Hvordan velge det beste vertskapet for nettstedet ditt

Hvordan velge det beste CMS for nettstedet ditt


Et nettsted uten hosting er noe annet enn en haug filer uten noe sted å lagre dem. For å synliggjøre prosjektet ditt for online brukere, må du finne en skikkelig serverløsning som oppfyller nettstedets krav når det gjelder lagring av båndbredde, sikkerhet, lastetid osv..

Det kan være vanskelig å velge den, spesielt for folk som langt fra er vert for eksperter. Du bør aldri undervurdere vertsrollen når det gjelder drift, vedlikehold og support av nettstedet.

Å slå seg sammen med feil hosting vil dømme prosjektet til å mislykkes. På den annen side er det å velge riktig det samme som å etablere et partnerskap mellom tjenesteleverandøren og nettstedseiere. Du betaler for en valgt plan og får støtte i full skala uten driftsstans i tillegg til tekniske eller sikkerhetsmessige kamper. Spørsmålet er hvordan man egentlig velger riktig løsning? Hvilke funksjoner du bør vurdere og hvor du skal se etter? Fortsett å lese artikkelen for å finne svarene på disse spørsmålene.

Hva er webhotell?

Selve uttrykket “hosting” betyr et virtuelt rom eller lagring der du kan tjene penger på nettstedet ditt. Hvert online prosjekt består av et domenenavn, HTML / PHP eller andre filer, tekster, bilder, bilder osv. Alle disse elementene er lokalisert i spesifikke mapper. Du trenger et sted å lagre mappene og sikre at nettstedet fungerer riktig. Det er her webhotell kan hjelpe. Med andre ord kommer det som overnatting for nettstedet ditt med andre online brukere til å få tilgang til det når de trenger det.

I dagens virkelighet representerte begrepet selskaper og tjenesteleverandører som leverer serverløsningene sine til nettstedseiere. For å gjøre ting litt enklere leier de faktisk ut sine teknologier og digitale eiendeler. Når du har hatt nettstedet ditt, er det tilgjengelig på Global Web ved å skrive inn domenenavnet i nettleserens søkefelt.

Hvordan fungerer hosting?

Så, du har et domenenavn og en tilpasset mal. Neste trinn er å gjøre prosjektet tilgjengelig online via nettlesere og flere enheter. En server er faktisk en ekstremt kraftig datamaskin som er vert for alle nettstedfilene dine på en enkelt CPU (sentral prosessenhet) med alle tekster, bilder, widgeter, videoer osv. Begrepet “server” beskriver CPU som enheten som serverer nettstedets data og mapper til den besøkende.

Hvordan server fungerer

Hver gang en bruker skriver inn domenenavnet, blir forespørselen sendt til serveren. Når forespørselen blir behandlet, sender serveren de nødvendige dataene tilbake til brukeren. På dette tidspunktet har DNS (domenenavn system) sikrer jevn tilkobling med riktig datamaskin. Med andre ord, hver gang du betaler for en hostingplan, leier du faktisk en bedrifts server i tillegg til noen eksklusive funksjoner som varierer fra en hostingleverandør til en annen.

Funksjoner som definerer hosting av høy kvalitet

Å plukke opp en riktig hosting avhenger av forskjellige spørsmål vi vil diskutere litt videre. De refererer hovedsakelig til nettstedets kompleksitet, type, CMS, forventet trafikk osv. Samtidig er det noen grunnleggende funksjoner som lar deg sortere pålitelige serverleverandører fra dårlige tjenester.

Kjernefunksjonene å se etter inkluderer:

 • båndbredde – mengden data en enkelt server kan overføre til en datamaskin som ber om nettstedet. Jo mer båndbredde hosting leverer jo bedre, spesielt for nettsteder med høy trafikk.
 • Oppbevaringsplass – definerer hvor mange nettstedfiler og innhold du kan lagre. Hvis du planlegger å starte et komplekst prosjekt med flere oppdateringer av sider og medieinnhold regelmessig, må du se etter mer lagringsplass.
 • Opptreden – denne funksjonen kombinerer oppetidstakten så vel som lastens hastighet på nettstedet. Både avgjørende for brukerengasjement så vel som SEO. Jo raskere og mer foreldet nettstedet ditt kjører, jo bedre for brukere og søkemotorer.
 • Sikkerhet – det inkluderer et komplekst system for sikkerhets- og beskyttelsesmidler for å forhindre at nettstedet bryter sammen, hackere, svindlere, ondsinnet programvare osv..

Ovennevnte funksjoner inkluderer bare generelle problemer å vurdere. Vi kommer til å se detaljert på alle punktene du kan se etter i en god hostingløsning. Men først må vi identifisere de viktigste hostingtyper og hvilke prosjekttyper de kan passe.

Store hostingtyper

Som det ble sagt før, avhenger valg av hosting som passer best, av forskjellige faktorer. Hva slags nettsted ønsker du å lansere? Hvor mye innhold vil det ha? Skal det være et nettsted med ett sider eller et prosjekt med flere sider? Hva er budsjettet ditt? For å forstå, hvilken serverløsning som er det riktige valget for dine spesielle behov, la oss se på noen av de viktigste hostingtyper.

