Bluehost vs. HostGator: Usporedba dviju najvećih web hosting marki

Pokušava se odlučiti između Bluehost i HostGator, dvije od najvećih web hosting marki u industriji? Tada ste vjerojatno pročitali mnoštvo članaka s detaljnim detaljima njihovih ponuda.


Zapravo smo obuhvatili usporedbu njihovih planova i usluga prije o Hosting Kingdom.

bluehost vs hostgator

Pogledajte našu Bluehost vs. HostGator bočna vizualna usporedba

Danas idemo pogledaj nešto drugačije. Umjesto toga, istražimo dublje aspekte. Kako svaki brend posluje i kako se međusobno uspoređuju? Pogledajmo.

Pozadina tvrtke

Obje tvrtke osnovane su otprilike u isto vrijeme, što može biti razlog koliko su obje došle u industriji zahvaljujući tome što imaju više od jednog desetljeća za izgradnju svog poslovanja i iskustva. HostGator osnovan je u sobi za spavaće sobe Florida Atlantic University u listopadu 2002, dok je Bluehost započeo 1996., ali prve kupce nije preuzeo do 2003. Bluehost je sa sjedištem u Utahu, a sjedište HostGator preseljeno je s Floride u Texas u 2006..

Oboje imaju velik broj domaćinstava. Na svojoj web stranici Bluehost kaže da oni imaju preko 2 milijuna web stranica širom svijeta, a HostGator domaćih nevjerojatnih 9 milijuna.

Otkrićete i da su obojica tražila brojne nagrade. Samo nekoliko nagrada koje je HostGator osvojio uključuju:

 • Najbolji domaćin: WordPress hosting hosting 2012
 • Najbolji hosting malih poduzeća: 2011. Najbolji hosting malih poduzeća
 • Izbor urednika: Nađi izbor nagrade za uređivanje mobitela 2011
 • 239. najbrže rastuće tvrtke: Inc.com najbrže rastuće tvrtke u Americi

Među Bluehostovim nagradama, osvojili su:

 • Najbolji povoljni hosting: pregled domaćina, siječanj 2013
 • Najbolja tehnička podrška: Business Choice Awards PC Mag 2014

Web stranica

Oblikovati

Bluehost i HostGator nude slično iskustvo kada su u pitanju njihove web stranice. Obe se otvaraju s pregledom njihovih značajki usluge i oglašavaju svoje najniže cijene zajedničkog web hostinga. Obojica se nastavljaju proširiti i na dodatne značajke i pakete.

Na početnoj stranici svako web mjesto sadrži navigacijsku karticu kako bi pronalaženje pojedinosti o njihovim paketima i poslu jednostavno. Oboje dijele svoje kontaktne podatke pravo u zaglavlju, tako da je lako kontaktirati podršku.

Iako je izgled web stranice jednak za obje tvrtke, estetika se uvelike razlikuje. Na Bluehostu će vas dočekati poslovna atmosfera. HostGator, s druge strane, čini web hosting ugodnim osjećajem s crtanim crtežima i živim bojama. To ne znači da HostGator nije toliko poslovno orijentiran niti ozbiljan koliko Bluehost; samo vole usrećiti stvari za vas!

Jednom kad se prijavite na svoj račun, ustanovit ćete da su BluePookovi i HostGatorovi cPaneli gotovo identični u izgledu. Najave, poveznice za navigaciju i promocije nalaze se na lijevoj ploči dok su sve vaše brze veze do datoteka vaše web stranice organizirane u različite odjeljke na stranici. Da bi stvari izgledale sjajno, obje su korištene ikone koje će vam pomoći da brzo pronađete ono što tražite na svom cPanelu, bilo da se želite kupiti novu domenu ili pristupiti svojoj e-pošti.

Kada je riječ o web dizajnu, jedni se ne natječu nad drugim; obje su razvile prekrasne web stranice koje se uglavnom razlikuju po jedinstvenom brendiranju.

Korisničko iskustvo

Izvrsno oblikovan dizajn i lako probavljiv materijal čine obje ove poslovne web stranice prijatnim za korisnika. HostGator olakšava pregled njihovih ponuda listanjem njihovih hosting usluga i početnim cijenama svakog paketa na njihovoj početnoj stranici. Međutim, Bluehost također olakšava istraživanje svojih paketa karticom “proizvodi” na navigacijskoj ploči i postupak njihove prijave je jednostavan..

Pronalaženje usluga podrške također je sinkronizirano na obje web stranice jer svaka od njih sadrži karticu za podršku s centrom za pomoć i područjem foruma.

Oni su sakrili svoje gumbe za dijeljenje na društvenim mrežama i veze na blogu u podnožju svoje web stranice, tako da nije ni lakše pronaći te veze kada ih tražite..

