Den juridiske siden av e-handel: Hva du skal vite

Innholdet mitt støttes av lesere av fantastiske mennesker som deg. Noe som betyr at jeg kunne tjene en provisjon. Lær mer her!


En kjapp merknad: Dette er for lesegleden din og for å gi deg NOEN ide, jeg er ingen advokat FYI (Side Merknad: Noen ganger tror jeg at jeg er det). Så les videre og få en bedre forståelse av noen ting, men konsulter alltid noen som praktiserer LOV for å få hver del av puslespillet.

Gul boks med ordtak

Med alt som beveger seg på nettet i disse dager, er det enkelt å se på fordelene. Nettbutikker kan selge produkter fra hvor som helst og sende til ethvert sted. De kan nås globalt fra hvor som helst på nettet. De kan føre trafikk gjennom intelligente strategier og kutte ned på reklame på trykk. Imidlertid er det også noen juridiske problemer å vurdere med e-handel.

Det er forskjellige måter å levere produkter basert på nettkjøp. Siden det er mange slags virksomheter online i dag, er enhver juridisk situasjon spesiell for transaksjonen eller butikken. Dette er noen få eksempler der juridisk kunnskap er nyttig for netthandel.

Online levering av varer og tjenester

Hvis du har elektroniske medier som du vil dele eller selge, bruker du sannsynligvis et slags medium over Internett. Du kan laste ned en programvarepakke kjøpt på Amazon, eller du kan kjøpe musikk fra iTunes og plassere på iPad-en. I noen tilfeller kan du kjøpe en månedlig tjeneste som du betaler for. Hva skjer hvis tjenesten ikke fungerer riktig eller blir utilgjengelig? Hva skjer hvis du trenger instruksjoner på forskjellige språk for globale kunder? Det er noen viktige problemer å vurdere i forbindelse med elektronisk transaksjon. Disse inkluderer:

 • Riktig online kontrakter og betingelser
 • Oppbevar plikt til oppbevaring
 • Originaldokumentasjon for avgiftsmessige formål
 • Import og eksport regelverk for internasjonalt salg
 • Regler for valutakontroll
 • Utenlandske lover om databeskyttelse
 • Nettstedets sikkerhet og svindelbeskyttelse

Dette er grunnen til at nettsteder i dag må ha salgsbetingelser som er lett tilgjengelige under siden “Vilkår og betingelser” eller “Brukervilkår”. Dine salgsbetingelser og bruksvilkår skal være i samsvar med hverandre. Du bør også inkludere spesifikke vilkår som gjelder elektroniske transaksjoner. Du må også adressere refusjons- og leveringspolicyer på siden “Vilkår og betingelser” eller sette opp et eget område der retur og utveksling blir diskutert.

Hvis du bruker elektroniske leveringsmidler, bør disse også sikres for å unngå andre juridiske problemer. Du bør også ta opp feillevering eller utilgjengelighet på betingelsene dine.

Betalingshåndtering, salg og leveringsprosedyrer

Det er en enkel prosess å forstå når du kjøper og mottar produkter fra nettbutikker. Prosessen starter med et produktvalg, som deretter går til bestillingsplassering. Endelig er det betalingsbehandling. Alle disse kjøpspunktene må være sikre og strømlinjeformede for kunden din. Etter at betalingen er behandlet, begynner forsendelsen. Det er alle slags problemer relatert til frakt, men mest av alt glemmer online forhandlere å etablere hvor de sender til og hvor de ikke gjør det. Hvis du har en viss geografisk tilgjengelighet for produktene dine, må du plassere disse vilkårene i salgsbetingelsene dine og oppgi tydelig hvor du sender til på nettstedet ditt.

Hvis du vil unngå lovlige kamper, bør du spesifisere visse geografiske områder der kjøp aksepteres. Dette betyr at kunder utenfor disse områdene ikke er kvalifiserte til å kjøpe eller motta produkter. Det er også viktig å anerkjenne myndigheter og unngå juridiske kamper som kan forby deg å selge til bestemte områder. Du bør aldri behandle transaksjoner fra områder som ikke er kvalifiserte til å motta produkter.

For å sette opp vilkår for ditt online salg, må du se på vilkårene for et tradisjonelt salg. De elektroniske vilkårene dine skal også være i samsvar med all emballasje av produktene dine, for eksempel garanti eller begrensninger. Retur- og refusjonsregler må også adresseres. Du bør ha en aktiv aksept av salgsbetingelsene før du fullfører kjøpet. Vanligvis plasserer online forhandlere dette rett over hele kjøpsknappen, og kundene har ikke lov til å kjøpe før de har sjekket i ruten om at de har lest salgsbetingelsene.

