Hvordan være vert for et nettsted gratis

Hvordan være vert for et nettsted gratis


Å velge en riktig hosting er avgjørende for ethvert nettsted. Det sikrer jevn drift, sikkerhet og stabilitet. Å velge den rette kan imidlertid være en skremmende oppgave. Nettstedseiere bør vurdere ulike viktige faktorer, inkludert båndbredde, SSD-lagring, sikkerhetskopier og dusinvis av andre vilkår som ikke har noen mening, spesielt for ikke-teknikere.

Hva er den beste hosting? Hvor mye skal du betale? Hvilke funksjoner vil du få for den prisen? Det handler om å forske, sammenligne og kontrastere ulike tilbud. Av denne grunn kan gratis webhotell være en bedre løsning for en start. Du vil ha en sjanse til å dykke dypt inn i hosting-saken, samt forstå hvordan serveren fungerer uten å betale en eneste dollar.

I tillegg kan gratis hosting være en god måte å hente kunnskap og tekniske ferdigheter på. Videre kan du bruke det til å være vert for et lite prosjekt i tilfelle av et begrenset budsjett eller teste hvordan det fremtidige nettstedet ditt fungerer. Husk at gratis hosting aldri vil fungere for dynamiske nettsteder med forbedret funksjonalitet. La oss se på hvilke gratis vertsalternativer du har og hvordan de kan hjelpe.

Måter å være vert for et nettsted gratis

La oss avklare noen grunnleggende ting angående webhotell før vi begynner. Se for deg at en server er et hus mens nettstedet ditt er en person som bor i det huset med alle fasiliteter, verktøy osv. Disse verktøyene kan sammenlignes med nettstedets eiendeler (innhold, kode, skript, widgets, mediefiler og så videre).

Hvert hus som ligger i samme gate har samme adresse, men med forskjellige tall. Nummeret som er tilordnet den aktuelle bygningen er nettstedets unike IP-adresse. Alle naboene dine deler de samme fasilitetene, men for deres egne formål og komfort. Det samme er med nettsteder. De deler den samme serveren for å få mest mulig ut av det for jevn drift og tilgjengelighet på nettet.

Selv om vi ikke vurderer betalte hosting-tilbud, er det to hovedmåter å være vert for et nettsted gratis. De inkluderer:

 1. Sette opp hosting på egen hånd – krever dyp teknisk og datamaskinisk kunnskap. Ikke bra for nybegynnere.
 2. Bruke tredjeparts tjenester som GitHub – Enkel å bruke løsning, som er bra for nybegynnere uten ferdigheter.

La oss ta en kort titt på begge alternativene for å finne ut, hvilken som er bedre og hvorfor.

Sette opp Hosting Yourself

Hvis du bestemmer deg for å være vertskap for nettstedet ditt på egen hånd, skal du ha dyp teknisk kunnskap. I tillegg trenger du litt hell, mens ikke alle Internett-leverandører tillater webhotell. Du må finne ut av det for å kontakte selskapets representanter direkte.

Noe hell? Flink. Neste trinn er å fullføre flere viktige trinn:

 1. Finn ut din egen IP-adresse.
 2. Få tilgang til ditt lokale nettverk.
 3. Oppdag selve IP-en.
 4. Sett inn adressen i protokollen.
 5. Last ned og installer spesiell programvare for å administrere nettstedsdatabaser.

Merk at de ovennevnte trinnene bare fungerer for tekniske guruer. Nybegynnere bør unngå å dele seg i prosedyren, med tanke på at de har et enklere alternativ.

Bruk tredjeparter

Velger tredjepartsplattformer som GitHub er et bedre alternativ for ikke-teknikere som ikke ønsker å bli involvert i den tekniske prosessen. Slike plattformer er designet for å gjøre det enkelt for brukerne når det gjelder webhotell. De er enkle å administrere og har noen ganger et supportteam.

Den dårlige nyheten er at gratis serverløsninger ikke er for alle nettsteder. De kan være et godt alternativ for statiske sider med lite innhold. Nettstedseiere kan bruke dem som testplattform for å sjekke hvordan noen av nettstedsfunksjonene fungerer så vel som måten den vises på nettet.

