Wix flerspråklig nettsted

Hvordan lage et flerspråklig nettsted i Wix


Wix – er en av de mest populære og gjenkjennelige nettstedbyggeplattformene i dag. Alt-i-ett-løsningen gir ikke bare en rekke flotte funksjoner i tillegg til hosting, en rekke planer og omfattende støtte, men gjør det også lettere å lokalisere prosjektet ditt og lage flerspråklige nettstedversjoner.

Plattformen har sin egen Wix flerspråklige applikasjon som lar brukere bygge flere prosjektversjoner oversatt til destinasjonsspråk. Verktøyet er veldig enkelt. Alt du trenger er å aktivere funksjonen og angi språket til målgruppen.

Wix språkmeny

Den viktigste ulempen er at det fremdeles krever manuell oversettelse. Dessuten må du også tilpasse ikoner, skjemaer og andre nettstedselementer for å imøtekomme behovene til målgruppen. Det er her brukere kan se etter en mer fleksibel og enklere lokaliseringsløsning som Weglot.

La oss finne ut hvorfor du kanskje trenger å få Wix-nettstedet ditt oversatt til flere språk før vi kommer til poenget.

Grunner til å oversette ditt Wix-nettsted

Lokalisering av nettsteder har flere potensielt sterke fordeler. De inkluderer bredere utkjøring, forbedret brukeropplevelse, styrket troverdighet og andre. Moderne verktøy som Weglot gjør prosessen ekstremt enkel og rimeligere sammenlignet med å ansette profesjonelle forfattere, redaktører og korrekturlesere.

Lokaliseringsgevinster

Som et resultat kan du vurdere følgende:

 • Bedre brukerengasjement – lokaliserte nettsteder leverer en autentisk brukeropplevelse til en spesifikk målgruppe avhengig av land eller region. Dessuten gjør nettstedet ditt et godt førsteinntrykk som er avgjørende i møte med digital konkurranse.
 • Merkeidentitet – hold det globale publikumet oppmerksom på merkevaren din. Brukere vil sette pris på din evne til å snakke språket i markedet du retter deg mot.
 • SEO Pros – SEO-relevans spiller en viktig rolle når det gjelder markedsføring. Bortsett fra engelsk, kan nøkkelord på andre populære språk også være ganske konkurransedyktige.
 • Utvidet Oppsøkende – Nettstedslokalisering lar deg ta tak i den globale kaken og nå et bredere publikum. For eksempel er 30% av alle Internett-brukere fra Kina og bare 2,8% av alle nettsteder er oversatt til kinesisk.
 • Økt salg – jo flere besøkende du får til din digitale butikk, jo høyere blir salget. Manuell oversettelse av nettbutikker krever imidlertid mye tid og krefter, spesielt hvis du har over 100 produkter på lager. Det er tidkrevende å håndtere hver produktbeskrivelse.

Det er her automatiserte lokaliseringstjenester som Weglot vil hjelpe. De er enkle å integrere. De krever ikke tekniske ferdigheter. Slik programvare vil gjøre jobben for deg til en relativt lav pris.

Weglot – Verktøy for oversettelse av nettsteder for Wix

Weglot – er API for lokalisering av nettsteder. Det ble opprinnelig lansert som et språkutdrag. I dag er den tilgjengelig i form av en plugin eller widget som er kompatibel med alle store CMS-plattformer og nettstedbyggere inkludert Wix.

Løsningen kan brukes med alle nettsteder, enten du skriver en blogg, selger produkter på nettet eller markedsfører et lite forretningsmerke. Verktøyet oversetter ikke bare hovedtekster, artikler, beskrivelser, etc. Det kan også brukes til å lokalisere knapper, menyseksjon og andre prosjektelementer automatisk.

Brukere kan velge mellom forskjellige planer i tillegg til å prøve tjenesten gratis. Husk at den gratis prøveversjonen er begrenset til bare 2000 ord. Så må du tross alt oppgradere planen din.

Hvorfor bruke Weglot

Weglot er et bedre alternativ til Wix innebygde oversettelsesverktøy. Det vil fungere utmerket for nettsteder som er målrettet mot flere land samtidig. Brukere vil sette pris på et sett med følgende funksjoner:

 • Automatisk oversettelse – løsningen oversetter hvert eneste stykke innhold enten relatert til hovedartikler og innlegg eller kontaktfrms, CTA-blokker, knapper, etc. Ingen grunn til å håndtere prosessen manuelt, noe som sparer god tid.
 • Avanserte oversettelsesverktøy – de inkluderer omdirigering av automatiserte besøkende, avhengig av originalspråk og nettleserinnstillinger.
 • kompatibilitet – helt bra for et nettsted bygget med Wix i tillegg til alle de største CMS-plattformene og e-handelsmotorer.
 • Brukervennlighet – å bruke Weglot med Wix nettsteder er veldig enkelt. Integrasjonsprosessen består av flere enkle stadier vi vil beskrive litt nærmere i detalj.
 • SEO fordeler – den API-drevne løsningen oversetter ikke bare innhold på siden, men også lenker, metatagger osv.
 • Ekstra frynsegoder – systemet har avanserte oversettelsesverktøy med en innebygd ordlistefunksjon som holder alle ordene som ikke skal oversettes i tillegg til søk og erstatt funksjon.

