Bli kjent med de grunnleggende domeneutvidelsene

Innholdet mitt støttes av lesere av fantastiske mennesker som deg. Noe som betyr at jeg kunne tjene en provisjon. Lær mer her!


Domenetillegg
Bli kjent med domeneutvidelser

Mange av oss går til nettsteder ute i WWW (World Wide Web), og på slutten kommer vi vanligvis inn på en .com på slutten, den mest kjente utvidelsen der ute. Men jeg er sikker på at du kommer over andre som .org eller .net og tenkte hvorfor er det så mange der ute. Vel, jeg trodde det ville være fint å gjøre noe med hva de betyr, slik at du har bedre forståelse for når hver enkelt kan brukes.

The Big Cheese – .COM

Det er ingen overraskelse at alle ønsker en smak av .COM-boom. Hvis du har en .COM-utvidelse, vil du sannsynligvis få mer trafikk. .COM-utvidelsen er den mest kjente. Selv folk som ikke er veldig kjent med internettutvidelser, vil forstå hva en .COM betyr. De fleste vil betale mye for å ha et fancy .COM-navn, men hva betyr det egentlig? Utvidelsen .COM står faktisk for kommersiell. De fleste virksomheter vil ha en .COM nettopp av den grunn. Det er en del av din tilstedeværelse på nettet, og en av de beste måtene å få folk direkte til nettstedet ditt. Selvfølgelig er det alternativer, men folk vil til og med endre navnet på virksomheten sin for å ha et godt .COM-domene.

The Little Cheese – .NET

Et av de vanligste alternativene til .COM er .NET, som står for nettverk. De fleste Internett-leverandører bruker .NET som et alternativ. Du finner også mange webhotell- og Internett-selskaper som bruker .NET også. .COM er likevel å foretrekke fordi det er den mest kjente utvidelsen. Imidlertid, hvis du har en virksomhet som er direkte tilknyttet en internettjeneste, er NET et verdifullt alternativ.

Favorittalternativet – .ORG

I noen tilfeller er .ORG et flott utvidelsesalternativ å bruke hvis du ikke kan få et .COM. Imidlertid, hvis nettstedet ditt er for en bedrift, .ORG virker slags fiskig. Det er fordi .ORG er en forkortelse for organisering. De fleste nettsteder som bruker .ORG er for ideelle organisasjoner, men dette domenet kan også fungere for personlige nettsteder, informasjonssider, klubber og idrettslag.

En autoritativ kilde – .EDU

For å få en .EDU-utvidelse, må du være en akkreditert utdanningsinstitusjon. Det er fordi .EDU er et begrenset domenenavn. De andre utvidelsene som .COM, .NET, .ORG og .BIZ er usponserte og ubegrensede domenenavn, noe som betyr del den app at selv om du er en for-profit-bedrift, kan du ha et .ORG-domenenavn. Det er ikke tilfelle med en .EDU-utvidelse. I tillegg er .EDU for det meste for videregående utdanningsinstitusjoner som høgskoler og universiteter. De fleste .EDU-nettsteder anses å være autoritative ressurser.

Ingenting galt med det – .BIZ

Med de fleste gode .COM-domenenavn som allerede er tatt, ble .BIZ utviklet som en annen kommersiell utvidelse for bedrifter. Imidlertid har det blitt assosiert med falske eller uvirkelige nettsteder. Imidlertid er det fortsatt noen gode .BIZ-nettsteder der ute som tilbyr legitime tjenester og produkter uten virus tilknyttet. De fleste vil fortsatt gå til nettstedet ditt hvis det har en .BIZ-utvidelse, men ideelt sett trenger du en .COM for en bedrift.

Kommandanten – .GOV

.GOV-utvidelsen brukes bare av myndighetene i USA. Ingen kan registrere en .GOV-utvidelse med mindre de kvalifiserer som en amerikansk myndighetsenhet. .GOV anses også for å være en autoritativ ressurs og ganske verdifull å sitere for artikler og tidsskrifter som finnes over hele nettet.

Hva handler dette om – .MOBI

De fleste virksomheter har et .MOBI-nettsted. Denne utvidelsen er spesifikt for nettsteder som er optimalisert for tilgang på mobile enheter. Når smarttelefoner ikke hadde tilgang til nettlesere, trengte virksomheten absolutt en .MOBI-utvidelse for at telefoner skulle få tilgang til nettstedet ditt. Internett har imidlertid gått utover behovet for .MOBI i de fleste tilfeller. Hvis du har en stor bedrift, kan det ikke skade at du har et eget .MOBI-nettsted.

Kort, søt og live – .TV

Selv om utvidelsen kan være .TV, er den faktisk for alle medierike eller underholdningsinnhold som inneholder mange bilder, videoer og livestrømmer. De fleste virksomheter i underholdnings- og musikkbransjen kan bruke en .TV-utvidelse og fremdeles være veldig populære. Det er faktisk nesten å foretrekke at du har en .TV-utvidelse fremfor .COM fordi det betyr at du tilbyr flere videoer og livestreams.

Noen tanker?

Skrevet av Christopher Pontine Og Cynthia Adams
Bildekreditt: ivanpw

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map