Nettstedets hastighetstest: Hvordan måle og øke hastigheten på sidens lastetid

Nettstedets hastighetstest: Hvordan måle nettstedets lastetid og fremskynde nettstedet ditt


Lastetid på nettstedet er en avgjørende hastighet som kan definere fremtidig suksess for prosjektet. Prisen er ansvarlig for om en besøkende vil bo på nettstedet og fortsette å utforske det eller forlate for raskere lasting av konkurrenter. De anmeldelser viser at over 40% av folk som vanligvis surfer på nettet sannsynligvis vil forlate i tilfelle nettstedets lastehastighet er mer enn 3 sekunder. Det er nesten halvparten av den potensielle målgruppen.

Spørsmålet handler ikke bare om besøkendes volum, trafikk, ulike avkastning, etc. Det handler også om den generelle nettstedoptimaliseringen og SEO. Jo mindre tid sidene dine må lastes, jo høyere rangerer de søkemotorene. Hastigheten avhenger av forskjellige faktorer. Noen ganger velger brukere en pakke tilfeldige tips som kanskje ikke fungerer. I denne artikkelen vil vi gjennomgå noen nyttige trinn som lar deg forbedre lastehastigheten når du bruker en nettstedsbygger.

Hvordan måle nettstedets lastetid

Før vi begynner å diskutere tipset om hvordan du kan øke hastigheten på nettstedet ditt når det brukes med hostede byggeplattformer, bør vi avklare hva lastehastigheten er og hvordan det fungerer.

Hva er nettstedets hastighet?

Hastigheten viser tiden som er nødvendig for den aktuelle siden å laste når en bruker har klikket på lenken eller skriver inn URL-en i søkefeltet. Jo lengre tid det tar brukeren å bla gjennom sider, jo lavere tilfredshet og engasjement har nettstedet ditt. Lav hastighet gir redusert konvertering og trafikk, lavere SEO-rangering og store besøkende tap.

Av denne grunn prøver de fleste eiere av nettstedet sitt beste for å oppnå optimal lastehastighet, som bør være mindre enn 2 sekunder. Som Google-statistikk viser, 47% av alle brukere forventer at ladetiden aldri vil overstige tidsrammen. På den annen side ønsker vi alle å komme opp med et vakkert, dynamisk og samtidig funksjonelt sted. Hva bør vi gjøre for å unngå avgjørende nedbrytning av nettsteder?

Hvordan fungerer hastigheten på nettstedet?

Lasting av nettsider er hovedsakelig avhengig av tre viktige punkter:

 • En nettleser som brukes av besøkende (Opera, Safari, Chrome osv.);
 • Internett-tilkoblingshastigheten som er opprettet av din lokale leverandør.
 • Serverytelse eller hosting (et sted, der prosjektet ditt faktisk bor).

Se for deg at du surfer på nettet på jakt etter et bestemt produkt eller tjeneste. Først av alt går du til din foretrukne nettleser og skriver inn navnet på produktet eller markedsplassen. I dette tilfellet sender du faktisk forespørselen til serveren, som sender nødvendig info tilbake med alle filer og koder som er ordnet slik at du kan se finpussen på websiden.

Det viktigste spørsmålet er hvordan få servere til å levere den forespurte informasjonen så raskt som mulig, spesielt når du bruker alt-i-ett-bygningsløsninger.

Tips om optimalisering av nettstedsbygger

Situasjonen med nettstedbyggere kan være en utfordring. Nøkkelfunksjonen for alle vertsbaserte plattformer er det faktum at de håndterer de fleste ytelsesproblemer på egen hånd, i motsetning til selvkodede eller CMS-baserte nettsteder. Med andre ord har du ikke tilgang til avanserte optimaliseringsverktøy, ettersom du får alle funksjoner i den ferdige pakken.

Hvis lastetiden er det forutgående målet for det fremtidige prosjektet, må du velge plattformen med de beste ytelsesgradene. Ingen av mest populære nettstedbyggere vil noen gang si: “Vi har en lav sidehastighet, så hvorfor går du ikke et annet sted”. Av denne grunn handler det om forskning, sammenligning og kontrast. Følg disse trinnene for å få en klar forståelse av plattformens potens for lastehastighet:

 1. Velg en plattform og logg på for en gratis prøveperiode.
 2. Lag et BLANK nettsted uten filer og innhold.
 3. Publiser nettstedet ditt.
 4. Bruk et av de tilgjengelige tidsmålingsverktøyene for å identifisere hastigheten.

Når du bruker et tomt nettsted, blir alle vertsbaserte plattformer lagt under de samme betingelsene, noe som gjør det lettere å identifisere den beste når det gjelder ytelse. Hvis du bestemmer deg for å sjekke et nettsted som allerede inneholder bilder, tekster eller widgeter, ville det være vanskeligere å identifisere vinnerne. La oss si at du har en topptekst i full bredde med glidebryter og flere bilder med høy oppløsning. Selvfølgelig bør du ikke forvente høy serverrespons i dette tilfellet.

