Slik overfører du et WordPress-nettsted til en ny vert

Slik overfører du et WordPress-nettsted til en ny vert


Når som helst lanserer en ny webside, Vi ser etter 100% oppetid, lastetid for lommelykt, rimelige priser og et rikt innstillingspunkt til minimumskostnader. Dessverre få WordPress hosting leverandører fungerer på den måten. Noen av dem klarer ikke å levere nok kapasitet, sikkerhet og ytelse slik at bedrifter og eiere av nettstedet overfører et WordPress-nettsted til en annen vert.

Noen få er virkelig ivrige etter å håndtere migreringsprosessen, da det kan føre til driftsstans, trafikktap osv. På den annen side, hvis den nåværende vertsplattformen ikke oppfyller prosjektkrav, kan det føre til mye mer alvorlige problemer i fremtiden, spesielt for voksende og salgbare nettsteder.

Til tross for at det ikke er noe perfekt scenario for hvert nettsted, har vi utført en liste over viktige trinn for å migrere til en annen vert med ditt WP-baserte nettsted med minst mulig tap. Du vil kunne håndtere prosessen selv uten å måtte ansette tredjepartspesialister.

Viktige grunner til å overføre et WordPress-nettsted til en ny vert

Før du dykker dypt inn i overføringsprosessen til nettstedet, la oss se på noen avgjørende grunner til at du kanskje vil flytte til en annen vert. Et nettsted definerer din fremtidige forretningssuksess til tross for nisjen. Derfor forventer du 100% sikkerhet og ytelse. Dessverre er det ikke alle hostingleverandører som kan sikkerhetskopiere garantiene. Årsakene er som følger:

Vanlig driftsstans

Bokstavelig talt hevder alle leverandørene å tilby 99,99% oppetid. En avgjørende pris for ethvert nettsted for å forhindre tap av trafikk eller skadet SEO-optimalisering. For mye driftsstans kan føre til følgende:

 • Salgstap. Henviser hovedsakelig til e-handelsprosjekter. Når nettstedet ditt ikke fungerer, gir det ikke inntekter. Som et resultat mister du selvfølgelig potensielle kunder og potensielle kunder og penger.
 • Skader SEO. Jo lengre nedetid, desto mer skade for nettstedet SEO rangerer. Søkemotorer vil ha nok grunner til å skyve nettstedet ned sammenlignet med konkurrenter som jobber mer stabilt.
 • Dårlig omdømme på nettet. Se for deg at en bruker desperat prøver å bla gjennom nettstedet ditt, men unnlater dugg til vanlig nedetid. Det gjør et dårlig inntrykk, spesielt hvis du arbeider med B2B-nisjen.

Lav websidehastighet

De dårlige konsekvensene av lav sidehastighet er praktisk talt de samme som ved vanlig nedetid. Det resulterer i dårlig SEO-rangering så vel som dårlige brukeres inntrykk. Av denne grunn kan det hende du trenger en hostingleverandør som bruker moderne teknologier for å forbedre denne frekvensen. En god ide er å se etter følgende funksjoner:

 • Oppdatert SSD i stedet for typiske harddisker for å lese dataene raskere, noe som resulterer i den generelle bedre ytelsen på nettstedet.
 • Forbedrede ressurser med implementering av skybaserte vertsnettverk blandet med VPS-miljøet for store og komplekse nettprosjekter.
 • Bedre hurtigbufring ved hjelp av ekstra plugins, CDN-tilgang osv.

Ekstra funksjoner koster selvfølgelig ekstra kostnader. Imidlertid er de absolutt verdt pengene, spesielt på lang sikt.

Mangelen på digital sikkerhet

Når du administrerer nettstedet ditt, må du være 100% sikker på at den fungerer på den mest sikre måten. En vertsleverandør skal levere midler for å forhindre prosjekter fra svindel, svindel, spamming osv. Videre kan det hende du trenger mer forbedrede funksjoner for å beskytte nettstedet mot DDoS og andre typer angrep eller ondsinnede programmer.

Automatiske systemoppdateringer, vanlige sikkerhetskopier, anti-spam sikkerhetssett, automatisert overvåking og feilretting – hvis en vertsplattform ikke klarer å tilby noe av dette, bør du tydeligvis flytte WordPress-nettstedet ditt til en ny vert.

