av nettsteder i det lange løp.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map