Bruker du farger riktig på nettstedet ditt?

Innholdet mitt støttes av lesere av fantastiske mennesker som deg. Noe som betyr at jeg kunne tjene en provisjon. Lær mer her!


hva farger betyr
Har du noen gang lurt på dette?

Hvordan påvirker farger nettstedet mitt?

Hvis ikke, fortsett å lese.

Nettsteder ser ofte på farger for det eneste formål å utløse et svar fra besøkende. Selvfølgelig har alle sine favorittfarger som de trekker til om de innser det eller ikke.

En dyktig nettdesigner forstår imidlertid også hvor viktig farge er for nettstedet. Farger kan bety alle slags betydninger som får brukerne til å trekke seg inn mot visse produkter og tjenester som finnes på nettstedet ditt.

Gode ​​fargevalg krever nøye planlegging, og når de gjøres riktig, kan de påvirke hvordan besøkende tolker det de ser når de ser på nettstedet ditt.

Farger betyr alle typer ting for mennesker, men denne guiden gir deg litt innsikt i måtene farger blir oppfattet på og hvordan du kan velge riktig fargepalett for webdesignet ditt..

Fargenes kraft i virksomheten

Farge vil alltid ha en kraftig underbevisst effekt på mennesker. I alle deler av livene våre ser vi på forskjellige farger. Hvis det er overskyet ute, er verden grå for oss, foreboding og dyster.

Hvis det er solfylt ute, er verden lys og sprudlende. Når du bruker informasjon om farge på virksomheten, vil du forbedre bedriftsprofilen og markedsføringen ved å bruke farger på riktig måte.

I nettstedsdesign betyr farger alt. Farger har flere betydninger, men det er vanskelig å slippe unna hva de betyr for bedrifter. De fleste virksomheter bruker rødt fordi det inspirerer folk til å ta grep. Det er grunnen til at så mange oppfordringsknapper og lenker på nettsteder er røde.

Over hele spekteret er det også forskjellige måter å samarbeide en farge med en annen slik at de komplimenterer og gjør nettstedet ditt enklere på øynene.

Folk liker vanligvis ikke å se nettsteder som har en lys farge, for eksempel gul eller neongrønn. Dette har en tendens til å gjøre at besøkende spretter av et nettsted i stedet for å lete etter informasjon.

Måten du velger å innlemme fargeteori i webdesignet på, bør være strategisk, men også samsvare med merkevaren din. Hvis du bare begynner med merkevaren din, begynner fargevalg vanligvis med din bransje.

For eksempel kan bransjespesifikke farger være grønne for økoturisme eller kontantbesparelser. Lilla kan også gjelde mote eller skjønnhet. Når du begynner å velge fargene på merkevaren din, er det viktig å være oppmerksom på hvordan disse fargene vil reflektere for bransjen din.

Selv om du ikke ønsker å velge de samme fargene som konkurrenter, vil du kunne passe inn i bransjen din og fremkalle et svar fra brukere som ikke vil bli forvirret hvis du velger en merkelig farge. For eksempel kan rosa være en vanskelig farge å selge med elektroverktøy.

Fargene på veggene

Visste du at fargene på en vegg kan endre hvordan en person føler temperatur? Varme farger som rød og gul synes faktisk at et rom er varmere bare på grunn av en farge.

Kule farger som lys lilla og blå får folk til å tro at et rom er kaldere.

Gjennom historien har bedrifter brukt denne menneskelige psykologien for å spare på oppvarming og avkjøling, samtidig som de også har gitt folk forestillingen om at kaffebaren deres er den varmeste om vinteren på grunn av oransje vegger.

Vekk et svar

Farge vekker også følelser fra mennesker. Mennesker med forskjellige kulturer ser ofte farger veldig forskjellig.

For eksempel kan gult få deg til å tenke på en solsikke, men det kan få andre til å tenke på en begravelse siden gult kan være et symbol på døden. Alle har personlige anerkjennelser for farger også.

Du bør ikke basere fargevalgene dine på å unngå det folk ikke liker. Snarere bør du ta fargevalg basert på hva den emosjonelle responsen du sannsynligvis vil få fra de fleste besøkende.

Forstå gjennomsnittet av farger

Hva betyr farger

Fargen grønn er i mange studier koblet til kreativitet. Folk liker generelt fargen grønn, og den har en positiv assosiasjon med gjenvekst, gjenfødelse, natur, renhet og så videre.

Nettsteder som har grønt kan være miljøbevisste. Andre forbinder kanskje bare fargen grønn med genial intelligens. Ved å undersøke hva farger betyr, kan du få et bedre inntrykk av svarene på nettstedet ditt. Her er noen grunnleggende fargebetydninger:

Rødt: Aggresjon, sinne, raseri

Lilla: feminin, begjær, lidenskap

Blått: Ro, tristhet, mild

Rosa: feminin, glad

Svart: Styrke, foreboding

Måten du bruker farge på er like viktig som fargevalgene du tar. Alle nettsteder har fordel av en fargepalett som er forutsigbar, men også kreativ. Du ønsker å fremheve visse deler av nettstedet ditt, samtidig som du sørger for at det generelt har en enhetlig følelse.

