Prijavio sam se za web hosting. Što sad?

Pa hoćeš izraditi web stranicu. To je odlično! Odlučili ste se za samoposlužnu opciju, pa ste se prijavili za web hosting paket. A sada gledate u svoju nadzornu ploču i pitate se gdje dalje. Koje korake poduzimate da se web stranica stvarno pokrene i pokrene?


Ne brini. Pomoću ovog brzog vodiča pomoći ćemo vam da pređete samo od računa za web hosting do potpuno funkcionalnog web mjesta.

prijavili se za hosting, što sad

Korak 1: Postavljanje vašeg domena

Ako već nemate račun naziv domene, morat ćete ga kupiti. Možete proći bilo kojeg davatelja imena domena, ali može ga biti lakše postaviti ako kupite vaše ime domene preko svog domaćina (ako nudi ovu opciju). Ako prođete kroz svog domaćina, postupak bi trebao biti lak kao izbor i registracija imena domene.

Ovisno o svom domaćinu, možda ste već odabrali ime svoje domene tijekom postupka prijave. Neki domaćini imaju i jednu besplatnu domenu, tako da možda nećete morati potrošiti ništa da biste postavili prvu.

Ako svoju domenu kupite od drugog davatelja, možete biti malo zamišljeno povezati je s vašim računom, iako nije nemoguće. Da biste to učinili, morat ćete ažurirati poslužitelje imena svoje domene. Vaši poslužitelji imena kontroliraju gdje vaša domena dopire do datoteka kada ljudi posjećuju vašu web stranicu. Matt je već opisao kako to učiniti u drugom koraku „Tako ste registrirali ime domene. Što sad?”

2. korak: instalirajte svoj CMS

Nakon toga će vam trebati sustav za upravljanje sadržajem (CMS) da biste mogli započeti s izradom web lokacije i dodavanjem sadržaja. Jedan od najpopularnijih sustava za upravljanje sadržajem je WordPress. Kao dodatni bonus, besplatan je, tako da nećete imati nikakve dodatne troškove povezane s ovim softverom.

Ostale dobre vijesti? Većina hosting tvrtki sadrži mogućnosti instaliranja WordPress mogućnosti koje se jednostavno instaliraju. Jednostavno se pomaknite do nadzorne ploče i trebali biste vidjeti web mjesto za upravljanje ili ploču s aplikacijama. Tamo biste trebali pronaći nekoliko opcija za izradu web stranica, uključujući WordPress. Ne morate odabrati WordPress softver ako to ne želite, ali ima i njegovih prednosti, poput besplatnog i ultra korisničkog prilagođavanja. Jednostavno kliknite da biste je instalirali i spremni ste za početak izrade vaše web stranice!

Alternativne mogućnosti

Ako ste već izgradili web mjesto, morat ćete prenijeti datoteke svoje web lokacije pomoću FTP računa. Domaćin bi trebao imati upute kako to učiniti.

Ako prelazite s jednog domaćina na drugi, detaljnije možete pročitati kako to učiniti u “Kako prebaciti na novog domaćina – bez zastoja”.

Korak 3: Izradite svoju web stranicu

Sada kada imate sustav za upravljanje sadržajem, možete započeti s izradom vaše web stranice. Domaćin vam je trebao poslati e-poštu s detaljnim detaljima kako pristupiti vašoj CMS nadzornoj ploči. Na primjer, za WordPress, otišli biste na http://www.yourdomainname.com/wp-admin, a zatim unijeli vjerodajnice za prijavu koje vam je domaćin poslao e-poštom..

Započnite odabirom teme. U WordPressu jednostavno idite na izgled > Teme i pregledajte besplatne i plaćene opcije. Alternativno, možete prenijeti svoju temu ako ste je napravili ili kupili izvan sustava. Nakon što instalirate temu, kliknite gumb Prilagodi ili idite na Izgled > Opcije teme za unošenje prilagođenih promjena. Ako ste upoznati s HTML kodiranjem, također možete otići na Izgled > Uređivač za promjenu izgleda, boja i više o vašoj temi.

Zatim idite na karticu Stranice i uredite sadržaj na početnoj stranici. Po potrebi dodajte još stranica, a zatim idite na Izgled > Izbornici za promjenu izgleda stranica na navigacijskoj kartici. Napokon prijeđite na Izgled > Widgeti za slaganje sadržaja bočne trake i podnožja Nemojte se bojati istražiti druge opcije, poput općih postavki, prije nego što najavite pokretanje vaše web lokacije.

Korak 4: Provjerite je li vaša web lokacija aktivna

Ovisno o tome kako ste postavili svoj račun, vaša web stranica vjerojatno već postoji. Unesite naziv svoje domene u adresnu traku samo da biste bili sigurni. Ako vas to ne odvede na web mjesto koje ste napravili, možda ćete morati ažurirati poslužitelje imena domena. Ako i dalje imate problema, morat ćete kontaktirati svog domaćina kako bi utvrdio problem.

Dodatne stvari koje možete učiniti:

Nakon što ste posjetili web hosting, nekoliko dodatnih koraka koje možete poduzeti kako biste se riješili. Oni ih ni na koji način ne zahtijevaju, ali možda će vam sljedeći koraci biti korisni.

Postavljanje računa e-pošte

Mnogi domaćini nude usluge e-pošte na kojima možete stvoriti prilagođenu e-poštu povezanu s vašom domenom, kao što je [E zaštićeni] Ovu e-poštu možete koristiti u poslovne ili administrativne svrhe. Na vašoj nadzornoj ploči trebao bi biti odjeljak “Računi e-pošte” gdje možete postaviti račune i pristupiti svojoj primljenoj pošti. Dobra vijest je da mnogo domaćina podržava besplatne adrese e-pošte kao dio vašeg hosting paketa.

Kupnja ili aktiviranje dodataka

Addonovi dolaze uz vaš osnovni hosting paket. Neki primjeri uključuju dodatna imena domena, privatnost imena domene, SSL certifikate, namjenski IP, usluge sigurnosne kopije web mjesta i još mnogo toga. Čak i ako su neke od tih opcija isporučene s vašim hosting paketom, možda ćete ih ipak morati aktivirati na nadzornoj ploči, tako da se ne bojte istražiti mogućnosti usluge addon da biste vidjeli što je dostupno s vašim hosting paketom i što možete dodati za mala naknada.

Dodajte poddomenu

Poddomena je proširenje vaše primarne domene. mail.yahoo.com, na primjer, je poddomena Yahoo.com. Poddomena djeluje kao jedinstvena web adresa za određeno područje vaše web stranice. Na primjer, ako želite uspostaviti poslovnu web stranicu i blog, možete odabrati nešto poput blog.yourdomain.com da bi to područje vaše web stranice učinilo nezaboravnim, a klijentima je to još uvijek lako..

Neće svi vlasnici web stranica željeti ili trebati poddomene, ali ako to učinite, postupak je prilično jednostavan. Za većinu domaćina jednostavno idite na Domene > Poddomene s nadzorne ploče. Zatim odlučite o poddomeni koju želite i odaberite mapu iz koje će poddomena učitati njegov sadržaj.

I ako imate račun za hosting do potpuno razvijene web stranice, ne treba puno raditi. Gore navedeni koraci započet će vam za samo nekoliko minuta. Ako ikada imate određeno pitanje o tome gdje pronaći datoteke ili izvršiti određene funkcije, obratite se svom davatelju usluga hostinga jer će se procesi razlikovati od hosta do hosta..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map