Slik bygger du et CMS-nettsted fra Scratch

Slik bygger du et CMS-nettsted fra Scratch


Blant en rekke nettbyggingsalternativer du kan komme over i den moderne nettdesignnisjen, vil bruken av CMS forbli den veldig objektive som kan dekke behovene til forskjellige brukerkategorier. Content Management Systems er kraftige programmer som gir et omfattende utvalg av webdesignverktøy som er nødvendige for å effektivt starte og administrere alle slags prosjekter. Disse systemene er forskjellige i mål og funksjonalitet, og alle av dem er ikke helt enkle å mestre helt fra starten.

Kunnskapen om grunnleggende webdesign er ønskelig her, mens resultatet alltid er verdt å investere tid og krefter. Nettsteder opprettet med CMS skiller seg vanligvis ut fra mengden på grunn av deres tiltalende, moderne design, avanserte ytelser og evne til å utføre flere oppgaver om gangen. Så, hva tar det å starte et CMS-nettsted, og hva er de nødvendige trinnene prosessen innebærer? Det er på høy tid å finne ut av det nå.

Hvordan lage et CMS-nettsted

Hvis du har rett i å velge et CMS for webdesignprosjektet ditt, husk følgende trinn du må ta for å gjøre det til en suksess.

 1. Velg en plattform. Før du lanserer et nettsted, velger du CMS som bedre oppfyller dine webutviklingsbehov og de endelige forventningene. Det er flere systemer du kanskje er interessert i, men veier alle fordeler og ulemper ved hver av dem for å ta valget du ikke vil angre på etterpå.
 2. Tenk på domenenavnet. Nettstedets domene skal være minneverdig, enkelt og brukervennlig. Det skal ikke være for lang tid – hovedkravet er å gjøre det merkevare relatert, relevant for nisje og SEO-vennlig. Ta deg tid til å velge din.
 3. Les også: Hva er et domenenavn og hvordan fungerer domener?.

 4. Velg Hosting. Før du installerer systemet, må du også ta vare på valg av hosting. Husk at ikke alle CMS har integrerte hostingløsninger. Noen av dem gir mulighet for valgfrihet ettersom utvalget av hostingleverandører er virkelig imponerende. Et av de beste alternativene er imidlertid Bluehost. Det kommer med sterke oppetidshastigheter, rask lastehastighet på websiden, pålitelige sikkerhetsverktøy, forskjellige integrasjonsalternativer samt rimelige priser. Dermed vil den grunnleggende planen for systemet som i tillegg kommer med et valg av domenenavn koster deg bare $ 2,95 / mo – det er nær umulig å finne et så rimelig tilbud andre steder.
 5. Les også: Vurdering av de beste webhotellleverandørene.

 6. Installer CMS. Neste trinn er å installere plattformen du har valgt. Generelt er installasjonsprosessen enkel, rask, intuitiv og det tar bare et par minutter. Bare fullfør trinnene systemet tilbyr, og kopier filene til verten.
 7. Velg og installer plugins. Så langt nesten all anerkjent CMS krever plugin-installasjon, er det fornuftig å gjøre det helt fra starten. Plugins legger til funksjonalitet til prosjektet ditt. Men hvis du ikke planlegger å starte et komplisert komplisert prosjekt, kan du gå uten dem. Husk at plugins er gratis og betalt – sistnevnte er sikrere og pålitelig, noe som gjør dem verdt investeringen.
 8. Tilpass designet. Så snart du er ferdig med installasjon av plugin, er det på høy tid å velge et passende tema og tilpasse nettsteddesignet ditt. Nesten alle CMS har integrerte maler, men du kan også komme over flere varianter på nettet. Akkurat som plugins, kan maler også være gratis og betalt, noe som også kan ha direkte innvirkning på kvaliteten og sikkerheten. Hver CMS kommer med designtilpassingsverktøy som gjør det mulig å lage og redigere websider, legge til logoer og menyer, designe hjemmesideoppsett osv..
 9. Last opp innhold. Når du er ferdig med tilpasning av webdesign, kan du begynne å laste opp innholdet. De fleste maler inneholder forhåndsdesignet innhold, som kommer opp til nisjen det tilhører. Du kan erstatte innholdet med din egen info (bilder, tekst, mediefiler osv.) For å få et unikt personlig prosjekt.
 10. Gå på nettet. Det siste trinnet innebærer publisering av nettstedet. Ikke glem imidlertid å fylle ut SEO-innstillinger og koble analysesystemet for å spore nettstedets ytelse etterpå.

