16 Vrste web stranica koje možete graditi koristeći WordPress

Ako ste razmišljali o izgradnji web stranice, bilo za zabavu ili za vaše poslovanje, vjerojatno ste čuli puno zujanja oko softvera WordPress. Znate kako ljudi kažu sjajne stvari o tome, ali vi ste se još uvijek pitali je li WordPress prikladan za vas.


Iako je softver popularan među blogerima, postoji mnogo više toga što možete učiniti s njim. Želite više od platforme za bloganje? Razmotrite opciju WordPress-a s vlastitim domaćinima i vi ćete krenuti prema izgradnji web stranice snova. Provjerite ispod različitih vrsta web mjesta koja možete graditi koristeći WordPress.

web stranice koje možete graditi pomoću wordpress-a

1. Blog

Kao što je spomenuto, WordPress je popularna platforma za pisanje blogova, pa bilo da želite stvoriti blog radi poslovanja ili zadovoljstva, to je lako učiniti koristeći WordPress. Sav softver za bloganje već je prisutan, tako da jednostavno morate odabrati jednu od tisuća tema (ili imati prilagođenu) i zatim početi napuštati web mjesto sadržajem.

2. Kupon stranice

Ako želite zaraditi na kuponskim stranicama pomoću partnerskih veza, WordPress je sjajna platforma za upotrebu. Uz brojne teme kupona poput kliper, i dodatne dodatke koji su vam na raspolaganju, lako ćete pronaći alate potrebne za pokretanje stranice kupona.

3. Odbor za posao

Kao i kod primjera stranice kupona, na raspolaganju vam je mnoštvo tema i dodataka za stvaranje vlastite ploče za posao bez obzira jeste li odlučili da to bude glavni fokus vaše web lokacije ili samo želite objaviti zadatke u svojoj niši. JobEngine tema samo je jedna mogućnost da započnete ili možete pokrenuti s dodatkom poput Dodatak za WordPress Job Board. Jedan primjer ploče za posao je ProBlogger, koji koristi WordPress i sadrži odjeljak za posao.

4. Forum

Želite stvoriti forum na svojoj web stranici kako biste naveli ljude koji razgovaraju i komuniciraju? Sve što trebate učiniti je dodati dodatak poput BB Press, a razgovor možete započeti ni u kojem trenutku! Prilagodite svoje kategorije i upravljajte svojim korisnicima sve sa svoje WordPress nadzorne ploče. Ako tražite više pitanja&Format, teme poput AskIt učiniti to jednostavnim.

5. Imenik članaka

Želite stvoriti katalog članaka s nišama? WordPress vam omogućuje da se korisnici registriraju i predaju sadržaj s prednjeg kraja vaše web stranice. Teme poput Tema kataloga članaka pomoći će vam da započnete.

6. Korporativno / poslovno mjesto

Ako želite postaviti web stranicu za svoju korporaciju, tvrtku ili neprofitnu organizaciju, WordPress ovo čini super jednostavno. Tisuće poslovnih tema mogu raditi i moći ćete uključiti praktički bilo koju funkciju koju želite, od dijeljenja najjednostavnijih podataka o vašoj tvrtki do postavljanja internetske trgovine, prikupljanja ulaznica za podršku, omogućavajući kupcima da rezerviraju termine na mreži, i više. Ovo je idealno za gotovo sve tvrtke, od tvrtke za nekretnine do auto dilera za mame i pop trgovine i još mnogo toga.

7. Web mjesto za rezervaciju

Bez obzira da li ste vlasnik hotela, restorana, salona ili bilo koje druge vrste poslovanja koja zahtijeva sastanke, možete koristiti WordPress kako biste kupcima omogućili da online rezerviraju. Rezervacijski sustav Pro jedan je primjer vrhunskog WordPress dodatka koji rezervaciju putem interneta čini jednostavnom.

8. Web mjesto za članstvo

Želite korisnicima ponuditi sadržaj na temelju pretplate? WordPress vam to omogućuje tako što vam pomaže da zaštitite svoj sadržaj od šire javnosti. Tada možete odlučiti naplatiti naknadu ili ponuditi članstvo besplatno prije nego što korisnici mogu pristupiti tom sadržaju.

9. Društvena stranica

Iako možda nećete imati toliko uspjeha kao Facebook ili Twitter, ipak možete započeti s izgradnjom vlastite web lokacije za društveno umrežavanje pomoću softvera WordPress. BuddyPress jedan je od najpopularnijih dodataka za izgradnju društvenih web mjesta.

10. Portfelj

Želite pokazati svoje talente pod vlastitom domenom? Bez obzira jeste li fotograf, pisac, arhitekt, komičar ili web dizajner, postoje tisuće tema koje nude bezbroj načina za prikazivanje svog portfelja. ThemeForest.net navodi više od 870 tema portfelja za WordPress.

11. Vijesti

Želite li svoje novinarske talente raditi? Pokrenite vlastitu vijest! Soba za novinare samo je jedan od primjera teme vijesti, ali dostupno je mnoštvo drugih vijesti i izgleda u obliku časopisa. Čak i web stranice poput CNN, Time i BBC America koriste WordPress, tako da je definitivno moguće stvoriti izgled i funkcije poput nekih od najpopularnijih vijesti.

12. Web mjesto za e-trgovinu

Tražite platformu koja će vam omogućiti prodaju vaših proizvoda na mreži? U tome vam može pomoći WordPress. Započnite s temom poput e-trgovina e-trgovine, ili pregledajte bezbroj dodataka e-trgovine poput WooCommerce za početak popisivanja svojih proizvoda i prikupljanja narudžbi već danas. Možete čak postaviti svoj Amazon dućan s vašim računom Amazon Associates zajedno s nekoliko sjajnih dodataka, tako da možete početi prodavati proizvode bez potrebe za vlastitim inventarom. Best Buy samo je jedan primjer web lokacije za e-trgovinu koju pokreće WordPress.

13. Klasificirano web mjesto

Želite postaviti web mjesto poput Craigsliste? Dodaci kao Classipress započet ćete s popisom vaših klasificiranih oglasa. Pomoću njega možete prodavati oglasni prostor i čak postavljati pakete za članstvo.

14. Wiki

Ako vas zanima izgradnja web lokacije poput Wikipedije na kojoj korisnici mogu surađivati ​​u wiki formatu, došli ste na pravo mjesto. Vrlo je jednostavno pokrenuti web mjesto za wiki WordPress s takvim temama Flatbase.

15. Pregledajte web mjesto

Pomoću dodataka nakon ocjenjivanja možete stvoriti web mjesto na kojem korisnici mogu pregledavati i ocjenjivati ​​proizvode. Besplatni dodaci poput WP-PostRatings započet ćeš.

16. Web stranica za povratne informacije / podršku korisnika

Ako vaša tvrtka želi izgraditi web lokaciju dizajniranu za prikupljanje povratnih informacija kupaca ili pružanje korisničke podrške, ne tražite dalje od WordPressa. Teme poput ideje odlični su za prikupljanje prijedloga kupaca i odgovaranje na njihove ideje. U protivnom, pokušajte nešto poput Tema podrške za stol za početak prikupljanja karata za podršku.

Kao što vidite, s WordPressom možete učiniti puno više od jednostavnog blogiranja ako su vam postavljene prave teme i dodaci. Spremni za početak izrade vaše web stranice? Započnite s uspoređivanjem web-domaćina da biste krenuli putem ka pokretanju vaše web lokacije.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map