Usporedba web domaćina? Ovo su top 5 značajki koje treba razmotriti

Jeste li ikad pročitali nešto toliko puta da vam je to okretalo glavu? Tako smo se osjećali kad smo se prvi put upustili u često nepoznatu divljinu koja je web hosting.


>> Kliknite ovdje za preuzimanje PDF datoteke <<

važne značajke web hostingaSve što smo željeli je web hosting tvrtka koja je učinila sve što je trebalo da učini da naše web stranice budu internete i rad. Kad smo uspoređivali domaćine, toliko smo čitali o tome što je svaki ponudio i zašto je ova tvrtka za nas bolja od sljedeće, i tako je išlo sve dok, ispravno ili pogrešno, nismo odustali i samo odabrali jedan.

Da postoji vježba na pogrešan način da se to napravi. Od tada smo pomalo zamišljeni u vezi s hostingom i sada točno znamo što bi trebalo tražiti pri odlučivanju. Svi imaju gomilu komponenti, ali našli smo ih (osim cijene) prvih 5 značajki koje treba uzeti u obzir pri odabiru web-domaćina.

Prvi korak prije upuštanja u lov na hosting je upoznavanje sebe s namjerama za vaše web mjesto ili posao. Ako stvorite male web stranice s nekoliko stranica ili čak veće web stranice višeg autoriteta, namjeravate li u bilo kojem trenutku povećati vrijednost do one točke koja može ponuditi redovita ponuda hostinga? Većina značajki koje pružaju popularne hosting tvrtke kao što su hostgator.com, bluehost.com ili webhostinghub.com primjenjive su na svim web lokacijama, ali za velike tvrtke zahtijevat će se veće mogućnosti od standardnog radnika u uredu ili stvaratelja web mjesta.

To bi moglo reći da skalabilnost davatelja usluga možda nema nikakve posljedice za vas, ali mi smo htjeli posaditi sjeme u vaš um jer bi, ovisno o vašoj veličini sada ili niz stazu, moglo biti uvjerljiviji faktor nego pet značajki koje su navedeno ispod. Ako su vam jasne vaše namjere za vaš hobi ili posao, onda će se te značajke primjenjivati ​​na vas kao i na većinu stanovništva koje posjeduju internetske stranice..

1. Kupci i tehnička podrška

Mnogi od vas bi se mogli iznenaditi da smo s ovom značajkom počeli izlaziti s vrata, umjesto da razgovaramo o nečem tehničkom. Pa, sigurno ćemo doći do toga, ali u prvom slučaju, ako razmišljate platiti pružatelja usluga hostinga koji ne nudi klijentima i tehničku podršku svakodnevno, tada radite sebi veliku uslugu.

Ako vaša web lokacija odluči pružiti vam bol zbog državnog praznika, malo je vjerojatno da ćete biti sretni što ćete čekati sljedeći radni dan da biste istražili problem. Preporučujemo da se obratite bilo kojim „potencijalnim“ domaćinima putem svake kontakt točke koju nude. Na ovaj način možete prosuditi njihova vremena odziva kao i znanje njihovih operatera. Također je dobra zamjena za provjeru pregleda drugih korisnika. Ako je netko imao lošeg iskustva s uslugom svog pružatelja usluga, velike su šanse da o tome obavijesti druge.

2. Vrijeme rada / pouzdanost

Mnoge veće, poznate hosting tvrtke nude 99,99-postotno jamstvo. To jednostavno znači da možete očekivati ​​da će vaša web stranica biti vidljiva na mreži. Čak i uz ovu brzinu produženja rada, pružatelji usluga hostinga omogućavat će otprilike 100 minuta stanke svakog tjedna, bez obzira na to čine li to očitim ili ne.

Pažljivo pročitajte njihove uvjete da biste točno shvatili u kojoj mjeri se smatraju odgovornima za zastoj web stranice. Svaki domaćin koji vas ne može imati na mreži praktično “cijelo vrijeme”, troši vaše vrijeme i košta vas novca. Saznajte o njihovoj povijesti nestanka struje i kvarova na opremi. Navedite kada pokreću planirani prekid održavanja i pitajte je li to uključeno u njihov ugovor o produženom radu.

3. Prostor na disku

Budući da vaš domaćin mora imati dovoljno prostora na svom poslužitelju da bi mogao prilagoditi vašu web lokaciju, posebno ako vaša web lokacija ide iznad i dalje sa svim ‘zviždaljkama’. Ako je vaša web lokacija puna videozapisa, animacija, audio zapisa i grafiku ili ako planirate da to postane na ovaj način, pružatelj usluga hostinga mora biti u mogućnosti smjestiti dodatni prostor koji će vašoj web stranici trebati da zadrži funkcioniranje s ovim značajkama.

Pazite na zahtjeve neograničenog prostora jer biste mogli biti iznenađeni neočekivanim skrivenim uvjetima. Općenito, dobit ćete više prostora na disku nego što vam treba, ali pametno je osigurati da od početka imate taj um.

4. Širina pojasa

Ne želite da se vaše web mjesto suoči s stankama ili da račun naplaćuje dodatne naknade kao kaznu za primanje previše mjesečnih posjetitelja. Propusni opseg koji nudi vaša hosting tvrtka treba omogućiti više nego dovoljan prijenos ili preuzimanje podataka s vaše web stranice onima koji je posjete. Na vašu širinu pojasa utječu i adrese e-pošte koje šaljete, posebno ako imaju privitke.

Prije prijave potvrdite svoju dopuštenu razinu gigabajta. Čak i ako upotrebljavate više od dodijeljene propusne širine i ostanete online, rezultirajuća sposobnost sporije propusnosti vidjet će da će vaši korisnici napustiti web mjesto vrlo brzo.

5. Sigurnosne kopije

Web stranice mogu izgubiti podatke zbog kvara na disku, softverskih grešaka, pa čak i hakera. Uvijek je važno pogriješiti na oprezu i osigurati sigurnosnu kopiju svih podataka za vaše web mjesto. Neke hosting tvrtke izvodit će redovne sigurnosne kopije bilo jednom u 24 sata ili čak nekoliko puta dnevno, dok će druge to raditi tjedno.

Otkrijte omogućuje li davatelj upravljačke ploče preuzimanje vlastite kopije podataka o sadržaju i, u slučaju gubitka podataka iz bilo kojeg razloga, koliko je domaćin sposoban pronaći izgubljene podatke. Kao i u svemu, trebali biste pojasniti jesu li nastali bilo kakvi troškovi za zapošljavanje sigurnosnih službi.

Kada istražujete davatelje web hostinga za vaše web stranice, malo zarade sada vam može uštedjeti puno bola. Provedite neko vrijeme čitajući recenzije i kontaktirajući vaš kratki popis domaćina. Svaka će reklamirati čitav niz usluga i pogodnosti, no imajte na umu ovdje navedene značajke kao stabilan vodič za donošenje vaše konačne odluke.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map