Beste CMS nettstedbyggere

Når det gjelder valget av de beste CMS-nettstedbyggere, bør du innse at det er mange av dem der ute. Imidlertid er det bare flere tjenester som er verdt å være oppmerksom, hvis du ønsker å oppnå det verdige resultatet for å oppfylle dine behov, krav og budsjett. Dette er WordPress, Joomla, Drupal og Concrete5. Det er på høy tid å gjennomgå hver av dem nå.

1. WordPress

WordPress

WordPress – er CMS, som ikke krever noen presentasjon, selv om dette er første gang du bestemmer deg for å starte et nettsted med denne typen tjenester. Dette er det desidert mest populære og mest brukte Content Management System, som allerede har drevet millioner av nettsteder over hele verden. Plattformen skiller seg ut fra mengden på grunn av sine omfattende integrasjonsalternativer, brede brukerfellesskap, overflod av maler og designtilpasningsverktøy. Systemet er fleksibelt og ganske enkelt å mestre, selv om du ikke er webdesignprofesjonell. Gjør deg imidlertid klar til å utforske det grunnleggende om webdesign, når du jobber med det som WordPress virkelig innebærer programmeringserfaring og ferdigheter.

Funksjoner

WordPress Editor

WordPress ble opprinnelig lansert for å starte og administrere blogger. Dermed er det fortsatt den beste blogging CMS noensinne, og tilbyr flere topp hakk blogging verktøy og muligheter. Det du kan gjøre for å starte en blogg her er å legge til, redigere, planlegge og oppdatere innlegg, sette opp RSS- og e-postabonnementsfeeds, aktivere brukerkommentarer, integrere mediefiler, velge og tilpasse bloggdesign osv..

WordPress gir kreativ frihet og flere designtilpasningsmuligheter. Bare bla gjennom kontrollpanelet for å se en rekke verktøy du kan bruke for å lage unik webdesign. Plugin-integrasjon er et av høydepunktene i tjenesten, noe som gjør det mulig å få en unik nettsted appell ved å bruke funksjonene systemet for øyeblikket mangler. Samtidig krever plugin-integrasjon maksimal oppmerksomhet og forståelse av emnet. Dette er nødvendig for å unngå skadelig programvare som potensielt er assosiert med tredjeparts plugins.

Bortsett fra plugin-integrasjon, er CMS også kjent for sin innebygde funksjon for sosiale medier. Du trenger ikke å registrere deg i populære sosiale nettverk separat, da de allerede er integrert i systemet.

design

CMS kommer med en forbløffende rekke maler, som du finner på nettet. Dens egen samling er ikke så rik, så det er definitivt fornuftig å velge og integrere tredjepartsmaler, som tilfredsstiller dine individuelle behov for webdesign. WordPress-design er tilgjengelig i gratis og betalte varianter. Betalte design har bedre kvalitet og er ikke så risikabelt når det gjelder trusler mot skadelig programvare og spam.

Koste

Generelt er WordPress et gratis CMS for alle brukerkategorier. Du kan laste ned, installere og bruke det grunnleggende funksjonssettet for tjenesten uten kostnad. Howsever, hvis du bestemmer deg for at du trenger å øke ytelsen til nettstedet ditt og legge til funksjonalitet, vil du ikke gå uten å kjøpe ekstra maler og plugins på nettet. I tillegg må du få hosting og domenenavn for å gå online og gjøre ditt prosjekt tilgjengelig for målgruppen.

