Je li brzina web stranice zaista bitna? 3 Studije slučaja recite DA

Pop kviz: šta je najvažnije metrike web mjesta ikad mogao pratiti? Podignite ruke, ako ste rekli promet. Ili tražilicu ljestvici. Ili Stopa pretvorbe.


Vjerojatno ste mnogi rekli jedno od gore navedenog (uključujući i mene). Ove se mjere mogu konkretno povezati s boljim uspjehom web stranice. Više prometa = više novca. Bolje SEO = više prometa = više novca. Više konverzija = više kupaca / klijenata = više novca.

Ali što ako vam kažem da postoji jedna određena metrička web lokacija koju mnogi vjerojatno već ne prate… iako ova vrlo važna metrika ima velik utjecaj na svaku od gore navedenih statistika?

Nema nagrada za nagađanje o kojoj metrici govorim (na kraju krajeva, to je u naslovu). To je tačno: govorim o tome brzina web stranice.

Web-Speed-Case-studije

Što je brzina web stranice?

Brzina web stranice mjeri se koliko brzo se stranice učitavaju na vašoj web lokaciji

Brzina web stranice jedna je od onih stvari o kojoj svi razmišljaju s vremena na vrijeme (garantiram da ćete pronaći stranicu post o brzini o skoro svakom WordPressu ili blogu vezanom za web razvoj), ali malo tko stvarno djeluje.

Sigurno je da možete instalirati dodatak za predmemoriranje ili kompresiju slike, ali stvarna optimizacija brzine nadilazi samo nekoliko dodataka.

Ako samo preuzimate i aktivirate nekoliko dodataka iz spremišta WordPress.org, tada brzinu učitavanja stranice uistinu ne shvaćate ozbiljno.

Ne brini – bio sam potpuno isti put, sve dok nisam vidio hladne, tvrde statistike koje su mi pokazale pravu važnost brzine.

U ovom postu pokušati ću vas uvjeriti da danas počnete povećavati brzinu, koristeći rezultate tri studije slučaja popularnih web stranica koje su imale vrlo pozitivan utjecaj kad su smanjile broj učitavanja stranica.

Brzi klice dobiva 2.000 više posjetitelja dnevno

Quick Sprout vodi Neil Patel, serijski poduzetnik i internetski marketinški dodatak. Izuzetno je popularan blog, sa stotinama tisuća posjetitelja svaki tjedan.

Još 2013. godine, Neil je obavio kratku reviziju razvoja svoje web stranice. Budući da je šest različitih programera radilo u fazama na izradi web stranice, kôd je natečen, neuredan, a vrijeme učitavanja njegove stranice nije bilo optimalno za samo manje od dvije sekunde.

Neil je to pokušao ispraviti i ostale optimizacije.

Postupak

Neil je premjestio svoje web mjesto na okvir Geneze, što je pomoglo da optimizirati kod. Zatim se prebacio iz korisničkog u generički fontovi, i uklonila sve nepotrebni javascripti i WordPress dodaci.

Neil je također uložio u CDN (mrežu za dostavu sadržaja); usluga koja ugošćuje datoteke vaše web lokacije na više podatkovnih centara tako da korisnici koji posjećuju web mjesto pristupaju podatkovnom centru najbližem njihovoj geo-lokaciji.

Optimizirao je i svoje MySQL i upite u minificirane baze podataka.

Rezultati

Isti mjesec, Quick Sprout promet je skočio za 2000 posjetitelja dnevno, od ~ 1500 posjetitelja dnevno do 3500+. Koincidencija? Mislim da ne.

Popis25 smanjuje stopu napuštanja početne stranice za 7%

List25 je jedinstvena web stranica u stilu časopisa s jedinstvenim sadržajem: oni stvaraju postove s popisa na 25 XXX (npr. 25 sportaša s najvišim plaćanjem ili 25 Google trikova itd.).

Web-mjesto je u vlasništvu Awesome Motive Inc, koji je i osnovao popularni WordPress blog za koji mnogi znaju da su početnici WP-a.

Čak i uz tehničku podlogu i stručnost svojih osnivača, List25 još je ne tako davno imao problema s brzinom.

Učitavanje stranica web lokacije trebalo je otprilike 2,2 sekunde.

Webmasteri su to uspjeli smanjiti vrijeme učitavanja na znatno ugodniji korisnik za 1,2 sekunde. Evo kako su to uspjeli i rezultati koje su vidjeli.

