Hej čovječe, gdje je nestala moja web stranica? Što se događa kad se web hosting zaustavi

Jedna od najvažnijih dosadnih / iznenađujućih / iritantnih stvari koje možete doživjeti na mreži je kada tražite određenu web lokaciju, samo da otkrijete da je više nema. Ne samo da jednostavno nije dostupan, izgleda da je u potpunosti nestao. Općenito, u ovom slučaju iznenađenje može prerasti u razočaranje, a vi samo krenite dalje, možda misleći da ćete mu se vratiti kasnije. Međutim, puno je drugačija priča kada je web mjesto kojem pokušavate pristupiti.


>> Kliknite ovdje za preuzimanje PDF datoteke <<

Iznenađenje se pretvori u frustraciju, a zatim brzo u negodu jer je vaš plaćeni web domaćin ovdje spustio loptu. Naravno, ako se za novac oslonite na svoju web stranicu, tada se neugodnost može pretvoriti u teror jer se zbrojevi izgubljenog dohotka počinju graditi u vašoj glavi.

vrijeme prekida web straniceOvo je scenarij pretvorio u stvarnost za mnoge vlasnike web lokacija, ali malo ih je kako se to događa i što za njih znači. Ovdje ćemo se u laičkim izrazima pozabaviti uzrocima i posljedicama pada sustava i što, ako ništa, možete učiniti ako se dogodi vama.

Vaš webhost-poslužitelj je veza između vaše web stranice koja se pohranjuje u cyberspaceu i svima koji ga mogu vidjeti kada ga netko traži na mreži. Stoga ima smisla da, ako nešto pođe po zlu sa poslužiteljem vašeg web hostinga koji smješta vašu web lokaciju, onda će nešto poći po zlu s pristupačnošću vaše web lokacije..

Većina hosting tvrtki jamči 99,9 posto „up time“ vremena što znači da bi vaša web stranica trebala biti stalno „praktički“ na mreži. Dakle, kada vaša web stranica više nije vidljiva i sve funkcionira kao što je normalno na vašem kućnom računalu, vjerojatno se dogodilo nešto s poslužiteljem koji drži vašu web lokaciju.

Kada serveri imaju problema koji utječu na vašu web stranicu, obično je uzrokovan pad sustava softverom koji pokreće poslužitelj, u tom slučaju vaša web stranica može biti potpuno nepristupačna ili umjesto redovitog sadržaja pruža poruku o pogrešci.

Kada se ne može pristupiti vašoj web stranici zbog nečega što se događa s poslužiteljem, to se naziva i “stanka” web mjesta. Ponekad je prekid možda planiran scenarij, ali često postoje ozbiljnije ili zlobne posljedice iza događaja. Slijedi popis prepoznatih uzroka zastoja poslužitelja;

 • Planirano – hosting tvrtke trebaju nadograditi softverske aplikacije, operativne sustave i hardverske komponente.
 • Dijelovi komponenti – softverske greške mogu se razviti, komponente hardvera mogu postati neispravne, mogu se pojaviti programske pogreške, zajedno s virusima i oštećenjima datoteka.
 • Pogreška operatora – nekvalificirani operateri mogu nenamjerno obrisati datoteke.
 • Preopterećenje poslužitelja – bilo zbog neočekivanog masovnog porasta prometa ili zlonamjerne namjere.
 • Zlonamjerni korisnici – namjerno brisanje datoteka i sjeckanje srušenja poslužitelja.
 • Prirodne katastrofe – poput oluje, zemljotresa, poplava.

Već smo se dotakli utjecaja koji prekid poslužitelja može imati na vašu web stranicu. Slijedi opsežniji popis onoga što možete očekivati ​​kada se to dogodi;

 • Polako se učitava – obično se događa tijekom razdoblja “mekog” zastoja, što znači da će vaša web stranica biti vidljiva na mreži, ali će biti loša..
 • Nije vidljivo – vaša se web stranica uopće neće učitati i neće biti dostupna korisnicima. To je tipičan scenarij za razdoblja “teškog” zastoja.
 • Zlonamjerni sadržaj – vaše web stranice su otete, a uobičajeni sadržaj se briše ili zamjenjuje.
 • HTTP pogreške – “istekle” poruke nastale uslijed sporog povezivanja s vašom web stranicom.

Očito je važno da se bilo koji prekid rješava bez odlaganja, posebno ako se oslanjate na svojoj web stranici kako biste osigurali bilo kakav prihod. Dugotrajni uvjeti odsutnosti na mreži mogu vas koštati novca, izgubiti vas kupce, odbiti potencijalne oglašivače i na kraju utjecati na vašu ocjenu u tražilicama..

Kako biste stvarne troškove zastoja web stranice stavili u malo perspektive. Prošli mjesec i Google i Amazon pretrpjeli su kvar. Amazon.com se spustio 40 minuta i prijavljeno je da je to koštalo Amazona pet milijuna dolara izgubljene prodaje. To je zapanjujućih 120 000 dolara u minuti.

Ako vrijeme neispravnog rada utječe na vašu web stranicu, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti u kratkom roku;

 • Provjerite je li web mjesto stvarno u kvaru – testirajte web lokaciju iz drugog izvora i provjerite mora li neka druga strana. Postoje mnoštvo web lokacija poput www.downforeveryoneorjustme.com da možete provjeriti je li web mjesto stvarno dolje.
 • Utvrdite uzrok – istražite moguće neposredne uzroke, poput istečene domene ili greške u programiranju. To će vam uštedjeti bol ako ustanovite da problem nije u samom poslužitelju.
 • Obratite se hosting tvrtki – većina pružatelja usluga ima 24/7/365 otvorenu podršku i oni mogu savjetovati bilo koja poznata pitanja i duljinu kašnjenja.
 • Obavijestite korisnike ili kupce – ako na Twitteru i Facebooku imate račune na društvenim mrežama, postavite im ažuriranje statusa o trenutnom problemu.

U većoj je shemi stvari rušenje poslužitelja koje uzrokuju ispadanje web stranice iznimka je od pravila. Činjenica, da smo pokrenuli to pitanje, ipak otkriva da ono što je postavljeno u kibernetički prostor može jednako lako pasti dolje. Imajući to na umu, možete učiniti nekoliko stvari koje će vam pomoći da spriječite katastrofu ako vam se to dogodi.

Obavezno koristite pouzdan web hosting s provjerenom evidencijom rezultata (evo usporedbe dvaju najboljih domaćina). Ako imate više web stranica, ugostite ih s drugom tvrtkom kako biste mogli komunicirati s njega ako jedna web lokacija propadne. Provjerite imate li sigurnosne kopije važnih poruka e-pošte i poruka.

Izbjegavajte da se automatski uključujete u najjeftinije planove hostinga i budite sigurni da razgovarate o svojim potrebama za hostingom s potencijalnim pružateljima usluga, uključujući njihove razine podrške kako biste bili što udobniji kako bi vaša internetska prisutnost i dalje ostala sigurna.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map