Slik starter du en blogg

Få webhotell

Hosting er et annet viktig element i hvordan du starter en blogg, men heldigvis er denne en enkel og grei oppgave.


Webhotell er stedet der bloggen din bor. Det er tre typer webhotell, og du kan skalere opp når du går:

velge det perfekte domenenavnet

Gratis hosting.

Delt hosting (anbefalt).

VPS hosting.

Dedikert serververt.

Hvis du planlegger å bli en autoritet i din nisje, gratis hosting er ikke et alternativ. Mens gratis verter teknisk sett vil gjøre innholdet ditt tilgjengelig for publikum, vil gratis webverter smelle stygge annonser på bloggen din. Dessuten vil de ikke dele annonseinntektene med deg. Gratis hosting kan lett identifiseres av selv tilfeldige internettbrukere, og disse brukerne vil bedømme arbeidet ditt med utseendet.

Heldigvis er ikke neste nivå opp dyrt. Hvis du handler rundt, kan du få delt hosting for mindre enn $ 10 i måneden, eller enda mindre. Med en delt hostingkonto eksisterer nettstedet ditt på en server med flere andre, men filene dine forblir separate. Dessuten vil ikke hostingfirmaet tvinge annonser på besøkende. De fleste leverandører tilbyr ubegrenset diskplass (lagring), filoverføring (båndbredde), e-postkontoer og databaser.

Delt hosting er der de fleste bloggere starter på grunn av lave kostnader og bekvemmelighet. De fleste delte hostingleverandører tilbyr utmerket support døgnet rundt, et gratis domenenavn og en enkel måte å få tilgang til bloggens backend og databaser. Pluss (og vi kommer til dette neste) de fleste tilbydere tilbyr en klikk-på-en-knapp-installasjon av WordPress. Vi anbefaler Bluehost.com. (hvordan du registrerer deg med Bluehost, en trinn-for-trinn-guide)

Bluehost

En virtuell privat server, eller VPS hosting, er et steg opp fra delt hosting ved at hvert nettsted er helt adskilt fra hverandre. Du kan tenke på ditt eget nettsted på en VPS-server som finnes i sin egen sandkasse. Malware fra andre nettsteder kan ikke påvirke ditt. Dessuten har VPS-servere dedikert båndbredde, noe som betyr at du vil kunne tjene nettstedet ditt til flere mennesker samtidig, og sidene dine vil lastes raskere for å starte opp. Naturligvis vil en VPS-vert kjøre deg mer enn en grunnleggende delt hosting-konto, men den gode nyheten er at du ikke trenger å oppgradere før trafikken din – og forhåpentligvis fortjenesten din – garanterer det.

Dedikert hosting er selvfølgelig det beste av det beste, men det kommer med en dyr prislapp. Med dedikert hosting ligger nettstedet ditt på sin egen server. Dette oppsettet er utrolig sikkert og lynrask. Det er også ekstremt dyrt. Hvis du kommer til poenget med at du mottar tusenvis av treff om dagen og tjener penger på denne trafikken effektivt, kan det være lurt å vurdere å bytte.

Foreløpig – når du kommer i gang med en blogg, vil delt webhotell være det beste alternativet. Når den vokser er det godt å vite at det er muligheter for å skalere opp.

Endre navneservere (DNS)

For å få bloggen til å fungere må du koble webhotellet til domenenavnet ditt ved å endre navneservere (også kjent som DNS). Du trenger ikke å bekymre deg for å endre navneservere om du få domenenavnet og webhotellet fra samme sted. Da er alt tatt vare på for deg. Men hvis du bestemmer deg for å få et domenenavn fra for eksempel godaddy.com og webhotell fra for eksempel bluehost.com, må du endre navneservere, hvis du ikke gjør det, fungerer ikke bloggen din. Men ikke bekymre deg, det er ikke vanskelig å gjøre.

På grunn av navneservere kan du skrive inn et domenenavn i nettleseren din og nå et nettsted i stedet for å skrive inn bloggens IP-adresse. Tenk om du måtte huske IP-adressen til hvert nettsted du ville besøke. Når du leier et domene og setter opp hosting – konseptet med å kjøpe et domene er faktisk litt feilnummer – må du bytte navneserver tilknyttet det domenet.

Ellers vil ikke webverten kunne betjene nettstedet ditt. Heldigvis er dette ganske enkelt å gjøre. Prosessen varierer mellom domeneregistratorer, men den gjør vanligvis noe slik:

1. Logg på domeneregistratoren din (f.eks. GoDaddy.com – videoopplæring her), Namecheap.com – videoopplæring her).

2. Velg "Domenenavn."

3. Velg domenenavnet du vil redigere fra rullegardinlisten.

4. Klikk på "Lås opp domenet" eller tilsvarende.

5. Velg "Endre navneservere" alternativ.

6. Angi navneserververdiene i boksene som følger med. Hostingleverandøren din vil gi deg disse verdiene når du registrerer deg.

7. Klikk på "Endre navneservere" knapp.

Merk at det kan ta opptil 24 timer før endringen trer i kraft.

TL; DR:

Delt vertskap er helt greit for de fleste nye bloggere som setter opp bloggen. Vi anbefaler Bluehost.com. Du bør absolutt bla deg rundt og sammenligne forskjellige webverter. En viktig funksjon som webverten din skal ha, er 1-klikk eller automatisk installasjon av WordPress. Nå som du vet hva du skal blogge om, har du ditt domenenavn og hosting sortert (og navnetjeneroppsett). Neste steg er å installer WordPress.

ressurser:

Bluehost.com tilbyr fantastisk webhotell (GRATIS domenenavn inkludert)

Anmeldelser av delte webhotellfirmaer – $ 10 / måned eller mindre

Bluehost vs. HostGator – Visuell sammenligning side om side

Hvordan endre navneservere på GoDaddy

GreenGeeks.com er en annen funksjonsrik og rimelig webhotellleverandør

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map