WordPress.org og WordPress.com: Hva er forskjellen?

Innholdet mitt støttes av lesere av fantastiske mennesker som deg. Noe som betyr at jeg kunne tjene en provisjon. Lær mer her!


Wordpress Cake Logo

Ettersom WordPress blir en av de mest populære måtene å bygge nettsteder på, er det mange som spør om de trenger WordPress.org eller WordPress.com. Begge kan summeres for å være en plattform for å bygge et nettsted, men WordPress.org er gratisversjonen mens WordPress.com tilbyr en gratis blogg med tillegg til en kostbar pris.

Denne guiden går gjennom alle de forskjellige aspektene ved hver enkelt og hvilke fordeler eller ulemper folk finner med begge tjenestene.

WordPress.org
Oversikt

Hvis du vil ha en gratis WordPress-blogg, vil du sannsynligvis bruke WordPress.org. Det tilbyr tusenvis av plugins, og du kan også kjøpe premium plugins. Hvis du liker å tilpasse og gjøre ting selv, tilbyr WordPress.org en verdifull ressurs. Med støtteskjemaer og opplæringsprogrammer er det enkelt å endre webdesignen din og skape mer funksjonalitet enn det tradisjonelle WordPress-temaet tilbyr.

WordPress.org lar deg installere WordPress-motoren, guide deg gjennom å legge ut og sette opp forskjellige kategorier. Det er massevis av støttedokumentasjon som hjelper deg med å lage et nettsted med WordPress.orgs gratis verktøy. Du kan til og med bruke ditt eget domene og endre kjernen PHP. Hvis du vil legge til jQuery, endre temaet og installere plugins, er alt dette også tilgjengelig.

Imidlertid, hvis du trenger en webvert, finner du ikke gratis hosting med ditt eget domene gjennom WordPress.org. Du kan sette opp hosting på egen hånd gjennom et annet selskap og bruke et domenenavn mens du installerer WordPress, men det er også vertsalternativer med WordPress, som er der WordPress.com kommer inn.

Fordeler med å bruke WordPress.org

I tillegg til å være gratis å installere og tilpasse, er det mange andre fordeler ved å jobbe med WordPress.org, inkludert:

Full kontroll over din kode og innholdsstyring
Installer eventuelle plugins, temaer eller annen kode du ønsker
Tilpass etter ditt hjerte innhold
Lær hvordan du programmerer med PHP

Som alltid er det en ulempe med å jobbe med den frie siden av WordPress, disse ulempene inkluderer:

    Mer sikkerhetsrisiko
Potensial til å installere ondsinnede temaer, plugins og hakkode
Ingen personlig kundestøtte hvis ting går galt
Kostnadene kan øke når mer båndbredde er nødvendig hvis du bruker en privat vert
Nettstedet går tregere når det er gratis

Som du kan se, er det noen store fordeler ved å bruke WordPress.org til å opprette et komplett nettsted hvis du velger hosting via en annen leverandør. Imidlertid er det noen store fordeler med å velge WordPress.com som hostingleverandør selv om det bare er for gratisversjonen av bloggen.

WordPress.com Oversikt

Hvis du liker ideen om en enkel gratisblogg som Tumblr eller Blogger, har WordPress.com også en gratis versjon som blir arrangert gjennom nettstedet deres. Domenet ditt vil være “blog.wordpress.com” med mindre du kjøper et domene. Dette er en enkel måte å få en blogg i gang hvis du er helt ny på blogging, men det kan hende det ikke gir mest fordeler i motsetning til betalt hosting og ditt eget domenenavn..

WordPress.com tilbyr også spambeskyttelse, automatiske sikkerhetskopieringer, automatiske oppdateringer, påvist sikkerhet og plugins og tjenester som du ikke finner andre steder. Tilpasning er imidlertid mer begrenset på WordPress.com. For eksempel kan du ikke laste opp og installere ditt eget tema som du kan med WordPress.org.

Det er også reklameaspektet. Hvis du ikke liker å se tredjepartsannonser på nettstedet ditt, kan du bare fjerne dem for $ 30 i året. Du kan betale for en tilpasset designpakke som lar deg kontroll over et temas design som å endre skrifttype eller endre noe av CSS-koden, men det koster også $ 30 per år.

Med WordPress.com er alt a la carte. Dette betyr at du kan kjøpe ekstra lagring eller til og med være vert for dine egne videoer, men til en pris. Det er også premium-temaer som du kan kjøpe, som kan variere opp til $ 100. Hvis du noen gang bestemmer deg for at du vil kjøpe hosting, vil du ikke kunne bruke temaet.

Fordelene med WordPress.com

Det er noen positive sider ved å bruke WordPress.com hvis du raskt vil sette opp en blogg for å begynne å skrive. Her er noen av fordelene:

    Ingen kostnader for økt trafikk
Lite til ingen sikkerhetsrisiko
Du trenger ikke å administrere en server eller rote med FTP
Full konsentrasjon om innholdet ditt
Raskt, enkelt og gratis å installere

Det er også noen ulemper med dette alternativet. For det første får du ikke så mye frihet som med WordPress.org. Noen andre ulemper inkluderer:

    Begrenset valg av gratis plugins, temaer og innstillinger
Du tjener ikke penger på WordPress-annonsering på bloggen din
Tilpasset domene er $ 25 per år
Ekstra lagring, tilpasning og videoservering er dyrt

Hvis du ikke ønsker å finne en vert og bare vil sette opp med en blogg, kan WordPress.com være det riktige valget for deg. Det er raskt å registrere seg på WordPress.com og begynne å legge ut. Du mottar også mye støtte fra WordPress og kan til og med feilsøke med noen hvis noe går galt. Imidlertid kan det ikke være ideelt om du vil tjene penger på nettstedet ditt eller gjøre noe mer enn en blogg.