Du bør også ha retningslinjer for manglende betaling og svindel. Det kan være lurt å tilby alternative metoder for bestilling, for eksempel telefonbestilling. Du kan ansette en profesjonell innen informasjonsteknologi for å se på transaksjonsmetoder og programvare for å sikre at det er trygt for bedriften og kundene dine.

Med mange virksomheter under fyring for innsamling av personopplysninger, må du tydelig angi vilkårene og betingelsene dine om du samler inn data eller hvordan data er beskyttet på nettstedet ditt. Nettstedet ditt skal være sikkert for å bygge tillit for kundene dine.

Det er viktig at du har vilkår for å håndheve hvis et problem skulle oppstå. De fleste av disse vil bli dekket i dine vilkår og betingelser. Ved å sørge for at nettstedet ditt er sikkert og at kundene dine aktivt aksepterer eller avviser salgsbetingelser, kan du plassere deg i en sikrere posisjon til å gjøre forretninger på nettet.

Problemer med online levering

De fleste transaksjoner online i dag skjer på få sekunder. Fra valg til levering kan folk laste ned musikk, filmer, spill og apper med et trykk på en knapp. Digitalt innhold blir kontinuerlig endret, distribuert og duplisert i store mengder over hele Internett. Innhold er ofte sårbart for piratkopiering og uautorisert bruk på grunn av visse Internett-brukere.

Du bør ha klart definerte opphavsrettigheter, varemerker og patenter for å beskytte ditt digitale innhold. Du bør tydelig oppgi hvordan det digitale innholdet ditt kan brukes eller ikke brukes, samt straffen for å gjøre det. Du bør også lese om innholdslover og lisenser for å sikre at du er beskyttet i land du selger innhold til, da det kan være konflikter.

Det har ikke vært stor suksess med bekjempelse av piratkopiering. Det er måter å vannmerke og endre online innhold for at det skal være koblet til en konto, men de krever intuitiv design og implementering. Du bør alltid vurdere potensiell risiko og belønning med noe digitalt innhold som du gir ut på nettet. I noen tilfeller kan du velge å levere innholdet frakoblet i stedet.

Du kan alltid konsultere med en advokat om opphavsretten og lisenser. Du må sørge for at ditt digitale innhold er beskyttet og lovlige rettigheter kan forfølges hvis det noen gang er en konflikt om opphavsrett.

B2B eller B2C

B2B er salg til virksomhet mens B2C handler til kundesalg. Et B2B-nettsted har andre bekymringer enn en B2C. For eksempel er en B2B mer fokusert på styring av forsyningskjeder. Forhandlere og distributører kan avtale direkte over nettet gjennom elektronisk overføring av ordrer, betalinger og fakturaer. B2C-nettsteder er slike som Amazon eller eBay, som fokuserer på å gi en kunde et produkt. Hver type nettsted har forskjellige juridiske forhold.

I tillegg har forskjellige bransjer separate bekymringer. Hvis du for eksempel selger bildeler, vil du sannsynligvis ta med vilkår for kjerneavgifter som må returneres for å få rabatt. Du bør alltid vurdere hvilken type virksomhet du er og som du selger til når du oppretter vilkårene dine. Ved å konsultere en IT-profesjonell eller se på lignende forhandlere på nettet, kan du finne ut mer om hvordan du bør utvikle dine vilkår og betingelser.

Dagens mest presserende juridiske kamper med e-handel involvere sikkerhet, internasjonalt salg og frakt. Uunngåelig må en kunde stole på det du selger til dem, og de må tro at du selger et godt produkt eller en tjeneste uten å prøve å stjele informasjonen. Kunder vil unngå å forholde seg til virksomheter på nettet som har et dårlig rykte for feilprodukter, misbrukte tilbakebetalingsregler og dårlige forsendelsesprosedyrer.

Det er også økende sikkerhetskostnader. Ved å skrive detaljerte salgsbetingelser kan du unngå de fleste juridiske problemer, men du bør også sørge for at du følger lokale, statlige og føderale lover. Ved å sette opp nettstedet ditt med tydelig oppgitt copyright- og lisensinformasjon, kan du også forhindre noen tilfeller av tyveri, selv om det meste av digitalt innhold i dag dupliseres på en eller annen måte.

Laget og publisert av Christopher Pontine And Cynthia Adams

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map