3 mogućnosti izrade web stranica (i koju odabrati)

Razmišljate li o pokretanju bloga? Tada su brojni mogućnosti izgradnje web mjesta možeš koristiti. Vjerojatno ste naletjeli na nekoliko mrežnih alata kao što su WordPress, Blogger i Squarespace. Uz toliko opcija, kako znate odakle započeti?


Započni ovdje!

Ispod ćemo pogledati tri opcije izrade web stranica koje su vam dostupne kako bi vam pomogli da odlučite kojim putem krenuti.

Radni prostor

1. Besplatni graditelj web stranica

Prva opcija je odabrati besplatan alat poput:

 • WordPress.com
 • Blogovi
 • Wix
 • Weebly
 • mreže
 • tumblr

Pros:

Ako samo umočite prste u vodu, besplatni graditelj web stranica može biti odličan izbor. Dobićete pristup besplatnim unaprijed izgrađenim web temama kao i detaljne upute o tome kako postaviti svoju web lokaciju.

Nije potrebno znanje kodiranja i ne morate prenositi nijednu datoteku. Uz to, nema naknade za pokretanje vaše web lokacije!

Cons:

Ako sve to zvuči previše dobro da bi bilo istinito, nije. Samo postoje nedostaci korištenja besplatnih alata poput ovog. Za prvi, teme i mogućnosti prilagođavanja obično su ograničene, što znači da vaša web lokacija neće imati jedinstven profesionalni osjećaj prema njoj..

Osim toga, ako ne platite prilagođeni naziv domene (web adresa), u URL-u web lokacije (kao što je vašite.wordpress.com) imat ćete naziv robne marke i na vašoj web lokaciji mogu se prikazivati ​​oglasi koje ne možete isključiti.

Kasnije može biti teško prebaciti se na bolju opciju za veću fleksibilnost, sigurnost i profesionalnost.

Besplatne alate koristite kada:

 1. Vi ste totalni noob i potrebna vam je jednostavna platforma koja pruža puno uputa.
 2. Pokrećete mali projekt ili neprofesionalnu web lokaciju (poput osobnog bloga).
 3. Imate ograničen proračun.
 4. Ne smeta vam pomalo amaterski osjećaj prema vašoj web lokaciji.

2. Samostalni web dizajner web stranica

Samostalni graditelj web stranica slično je besplatnim alatima na steroidima. Ovim ćete programima lako upravljati istim detaljnim vodičima koji su dostupni na Internetu i obično vam nije potrebna tona kodiranja znanja.

Razlika je u tome što s besplatnim graditeljem web stranica datoteke vašeg web mjesta nalaze se na poslužiteljima tvrtke, što znači da imaju veću kontrolu nad vašom web lokacijom, poput mogućnosti postavljanja oglasa unutar vašeg sadržaja.

Kad odaberete samoposluživanje, iznajmljujete prostor na trećem poslužitelju.

Jedan primjer toga je softver WordPress.org. Već smo razgovarali o razlici između WordPress.org i WordPress.com, pa provjerite ovdje ako niste upoznati sa svakom opcijom.

U osnovi, ako idete samostalnom rutom, prijavit ćete se na račun kod računara kao što je Host Gator ili Bluehost i platit ćete malu mjesečnu naknadu. Zatim možete koristiti punu verziju WordPress-a i uživati ​​u većoj fleksibilnosti koja će vašem web mjestu dati profesionalniju privlačnost.

Pros:

Budući da svoje datoteke hostujete na trećem poslužitelju, imate veću kontrolu nad svojom web stranicom i bolju sigurnost. Uz to, sami alati obično nude više opcija, omogućavajući vam fleksibilnost kojoj jednostavno nemate pristup besplatnim alatima.

To se može učiniti za web stranice profesionalnog izgleda po niskoj cijeni bez potrebe za puno tehničkog znanja.

Cons:

Dok će samostalni graditelj web stranica napraviti trik za većinu osobnih blogera i vlasnika malih tvrtki, ustanovit ćete da još uvijek postoje određena ograničenja u pogledu izgleda, prilagodbe i sadržaja, a može biti teško premjestiti web mjesto s jednog domaćina ili platforma drugoj.

Osim toga, bavite se i naknadama u usporedbi s izgradnjom web lokacije potpuno besplatno.

Upotrijebite samostalni graditelj web mjesta kada:

 1. Nemate puno tehničkog znanja ali želite puno fleksibilnosti.
 2. Pokretate profesionalnu web lokaciju, poput vaše tvrtke.
 3. Spremni ste uložiti mjesečno bilo gdje od 5 do nekoliko stotina dolara.

3. Samostalni web uređivač

Iako je dosta rasprava koje detaljno opisuju razliku između gore spomenutih web graditelja, mnogi novi vlasnici web-a nisu upoznati s trećom opcijom, a to je korištenje samostalnog web uređivača. U osnovi, svoju web lokaciju moći ćete izraditi ispočetka.

Međutim, ovo je opcija koja zahtjeva puno znanja, tako da nije najbolji put da se čitav novorođeni hrabri sam. Međutim, možete unajmiti dizajnera za postavljanje vaše web stranice pomoću ove metode.

I dalje ćete morati plaćati račun za web hosting, ali umjesto da koristite korak po korak alat za izgradnju web mjesta, prenesite vlastite datoteke web mjesta na poslužitelj svog domaćina.

Pros:

Uz samostalni web uređivač otkrit ćete da postoje brojne prednosti. Prije svega, imat ćete potpunu kontrolu nad vizualnom privlačnošću web lokacije. Također možete kontrolirati prilagođenost korisnicima i dobiti malo više kontrole u optimizaciji tražilice.

Ako odlučite naučiti kako izraditi vlastitu web lokaciju, dobra je vijest da ne morate ponovno učiti potpuno novi sustav svaki put kad zamijenite web host ili odaberete novi alat za izradu web lokacija..

Umjesto toga, imat ćete znanje prenijeti svoje vještine na više domaćina, čak i ako oni ne nude alat za izgradnju web mjesta. Zbog prenosivosti niste zaključani u web host ili alat, tako da datoteke sa svoje web lokacije možete ponijeti sa sobom.

Cons:

Očito, izrada vaše web stranice ispočetka zahtijeva znanje kodiranja. Ako odlučite zaposliti nekoga tko već ima ove vještine, to će dodati proračun vašeg web mjesta. Međutim, to se može isplatiti ako ciljate fleksibilnost i jedinstveno web mjesto.

Koristite samostalni web uređivač kad:

 1. Izgradite profesionalnu web lokaciju i treba joj je u potpunosti prilagoditi.
 2. Imate proračun za platiti dizajnera web mjesta ili znanja da sami izgradite web mjesto.

Ne postoji nužno jedan “pravi” način za izgradnju vaše web stranice. Smjer koji odaberete ovisit će o vašim ciljevima, proračunu i znanju.

Međutim, odabirom prave opcije za sebe možete iskoristiti bolji doživljaj u budućnosti. Na taj način ne morate brinuti o prebacivanju tvrtki ili pokretanju ispočetka.

Koju biste opciju za izradu web stranica mislili da ćete započeti? Podijelite svoje ideje s nama u odjeljku za komentare u nastavku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map