Beralih dari Adobe Muse ke WordPress

Beralih dari Adobe Muse ke WordPress


Dalam kebanyakan kes, Adobe Muse pemilik laman web memutuskan untuk berhijrah ke WordPress kerana mereka ingin meningkatkan prestasi projek mereka, menjana lebih banyak lalu lintas dan mendapatkan penyedia hosting yang boleh dipercayai dengan kos yang berpatutan.

Apabila menggunakan WordPress, sistem ini dapat memenuhi semua keperluan ini dan lebih banyak lagi. Pilihan penggabungannya yang kuat, keseragaman templat dan pemalam serta kos yang berpatutan menjadikannya berlaku berbanding Adobe Muse, walaupun, beberapa pengetahuan pengekodan diperlukan untuk bekerja dengan perkhidmatan selepas itu.

Kelebihan lain adalah peluang untuk memilih penyedia hosting yang dipercayai. WordPress mengesyorkan secara rasmi Bluehost kepada semua penggunanya kerana reputasi, fleksibiliti, keselamatan dan fungsi platform. Pelan Bluehost yang paling murah akan dikenakan $ 2.95 / bln, tetapi anda akan mendapat banyak faedah untuk harga ini, termasuk kelajuan memuatkan halaman yang cepat, keselamatan yang meningkat, pemasaran kandungan dan pilihan SEO yang luas, fungsi eCommerce dan banyak lagi. Oleh itu, jika ada perkara yang anda tidak berpuas hati, semasa menggunakan Adobe Muse, anda semestinya beralih ke WordPress.

Ingatlah bahawa prosedur pemindahan dari satu perkhidmatan ke perkhidmatan yang lain mungkin sangat sukar kerana perbezaan antara platform. Fakta bahawa Adobe Muse adalah pembangun laman web dan WordPress adalah CMS menyiratkan proses penghijrahan yang konsekuen dan teliti, termasuk nuansa teknikal, pemajuan lalu lintas, pemindahan kandungan dan nama domain yang tepat, pemeliharaan kedudukan enjin carian laman web dan lain-lain. pendekatan yang disengajakan. Berikut adalah gambaran keseluruhan terperinci mengenai pilihan yang boleh anda pilih, ketika memutuskan untuk berpindah dari Adobe Muse ke WordPress.

Adobe Muse ke Pemindahan Laman Web WordPress: Profesional atau DIY?

Sebenarnya, tidak kira kemahiran reka bentuk web yang anda miliki sekarang dan sama ada anda pernah melakukannya sebelum ini – terdapat banyak masalah yang mungkin anda hadapi sepanjang proses tersebut. Oleh itu, ada dua cara yang mungkin anda pertimbangkan untuk menyelesaikan proses migrasi dengan keberkesanan maksimum. Di sini mereka pergi:

Penghijrahan Laman Web Automatik

Sekiranya ini adalah pengalaman pemindahan laman web pertama anda atau anda tidak mahu bersusah payah mengenai nuansa penghijrahan projek anda sendiri, anda boleh mencuba kaedah berikut. Sebagai permulaan, anda harus terlebih dahulu mengeksport laman web Adobe Muse anda sebagai HTML dan kemudian menukarnya ke WordPress.

Adobe Muse ke Eksport HTML

Ini dapat dilakukan sama ada dengan mengintegrasikan plugin WP khas atau dalam model manual. Walau bagaimanapun, ingat bahawa tidak mudah untuk melakukannya untuk pengguna yang tidak berpengalaman kerana beberapa pengetahuan mengenai asas pengekodan masih diperlukan di sini. Oleh itu, mengapa anda tidak mengupah pakar untuk melakukannya untuk anda?

Bantuan Profesional

Walaupun penggunaan program migrasi laman web automatik adalah usaha yang cukup berisiko, mengambil profesional adalah penyelesaian yang jauh lebih munasabah. Pakar mempunyai pengetahuan langsung tentang semua langkah dan tindakan yang melibatkan proses ini. Begitu juga, mereka mempunyai pengalaman menyelesaikan tugas seperti itu, jadi projek anda tidak akan menjadi yang pertama dalam senarai ini. Terlebih lagi, mereka mengetahui semua parameter dan nuansa khas dari setiap perkhidmatan yang mereka gunakan, yang mengurangkan risiko yang ada dan meningkatkan peluang untuk berjaya dari percubaan pertama.

beralih dari adobe muse ke wordpress

Aspek lain yang menyokong untuk berurusan dengan profesional adalah hakikat bahawa anda akan dapat terus berhubungan dengan mereka setelah pekerjaan selesai. Sekiranya terdapat masalah atau bug yang membimbangkan anda atau anda mempunyai sebarang pertanyaan, anda akan menghubungi mereka bila-bila masa untuk menyelesaikan masalah tersebut.

Pilihan mana yang perlu dicari? Anda hanya perlu membuat keputusan akhir, setelah sebelumnya mempertimbangkan semua kebaikan dan keburukan dari setiap pilihan yang disenaraikan di atas. Namun, ada satu lagi jalan penyelesaian yang perlu anda jalankan – anda boleh mencuba menyelesaikan proses anda sendiri, terutamanya jika anda mempunyai pengalaman reka bentuk web tertentu. Adakah anda bersedia mencubanya? Maka panduan berikut mungkin bermanfaat bagi anda, dengan memberikan senarai langkah dan tindakan ringkas yang harus anda lakukan untuk menyelesaikan proses dengan kerumitan minimum dan hasil maksimum.