Hvilken du skal velge: WordPress.Org eller WordPress.com?

Avgjørelsen er virkelig opp til dine behov og fremtidige planer for nettstedet ditt. Dette er noen forskjellige måter å se på hver enkelt.

Ønsker du mye kontroll?

Da bør du gå med WordPress.org. Du vil ikke få så mange plugins, temaer og tilpasningsmuligheter hvis du velger WordPress.com. Den åpne plattformen til WordPress.org lar deg tilpasse koden, laste opp dine egne temaer og legge til alle typer plugins du ønsker.

Har du penger til hosting?

Hvis du kan betale for ditt eget domene og hosting, bør du også gå med WordPress.org. Mens WordPress.com i hovedsak er gratis, må du betale mer for å utvide i fremtiden. Hvis du vil gi bloggen din ekte frihet, kan du kjøpe ditt eget domene og hosting, som lar deg installere WordPress gjennom WordPress.org og begynne å tilpasse nettstedet ditt. Det er også den beste måten å få nettstedet ditt der ute uten å ha et domene som ser billig ut, for eksempel “blog.wordpress.com.” Med mer kreativ kontroll og din egen vert, kan du utvide når du trenger det i fremtiden og fortsette å ha kontroll.

Imidlertid, hvis du ikke har penger til hosting, kan du starte med WordPress.coms gratis versjon og se hvor bloggen din tar deg. Hvis du bare vil ha et sted å skrive, dele bilder og video, kan det være lettere å gå med gratisversjonen også. Selv om nettstedet ditt kan se ut kakekutter med et gratis tema, kan det hende du ikke ønsker å tilpasse eller ikke vet hvordan du endrer CSS. Hvis du bare er i gang, er WordPress.com en fin måte å bli vant til å blogge online uten kostnad i det hele tatt.

Hvor mye du kan gjøre?

WordPress.com-nettsteder krever liten eller ingen anstrengelse. WordPress vil håndtere all sikkerhet og oppdateringer, slik at du kontinuerlig blir oppdatert med de nyeste plugins og WP-filer. Du trenger ikke å vite hvordan du kan oppgradere på egen hånd eller håndtere din egen sikkerhet i et fastkjørt papir hvis en ny utnyttelse plutselig utgjør en risiko for nettstedet ditt.

Hvis du ønsker å gjøre en innsats for å forstå og lære WordPress, vil du kunne gjøre oppgraderinger ganske enkelt. Imidlertid må du forstå risikoen ved å installere plugins, kode og temaer som er skadelige og utgjøre problemer for deg og dine besøkende.

Hvis du ikke ønsker å samarbeide med en annen hostingleverandør eller ikke ønsker å tilpasse CSS og installere dine egne temaer, er WordPress.com også det beste valget. Du trenger ikke å vite hvordan du oppretter eller endrer temaene dine, men du mister mye tilpasning. Dette betyr at bloggen din vil ha en mer utseende for cookie cutter og ikke skiller seg ut. Det er fortsatt et godt alternativ hvis alt du trenger er en plattform for skriving og bilder.

Har du store planer for fremtiden?

Hvis du vil se nettstedet ditt vokse, eller du har planer om å tjene penger på nettstedet ditt, må du gå med WordPress.org og bruke hosting. Imidlertid gir WordPress.com deg all gratis båndbredde du trenger hvis du plutselig kommer til forsiden til Reddit med en kattememe. Hvor lenge den berømmelsen vil vare, avhenger imidlertid bare av innholdet ditt og ikke brukervennligheten til bloggen din, fordi du ikke vil kunne tilpasse.

Du trenger ikke å dekke noe for overskuddskostnader, da verter har en tendens til å belaste når du går over båndbredde ved disse anledningene heller. Nettstedet ditt kan faktisk kaste seg med så mange mennesker som prøver å koble seg til hvis du velger din egen hosting med WordPress.org og ikke har nok båndbredde til å støtte.

En enkel måte å velge

Hvis du bare vil skrive, ikke vil bry deg med CSS og ikke bryr deg om reklame på bloggen din, bør du gå med WordPress.com. Det vil tilby deg en enkel plattform for å få ut tusenvis av ord, og du kan fremdeles dele bilder og video.

Imidlertid, hvis du ønsker å lage et lønnsomt nettsted som du kan tilpasse og utvide i fremtiden, bør du gå med WordPress.org. Du vil også lære mer om nettutvikling, plugins og temaer, som kan hjelpe deg med å lage andre nettsteder i fremtiden.

Rask merknad: Husk at mange selskaper som Bluehost kan ha enkle måter å gjøre for deg som enkelt vil installere WordPress-skriptet. Sjekk ut 10 Powerhouse-nettstedbyggere og mer, og se gjennom alternativene og klikk på lenken og se om de gjør det.  

Publisert og opprettet av Christopher Pontine And Cynthia Adams
Bildekreditt: ahockley

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map