Otkrivate li partnerske veze na svom blogu?

Kad ste postavili svoju prvu partnersku vezu na svoj blog, jeste li se ikad zapitali trebate li reći svojim čitateljima prirodu veze? Mnogi se blogeri pitaju je li to ispravno učiniti. Ostali smatraju da bi objavljivanje partnerskog aranžmana moglo utjecati na njihov prihod.


Trebamo li tek pustiti svakog blogera da odluči što će raditi na temelju vlastitog crijeva? Ispada da nije sve tako jednostavno. Nastavite čitati da biste saznali trebate li otkriti partnerske veze i kako.

partnerske veze na blogu

Trebate li otkriti partnerske veze?

Ako živite u Sjedinjenim Državama, odgovor na to pitanje je nesumnjivo DA. FTC iznio je smjernice koje reguliraju kako se objavljuju odobrenja. U osnovi, svaki put kada dobijete besplatan proizvod na pregled, uključivanje partnerske veze u vaš sadržaj, pisanje sponzoriranog posta ili bilo kakvu drugu naknadu, morate uključiti otkrivanje.

Smjernice za otkrivanje FTC-a primjenjuju se i na platforme za pisanje blogova, i na društvene mreže. Ako vaš blog ili računi na društvenim mrežama dobiju pritužbe na vas ako ne slijede ove smjernice za otkrivanje, mogli biste se sukobiti s FTC-om i biti izvedeni pred sud..

Što ako ne živite u SAD-u?

FTC je organizacija sa sjedištem u SAD-u, tako da ako ne živite u Sjedinjenim Državama, vi ste izvan njihove nadležnosti. Međutim, to ne znači da nemate zbog čega brinuti. Započnite provjerom smjernica vašeg područja glede objavljivanja odobrenja. Nemate nikakve smjernice u vezi s ovim problemom? Opet, to ne znači da ove smjernice neće utjecati na vas.

Recimo, na primjer, da vaše partnerske veze podržavaju kompaniju sa sjedištem u SAD-u, ali vi ste izvan SAD-a Ako dobijete dovoljno pritužbi, FTC bi mogao pokrenuti tvrtku koju podržavate jer oglašava putem vaše web stranice a oglasi ne slijede FTC smjernice.

Ni trenutak ne razmotrimo smjernice Otkrivanje partnerskih veza možda je još uvijek dobra ideja. Zašto?

To pomaže izgraditi povjerenje u vašu publiku.

Ako ste zainteresirani za izgradnju povjerenja, vrijedi uključiti i objavljivanje podataka, posebno ako je većina vaše publike iz Sjedinjenih Država, gdje otkrivanje partnerskih veza i sponzorstava postaje uobičajenije i etičnije. Ako se pravilno obavi, vaša publika može odlučiti podržati vas putem povezanih partnerskih veza, što bi povećalo vaš prihod.

Kako otkriti veze?

Sada kada imate bolju ideju trebate li ili želite uključiti objave na svoj blog i račune na društvenim mrežama, pogledajmo kako objaviti preporuke i sponzorstva.

Premda smjernice FTC-a ne daju jedan pristup svima po mjeri, one ocrtavaju nekoliko stvari koje biste trebali i ne biste trebali činiti.

Glavna stvar je da objave budu jasne i vidljive.

U objavljivanju objave „jasne i uočljive“, FTC savjetuje u svojim dokumentima .com Dokument o otkrićima da blogeri „postavljaju objavu što je bliže mogućej pokretačkoj tvrdnji“ i „uzimaju u obzir različite uređaje i platforme koje potrošači mogu koristiti za pregled oglašavanja i bilo koje odgovarajuće objave“. Kada hipervezujete na otkriće, savjetuje se da označite hipervezu i učinite je očitom. Ne biste trebali natjerati čitatelje da se pomaknu kako bi pronašli otkrivanje, niti im trebate dopustiti kupovinu prije nego što vide objavu.

Razmotrimo nekoliko primjera.

NE: U post na blogu uključujete partnersku vezu, a na kraju uključujete odricanje odgovornosti kako post može sadržavati partnerske veze.

Ovo ne bi udovoljilo smjernicama FTC-a, posebno ako postoje hiperveze između pridružene veze i otkrivanja, što bi moglo lako odvratiti čitatelja prije nego što on / ona to učini objavljivanjem. Također nije jasno koje su veze partnerske veze, a objavu niste postavili blizu zahtjeva za pokretanje (partnerska veza).

Da: Izjava uključujete u blog blog izravno nakon pridružene veze, poput “Otkrivanje: Ovo je partnerska veza, što znači da ako posjetite Example.com preko ove veze i kupite ovaj proizvod, dobit ću proviziju. Ne brinite – cijena je i dalje ista za vas! “

Oduzimano, postoji mnogo načina da se objavi vaše otkrivanje. Poanta je da se ovo objavljivanje postavi odmah uz vezu, tako da ga čitatelji ne mogu propustiti.

Ne: Unutar svog bloga usmjeravate čitatelje da provjere vašu stranicu za otkrivanje i povezu na nju.

To općenito neće biti dovoljno. Morate otkriti vezu izravno u svom postu na blogu i jasno odrediti koje se veze sponzoriraju.

Da: Neposredno nakon pridružene veze spominjete: “Napomena: Ovo je partnerska veza, što znači da primam naknadu ako proizvod kupite putem ove veze. Posjetite moju stranicu o otkrivanju podataka za više informacija. “

U ovom slučaju vaše je otkrivanje blizu zahtjeva za pokretanje i bilo vam je jasno o prirodi veze. Povezanje na stranicu za otkrivanje vašeg bloga nije obavezno, ali to možete učiniti ako želite razraditi, a da ne budete previše složeni u svom postu.

Ne: Na bočnu traku uključujete otkrivanje pokrivača u nadi da ćete pokriti sve instance pridruženih veza na web mjestu bez obzira na kojoj se stranici ili blogu nalazi čitatelj..

Nažalost, ovaj je primjer i dalje ne-ne u očima FTC-a. Ne žele da vaša otkrića budu odvojena pojmom pokretanja putem nepovezane grafike ili podataka. Ako posjetitelji vaše web stranice čitaju vaš blog na mobilnom uređaju, bočna traka često je odvojena od sadržaja i malo je vjerojatno da će je vidjeti.

DA: Otkrivate partnersku vezu i zatim upućujete čitatelje na potpuno otkrivanje. Primjer: “Ovo je partnerska veza, što znači da primamo naknadu za stavke kupljene putem ove veze. Pregledajte odricanje od odgovornosti na bočnoj traci za više informacija. “

Kao što FTC kaže, “Kada je pomicanje potrebno, koristite tekstualne ili vizualne znakove kako biste potaknuli potrošače da se pomaknu za prikaz objašnjenja”, tako da je ovo prihvatljiv način na koji će čitatelje dovesti do otkrića.

Savjet o bonusu: Ako dijelite partnerske veze na Twitteru ili Facebooku, možete osigurati da čitatelji razumiju prirodu veze uključivanjem izjave poput “Oglas”, “Affiliate link”, “Sponzorstvo” ili slično otkrivanje prije uvođenja proizvoda.

Za više primjera objavljivanja i informacije o dijeljenju podataka o zavođenju s čitateljima bloga, pročitajte ih Dokument o otkrićima tvrtke FTC .com.

Što mislite o otkrivanju partnerskih veza? To radite? Smatrate li da bi blogeri trebali? Javite nam se u odjeljku za komentare.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map