Hvordan velge en nettstedsbygger

Å starte et nettsted kan være en utfordring, hvis du ikke klarer å velge riktig nettbyggingsverktøy. Borte er i disse dager, da du måtte lære deg å kode som en profesjonell eller til og med ansette en webdesigner for å fullføre oppgaven for deg.


Innholdsfortegnelse:
1. Type og fordypning
2. Usability
3. maler
4. Widgets og Add Ons
5. Integreringsalternativer
6. SEO vennlighet
7. Kundeservice
8. Budsjett

Med introduksjonen av nettstedbyggere har tilnærmingen til webdesignprosessen endret seg fullstendig. Disse tjenestene har forenklet hele webutviklingsprosessen, noe som gjør det mer praktisk og rimelig for brukere med forskjellig webdesignbakgrunn og ambisjoner.

Nå som valget av nettstedbyggere er ganske omfattende, dukker det opp spørsmålet: hvordan vet du, hvilken plattform nøyaktig vil dekke dine behov? Her er en detaljert veiledning om de viktigste faktorene du må vurdere når du lager den endelige løsningen.

Hvordan velge en nettstedsbygger: aspekter å vurdere

Uansett hvilken nettstedsbygger du vil gå for, vil du se at den har sine fordeler, ulemper og spesifikke egenskaper. Sammenligning av disse parametrene gjør det mulig å velge tjenesten, som ideelt vil fungere for dine behov og krav til webdesign. Her er de viktigste faktorene du bør ta i betraktning når du ser etter en anstendig nettstedbygger.

1. Type og spesialisering

Nettstedsbyggere inngår i to store grupper. Dette er alt-i-ett-tjenester, som gjør det mulig å lansere forskjellige typer nettsteder (destinasjonssider, forretningsnettsteder, porteføljer, nettbutikker) og spesialiserte systemer som bare tjener et bestemt mål (musikknettsteder, nettbutikker, porteføljer, restaurant) nettsteder, bilnettsteder etc.).

Fokuser på akkurat ditt mål, og bestem deg for om det er bedre for deg å bruke en alt-i-ett-tjeneste med flere maler, eller om du fortsatt skal velge en nisjeløsning. La oss se på den detaljerte gjennomgangen av de viktigste nettstedstypene og spesialiseringene nå.

Alt-i-ett nettstedbyggere

Tjenester som tilhører denne gruppen har et bredt spekter av funksjoner, som lar deg lage forskjellige typer prosjekter med hensyn til dine behov. De kommer ofte med integrert hosting og tillater å koble dine egne domener. Utvalget av verktøy de inkluderer, lar deg få mest mulig ut av nettbyggingsprosessen ved å tilpasse design av nettsteder og forbedre funksjonaliteten.

Fordeler med alt-i-ett-nettsteder

 • Brukervennlighet og brukervennlighet;
 • Enkelhet i å utforske systemfunksjonene og bruke dem for fullføring av de nødvendige oppgavene;
 • Mangfold av maler for å møte alle preferanser og smak;
 • Flere designtilpasningsverktøy for å gi malen den nødvendige funksjonaliteten;
 • Tilgjengeligheten til temaer, widgeter og integrasjonsalternativer.

Ulemper med alt-i-ett-byggherrer

 • Mange maler har lignende struktur og er ikke helt fleksible når det kommer til redigering;
 • Noen tjenester mangler nyanser for å lansere en nisjenettsted.

Alt-i-ett nettstedbyggere er generelt lettere å utforske og mestre sammenlignet med spesialiserte plattformer. De fungerer bedre for nybegynnere eller for de brukerne som bare trenger et nettsted og ikke ønsker å bry seg om koding eller webdesignnyanser.

Eksempler på alt-i-ett-byggherrer: Wix, Weebly, uCoz.