Å få ledig serverplass eller båndbredde kan se attraktivt ut. Ulempen resulterer imidlertid i noen avgjørende ulemper når du er vert for et nettsted gratis:

 • Begrenset overføringshastighet og båndbredde – Vi startet guiden vår fra viktige tekniske spesifikasjoner å vurdere når du skal velge hosting. Vel, en gratis serverløsning kommer med begrenset båndbredde og overføringshastighet. Med andre ord, serveren klarer ikke å takle økende trafikk. Det resulterer uunngåelig i konstante underganger og redusert hastighet.
 • Ikke noe unikt domene – En annen avgjørende ulempe når det gjelder online prosjekter som krever anerkjennelse og sterk nettrepresentasjon. Gratis tjenester gir ikke brukere domener, og fungerer aldri som domeneregistratorer. Det er sannsynlig at du får et underdomen som består av hovedtjenestenavnet og prosjektet ditt, som ikke er bra for å utvikle prosjekter.
 • Begrenset sikkerhet – et nettsted krever stadige sikkerhetsmidler for å beskytte det mot spam, skanning, ondsinnede koder, etc. Bare betalte plattformer leverer nok sikkerhetsverktøy med Anti-Spam-instrumenter, sikkerhetskopieringer og systemoppdateringer. Alt du kan gjøre med gratis plattformer er å koble til SSL-sertifikatet.
 • Tilpassede annonser – du vil neppe sette pris på tredjepartsannonsering på nettstedet ditt. Imidlertid er det slik gratis webhotell-tjenester gjør. De viser ofte annonsene sine uten å varsle brukeren.
 • Begrenset kundesupport – enda en stor ulempe som gjør det veldig vanskelig å løse tekniske problemer direkte med tjenesterepresentantene. Dessuten gir noen få plattformer guider eller opplæringsprogrammer. I de fleste tilfeller må du finne ut av systemet på egen hånd. Når problemet har oppstått, er det ingen som kan hjelpe.

Tatt i betraktning de ovennevnte ulempene, er det tydelig at gratis webhotell er bra for bittesmå statiske sider, for testing eller utdanningsprosjekter som ikke krever promotering. Noen plattformer hevder å være bra for små blogger eller porteføljer. Uttalelsen ser ut til å være falsk.

Hvis du for eksempel planlegger å regelmessig dele forskjellige blogginnlegg og artikler med bilder, diagrammer, tabeller og annet medieinnhold, trenger du en mer pålitelig serverløsning med nok diskplass og båndbredde til å takle trafikken. Det samme er med porteføljer fulle av bilder med høy oppløsning. For mindre krevende prosjekter kan GitHub være et fleksibelt alternativ til å være vert for nettstedet ditt gratis.

GitHub Pages Hosting Kort oversikt

GitHub-sider

Plattformen har vært på markedet siden 2009. Det har vist seg å være en rask og enkel måte å være vertskap for nettsteder gratis. Det kan være et bra sted å være vert for statiske HTML-baserte prosjekter. Dessuten kommer det som et open-source styrings- og kontrollsystem. Bortsett fra en gratis serverløsning, gir den også noen gode samarbeidsverktøy for utviklere til å dele og redigere koder når de utvikler apper, nettsteder osv.

Men vi er hovedsakelig fokusert på vertsfasilitetene. GitHub Pages er en gratis hosting som har en webside-generator som lar deg opprette din egen side og være vert for den direkte fra GitHub-depotet. Samtidig står du fritt til å være vertskap for dine egne prosjekter.

Plattformene kommer som en statisk hostingleverandør. Det betyr null sjanser til å bruke den på dynamiske sider med mye innhold, ingen databaser eller filbehandlere. Å bruke løsningen for e-handel og forretningsprosjekter vil være en dårlig idé. På den annen side har systemet et sett med fordeler nybegynnere kan finne nyttige. Mest av alt er den gratis, den har rask CDN og er enkel å bruke. Ta en titt på vår bruksanvisning for hosting av GitHub Pages.

Komme i gang med GitHub-sider

For å komme i gang med plattformen, må du fullføre følgende trinn:

 1. Lag en ny bruker. Først av alt, må du logge på GitHub. Registreringsprosessen krever å oppgi e-postadresse, brukernavn og passord. Klikk på “pålogging” -knappen og gå videre.
 2. Start et nytt prosjekt. Nå må du lage et nytt prosjekt for det nye nettstedets depot. Bare klikk på knappen og gi nytt navn til depotet ved å bruke ditt brukernavn som er angitt under trinn 1. Velg mappen (lokal bane) og klikk på “opprett et depot” -knapp.
 3. Lag et Github reposytory

 4. Kopier filer. Nå må du overføre webstedsfiler til den nyopprettede lagringsmappen. Du blir overført til et enkelt dashbord med plass til kodeinndata.
 5. Kopier filer til Github

 6. Gå live. Nå som alle filene dine har blitt kopiert til depotmappen, kan du legge til forpliktelser og trykke på “publiser” -knappen for å gå live.

Nå kan du sjekke hvordan nettstedet ditt ser ut liggende på nettet ved å skrive inn adressen i adressefeltet for søkemotoren.