Sve u svemu, oba su obavila sjajan posao, držeći korak s drugima kako bi svoje web stranice učinili prijateljskim i privlačnim.

Sadržaj

Procjenjujući sadržaj web mjesta svake tvrtke, ustanovit ćete da su vrlo slični u metodama koje koriste za pretvorbu perspektiva. Oboje održavaju sadržaj svoje web stranice kratkim, točnim i lakim za čitanje radi korisničkog doživljaja.

HostGator, međutim, sadrži nekoliko dodatnih odjeljaka na svojoj početnoj stranici – poput “Zašto odabrati HostGator?” i “Što drugi kažu o HostGatoru?” – to bi mogao učiniti uvjerljiviji argument za ljude koji tek počinju s web hostingom i nisu sigurni o čemu se radi.

Okrenite se na oba popisa njihovih hosting paketa i naći ćete sličan izgled u kojem je detaljno prikazano što dobijate sa svakim paketom i kako izgleda cijena. Kao i na njihovoj početnoj stranici, HostGator ide malo dalje od Bluehosta u objašnjavanju onoga što ćete dobiti, uključujući nabrajanje opcija CMS-a koje nude.

Sve u svemu, HostGator čini bolji posao objašnjavanja njihove ponude posvemašnjim novorođenčadi, dok Bluehost kratki drži njihov sadržaj za korisničku bazu koja već zna što žele.

Marketing

Tradicionalni marketing

Budući da su obje tvrtke privukle velik broj korisnika, očekivali biste da će njihovi marketinški napori biti nekako isti. Oboje imaju pridruženi program i pojedinosti će lako pronaći na njihovim stranicama. HostGator, međutim, čini bolji posao otvarajući za medije pomoću medija i pritisnite kompleta dostupnog za preuzimanje. BlueHost trenutno nema komplet za tisak koji je lako dostupan na njihovoj web stranici; umjesto toga, oni navode svoju redakciju kao “uskoro”.

Oboje su izveli tradicionalne TV reklame, ali vidjet ćete da je Bluehost aktivniji u marketingu putem kratkog videa nego što je HostGator. Često ćete vidjeti Bluehost oglase kako se prikazuju prije gledanja Youtube videa. Budući da ove oglase možete preskočiti u 5 sekundi, Bluehost je razvio niz šaljivih videozapisa – “Bluehost u 5 sekundi“- koji brzo prenose svoje ideje, a zatim nastavljaju ponuditi zabavni isječak.

Oni također nude poticaje za prijavu, poput sniženih paketa za prvu godinu.

SEO

Obje su se tvrtke okrenule oblicima ulaznog marketinga zajedno s blogovima kompanija, kanalima društvenih medija i SEO taktikom. Google ključne riječi poput “web hostinga” ili “shared web hostinga” i vidjet ćete HostGator i Bluehost kako se natječu da se natječu za prva mjesta na Googleovoj prvoj stranici. Ipak, HostGator dosljedno nadmašuje Bluehost za ove vrste termina.

Kreni prema Alexa.com, i možda ćete otkriti zašto. HostGator se svrstava na 454. mjesto najpopularnije web stranice na svijetu, dok Bluehost dolazi na 660. Iako Alexa rangiranje ne određuje Googleove ocjene pretraživanja, iste metode koje HostGator koristi da bi postale popularnija web stranica mogu im pomoći i u rangiranju više za SEO Pojmovi.

Društveni mediji

Društveni mediji možda nemaju toliko utjecaj na popularnost ovih poduzeća koliko imaju njihove tradicionalne marketinške metode i pridruženi programi, ali obojica još uvijek razumiju važnost strategije društvenih medija.

HostGator, međutim, pokazao se popularnijim na kanalima društvenih medija s preko dva puta sljedbenika na Facebooku i Twitteru nego Bluehost. Oboje Tweet prilično rijetko, ali krenite na Facebook ili Google+ i pronaći ćete da ih oboje često objavljuju. Kao da u svom poslovnom modelu više ne mogu dobiti slične, obojica dijele sličan sadržaj na kanalima društvenih medija, uključujući stvari poput savjeta i vijesti o web stranicama, ažuriranja blogova i obavijesti o ugovorima i kuponima..

Čak su i njihovi Youtube kanali nevjerojatno slični. Oba sadrže oglase, vodiče i videozapise o obuci. Bluehost uspijeva zatražiti preko dvostruko više pretplatnika nego HostGator, ali HostGator ima 10 milijuna više pogleda od videozapisa od Bluehosta.

Bluehost također aktivno koristi druge popularne kanale društvenih medija poput Pinterest-a i LinkedIn-a, gdje HostGator uopće ne navodi ove veze na njihovim web stranicama. Gledajući njihovu aktivnost i vrstu sadržaja koji svaka dijeli, međutim, jedna strategija društvenih medija ne prevladava nad drugom.