Spesialiserte nettstedbyggere

Disse systemene passer godt til bestemte bransjer, og har derfor utvidet funksjonalitet og begrensede funksjonssett for å komme opp til visse oppgaver. Når du velger mellom spesialiserte byggherrer, må du være oppmerksom ikke bare på indikasjonen deres, men også til plattformens anerkjennelse, brukeranmeldelser, funksjoner de tilbyr, behov for nettbygging de dekker og kostnadene for planene deres. De mest populære typene spesialiserte byggherrer er som følger:

e-handelsbyggere

Nettbutikkbyggere lar deg opprette små til mellomstore nettbutikker. Tilsvarende går funksjonene deres ned til e-handelsverktøy og -alternativer. De tilbyr kvalitets e-handelsmaler, en mulighet til å sette opp betalings-, beskatnings- og fraktdetaljer, flere produktlister og felt som er nødvendige for å spesifisere beskrivelser og parametere, markedsførings- og promoteringsverktøy osv..

Shopify Editor

Eksempler på spesialiserte byggere av e-handel: Shopify, 3DCart.

Les også:
Et ekspertutvalg av de beste nettstedene for e-handel.
Den ultimate guiden med å lansere din egen nettbutikk.

Virksomhetsnettbyggere

Tjenester tilhørende denne gruppen gjør det mulig å lansere forretningsnettsteder. Dermed tjener funksjonene og verktøyene de tilbyr akkurat dette formålet. Bedriftsnettstedbyggere varierer i mengden maler, salgsfremmende og markedsføringsverktøy, funksjonalitet, utvalg av widgeter og tilleggsprogrammer, mangfoldet av integrasjonsalternativer osv.

uKit Editor

Eksempler på byggherrer av små bedrifter: uKit, IM Creator.

Les også:
Vår vurdering av de beste byggherrene for små bedrifter.

Portefølje byggherrer

Portfolio nettstedsbyggere er det ypperste destinasjonen for brukere som ønsker å vise frem verk og kreativitet på nettet. Disse plattformene lar deg laste opp flere foto- og videogallerier, så vel som annet innhold som brukere kan trenge å lansere en iøynefallende portefølje uten en kodelinje.

Format Editor

Eksempler på byggeporteføljer for nettsteder: Format, Pixpa.

Les også:
En detaljert undersøkelse av online tjenester for å starte en porteføljeside.
Nyttige hofter å lage din egen online modelleringsportefølje.

Hjemmeside byggherrer

Hvis du er en markedsføringsekspert, som trenger en destinasjonsside av høy kvalitet for å skape inntrykk hos første gangs besøkende og øke trafikken, er det fornuftig å bruke en spesialisert nettstedbygger for å lansere den. Disse systemene er spesielt ment for å dekke slike behov, og de har nisjespesifikke verktøy som er nødvendige for en implikasjon.

Instapage Editor

Eksempler på nettstedsbyggere av destinasjonssider: Instapage, Tilda.

Les også:
EN samling av tjenester like mye egnet til å lansere en webside med en side.

2. Brukbarhet

For nybegynnere

Nettsteder skal være brukervennlige slik at du får alle ideene dine til webdesign til liv. De skal sikre en intuitiv webdesignprosess, noe som gjør det enklere for deg å laste opp og administrere innholdet. Moderne nettstedbyggere har WYSIWYG-alternativer, som gjør det mulig å kontrollere hvert trinn i webdesignprosessen. Dette er en må-ha-funksjon for uerfarne brukere, som mangler kodingsevner, men tar sikte på å oppnå topp resultat.

Wix Editor

Les også:
Våre håndplukkede og testede utvalg av de enkleste nettstedbyggerne.

Noen nettstedsbyggere gjør det mulig å lansere nettsteder i automatisk modus ved å bruke fordelene ved kunstig intelligens. Dette avanserte verktøyet gjør det mulig å lage nettsteder uten problemer og kodeferdigheter i det hele tatt ved å bare gi informasjon systemet krever. Dette gjør webdesignprosessen enkel, rask, problemfri og smidig.

Eksempler på enkle nettstedbyggere: uKit, Wix.

For nettdesignproffer

Profesjonelle nettdesignere verdsetter også en mulighet til å kontrollere nettstedets utviklingsprosess i WYSIWYG-redigereren, men dette er ikke en må-ha-funksjon for dem.

Webydo Editor

Det de verdsetter mest er funksjonene som gjør det mulig å justere mer detaljerte og fleksible nettstedinnstillinger, så vel som å fullføre dyp tilpasning av nettstedet. Erfarne nettutviklere må fokusere på nettstedbyggere som har muligheten til å redigere kode for å oppnå bedre resultater.