Slik kobler du til SSL-sertifikat på GitHub Pages Hosting

Plattformen har mottatt HTTPS-støtte siden 2016. Det betyr at alle brukere av GitHub Pages har en sjanse til å koble SSL-sertifikatet for å gjøre nettstedene deres trygge og sikre for surfing. De fleste av dere har allerede kommet over låsen ved siden av nettstedets navn i nettleserens søkefelt. Det er faktisk verktøyet som krypterer trafikk mellom nettleseren og serveren (GitHub-sider i vår anledning).

Dessuten etablerte vertsleverandøren et partnerskap med La oss kryptere det er SSL-sertifikatmyndighet. Det betyr at å håndheve SSL-funksjonen på nettstedet ditt vil være en fredelig kake. Ta en titt på trinnene du trenger å fullføre:

 1. Skriv inn din GitHub-konto.
 2. Gå til hjemmesiden til ditt depot.
 3. Klikk på “innstillinger” -ikonet i øverste høyre hjørne.
 4. Naviger til GitHub-sider.
 5. Velg funksjonen “Håndhev HTTPS”.
 6. Aktiver SSL på GitHub-sider

Noen ganger kan manuelle innstillinger føre til servering av blandet innhold. Det betyr at noen av filene eller sidene fremdeles er tilgjengelige under HTTP-protokollen, selv etter at du har håndhevet SSL. Det kan føre til problemer når du laster inn nettstedsverdier mens problemløsing krever noe teknisk bakgrunn. Å bruke GitHub-sider med CloudFlare kan være et enklere alternativ.

En annen måte å aktivere SSL-sertifikatet for nettstedet ditt er å bruke GitHub Pages sammen med Cloudflare Universal SSL-alternativet. Det ble implementert da vertsleverandøren ikke støttet https-tilkoblingen. Disse tidene har gått mens alternativet fremdeles er tilgjengelig gjennom HTTP / 2 der CloudFlare fungerer som et mellomledd som sikrer sikker forbindelse mellom nettstedet og sluttbrukeren.

GitHub Hosting: Fordeler og ulemper

GitHub Pages-plattformen tjener helt sikkert brukernes viktigste mål. Det viktigste oppgaven er å la eiere av nettstedet være vertskap for sine prosjekter til tross for budsjettet. Det leverer noen gode funksjoner ut av esken som gjør det verdig som en gratis vert for drikkevarer. På den annen side er det en dårlig idé å bruke det til småbedrifter eller e-handelsnettsteder.

Pros:
Ulemper:
&# X2714; Helt gratis – en avgjørende fordel som er vanskelig å slå. Brukeren får hosting-fasiliteter uten grunnlag.
&# X2714; Rask innholdsleveringsnettverk – plattformen bruker kraftig CDN for å sikre rask levering av innhold.
&# X2714; Integrert CMS – systemet har en integrert redaktør som lar brukere generere nettsteder, lagre filer og distribuere prosjektet.
&# X2714; optimalisering – Plattformene gjør det mulig for teknologier å gzip og minifisere nettstedets eiendeler.
Begrensede fasiliteter – for nettsteder som ikke er større enn 1 GB. Brukere kan stole på begrenset båndbredde (100 GB per måned) og lagring, noe som er dårlig for voksende prosjekter med flere mediefiler.
Kun statiske websider – systemet støtter bare statiske HTML-baserte sider. Ikke bra for dynamiske nettsteder med kontinuerlig oppdatering av innhold.
Kun tilpasset domene – du vil ikke kunne få et eksklusivt domene for prosjektet. Det vil omfatte vertsnavnet.
Ingen URL-redigering – hver side eller seksjons-URL slutter med .html.
Begrenset støtte – systemet har et enormt kunnskapsgrunnlag, selv om det ikke er noen måter å få øyeblikkelig hjelp. Imidlertid kan brukere fortsatt velge et tradisjonelt e-billettsystem.

Konklusjon

Å være vertskap for et nettsted gratis fungerer kanskje bare som en kortsiktig løsning, ettersom prosjektet ditt vil trenge flere fasiliteter på et tidspunkt av utviklingen. Plattformer som GitHub kan være bra for små og enkle prosjekter. Du kan bruke gratis hosting som en testplattform for å sjekke nettstedets funksjonalitet under virkelige forhold.

Hvis ingen av de ovennevnte refererer til nettstedet ditt, eller du er interessert i å starte småbedrifter eller e-handelsprosjekter som driver mye trafikk og krever stadige oppdateringer, vil du bedre velge betalte hosting-tilbud. De leverer utvidede lagringsfasiliteter og båndbredde, tilbyr ekstra sikkerhetsmidler, forbedret kundesupport og mer for å la brukerne fokusere på nettstedets utvikling.

Host et nettsted gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map