1. Delt hosting

Denne hostingtypen er et godt valg for små prosjekter og begrensede budsjetter. Det betyr ikke at eiere av nettstedet vil lide av mangelen på grunnlinjefunksjoner. Du får de samme eiendelene som andre brukere, ettersom du skal dele den samme CPU med andre nettstedseiere.

Den eneste ulempen her er at med delt hosting får du mindre båndbredde og lagringsplass sammenlignet med mer avanserte løsninger. Brukere velger delte servere som vert:

 • Blogger og innholdsbaserte nettsteder.
 • Profesjonelle porteføljer.
 • Småbedrifter nettsteder.

Dette alternativet er bra for nettsteder med lav og moderat trafikk.

2. VPS Hosting

Den neste hostingtypen er faktisk den samme som den forrige med den eneste forskjellen: du trenger ikke å dele en server med flere brukere på samme tid. Du bruker det privat med noen få andre nettstedseiere. Det resulterer i mye mer vertsfasiliteter når det gjelder båndbredde, lagring og ytelse.

VPS-hostingløsninger er dyrere sammenlignet med delte. De er bra for:

 • Nettsteder med flere sider.
 • Nettmagasiner.
 • Små og mellomstore e-handelsprosjekter.

I det hele tatt er VPS-hosting bra for alle formål og til tross for trafikken.

3. Dedikert hosting

Denne representerer det øvre trinnet i VPS-serverløsningen. Begrepet “dedikert” betyr at du utelukkende skylder alle vertsfasilitetene uten å dele dem med noen andre. Alternativet er ganske dyrt. Det er bra for store digitale butikker og bedriftsnettsteder som krever terabyte lagring og båndbredde i tillegg til ekstra funksjoner som kan inkludere flere IP-adresser, osv..

4. Cloud Hosting

Bortsett fra delte, VPS eller dedikerte hostingtyper, bruker den skybaserte løsningen flere servere i en enkelt sky. Ideen er veldig enkel. Hvis en server går uventet ned, vil en annen operere og holde nettstedet ditt i gang. Det kan være bra for forskjellige prosjekter som krever stabil og jevn drift 24/7.

La oss se på teknologier som brukes med forskjellige typer hostings, gjennomsnittsprisen, samt hvilke nettstedstyper de kan passe.

Oversikt over hostingtype

Delt
hosting
VPS
hosting
dedikert
hosting
Sky
hosting
TeknologiEnkel server for flere brukereEnkel server for 1-3 brukerePrivateid serverSever-servere som jobber samtidig
Bra forSmå nettsteder og bloggerSmåbedrifter, nettbutikker osv.For alle nettsteder som krever utvidede hostingfasiliteterFor alle nettsteder som krever stabil drift
Gjennomsnittspris$ 2 $ 5 / måned$ 25- $ 50 / mo$ 150- $ 200 / mo$ 70- $ 150 / mo

Faktorer du må tenke på når du velger topphotellleverandører

Når vi nå har lært om hostingtyper og hvordan de fungerer, er det på høy tid at vi gjennomgår nøkkelfunksjonene vi må se etter og vurdere når vi velger serverløsningen for nettopp ditt nettsted. Den gode nyheten er at konkurransen i nisjen blir sterkere og gjør at tjenesteleverandørene er mer lojale mot potensielle brukere og tilbyr dem en pakke med ekstra funksjoner med rimelige planer. Alt du trenger er å vite hva du skal se etter å ikke glemme om grunnleggende funksjonalitet også.

Velg riktig hostingtype

Før du begynner å sammenligne planpriser og funksjoner som er inkludert, må du bestemme hostingtypen. Vi har allerede beskrevet 4 store serverløsninger. Nå er det din tur å finne ut hvor komplisert nettstedet ditt er, hvilken trafikk du forventer, hvor mange sider et nettsted vil ha osv.

Forsikre deg om at hosting du velger, leverer nok lagringsplass og båndbredde. Ta dessuten en titt på hostingkompatibilitet med større CMS. Noen selskaper tilbyr WP-optimaliserte planer samt sømløs integrasjon med andre populære innholdsstyringssystemer.

BluehostSitegroundHostGator
Delt hosting + funksjonerJa (ubegrenset nettsteder, lagring og båndbredde. Gratis SSL)Ja (ubegrensede nettsteder med opptil 30 GB Web Space)Ja (gratis SSL, gratis dedikert IP, gratis domene)
VPS + -funksjonerJa (2 IP-adresser, 3 TB båndbredde, 4 kjerner)Ingen VPS. Hosting for forhandlere som et alternativ.Ja (8 kjerner, 4 GB RAM, 3 TB båndbredde)
Dedikert hosting + funksjonerJa (5 IP-adresser med 15 TB båndbredde)Ja (10 TB båndbredde for 2 kjerner)Ja (uovervåket båndbredde, for Windows og Linux)
Cloud Hosting + funksjonerJa (ubegrenset lagring, båndbredde og nettsteder)Ja (8 kjerner og 125 GB SSD-plass)Ja (gratis oppgraderinger, SEO-verktøy, SSL og domene)