Eksempler på byggeporteføljer for nettsteder: Webydo, Webflow.

Les også:
Inngående forskning av nettstedbyggere, laget for profesjonelle nettdesignere.

3. Maler

Jo flere maler en nettstedbygger har, desto mer diversifisert vil nettbyggingsprosessen være. Du har en sjanse til å velge mellom mange temaer for å komme opp til nettstedspesialiseringen din, eller du kan til og med velge et tomt lerret for å lage et nettsted fra bunnen av. Dette avhenger av ferdighetene dine, kompetansehastigheten, tiden du er klar til å investere i prosjektet og resultatet du forventer.

Nettsidens maler

På samme måte kan du utforske mengden designtilpassingsverktøy tjenesten tilbyr. Jo mer utvidet listen er – jo mer personlig design vil du til slutt få. Når det gjelder maler, her er listen over aspekter du bør være klar over:

Har nettstedbyggere tematiske maler?

Nettstedsbyggere har stort sett en samling tematiske maler, som fungerer bra for et bestemt emne. Temamaler kan variere i egenskaper, design, stiler og parametere, men du kan velge hvilken som helst av dem i en bestemt kategori og begynne å tilpasse den samtidig.

Er det en tilgjengelighet av gratis / betalte maler?

Uansett hvilken nettstedsbygger du vil gå for, malsamlingen vil bestå av gratis og betalte temaer. Gratis temaer er mer like i struktur og litt enklere enn betalte prøver, hvis tilpasning vil gjøre det mulig å få et personlig nettsted.

Hvor dyp er tilpassing av webdesign?

Det er nettstedbyggere som ikke tillater redigering av CSS-koder, og de som gjør det mulig å gjøre det. Nybegynnere bruker for det meste ikke dette alternativet, mens erfarne brukere trenger det for dypere tilpassing av webdesign.

4. Widgets og Add Ons

Noen byggherrer innebærer integrasjon av plugins og tillegg for å få mest mulig ut av nettbyggingsprosessen. Widgets og Add Ons tillater utvidelse av nettstedets ytelse og funksjonalitet. Det er opp til deg å bestemme deg for om du er klar til å takle plugin-integrasjon eller ikke. Hvis du ikke gjør det, er det flere enkle tjenester som ikke har et slikt krav.

Nettstedets widgets

Hvem trenger widgets og legge til oss?

 • Bedriftsnettsteder (tilbakeringingsalternativ, e-postmarkedsføring, bookinger og kalendere, live chat osv.).
 • Restaurant / kafé / hotellnettsteder (rombooking, bordbestilling, bestill online-alternativ, e-postmarkedsføring, kundeservice, kommenteringsalternativ osv.).
 • Nettbutikker (detaljert ordrehåndtering, forlatt innkjøring av handlevogn, innstillinger for betaling og frakt, online skjemaer, kundevurderinger etc.).
 • Landingssider (A / B-testing, ledningsledelse osv.).

5. Integreringsalternativer

For nybegynnere

Hvis du tar sikte på å bygge et nettsted med imponerende funksjonalitet, går du ikke uten å integrere med tredjeparts tjenester. Det er her valget av en nettstedsbygger betyr mye.

Integreringsapper

Enkle systemer integreres vanligvis ikke med andre design- eller markedsføringstjenester. Så langt nybegynnere stort sett fokuserer på å bruke enklere nettbyggingsløsninger, er de ikke generelt interessert i de tilgjengelige integrasjonsalternativene.

For nettdesignproffer

Mer komplekse plattformer, tvert imot, har vanligvis flere integrasjonsalternativer, som for eksempel støtter plattformene for sosial markedsføring. Så hvis du planlegger å bruke flere tjenester for å bidra til design og ytelse av nettstedet ditt, må du sørge for å velge den tilsvarende plattformen. Dette gjelder mest profesjonelle nettdesignpersoner, som tar sikte på å lansere profesjonelle nettsteder med enestående ytelse.