Begrenset tilpasningsfrihet

Som en open source-plattform sikrer WordPress CMS mange muligheter for webdesign og tilpasning. De krever imidlertid gode tekniske ferdigheter, mens nybegynnere og ikke-teknikere kan se etter en WP-optimalisert løsning som er enklere å bruke.

For eksempel er det bedre å ha sømløs WP-integrasjon i stedet for å sette opp CMS selv. I tillegg vil du være fornøyd med å ha finjusterte plugins og oppdateringer automatisk i stedet for å administrere dem manuelt.

Hjelpeløs kundesupport

Å sitte fast med nettstedet ditt og ingen som kan hjelpe er et mareritt. En vertsleverandør uten erfaringsteam vil resultere i enorme problemer hver gang du har tekniske problemer, sammenbrudd på nettstedet, problemer med planfornyelse osv..

Dette er bare noen få grunner til at du kanskje trenger å overføre WordPress-nettstedet ditt til en ny vert. Med så mange WP-optimaliserte løsninger, vil du absolutt finne en bedre løsning. Alt du trenger er å lære om migrasjonsprosessen så mye som mulig for å håndtere den på egen hånd.

7 trinn for å flytte et WordPress-nettsted til en ny vert

Migrasjonsprosessen ser bare ut til å være vanskelig. Det viser seg at nettstedseiere ikke en gang trenger det ansett tredjepartsspesialister å håndtere det. Alt du trenger er litt oppmerksomhet og en trinn-for-trinn-guide med alle faser beskrevet i detalj. Så her er du!

Prosessen inkluderer følgende stadier:

 1. Finn et godt alternativ til en eksisterende vert.
 2. Sikkerhetskopier nettstedets filer.
 3. Eksporter nettsteddatabasen.
 4. Lag den nye WP-databasen på den nye verten.
 5. Rediger filer.
 6. Importer database og last opp WP-filer.
 7. Oppdater domenenavnserveren og gjør noen endelige trekk.

La oss se nærmere på hvert trinn.

Trinn 1. Finn alternativ for hosting

Den første fasen er å finne en ny vert med alle funksjonene vi har diskutert tidligere. Sammenligne og kontrast forskjellige alternativer. Forsikre deg om at plattformen fullstendig tilfredsstiller deg når det gjelder sikkerhet, ytelse, integrasjon eller brukervennlighet.

Robuste hostingleverandører leverer WP-optimaliserte løsninger for forskjellige prosjekttyper. De inkluderer hostingpakker for enkle nettsteder til minimumskostnader, så vel som løsninger for voksende forretnings- og e-handelsprosjekter med et sett relevante plugins, sikkerhetsmidler og ressurser for stabil ytelse.

Bluehost

Prøv Bluehost nå

Det vi prøver å si er at hvis du bestemmer deg for å flytte til en annen vert, skal det være den beste matchen for WordPress. Bluehost er sannsynligvis en topp hostingløsning med sine WP-optimaliserte tilbud for innholdsbaserte og e-handelsprosjekter. Det har vist seg å være det mest pålitelige når det gjelder ytelse, sikkerhet og funksjoner som er satt til å gi.

Trinn 2. Sikkerhetskopiere nettstedfiler

Tanken er å laste ned alle nettstedfilene i den lokale mappen som ligger på din PC eller bærbare datamaskin. På den ene siden vil det gjøre at du kan lagre alle konfigurasjoner og viktige nettstedelementer. På den annen side ville ytterligere migrering være umulig uten disse filene.

For å håndtere prosessen trenger du:

 1. Få et FTP-programverktøy installert.
 2. Koble til gjeldende webhotell.
 3. Lag en egen mappe på datamaskinen.
 4. Last ned nettstedfiler under katalogen til den mappen.
 5. Sikkerhetskopier WordPress-filer

Flere plugins kan bidra til å gjøre prosessen mindre komplisert. En manuell tilnærming er imidlertid fortsatt nødvendig.

Trinn 3. Eksporter nettsteddatabasen

Prosessen høres bare ut til å være komplisert. Som regel kan du fullføre dette stadiet i to enkle trinn. Først må du logge deg på webserveren og gå inn i kontrollpanelet. Neste trinn er å finne en PHPMyAdmin-app og finne nettsteddatabasen der. Det siste trinnet er å bruke navigasjonsmenyen og klikke på “Eksporter” -fanen.

Som regel beskriver hostingleverandører akkurat dette stadiet i veiledningen og artiklene deres. Hvis du fortsatt har vanskeligheter med akkurat dette stadiet, kan du kontakte verts kundesupport for å lande deg.