Avgjørende tips nr. 1: bruk det tomme nettstedet uten innhold for å sjekke sidehastigheten på forskjellige hostede plattformer. Som regel tilbyr de mest pålitelige gratis prøvelser. Så du kan måle hastigheten til null kostnader.

Les også: Hvordan få ditt Wix-nettsted funnet og rangert godt på Google.

Online tjenester for å måle nettstedets lastetid

Vi har valgt noen av de mest populære tjenestene som lar brukere måle nettstedets lastetid med et par klikk. Noen av dem genererer detaljerte rapporter som viser problemene som krever hurtig optimalisering. Det trenger du imidlertid ikke med det første, da vi måler et tomt nettsted uten innhold. Så her er noen topp tjenester for å rangere lastehastigheten:

# 1 – Google PageSpeed ​​Insights

Google PageSpeed ​​Insights

Google PageSpeed ​​Insights – er et pålitelig verktøy for å måle nettstedets hastighet. Den viktigste funksjonen er at den ikke bare gir faktiske resultatresultater, men også lar Google se på koden. Systemet bruker en kraftig analysemotor for å sikre statistikk i sanntid og gir noen hint om hva som bør gjøres for å forbedre den generelle ytelsen. Dessuten er den veldig enkel å bruke.

Nøkkelegenskaper:

 • En kombinasjon av fyrtårn og CrUX-motorer;
 • Intuitivt grensesnitt;
 • Enkelt scoringssystem.

Test nettstedets hastighet

# 2 – Pingdom Testing Tool

Pingdom Testing Tool

Pingdom – er et annet populært verktøy for hastighetstesting av nettsteder som gjør det mulig å teste et nettsted fra forskjellige steder på grunn av datasentre som ligger i USA, Canada og Europa. Plattformen kommer med en detaljert oppsummering av alle problemer som kan kreve optimalisering for å dra nytte av en høyere lastehastighet. Den har hendig diagram med alle innholdsformater som støttes, samt farger relatert til en bestemt status.

Nøkkelegenskaper:

 • Forbedret rapportering;
 • Testing fra flere steder;
 • Døgnåpen tilgjengelighet.

Test nettstedets hastighet

# 3 – Lastpåvirkning

Lastpåvirkning

Lastpåvirkning – er mer fokusert på profesjonelle utviklere og programmerere. Dedikerte proffer får en sjanse til å designe testen av seg selv ved å bruke et av de tilgjengelige programmeringsspråk. Nybegynnere kan også ha fordel av detaljerte rapporter innebygd form av et diagram som viser serverens responstid, forespørselhastighet og annen viktig statistikk.

Nøkkelegenskaper:

 • Lokal tilgjengelighet og sky;
 • Resultatalarmalgoritmer;
 • Kundestøtte og et voksende samfunn.

Test nettstedets hastighet

# 4 – Opptrender

uptrends

uptrends – er et pålitelig og brukervennlig hastighetsmålingsverktøy som gjør det mulig å dra nytte av detaljert innsikt. Nettstedseiere har en sjanse til å måle alle viktige beregninger som inkluderer sidestørrelse, lastetid, forespørselhastighet, mulige sammenbrudd eller fossefall. Systemet genererer nyttige rapporter med detaljert statistikk samt forbedringsanbefalinger.

Nøkkelegenskaper:

 • Servere lokalisert over hele verden;
 • Alle viktige beregninger å måle;
 • Test av desktop- og mobilnettversjoner.

Test nettstedets hastighet

Du kan bruke hvilket som helst av de ovennevnte for å sammenligne resultatene med ditt gratis, blanke nettsted som er hostet av forskjellige nettsteder for å bygge plattformer. Velg en med bedre priser og begynn å bygge et fullt operert prosjekt.

Avgjørende tips nr. 2: selv om det ferdige nettstedet ditt scorer 10 av 10, er det alltid et sted for optimalisering.

Slik fremskynder du nettstedet ditt

Vi har diskutert noen tips for de som bare kommer i gang med nettstedene sine. Men skal en bruker gjøre med allerede eksisterende nettsteder som er langt fra perfeksjon når det gjelder lastetid? Den viktigste snublesten er at vertsplattformer vanligvis tar seg av ytelsen på egen hånd og gir begrenset tilgang til kildekoden eller sideinnstillingene for å optimalisere dem..

Det eneste som er igjen for oss er å få mest mulig ut av innstillinger og tilpasningsfunksjoner vi kan. Noen anerkjente systemer tilbyr egne tilpassede ladetidforsterkerpakker (for eksempel Wix Turbo). Men i de fleste tilfeller må du håndtere optimaliseringen selv. La oss se hva vi kan gjøre.