6. SEO vennlighet

Hvis du ønsker å etablere pålitelig nettetilstedeværelse og drive trafikk til nettstedet ditt, er det å velge en SEO-vennlig nettstedbygger et must.

Heldigvis fungerer nesten alle moderne nettstedbyggere bra for optimalisering av SEO. Dette er en fordel i seg selv da uerfarne brukere slett ikke trenger å bry seg om problemet.

Profesjonelle nettdesignere må imidlertid velge tjenester som støtter dypere SEO-innstillinger (viderekoblinger, redigeringsalternativ for robots.txt osv.). De skal kunne fylle ut metatagger manuelt for å holde kontroll over dette aspektet og analysere nettstedets posisjoner regelmessig.

Les også:
EN komplett guide hvordan du får nettstedet ditt, bygget med nettstedbygger, rangert godt på Google.

7. Kundesupport

Når det gjelder oppretting av nettsteder, betyr kraftig kundestøtte mye. Dette gjelder spesielt, hvis dette er dine første forsøk på å lage en anstendig webside – den som vil oppfylle alle dine behov og krav.

Noen tjenester undervurderer dessverre viktigheten av å ha live kundestøtte, og tilbyr veiledninger og vanlige spørsmål i stedet. Imidlertid er det også nettstedbyggere, hvor kundestøttetjenestene er klare til å gi den nødvendige hjelpen når som helst på dagen. Sørg for å velge dette alternativet, selv om du trenger å betale litt mer for det (gratis alternativer er også tilgjengelig).

8. Budsjett

Når du ser etter en anstendig nettstedbygger, er budsjett en av de viktigste faktorene du må vurdere. Moderne nettstedbyggere kan tilby gratis og betalte planer:

Gratis muligheter

De fleste nettstedbyggere har gratis forsøk, som tillater å teste funksjonene på plattformen, men ikke fungerer for å lansere anstendige nettsteder i det hele tatt. Noen gratis planer er begrenset i tid, mens andre utløper aldri. Det er faktisk ingen stor forskjell mellom disse alternativene. Dette er fordi enhver gratis plan tillater bare å teste tjenesten og kan dermed ikke brukes til å lansere et nettsted med full funksjonalitet.

Betalte alternativer

For å få ønsket nettstedfunksjonalitet og for å kunne bruke hele funksjonssettet for tjenesten, vil du ikke gå uten å investere en viss sum penger. Så bestemmer du budsjettet først, definer prioriteringer og mål for webdesign og velg tjenesten som passer inn i budsjettet. Her er hovedpunktene du må ta hensyn til når du velger en betalt plan:

 • Diskvolum (vertsstørrelse): Dette er viktig for prosjektvert og videre funksjon av nettsteder.
 • Begrenset eller ubegrenset båndbredde: Hvis du vet at du ikke vil ha millioner av klienter, er det ikke fornuftig å betale mer for den ubegrensede båndbredden.

Betalte alternativer for profesjonelle nettdesignere

Kyndige webansvarlige kan benytte seg av et avansert alternativ for White Label som noen byggherrer tilbyr til en viss pris. Denne funksjonen gjør det mulig å benytte seg av alle fordelene ved tjenesten under ditt eget merkenavn. White Label-løsningen fungerer utmerket for brukere som planlegger å lansere virksomheter for nettstedbygger og tiltrekke mange kunder (webdesignbyråer, forhandlere, vertsselskaper, gründere etc.).

Les også:
Detaljert gjennomgang og kostnadssammenligning av nettstedets etablering og drift. Vi har sammenlignet de mest populære SaaS nettstedbyggere og CMS.

Bunnlinjen

Med et så omfattende utvalg av nettstedbyggere tilgjengelig i den moderne nisjen, er det ikke en lett oppgave å velge den beste. Det er mye å vurdere her. Hvis du har rett i å gjøre et valg, kan du gå gjennom tipsene som er gitt i artikkelen og legge ned problemene som er viktige for deg.

Ta deg tid til å lage din egen forskning, teste minst flere plattformer, lese kundevurderinger og ta det endelige valget. Det tar tid og krefter å gjøre det, men hvis du gjør alt riktig, vil resultatet være verdt det.

Lag ditt eget nettsted

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map