Hva farger oppfordrer besøkende til å klikke

Enten du vil at besøkende skal klikke på en annonse, lese en historie eller bare kjøpe noe, har du sannsynligvis forskjellige lenker, knapper og sjekk ut knapper (sjekk artikkelen om “Datadrevet” Legg i handleknapp “Informasjon: Noe å vurdere” for mer om “legg til i handlekurven-knappen”. Hva skal fargene på disse være?

Det er fem populære fargevalg som brukes i webdesign som vil vekke den besøkende oppmerksomhet.

Rødt: Det er en grunn til at Pinterest er rød. Google bruker også rødt for de fleste av knappene sine. Rødt er assosiert med sinne, men det er også kjærlighetens farge. Denne sterke, dynamiske fargen får garantert svar fra besøkende.

Orange: Amazon er kjent for sin kjærlighet til appelsin. Denne varme, livlige og energigivende fargen er ikke så intens som rød, men har mye spunk. Oransje anses også som aggressiv.

Mørkeblå: Blå toner finnes overalt på nettet. Det er også repeterende. Blått kan imidlertid byttes med en fin palett. Hvis du tenker på Facebook, har de mørkere blå tonene her vist seg å få folk til å føle seg trygge. Hvis du vil at en kunde skal føle seg trygge ved å klikke på en lenke, er en blå tone den beste veien å gå.

Grønn: Groupon bruker fargen grønn fordi den både er trygg og fremmer ideen om sparing av penger. Grønn inspirerer til optimisme og kreativitet. Green fungerer best med nettsteder som er fokusert på miljøbevisste produkter, resirkulering eller til og med sparing av penger.

Lilla: Det fungerte for Yahoo. Fantasi, kreativitet, verdighet, kongelige, overflod og lidenskap brukes til å beskrive denne allsidige fargen. De fleste mote-, skjønnhets- og undertøysider bruker en form for lilla i designen. Imidlertid bruker Yahoo det fordi det er lyst og merkbart i en mengde.  

Er monokromatisk ansett som fargerik?

Monokromatiske nettsteder har også sin plass i solen sin. Et monokromatisk sted inkluderer bruk av svarte, hvite og gråtoner med bittesmå farger i noen tilfeller. Fargepopene fungerer som aksenter til den monokromatiske stilen på resten av nettstedet.

Mennesker har en tilhørighet til fet svart. Det er sterkt, men likevel mystisk og moderne. Svart vekker også følelser av eleganse og kraft. Grå er en ganske nøytral farge som kan være nesten usynlig, men som fremdeles fremmer følelser av fred.

Hvitt er den ultimate rengjøringskraften når du trenger å uttrykke åpenhet, renslighet og enkelhet.

Monokromatiske nettsteder fungerer for de fleste bransjer, spesielt hvis du bruker aksentfargene til fordel for publikum. I tillegg skal farger som brukes med monokromatisk design, være lyse og dukke opp. Oransje, rød, gul og til og med neongrønn er gode bruksområder for denne ideen.

Farger i mobil design

Det er bra å eksperimentere med farger på mobilen. Det er klart at du vil at nettstedet ditt skal være lesbart på alle enheter, noe som betyr at enkle fargepaletter med lyse farger viser en tendens til å fungere veldig bra for mobil.

Farge som aksenter er også en populær trend fordi den lar nettstedet ditt fange oppmerksomhet mens mobillesere leter etter informasjon.

Nettsteder bruker imidlertid også farger for å komme med en uttalelse. For eksempel kan de ha en bakgrunnsfarge som er helt rød med hvite logoer og tekst for en mobilversjon. Andre nettsteder holder seg bare til å lage knapper til en viss farge på mobilen, da det gjør dem lettere å finne og klikke.

Fargetrender

Så er det nettsteder som bryter reglene. Noen nettsteder har en god evne til å bryte reglene og bruke nye farger som folk setter pris på selv om de ikke er tradisjonelle.

En fargetrend er retrofargetemaer. Disse fargeskjemaene har gule, brune og blå farger med noen røde popper. Det mest bemerkelsesverdige er imidlertid at de mangler ekte “lyse” farger.

Du vil ikke se noen neonfarger på disse nettstedene.

Hvordan du bruker farge på bedriftsnettstedet, kan bety mye for å få besøkende og holde dem tilbake. Selv om farger har forskjellige betydninger rundt om i verden, er det viktigere å matche bransjen din med farger eller til og med bruke en farge som en måte å tenke utenfor boksen når du trenger.

Det er noen fargevalg som er bedre for aksenter også. Ved å ta en titt på noen fargepaletter og se på merkevaren din, vil nettstedet ditt dra stor nytte av en lydfargeteori som tiltrekker oppmerksomhet av alle de rette grunnene.

Så hva er tankene dine når det gjelder farger og nettstedet ditt, og hvordan de kan endre konverteringer og mer? Gjorde dette at du tenkte litt mer på å analysere nettstedet ditt, eller at det snart vil være nettsted du ønsker å lage? Jeg vil gjerne høre dine tilbakemeldinger.

Bildekreditt

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map