Trinn 4. Lag en ny nettstedsdatabase

Den siste tingen du trenger å forberede før migreringen er å logge inn på en ny vert og opprette en ny fildatabase der. Tanken er å skape et passende miljø for nettstedet til å føle seg bra i det nye vertsøkosystemet. Trinnet er også viktig for WordPress-installasjonsprosessen også.

Nå må du gjøre følgende:

 1. Logg deg på en ny vert ved å bruke den oppgitte legitimasjonen.
 2. Gå inn i kontrollpanelet og sørg for at det er en MySQL-applikasjon.
 3. Gå til MySQL-innstillinger og lag en ny database. Ikke glem å oppgi databasenavnet som refererer til nettstedet ditt.
 4. Ny MySQL-database

 5. Opprett en ny brukerkonto og koble den til en ny database.
 6. Skriv ned brukernavn og passord, og sørg for at en ny bruker har alle rettighetene.

Nå kan du gå videre til neste trinn.

Trinn 5. Rediger filer

Gå til en mappe på datamaskinen din med eksporterte nettstedfiler. Finn wp-config.php og kopier den til en annen lokal mappe. Trinnet er viktig for å forhindre at databasen tapes eller blir skadet i tilfelle noe skulle gå galt. Filen i seg selv ser ut til å være en kobling mellom databasen og WordPress. Du kan bruke den til å gjenopprette endringer i fremtiden.

Oppsett wp-config

Nå må du gjøre flere viktige endringer i den opprinnelige finalen for at den skal passe til din nye vertskonto. Disse endringene inkluderer databasenavn, brukernavn og passord du har skrevet ned i forrige trinn.

Trinn 6. Importer database og last opp WP-filer

Nå er du klar til å importere en ny database til en ny vert sammen med WordPress-filer. For å gjøre det, må du gå inn i dashbordet til en ny konto og finne phpMyAdmin-applikasjonen. Så har vi en allerede opprettet ny database. Åpne den og klikk på “Importer” navigasjonslinjen.

Systemet lar deg velge en mappe med filer fra den lokale datamaskinen du vil laste ned. Velg SQL-filer vi har eksportert i løpet av første trinn. Vent litt til mappen er lastet ned. Tiden avhenger av antall filer så vel som mappens størrelse.

Det siste er å bruke FTP-verktøyet til å importere WordPress-nettstedfiler og plassere dem i en ny mappe opprettet i verts cPanel. Det kan også hende du må vente litt tid. Merk: lagre filene på din lokale datamaskin med mindre importprosessen er fullført. Ikke hastverk med å slette dem.

Trinn 7. Final Moves

Den siste fasen er å sørge for at besøkende på nettstedet blir ledet til et nytt sted. Det er her domeneserveroppdatering er nødvendig. Prosessen avhenger av om du tidligere har registrert et domenenavn separat eller bruker den forrige verten.

Hvis du valgte domeneregistratorer, trenger du bare å redigere DNS-navneservere. Som regel indikerer vertsleverandører at de skal oppdateres i en relevant seksjon. Bare gå til domeneinnstillinger, trykk “Administrer DNS” og skriv inn verdier levert av den nye verten.

Hvis du flytter til en annen vert sammen med domenet, må du oppgi databasen og endre site_url og hjemme-URL-verdier i kontrollpanelet.

Den gode nyheten er at noen robuste WP-optimaliserte hostingleverandører inkludere gratis domener og nettstedoverføringer i planene sine. En flott funksjon for de som ikke ønsker å styre prosessen manuelt for å være redd for å omdirigere folk til det gamle nettstedet.

Konklusjon

Som du kan virke, er ikke WordPress-nettstedoverføring til en ny vert så komplisert som det ser ut til. Du trenger bare å følge flere enkle trinn eller velge en gratis migreringsfunksjon for nettsteder levert av noen hostingleverandører.

Hvis du håndterer overføringen manuelt, kan du også velge noen plugins og verktøy for å gjøre eksporten av databasen enklere og raskere. Uansett hva du velger, sørg for at en ny vert tar med deg alle nødvendige fasiliteter, instrumenter og ressurser for å garantere at nettstedet fungerer jevn. Bluehost er plattformen som inkluderer alle de ovennevnte tilbyr topprangerte WordPress-optimaliserte hostingpakker.

Prøv Bluehost nå

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map