Prøv Bluehost nå

Performance Matters

Denne spesielle funksjonen er ansvarlig for drift av nettstedet og lastehastigheten. Videre vil det definere måten nettstedet ditt skal kjøre på, og trafikken topper og hopper. Noen ytelsesgrader definerer den totale tiden for prosjektnedganger, så vel som hastigheten på serverresponsen. I tillegg bør du vurdere tilgjengeligheten av fysiske servere som ligger i forskjellige deler av verden. Dette faktum sikrer raskere levering av data til brukere fra forskjellige land, noe som også er veldig viktig.

Så viktige resultatmålinger er som følger:

 • Gjennomsnittlig oppetid – det er tiden serveren opererer uten feil eller ytelsesfeil. Jo høyere oppetid er, jo bedre.
 • Lastes hastighet på nettstedet – hastigheten på dataoverføring og serverrespons hver gang en bruker sender en forespørsel ved å skrive inn domenet ditt i nettleseren. Loa-sidehastighet gir lav brukertilfredshet og engasjement.
 • Datasentre – denne funksjonen vurderer fysiske datasentre og servere lokalisert i forskjellige deler av verden. Det hjelper til med å levere nettsteddata raskere til brukere som befinner seg på avstand.
BluehostSitegroundHostGator
Gjennomsnittlig oppetid99,99%99,9%99,9%
Gjennomsnittlig sidebelastning424 ms714 ms A + hastighet (Bitcatcha)
DatasentreIngen flere datasentreUSA, Europa og Asia23 datasentre over hele verden

Sikkerhetsmidler

De avgjørende funksjonene når det gjelder stabilt arbeid på nettstedet. Med så mange ondsinnede koder og programmer, må du være 100% sikker på at det ikke er noen trussel mot prosjektet. Noen hostingleverandører tilbyr integrasjoner med CloudFlare og andre plattformer for å forhindre nettsteder fra DDoS-angrep. I tillegg kan brukere stole på ekstra funksjoner i møte med antispam-pakker, systemoppdateringer, daglige eller ukentlige sikkerhetskopier osv..

BluehostSitegroundHostGator
sikkerhetskopierAutomatiske sikkerhetskopieringer og gjenopprettingsverktøyUkentlige og daglige oppdateringer avhengig av planenAuto backup og oppdateringer
DDoS-forebyggingCloudFlare-integrasjonBrannmurfiltreringBitninja skadelig programvare
Anti spamSpam Expert, Spam Hammer, Apache SpamAssassin.SpamAssassin-integrasjonSpamAssassin, postkassesjekk

Kundeservice

Som regel har de fleste hostingleverandører forbedret kundesupport. Den inkluderer utvidet kunnskapsbase i tillegg til opplæringsprogrammer og veiledningsveiledninger. Noen plattformer inneholder detaljerte instruksjoner om hvordan du integrerer hosting med CMS. I tillegg bør du se etter ekstra kontaktverktøy for øyeblikkelig support i tilfelle tekniske problemer. Live Chat-funksjonen og telefonsupport vil være et stort pluss.

BluehostSitegroundHostGator
Live chatJaJaNei
Telefon / e-postJa / JaJa / JaNei / Ja
HjelpesenterJa + WordPress assistanseJaJa

Prispolitikk

Pris betyr alltid noe. Du må tydelig forstå hva du betaler for. Inkluderer planen alle nødvendige funksjoner for jevn ytelse på nettstedet? Hvilke ekstra fordeler får du for den prisen? Situasjonen med prispolitikken kan noen ganger være vanskelig, ettersom planfornyelsen ofte er dyrere sammenlignet med det første kjøpet. Samtidig tilbyr noen selskaper spesielle bonuser og rabatter i tillegg til gratis alternativer som kan inkludere et gratis domene, SSL, CMS-integrasjon, osv..

BluehostSitegroundHostGator
InngangsprisFra $ 2.95 for delt hostingFra $ 3,95 for delt hostingFra $ 2,75 for delt hosting
Maksimal pris$ 109.68 for dedikert hosting599 dollar for dedikert hosting148,98 dollar for dedikert hosting

Bunnlinjen

For å plukke opp en riktig hosting, må brukerne vurdere flere viktige aspekter når det gjelder ytelse, sikkerhet og ekstra funksjoner levert av selskapene. Vi har gjennomgått alle de viktige aspektene i detaljene, noe som gjør det enklere for deg å velge det best matchende alternativet med tanke på nettstedets type, struktur, kompleksitet og forventet trafikk.

Det handler ikke bare om å velge den mest anerkjente hosting. Du må være 100% sikker på at plattformen oppfyller essensielle krav med nok servereiendeler og fasiliteter til å levere. En kombinasjon av rimelige priser og forbedret funksjonalitet pluss gratisfunksjoner vil absolutt gjøre en god del.

Vert nettstedet ditt nå

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map