Les også: WordPress anmeldelse.

Prøv WordPress nå

2. Joomla

Joomla

Joomla – er en annen populær plattform, som rangeres nest etter WordPress på listen over moderne Content Management Systems. Dette er open source programvare, noe som gjør det mulig å starte og administrere prosjekter, som er forskjellige i kompleksitet og mestringsnivå. Hvis du aldri har jobbet med plattformer av denne typen, bør du vite at Joomla er litt mer komplisert enn WordPress, og dermed tar det mer krefter, tid og ferdigheter å mestre og bruke det. Mens WordPress i utgangspunktet er en bloggfokusert tjeneste, kan Joomla brukes til å starte forskjellige nettstedstyper, inkludert forretningsprosjekter og destinasjonssider. Det er et godt valg for frilansere, små til store bedrifter og proffs for webdesign.

Funksjoner

Joomla Dashboard

Akkurat som WordPress er Joomla utenkelig uten integrering av plugin-er. Det er mange gratis og betalte plugins som er spesialdesignet for Joomla. Det er opp til deg å velge mellom flere gratis og betalte varianter, men husk sikkerhetsaspektet igjen. Riktig plugin-valg vil imidlertid bringe nettstedet ditt til et helt nytt nivå i det lange løp.

Integrasjon med nyttige og funksjonelle tredjepartsapper og -tjenester er også mulig her. Joomla lar deg legge til følgende applikasjoner: LiceChat, Zendesk, Campaign Monitor, Active Campaign, Constant Contact, Bitium, LiveAgent, ZohoSalesIQ, Post-Affiliate Pro, Bookeo-avtaler, Kayako og Vision Helpdesk for å nevne noen få.

CMS dekker et bredt spekter av behov for nettbygging. For å gi deg uttrykk for kreativ frihet setter systemet deg ansvaret for webdesignprosessen. Det du kan gjøre her er å kontrollere innholdsstyringsalternativene til prosjektet ditt, så vel som bannerfunksjoner og brukerytelse. Språkansvarlig for tjenesten vil være en stor fordel for de brukerne som har en intensjon om å lage flerspråklige nettsteder. Ved å bruke det integrerte verktøyet kan du justere de nødvendige språkinnstillingene for å starte alle språkversjoner av nettstedet ditt.

design

Den integrerte malkolleksjonen til plattformen er ikke helt rik, selv om kvaliteten på designene er ganske høy. Heldigvis bugner nettet av profesjonelle Joomla-maler du kan bruke, hvis du ikke klarer å finne den i systemets sett. Joomla-design, utviklet av tredjeparts webdesignere og medlemmer av samfunnet, er gratis og betalt. Deres kvalitet er forskjellig også. At gratis maler ikke er helt trygge for store prosjekter er ganske overbevisende for brukere som har til hensikt å få fullverdige prosjekter av høy kvalitet.

Koste

Som en åpen kildekode-CMS er Joomla helt gratis for alle. Du er velkommen til å laste ned, installere og jobbe med den uten kostnad. Dermed er tiden du kan bruke på å utforske funksjonens sett til tjenesten ubegrenset. Husk at den rådende mengden integrerte verktøy og funksjoner i systemet har begrenset funksjonalitet. For å starte et profesjonelt nettsted med Joomla, er det et must å få betalte maler, plugins og tredjepartsapper. Det samme handler om domenenavn og hosting.

Les også: Joomla anmeldelse.

Prøv Joomla nå

3. Drupal

Drupal

Drupal – er open source Content Management System, som gir omfattende designtilpasningsmuligheter. Systemet fungerer utmerket for utvikling av små, mellomstore og store forretningsprosjekter. Imidlertid er det også mulig å lage andre typer nettsteder med plattformen. Drupal brukes ofte av profesjonelle webdesignstudioer og frilansere, som fokuserer på å lage tilpassede nettsteder for kunder..