1. Integrer optimaliseringsfunksjoner

Først av alt, se på hvilke funksjoner en valgt nettstedbygger har. Noen plattformer har vanligvis innebygde optimaliseringsverktøy som ofte ikke blir lagt merke til av brukere. For eksempel tilbyr de fleste systemer Lazy Load-funksjon aktivert som standard. I noen tilfeller kan det være slått av. Alt du trenger er å gå til nettstedinnstillingene og slå den på. Funksjonen ble designet for å fortsette med automatisert bildeoptimalisering og forbedring av nettstedets lastetid for både stasjonære og mobile versjoner.

Noen nettstedsbyggere tilbyr et eget verktøy for å optimalisere noen av blokkene og elementene deres for den mobile nettstedversjonen. For eksempel har du en fotografportefølje med mange bilder og bilder i høy oppløsning. Du kan optimalisere dem for å øke mobilversjonens hastighet separat fra skrivebordsversjonen.

2. Optimaliser bilder

Den andre måten er å optimalisere bildene manuelt slik at de blir mer lette. I de fleste tilfeller viser bilder og bilder i høy oppløsning seg som hovedårsaken til lav sideinnlastingstid. Brukere kan velge tre forskjellige måter:

 • Velg bildestørrelser anbefalt av nettstedbyggeren (som regel vil du se den anbefalte oppløsningen for hver blokk I instrumentpanelet. Prøv å holde deg til den);
 • Optimaliser hvert bilde manuelt (det er mange redaksjoner som lar beskjære og endre størrelse på bildene. Komprimeringsnivået for Jpeg-bilder skal være minst 85% uten skade for bildekvaliteten);
 • Bruk plugins og widgets (de fleste plattformer tilbyr ekstra plugins for å optimalisere bilder på nettstedet. Imidlertid kan hvert nytt programtillegg eller tillegg være til skade for nettstedets lastetid).

3. Gjør sidestrukturen klar

Det som er bra med nettstedbyggere er det faktum at de kommer med ferdige maler. De har et sett med integrerte plugins, blokker eller elementer avhengig av nisje. De er designet for å sikre maksimal ytelse.

Selvfølgelig er vi alle ivrige etter å bygge et stilig og dynamisk nettsted samt legge til noen eksklusive apper og plugins. Den viktigste feilen her er jo mer verre. Hver widget er et stykke kode som laster inn siden og gjør det vanskeligere for serveren å sende forespørsler tilbake så snart som mulig.

Dessuten er noen apper ganske kompliserte og krever flere serverressurser for å bli levert på en ordentlig måte til sluttbrukeren. Den viktigste ideen her er å holde det så enkelt som mulig uten at det går ut over prosjektets brukervennlighet.

4. Unngå for mange visuelle effekter

Nettdesigntrender utvikler seg. De leverer nye teknologier og visuelle konsepter for å gjøre prosjektet så engasjerende og interaktivt som mulig. Nettstedsbyggere følger disse trendene. Noen av dem har et sett med animasjonsfunksjoner. For eksempel kan du legge til en parallakseffekt i toppteksten eller blokkering på siden med bilder, lage animerte ikoner som vises fra begge sider, implementere visuelt tiltalende knapper samt oppfordringsblokker.

Det er ikke bra å legge til for mye av de animerte funksjonene. Brukere vil neppe sette pris på et nettsted som ser ut som en plakat fra nærmeste bensinstasjons gårdsplass som jobber døgnet rundt. Forsøk å holde det enkelt, men trendy. Enkelhet er nøkkelen til brukernes tilfredshet. Gjør det enkelt for dem å finne siden, delen eller produktet de trenger. Hindre dem fra å trenge veier gjennom uendelige fargerike og irriterende bannere som sier “få vår gratis PDF”.

Avgjørende tips nr. 3: det beste alternativet er å holde seg til strukturen som tilbys av en nettstedsbygger. Hvis du trenger en portefølje, bruker du en porteføljemal i stedet for å redigere en e-handelsmodell. Ikke overbelast nettstedet ditt med animasjon og widgeter. Hold det krystallklart og enkelt.

Bunnlinjen

Det er viktig å holde god lastetid for nettstedet. For det første vil det sikre bedre brukervennlighet med tanke på brukernes opplevelse. For det andre vil det sikre høyere trafikk, noe som gir bedre konverteringsfrekvens. Det siste, men ikke minst, er forbedret SEO-rangering. Søkemotorer elsker nettsteder med stor sidehastighet. Men det som er viktigere, forbedrede hastighetsfrekvenser vil gi bedre brukeres engasjement.

Mens nettstedbyggere og for å ta vare på sikkerhet og ytelse på egen hånd, har ikke brukerne mye av optimaliseringsfunksjonene. Imidlertid kan vi fremdeles sortere ut den beste programvaren fra starten av ved å sjekke det tomme nettstedet. Samtidig kan brukere fortsatt optimalisere innholdet så vel som sidestrukturen for å gjøre prosjektet lett.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map