Trebate li urednički kalendar za svoj blog?

Ako ste neko vrijeme proveli istražujući bloganje, vjerojatno ste prije naišli na ovaj savjet:


Vaš blog treba urednički kalendar.

Nažalost, mnogi početnici blogeri taj savjet ne uzimaju k srcu. Umjesto toga, njihova se strategija oslanja na proračun koji se stalno mijenja ili pristup “kada osjećam kao da je to”.

Iako ove metode mogu funkcionirati za osobne blogove – ovisno o vašim ciljevima – primijetit ćete mnogo veći uspjeh s poslovnim blogom ako upravljate uredničkim kalendarom. Čitajte dalje kako biste saznali više o korištenju uredničkog kalendara na svom blogu i koji su neki od najboljih alata.

savjeti za urednički kalendar

Što je urednički kalendar?

Uređivački kalendar je raspored koji opisuje teme i datume objavljivanja.

Započet ćete stvaranjem dosljednog rasporeda objavljivanja, bilo da je to svaki petak ili svaki dan radnog tjedna.

Zatim bi u vašem kalendaru trebale biti navedene teme ili teme za objavljivanje. Neke od ovih tema tempirat će se za sezonu, kao što su postovi na blogovima koji se odnose na odmor. U protivnom vam mogu biti planirane samo teme za nekoliko tjedana.

Uz ideje o temama, vaš kalendar treba sadržavati i detalje o dodijeljenom piscu i uredniku na projektu, datumu prvog nacrta skice, vrsti sadržaja (poput posta na blogu ili infografikama) i datumu objavljivanja članka..

Možete dodati dodatne bilješke poput broja riječi, medija koji se koriste i mogućih marketinških opcija.

Iako ćete možda željeti zacrtati raspored svog objavljivanja u mjesečnom kalendaru, za organiziranje uredničkog kalendara možete koristiti i druge programe poput proračunskih tablica..

Prednosti uredničkog kalendara

Iako se može činiti da je urednički kalendar samo jedna dodatna dužnost na koju možete sudjelovati, on može biti spasitelj života kada je u pitanju vaš blog. Organizacijom rasporeda objavljivanja, uštedjet ćete glavobolju pokušavanja spajanja stvari u posljednjem trenutku.

Evo još nekih prednosti uredničkih kalendara:

 1. To je alat koji vam omogućava usredotočite svoje napore u marketingu sadržaja, što znači da će mjerenje i izmjena rezultata vaše strategije biti lakše.
 2. Pomaže izvadi nagađanja što napisati i kada.
 3. To vam pomaže organizirati teme pa je sadržaj vašeg bloga uravnotežen i koristan, a ne previše fokusiran na jednu temu.
 4. To vam omogućuje bolje upravljajte proračunom ako odlučite zaposliti slobodne pisce. Na taj način uvijek znate koliko će vam sadržaja – i po kojoj cijeni – trebati svakog mjeseca.
 5. Može značiti bolji sadržaj jer vam planiranje unaprijed daje više vremena za rad na postovima na blogovima nego žuriti da nešto objavite.
 6. To vam omogućuje timski tim za zajednički rad učinkovitije jer svi razumiju što se događa.

urednički kalendar

Koje su vaše mogućnosti strategije??

Ne postoji nijedan ispravan način upravljanja uredničkim kalendarom, tako da morate eksperimentirati dok ne pronađete ono što vam odgovara. Ako radite samo s internim timom, potrebna vam je bijela ploča koja opisuje nadolazeće teme.

Ako veći dio vašeg tima radi na daljinu ili zapošljavate freelancere, trebali biste koristiti internetski alat kojem svi imaju pristup, kao što je Google proračunska tablica..

Možete dopustiti svim piscima da uređuju kalendar kako bi dodali svoje ideje o temama ili možete uređivanje ostaviti samo svom upravitelju bloga.

Druga strategija koju treba razmotriti je koliko često ćete objavljivati ​​na svom blogu. Primjeri uključuju:

 • Svakog petka
 • Svakog ponedjeljka, srijede i petka
 • Svaki dan
 • 1. i 15. u mjesecu

Također ćete htjeti definirati na koji je način planiranje sadržaja planirano. Općenito, dobro je imati kratku ideju o sadržaju od tri mjeseca, poput toga koliko često ćete objavljivati ​​poruke i koji pisci odgovaraju svakom datumu dospijeća..

To će vam također pružiti priliku da iscrtate bilo koji poseban sadržaj za koji je potrebno više posla, poput infografike, i da počnete razmišljati o idejama za nadolazeće događaje ili praznike na koje možete povezati svoj sadržaj. Pokušajte imati solidne ideje i kratke konture za mjesec dana.

Alati za uređivanje kalendara

Jeste li spremni započeti rad s uredničkim kalendarom? Evo samo nekoliko alata za uređivanje kalendara koje možete koristiti:

Google kalendar

Ako tražite internetski kalendar koji bi svi iz vašeg tima mogli uređivati, razmislite o upotrebi Google kalendar.

Moći ćete zacrtati datume roka i datume objavljivanja i dodati zapise svakom datumu dospijeća kako biste lakše vodili pisce i urednike. Ako želite, možete čak i datume kodova u boji za različite pisce.

Google tablice

Ako radije radite u proračunskoj tablici nego u kalendaru, Google tablice dobro je mjesto za početak jer, opet, svi iz vašeg tima imat će pristup s bilo kojeg mjesta.

Promjene će se automatski prikazati, tako da ne morate brinuti da li će zastarele kopije sjediti u poštanskim sandučićima ljudi.

Urednički kalendar za WordPress

Ako za upravljanje svojim blogom koristite WordPress, dodatak za urednički kalendar omogućuje vam upravljanje rasporedima svojih publikacija izravno s vaše nadzorne ploče WordPressa.

Ovdje ćete moći pregledati sve svoje postove i povući ih i ispustiti kako biste lakše upravljali svojim blogom.

CoSchedule

Ako ste spremni prijeći s besplatnih alata na snažniji program, CoSchedule je dobar izbor.

Ovaj alat pojednostavljuje raspoređivanje sadržaja, pa čak uključuje i planiranje kampanja na društvenim mrežama. Planovi počinju od 15 dolara mjesečno.

Trello

Iako Trello nije zamišljen kao urednički kalendar, ovaj vam koristan alat može pomoći u organizaciji vašeg bloga. Napravite “kartice” za svaki zadatak i premjestite kartice s prilagođenih popisa. Jedan popis može biti za ideje, drugi za radove na čekanju, a drugi za dovršene postove na blogu.

Uz to, Trello možete koristiti kao sustav prijavljivanja slobodnih profesora i urednika blogova, a možete čak i komunicirati putem privatnih komentara u sustavu.

Trello vam neće prikazati kalendarski prikaz vaših nadolazećih postova, ali pomoći će vam da organizirate svoj tim i sadržaj sve dok urednik bloga već ima raspored.

Iako se može činiti da će upravljanje uređivačkim kalendarom zahtijevati puno posla, to olakšava upravljanje cijelom operacijom jednostavnijim i manje stresnim. Kako će izgledati vaša urednička strategija?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map