Funksjoner

Drupal Dashboard

Akkurat som andre populære CMS, sikrer Drupal dyp og fleksibel plugin-integrasjonsalternativer. Systemet kan ikke tilby et tilstrekkelig utvalg av plugins og apper som standard. I stedet kan brukere finne mange varianter på nettet. Tjenesten gjør det også mulig å velge og legge til moduler og design som kommer opp til nettstedspesialiseringen din mest av alt. Når det gjelder integrering av CMS med tredjepartssystemer og apper, tilbyr Drupal et bredt utvalg av tjenester du kan velge for å øke ytelsen på nettstedet. Disse inkluderer Zendesk, Bitium, Google Analytics, LinkedIn, Zapier, HubSpot, MailChimp, ShoutEm, iPaper, Magento, Salesforce, Twitter og noen andre kjente systemer.

Drupal kommer med praktiske og hendige brukeradministrasjonsalternativer som bidrar til sikker og rask opplasting av innhold og dens videre redigering. Den avanserte menyen i systemet vil forenkle prosessen med å legge til forskjellige typer innhold (bilder, videoer, mediefiler, blogginnlegg, avstemninger osv.). Bortsett fra det, leverer Drupal eksepsjonell innholds- og grafikkadministrasjon.

design

Som Content Management System kan ikke Drupal tilby et så omfattende utvalg av integrerte maler som moderne nettstedbyggere. Innebygde temaer fungerer godt for utvikling av personlige prosjekter eller for systemutforskning. Det er det. Hvis du målretter mot store målgrupper, vil du definitivt måtte se etter tredjepartsmaler på nettet. Heldigvis er det mange temaer av høy kvalitet designet spesielt for Drupal av profesjonelle utviklere, nettstudioer og samfunnsbrukere. Drupal-design er både gratis og betalt. De siste er tryggere og mer profesjonelle. Dermed er de verdt investeringen, hvis du forventer å få et fullstendig nettsted for å møte dine forretningsbehov og mål.

Koste

Drupal er en gratis CMS-programvare som følger med åpen kildekode. Du kan laste ned og installere systemet uten omkostninger, men det er mye du kanskje trenger for å få mest mulig ut av funksjonaliteten. Til å begynne med, må du gjøre det få domenenavnet og velg en leverandør, så vel som en av planene den tilbyr. Kostnadene for planene vil variere med hensyn til betingelser og tjenester inkludert. For det andre må du investere i kvalitetsmaler, plugins og tredjepartsapplikasjoner som vil bidra til nettstedets ytelse.

Les også: Drupal anmeldelse.

Prøv Drupal nå

4. Betong5

concrete5

concrete5 – er en kraftig og innovativ CMS med åpen kildekode, som gjør det mulig å lansere og administrere nettsteder på en omfattende og praktisk måte. Egentlig er dette et av systemene som gir avansert funksjonalitet uten kostnader uten å gå på akkord med resultatet. Nettsteder bygget med Betong5 ser moderne og funksjonelle ut. Imidlertid er CMS mer komplisert enn mange av konkurrentene, og innebærer derfor dyp læringskurve. Når du blir vant til funksjonene, vil du kunne lage forskjellige typer prosjekter.

Funksjoner

Betong5 Dashboard

CMS tilbyr verdige designtilpasningsfunksjoner for å møte ulike preferanser og behov. Det er mange plugins og core-støttede tillegg du kan finne på nettet og integrere i prosjektet ditt for å utvide funksjonaliteten. Mange av disse tilleggene oppdateres automatisk med jevne mellomrom. CMS leveres også med den integrerte skjemabyggeren, som enkelt lar deg opprette, redigere og oppdatere de elektroniske skjemaene som er tilgjengelige på nettstedet ditt.