Postupak

Kao i većina web lokacija, List25 je započeo pomoću platforme za hosting na ulaznoj razini: HostGator. Iako je HostGator bez sumnje sjajna hosting platforma za početnike webmastere (i sam ga koristim).

Lista25 jednostavno prerasla ciljanu nišu HostGatora (male web stranice s niskom do umjerenom razinom prometa).

Prebacili su se na SiteGround i odmah primijetili 256% poboljšanje vremena odziva poslužitelja.

List25-Speed

Slika putem WP početnika.

Počeli su i upotrebljavati SiteGround ugrađeni SuperCacher dodatak (dostupno samo kupcima SiteGround) i, poput Neila Patela, uložio u CDN.

Nadalje, List25 je također umnožio kôd, stvorio slikovne zapise, komprimirane slikovne datoteke i počeo koristiti dodatak za dijeljenje društvenog jezika koji nije JavaScript..

Rezultati

Kao izravan rezultat većih brzina web stranice, stopa napuštanja početne stranice na Listu25 smanjila se za preko 7%. Ovo možda na prvi pogled ne zvuči baš previše, ali imajte na umu da je u to vrijeme web stranica imala preko 1,5 milijuna pretplatnika.

To se pretvara u tonu prometa, tako da 7% smanjenje stope napuštanja početne stranice prilično je zapažen.

Nadalje, prosječno vrijeme na licu mjesta također povećao za 30 sekundi. Budući da se sve na web stranici učitavalo brže, posjetitelji su se puno više angažirali i odlučili se družiti znatno dulje.

Radware parovi su izvršili transakcije za web mjesto e-trgovine

Radware je nagrađivana tehnološka tvrtka koja je pomogla nekoliko web stranica da povećaju brzinu učitavanja stranica. Jedan od klijenata Radwarea imao je web lokaciju e-trgovine koja je trebala optimizirati, pa optimizirati oni; učitavanje stranica smanjilo se za više od dvije sekunde.

Postupak

Prvi korak koji je Radware poduzeo bio je uklonite nepotrebne stranice u procesu odjave. To ne utječe izravno na brzinu web stranice, ali pomaže potencijalnim kupcima da brže kupuju proizvod web stranice, što je važno za sve web stranice e-trgovine..

Drugo, omogućeno je Radware keširanje preglednika Zatim su izvadili sve nebitne slike koje su obasjale stranice postupka odjave.

Ova smanjena veličina stranice predstavlja jedan od najvećih čimbenika brzine učitavanja.

Napokon, Radware je također optimizirao sve pozivi trećih strana. To uključuje usluge poput provjere autentičnosti kreditne kartice, praćenja analitike web mjesta, provjere polja obrasca itd.

Prešli su svaku integraciju kako bi se uvjerili da ona ispravno radi i da nema skrivenih skripanja ili problema koji usporavaju vrijeme učitavanja stranica..

Rezultati

Nakon primjene ove taktike optimizacije brzine, klijent tvrtke Radware počeo je vidjeti smislenu smanjenje stope napuštanja košarice. Napuštanje se smanjilo sa 87% na 67%.

S obzirom na to da se obično ne misli da brzina web stranice ima tako velik učinak na napuštanje kolica, ovo je bio vrlo primjetan rezultat.

Ubrzo nakon što su ove promjene brzine počele stupiti na snagu, klijent je također vidio “jedan” udvostručavanje završenih transakcija.

Pod pretpostavkom da je svaka transakcija približno iste vrijednosti, smanjujući vrijeme učitavanja stranica za dvije sekunde, u osnovi je udvostručio prihod digitalne trgovine.

Zaključak

Krenimo brzo nekoliko najznačajnijih rezultata koje tvrtke prikazuju u tri studije slučaja koje smo upravo pogledali:

 • Još 2000 posjetitelja za QuickSprout – svakog dana
 • 30 sekundi više po posjetitelju i 7% niža stopa napuštanja početne stranice za List25
 • dvostruko više zaključenih transakcija za Radware

Ako gornje prednosti većih brzina učitavanja stranica (poput 2x prihoda!) Nisu vas uvjerile da počnete ozbiljno shvaćati brzinu vaše web stranice, ne znam što će.

Kako planirate optimizirati web mjesto radi brzine? Imate neke savjete koje želite podijeliti? Molimo ostavite svoja razmišljanja u komentarima ispod!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map