Automatizirane sigurnosne kopije – ovo je značajka najcjenjenijeg web hostinga?

Svaka web stranica sastoji se od datoteka i stranica, od kojih je svaka pohranjena na web hosting poslužitelju. Kada netko pretraži web mjesto, svi se ti dijelovi spajaju kako bi otkrili stvarnu web stranicu koju vidimo kada se prikaže iz našeg kućnog preglednika.


>> Kliknite ovdje za preuzimanje PDF datoteke <<

rezerva Bitno je tada da poslužitelj hostinga bude uvijek funkcionalan kako bi se osiguralo da web stranice na njemu mogu uvijek biti aktivne, uživo i vidjeti putem interneta. Tada možete zamisliti stres vlasnika web stranica tada ako poslužitelj u bilo kojem trenutku ne uspije.

S obzirom na to da je računalni poslužitelj stroj, uvijek postoji mogućnost da bi se on uistinu mogao “srušiti”, usprkos tvrdnjama pružatelja hostinga da webmasteri mogu očekivati ​​skoro sto posto produženog vremena.

Međutim, čak i pružatelji usluga hostinga koji iznose te tvrdnje znaju da ne mogu sa sigurnošću jamčiti potpuni i ukupni vijek trajanja bez pogrešaka poslužitelja. Imajući to u vidu, neophodno je da postoji „rezervni“ plan, i što je ovaj pogon automatiziraniji, to je bolje za sve zainteresirane.

Što je sigurnosna kopija web stranica?

Kada sigurnosno kopirate web mjesto, zaštitite svoje podatke čineći duplikatnu kopiju izvornog sadržaja. Izrada sigurnosne kopije može se obavljati u različitim intervalima i pohranjuje vaše duplikatne podatke na različito mjesto kako bi se smanjila vjerojatnost gubitka ako se na poslužitelju dogodio kvar na mjestu originalne web stranice.

Ako vaše web mjesto “propadne”, sigurnosna kopija će vam omogućiti da se brzo oporavite od nesretnog slučaja, preuzmete svoje podatke i brzo vratite web mjesto na mrežu. U stvari, razlog za izradu sigurnosnih kopija na vašoj web stranici je taj da se niti jedan od vaših originalnih podataka ne izgubi u slučaju bilo kakve nesreće ili namjere, kao što je rušenje poslužitelja i gubitak podataka ili sprečavanje pristupačnosti, ili u u slučaju da haker dobije pristup vašem računu i obriše sve datoteke vaše web stranice.

Sigurnosne kopije osiguravaju da se možete vratiti u prošlost i upotrijebiti prethodno dostupne detalje.

Odgovorne hosting tvrtke reći će vam u svojim FAQ i TOS da biste trebali napraviti vlastite sigurnosne kopije, a to je posebno istina ako to radite na ručni način. Pomoću ove metode koristit ćete objekt poput FTP-a za preuzimanje datoteka sa vaše web lokacije na lokalno računalo.

Loša strana toga je što morate imati na umu da redovito izrađujete sigurnosne kopije, a preuzimanje može dugotrajno. Također nećete imati mogućnost ne samo preuzeti datoteke koje su se promijenile (sve datoteke moraju biti preuzete) što je odvod vaše širine pojasa..

Sva preuzimanja moraju se nadgledati kako bi se osiguralo da se ispravno dovršavaju i morate smisliti vlastiti način logičnog upravljanja i pohranjivanja sigurnosnih kopija. No možda postoji način za koji se tipično iscrpljuje postupak za vas u obliku automatiziranih sigurnosnih kopija.

Automatizirane sigurnosne kopije

Za hosting tvrtke koje nude automatizirane sigurnosne kopije, to zaista može biti značajka najcjenjenijeg web hostinga s kojima ste svibanj ili ne znate. Preuzimajući velik dio tereta zauzetih vlasnika web stranica, automatizirane sigurnosne kopije pokrenut će se svakodnevno, tjedno i mjesečno za sve datoteke, domene, e-poštu i baze podataka prikačene na vaš hosting račun. Naravno, možete očekivati ​​da platite veće troškove za ovu uslugu, ali s obzirom na učestalost kojom se vaši podaci spremaju za budući pristup, cijenu možete smatrati nebitnom..

Odgovorne hosting tvrtke obično koriste automatizirano sigurnosno kopiranje rješenja na svojim zajedničkim hosting paketima. Postavljeni su tako da se vaša web stranica prati, što znači da će se, kada se otkrije bilo kakva promjena izvornog koda vaše web lokacije, izvršiti sigurnosna kopija za datoteke koje su pogođene te će izvorni podaci biti svježi i ažurirani u slučaju i kada vam trebaju.

Također imate mogućnost izrade dodatnih sigurnosnih kopija kad je potrebno i ne morate nadgledati nijedan korak postupka. Vaši podaci bit će pohranjeni, ali neće se pregledavati na sigurnim mjestima i mogu se preuzeti na onoliko uređaja koliko vam treba. Svojim automatiziranim sigurnosnim kopijama možete upravljati s upravljačke ploče bez potrebe za tehničkim znanjem ili iskustvom ručnih komplikacija.

Važnost izrade sigurnosne kopije podataka na vašim web lokacijama postaje očiglednija ako ste jedan od nesretnih da su podaci s web mjesta slučajno izgubljeni ili zlonamjerno izbrisani. Iako je važno za bilo koji posao, svi vlasnici web stranica moraju voditi svoje aktivnosti bez dodatne brige za sigurnost svojih podataka.

U tom smislu, automatizirane sigurnosne kopije vašeg hosting računa osiguravaju da se vaši podaci pohranjuju točno, pravodobno i sigurno uz minimalno opterećenje i bez prekida u vašoj svakodnevnoj rutini..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map