I tillegg sikrer systemet rask installasjon, omfattende integrasjonsalternativer for plugin, oppdatering med ett klikk, rettigheter for brukertillatelse, integrert rapporteringssystem etc. CMS sikrer intuitiv redigering av nettsteder, mens prosjekter som er opprettet med det er godt optimalisert for søkemotorene..

design

Plattformen har sin egen samling av integrerte maler, som har god kvalitet og kan tilpasses. Imidlertid kan det hende at antallet tilgjengelige temaer ikke er nok til å dekke behovene til webdesign for alle systembrukere. I dette tilfellet gjør tjenesten det mulig å integrere tredjeparts temaer tilgjengelig på nettet. De er designet av webutviklere spesielt for Concrete5 og kommer i to mulige varianter – gratis og betalt. Gratis maler har også god kvalitet, men de er ikke så sikre i forhold til betalte design på grunn av den potensielle trusselen mot skadelig programvare.

Koste

Akkurat som de viktigste konkurrentene som er omtalt ovenfor, er Concrete5 helt gratis. Du trenger ikke å betale noe for å laste ned, installere og bruke tjenesten. Samtidig er det umulig å ringe systemet gratis. For å få mest mulig ut av funksjonssettet, må du betale for domenenavnet, hostingleverandøren, ekstra plugins, maler, tilleggsprogrammer og applikasjoner. Eventuelle kostnader for et prosjekt vil avhenge av mengden ekstra funksjoner du ønsker å integrere på nettstedet ditt, samt av vertsplanen og designen (hvis noen) du til slutt vil velge.

Prøv Concrete5 nå

Hvordan velge riktig innholdsstyringssystem

Å velge riktig Content Management System er ofte en utfordring. Dette angår spesielt brukere som aldri har jobbet med disse plattformene før, og som derfor ikke er klar over deres parametre og viktigste egenskaper.

Den endelige avgjørelsen bør faktisk avhenge av en rekke faktorer. Disse inkluderer ferdighetene dine til webdesign, type prosjekt du trenger, målet du forfølger, budsjettet du er klar til å investere i dens utvikling og egenskapene til selve plattformen. Samtidig er det mulig å definere generelle funksjoner og krav som er lik for alle CMS-typer du støter på når du søker:

 • Bekvemmelighet og enkel administrasjon av nettsteder;
 • ntuitiv natur;
 • Integreringsalternativer;
 • Kostnad (inkludert hosting og domenenavn)
 • Sikkerhet;
 • Oppgraderingsalternativer;
 • Designtilpasningsfunksjoner inkludert;
 • SEO-vennlighet;
 • skalerbarhet;
 • Innholdsstyringsfunksjoner.

Dette er de må-ha aspektene du må ta hensyn til når du velger det beste CMS. Resten av viktige punkter avhenger av individuelle parametere for hvert system du er interessert i. Uansett, hvis du har klart å finne CMS som oppfyller de ovennevnte kravene, er det absolutt verdt å være oppmerksom.

Bunnlinjen

Tilgjengelighet og et rikt utvalg av programvaretyper kan gjøre det eventuelle CMS-valget til en virkelig utfordring, spesielt for førstegangsfødere. Det du bør huske på når du utforsker de mest populære tjenestene, er utvalget av funksjoner, integrasjonsalternativer og spesialverktøy som tilbys. Men det er det ikke. De fleste av CMS krever hosting og domenevalg, som er et annet aspekt du bør takle når du sammenligner plattformene.

WordPress, Joomla, Drupal og Concrete5 er for tiden det mest kjente, funksjonsbelagte og pålitelige CMS. De gjør det mulig å starte og administrere forskjellige typer prosjekter, og gi tilgang til ekstra apper, plugins, maler og verktøy.

Før du faktisk tar det endelige valget, må du sørge for å analysere, utforske og sammenligne disse tjenestene. Oppfyller de kravene dine? Er de funksjonsrike nok til at du enkelt kan lage prosjekter? Vil du være i stand til å fullføre oppgaven med noen av dem, eller er det en klar leder på listen din? Svar på disse spørsmålene vil hjelpe deg å velge tjenesten som samsvarer med ditt individuelle webdesignprosjekt og krav på best mulig måte.

Lag et CMS-nettsted

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map