Cara Beralih dari Adobe Muse ke WordPress – Panduan Utama

Sekiranya anda telah mempertimbangkan semua kebaikan dan keburukan kaedah migrasi laman web Adobe Muse-to-WordPress yang tersedia dan masih memutuskan untuk menyelesaikannya secara bebas, maka anda tidak akan memerlukan panduan yang boleh dipercayai yang akan meningkatkan peluang anda untuk kejayaan hasil ikhtiar. Berikut adalah senarai langkah yang mesti ada:

 1. Pasang WordPress. Sebagai CMS, WordPress memerlukan muat turun dan pemasangan awal. Tidak ada yang rumit mengenai proses ini – ikuti garis panduan yang dihasilkan oleh sistem untuk menyelesaikan pemasangan dalam beberapa minit. Sekiranya anda masih menghadapi masalah di tengah proses pemasangan, terdapat banyak tutorial dan video untuk dilihat untuk membantu anda menyelesaikan tugas dengan mudah.
 2. Pilih Penyedia Hosting. Seperti yang dinyatakan di atas, WordPress tidak menawarkan hosting bersepadu dan, oleh itu, ada keperluan untuk memilih penyedia yang dipercayai sebelum anda benar-benar meneruskan proses migrasi. Ketahui syarat dan harga langganan yang ditawarkan sistem untuk memilih penyelesaian yang paling berpatutan. Seperti yang telah kita maklum, Bluehost adalah salah satu perkhidmatan yang paling boleh dipercayai. Sekiranya laman web Adobe Muse anda sudah dilengkapi dengan nama domain yang didaftarkan, anda harus memindahkannya ke host baru sekaligus untuk tidak kehilangan lalu lintas laman web dan kedudukan SEO. Lihat syarat pemindahan domain dan ikuti panduan untuk menyelesaikan tugas.
 3. Eksport Kandungan dari Adobe Muse. Untuk mengeksport semua kandungan dari laman web berasaskan Muse, anda harus terlebih dahulu membuat versi HTML daripadanya. Untuk melakukan itu, sampai ke panel kawalan sistem, cari tab Fail dan kemudian pilih langkah “Eksport sebagai HTML”. Ini adalah bagaimana anda akan menyalin elemen yang diperlukan.
 4. Tukarkan Laman Web HTML ke WordPress. Anda boleh melakukannya dengan beberapa cara. Yang pertama menunjukkan pemindahan manual semua elemen. Buat jenis fail asas dan letakkan ke dalam folder tema baru. Kemudian bawa CSS laman web anda yang ada di lembaran kerja WP dan bahagikan laman web HTML menjadi beberapa bahagian untuk membuat beberapa salinan PHP fail HTML anda yang membolehkan WP menyatukannya selepas itu. Ubah format tajuk untuk menjadikannya serasi dengan CMS dan muat naik templat untuk projek baru anda. Namun, menjadi jelas bahawa pilihan ini cukup mencabar bagi pengguna biasa. Oleh itu, masuk akal untuk memilih kaedah lain – penggunaan plugin WP untuk penukaran laman web. Cukup layari web untuk memilih salah satu pemalam pemindahan WP yang diperlukan, pasang tema baru dan kemudian import laman web Adobe Muse HTML anda ke WordPress. Itu cukup mudah dan pantas untuk semua orang.
 5. Import Imej. Sekarang, sudah tiba masanya untuk mengimport foto. Sejauh WordPress tidak menyokong import gambar automatik, anda juga harus melakukannya secara manual. Dengan tujuan ini, anda perlu memasang dan kemudian mengaktifkan plugin WP khas yang dikenali sebagai “Import External Images Plugin”. Sebaik sahaja anda melakukannya, pergi ke halaman “Media → Import Imej” dan pindahkan gambar yang diperlukan.
 6. Periksa dan Siapkan Permalinks WordPress. Semasa memindahkan laman web Adobe Muse anda ke WordPress, jangan lupa untuk memeriksa dan menyesuaikan URL yang baru dihasilkan. Sekiranya diperlukan, sesuaikan semua permalink yang diperlukan untuk pengalihan lalu lintas yang betul dan pemeliharaan kedudukan SEO laman web anda.
 7. Pindahkan Semua Fail yang Tinggal. Beberapa fail mungkin ditinggalkan di pelayan Adobe Muse. Periksa mereka untuk memindahkannya ke laman web WordPress baru anda secara manual.
 8. Sesuaikan Projek Baru. Akhirnya, anda perlu menyesuaikan laman web berasaskan WordPress baru anda secara terperinci untuk memberikan reka bentuk dan fungsi pilihan. Periksa ketersediaan semua tag meta untuk setiap halaman dan semua tag alt untuk setiap gambar. Ini adalah kaedah pasti untuk mengekalkan kedudukan enjin carian yang ada.

Pokoknya

Agak sukar untuk memanggil proses menukar dari Adobe Muse ke WordPress yang mudah. Ini kerana anda perlu menjaga pemindahan konten dan nama domain dan juga mengenai pilihan hosting. Itu pasti memerlukan banyak masa, terutama kerana perbezaan sistem. Hasilnya, anda, yang harus memilih penyedia hosting dengan ciri lengkap dan memeriksa kebenaran dan kesesuaian proses pemindahan fail. Jelas sekali, ini memerlukan tahap kepakaran reka bentuk web dan pengetahuan pengekodan.

Terdapat satu aspek lagi yang memerlukan perhatian: jangan nyahaktifkan laman web Adobe Muse anda atau hapus akaun sehingga anda memastikan laman web WordPress baru anda berfungsi dengan baik dan semua kedudukan mesin pencari serta parameter penting lain tidak berubah. Uji laman web baru anda dengan betul untuk beberapa waktu untuk memastikan proses migrasi berjaya.

Gunakan WordPress Sekarang

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map