Brukere vil kunne velge fra en helt automatisk oversettelse eller manuell lokalisering av nettsteder. Det første alternativet krever fortsatt litt korrekturlesing og redigering. Ellers kan noen innholdsstykker se unaturlige ut for en spesifikk målgruppe. Manuell oversettelse ansetter å ansette Weglot-fagfolk fra bassenget med erfarne forfattere og oversettere. Prisene er lavere sammenlignet med tradisjonelle frilansmarkeder og knutepunkter.

Hvordan lage et flerspråklig nettsted i Wix

Når det gjelder den tekniske siden av integrasjonsprosessen, vil det ta deg ikke mer enn 5 minutter å få ditt Wix-nettsted oversatt til Weglot.

Trinn 1 – Logg deg på Weglot

Weglot-registrering

For å få tilgang til alle Weglot-funksjonene, må du registrere deg. Prosessen krever ingen faktureringsinfo. Skriv inn e-postadressen og passordet for å bruke gratis prøveversjon. Det inkluderer nesten samme funksjonalitet som premiumplaner, selv om du er begrenset med innholdsvolumet som skal oversettes, samt støtte og domenebeløp.

Trinn 2 – Lag et prosjekt

Weglot etableringsprosjekt

Etter registreringsprosessen lar systemet deg lage et nytt prosjekt med en nedtrekksliste over alle plattformer som støttes av tjenesten. Velg Wix og gå videre til neste trinn.

Trinn 3 – Velg språk

Weglot Velg språk

På dette stadiet må du angi nettstedets originalspråk så vel som språket du vil at det skal oversettes til. Som gratis prøveperiode vil du ikke kunne velge mer enn ett destinasjonsspråk. Funksjonen er tilgjengelig for premiumbrukere bare med over 100 språk som er tilgjengelige.

Trinn 4 – Koble til Weglot

Legg til Weglot Snippet

Når installasjonen er fullført, genererer systemet automatisk et JavaScript-kodebit som bør legges til Wix-nettstedet. Weglot vil sjekke om den ble lagt til riktig. Da vises språkbryteren på nettstedet med alle sider automatisk oversatt. På dette stadiet kan du også bruke DNS-poster til å opprette underdomener.

Trinn 5 – Legg til en switcher

Som vi har nevnt tidligere, genererer Weglot automatisk språkbryterknappen. Men hvis du ikke kan se den knappen, kan det hende at den vises manuelt ved å utføre følgende trinn:

 1. Gå til Wix-oversikten og angi sporing & Analytics-delen.
 2. Klikk på “Tilpasset” -knappen.
 3. Kopier JavaScript-kodestykket generert av Weglot og lim det inn. Ikke glem å velge “Last inn kode på hver ny side” for å få bryteren vist på hver side.

Din flerspråklige Wix-nettstedversjon er klar!

Hvor mye koster det å opprette Wix flerspråklig webside

Brukere kan prøve tjenesten til null pris ved hjelp av Weglot gratisversjon. Selv om det er begrenset til bare 2000 ord, er det fremdeles nok for et lite nettsted, destinasjonsside eller firmaforestilling på nettet. Hvis du har en blogg eller en digital butikk med stadig oppdatert innhold, vil det være nødvendig å oppgradere til førsteklasses Weglot-pakker.

Kostnaden vil avhenge av sidebeløp og innholdsvolum du trenger å oversette. Dessuten betyr oversettelseskvaliteten også. Hvis en automatisk oversettelse er nok for prosjektet ditt, trenger du ikke å betale ekstra penger for manuell redigering.

Weglot-priser

Prisen for å bruke Weglot varierer fra € 9,9 til € 499 per måned. Alle pakker har samme funksjoner og funksjonalitet. Den eneste forskjellen er i antall støttede domener og antall ord.

Konklusjon

Weglot kan være et godt alternativ til det tilpassede Wix-oversettelsesverktøyet. Integreringsprosessen er veldig enkel, mens lokaliseringen ikke krever koding eller spesielle ferdigheter. Du har nettstedet ditt oversatt til mer enn 100 språk automatisk.

I tillegg kan brukerne tilpasse noen av elementene, inkludert språkbryterknapp, bruke Weglot-instrumentbord for å overvåke oversatt innhold og dra nytte av merkevare-anerkjennelse rundt hele kloden.

Prøv Weglot GRATIS

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map