Blog

Dizajn / izgled bloga

Kao dio svojih ulaznih marketinških napora, obje tvrtke koriste platformu za bloganje. Dizajn blogova Bluehosta prilično je jednostavan, ali zahtijeva jedinstveni pristup stavljanjem nedavnih, popularnih i veza sa kategorijama na vrh stranice. Ipak, jednostavan dizajn olakšava navigaciju ako obratite pozornost na ponude u gornjem dijelu.

Na Bluehostovom blogu, neki od teksta prekrivenih istaknutih slika čine da se datumi i naslovi ponekad mogu pročitati. Bluehost također ne dijeli bilo koji tekstualni isječak posta na blogu na početnoj stranici, tako da nemate taj uvod koji bi vam pomogao da odlučite želite li dalje čitati. Srećom, naslovi njihovih blogova obično govore dovoljno da bi potakli zanimanje. Jednom kada uđete u blog blog, gumbi za dijeljenje ne postoje. Na kraju svakog posta nalazi se sakriven gumb “Dijeli”, ali ako bi trebao prikazati opcije dijeljenja na društvenim mrežama, on ne funkcionira.

Na blogu HostGator nalazi se više onoga što biste očekivali na tipičnom blogu, gdje je cjelokupni blog objavljen na početnoj stranici. HostGator pojednostavljuje kretanje po bočnoj traci s temama i kategorijama koje možete istražiti.

Izgleda da se izgled bloga Bluehosta uglavnom bavi onima na mobilnim uređajima, dok HostGator ima više tradicionalnog osjećaja na radnoj površini. Međutim, kad je u pitanju prilagođavanje korisniku, dizajn bloga HostGator nudi lakše iskustvo.

Učestalost bloganja

Ako često tražite savjete i savjete, prijeđite na blog HostGatora. Ažurirat će vas svakog utorka i četvrtka, što je učinkovito spakiralo njihov blog s mnoštvom korisnih informacija o izgradnji vaše web stranice i vođenju vašeg poslovanja..

S druge strane, Bluehost ne upotrebljava raspored objavljivanja postova koji bi mogao postati dosadan ako pokušavate pratiti njihov sadržaj. Neki su mjeseci potpuno tihi u Bluehost svijetu, dok bi za druge mjesece mogli dobiti pet ili više postova od njih.

Vrste sadržaja

Budući da tvrtke rade u istoj branši, može se očekivati ​​samo da će dijeliti sličan sadržaj. Sadržaj HostGatora uvelike znači korisnost svojim kupcima. Čitaćete o temama vezanim izravno za web hosting, ali dijele i savjete o usko povezanim zanimljivim područjima, uključujući mnoštvo savjeta za male tvrtke i savjete za kampanje na društvenim mrežama koji će vam pomoći da postignete uspjeh na svim krajevima poslovanja.

Bluehost objavljuje poruke češće kada imaju vijesti o svom poslu ili događaje kojima će ažurirati svoje kupce. Međutim, svako malo će ubaciti korisne članke i infografike, a sadržaj koji dijele jednako je koristan kao i sadržaj HostGator-a.

Korisnička podrška

Iako će se kupci dviju marki u bilo kojem trenutku žaliti na korisničku podršku, postoje kupci s obje strane koji žude za podrškom koju dobivaju. Na svu sreću, obje tvrtke olakšavaju kontaktiranje podrške. Na web stranicama kompanija naći ćete broj poziva, opciju za razgovor uživo i poveznice za podršku. HostGator je također otvoren za primanje faksova. Oboje imaju tehničku podršku 24/7, što je vrlo korisno za međunarodne kupce koji se ne prikazuju u istoj vremenskoj zoni.

Kao i s ostalim područjima svog poslovanja, oni idu glave naprijed sa zadovoljstvom korisničke podrške. Korisnici navode da je procijenjeno vrijeme čekanja za HostGator podršku oko 30 minuta, dok Bluehost kupci često mogu stupiti u kontakt s predstavnikom u 15 ili manje minuta. Naravno, vremena čekanja ovisit će ovisno o njihovoj zaposlenosti u određenom trenutku.

U zaključku

Općenito, Bluehost i HostGator vrlo su slične tvrtke koje koriste mnoge iste učinkovite taktike u web dizajnu, marketingu i korisničkoj podršci. Kada uspoređujete dvije tvrtke na temelju njihovog poslovnog modela, a ne paketa i cijena, to je teška usporedba zahvaljujući tome koliko su slične.

Što misliš? Ako biste morali odabrati jednu tvrtku na temelju načina poslovanja, s kojom biste radije otišli? Javite nam se u odjeljku za komentare.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map