3 Veelvoorkomende fouten bij het beïnvloeden van influencers (en hoe u deze kunt vermijden)

Als je een blogger bent, hoor je dagelijks talloze marketingtermen. Je bent waarschijnlijk redelijk vertrouwd met uitdrukkingen als zoekmachineoptimalisatie, contentmarketing en socialemediamarketing, maar heb je ooit de kracht van influencer marketing benut?


Misschien heb je het geprobeerd en ging het niet goed, of speel je gewoon met het idee. In welke fase u zich ook bevindt, het is belangrijk dat u begrijpt welke tactieken u moet gebruiken, zodat uw inspanningen vruchten afwerpen.

Bekijk eerst wat influencer marketing is en welke drie fouten u moet vermijden, en leer hoe u influencer marketing kunt gebruiken op een manier die uw blog zal promoten en laten groeien.

influencer marketing

Wat is Influencer Marketing?

Influencer-marketing is het opbouwen van relaties met leiders in uw branche om uw boodschap te helpen een breder publiek te bereiken. Een voorbeeld van influencer-marketing is het e-mailen van een populaire blogger in uw niche en hen te vragen uw laatste bericht te tweeten.

Het idee is dat aangezien hun volgers en klanten zo sterk zijn, hun volgers uw bezoekers zullen worden.

3 Veelvoorkomende fouten bij marketing van influencers

Influencer-marketing is een supereenvoudig concept, maar wordt vaak verkeerd begrepen. Het is niet altijd zo eenvoudig als elke keer dat u een nieuw bericht publiceert een paar e-mails verzenden. Hier zijn drie fouten die bloggers vaak maken bij influencer marketing:

1. Eerst niet reageren op de beïnvloeder

Het noemen van een influencer in je laatste tweet is geen garantie voor een retweet. Evenzo, als u uit het niets een influencer e-mailt (wanneer ze geen idee hebben wie u bent), zal uw e-mail waarschijnlijk rechtstreeks naar de prullenbak gaan.

Influencers ontvangen dagelijks veel berichten die moeilijk bij te houden zijn. Neil Patel, bijvoorbeeld rapporten die meer dan 400 e-mails per dag ontvangen.

U kunt uw e-mail laten opvallen door ervoor te zorgen dat de influencer u herkent. Neem ongeveer een maand (tenminste) voordat je contact opneemt met influencers, contact met hen op, zodat ze je leren kennen. Hier zijn slechts een paar manieren om dit te doen:

 • Reageer op hun blog en posts op sociale media
 • Deel hun blogposts (en zorg ervoor dat je ze vermeldt zodat ze het zien!)
 • Retweet hun tweets
 • Stuur ze een vriendelijke e-mail die niet zelfpromotie heeft, bijvoorbeeld door vriendelijk te wijzen op een verbroken link of een ander probleem met hun site

Dit zijn de basis om je op weg te helpen, maar voel je vrij om creatief te worden. U kunt bijvoorbeeld een foto op Twitter plaatsen waarop u laat zien – en liefdevol! – hun product. (Zorg ervoor dat u hun Twitter-handvat in uw tweet vermeldt.)

2. Beïnvloeders vragen om irrelevante inhoud te delen

Met zo’n eenvoudige definitie van influencer marketing, kan het maar al te gemakkelijk zijn om in de mindset te komen dat je alleen dat ene aandeel van een leider in je branche nodig hebt. Het enige wat je hoeft te doen is één e-mailbericht opnemen en poef, je hebt het verkeer waar je altijd al van gedroomd hebt.

Maar om aandelen vragen over een oud onderwerp is tijdverspilling. Zoals eerder vermeld, zijn influencers druk en krijgen ze elke dag talloze verzoeken zoals deze. Een SEO-blogger verspilt geen tijd aan het delen van een fitnesspost met hun volgers. (In dit geval target je waarschijnlijk de verkeerde influencers!)

Zelfs als ze je naam of gezicht herkennen, hebben ze nog steeds een reden nodig om je inhoud te delen. Je zou een leider in de SEO-industrie kunnen vragen om je artikel over SEO-tactieken te tweeten, maar als je blogpost dezelfde dingen behandelt die mensen eerder hebben gehoord, hoe profiteren ze er dan van om het te delen??

Om ervoor te zorgen dat influencers uw inhoud kunnen delen, moet deze op de een of andere manier resoneren met hun lezers of hun merk.

Hier zijn slechts een paar technieken voor blogposts die uw kansen kunnen vergroten dat marktleiders uw inhoud delen:

 1. Gebruik citaten of markeer casestudy’s rechtstreeks van de influencers die u wilt targeten. Als u van tevoren een directe offerte van hen kunt krijgen, zoals voor een deskundige verzamelpost, is dat nog beter! Wanneer ze worden vermeld in uw inhoud, wordt uw blogpost onmiddellijk relevant voor hun merk.
 2. Bied een alternatief perspectief voor de recente blogpost van een influencer. Dit werkt niet altijd goed, vooral als je de influencer beledigt, maar als je een redelijk alternatief perspectief biedt dat mensen aan het denken zet, is de kans groot dat de influencer de post deelt, omdat deze relevant is voor hun lezers.
 3. Blog over een nieuwswaardig onderwerp in de niche van de influencer. Als het een onderwerp is waar de influencer voor het eerst over hoort, zullen ze waarschijnlijk je inhoud delen als de originele bron van het laatste nieuws. Om dit echter effectief te laten zijn, moet je over het algemeen anderen verslaan in het verhaal, en het zou schokkend genoeg moeten zijn dat de influencer er emotioneel contact mee maakt en wil dat zijn volgers hetzelfde voelen.

Ik heb onlangs deelgenomen aan een deskundige verzamelpost geschreven door Saskia Smit.

Ik merkte meteen dat andere influencers dezelfde post op sociale media deelden, dus ik vroeg Saskia naar haar succes. Dit is wat ze me vertelde:

“Het mooie van het doen van een deskundig overzichtsartikel is dat het je de mogelijkheid geeft om in contact te komen met influencers in jouw vakgebied. Het is minder dan 24 uur sinds de post live ging, maar het is al mijn meest succesvolle post tot nu toe met meer dan 90 sociale aandelen.

Ik zorgde ervoor dat ik alle deelnemers een snelle e-mail stuurde zodra de post live ging om hen te bedanken en hen uit te nodigen om het met hun publiek te delen.

Ik was heel blij dat veel van hen de post op meerdere platforms deelden. Aangezien dit een relatief nieuwe blog is, ben ik erg blij met de resultaten.

Het heeft me niet alleen nieuw verkeer opgeleverd, maar ik zou ook een paar gastberichten van de ervaring moeten krijgen – ik zou zeggen dat het een algemeen succes is geweest! ”

3. Gericht op de grootste namen in de branche

Hoewel dit op zichzelf niet per se een vergissing is, is te hoog schieten meestal niet de beste keuze. Dat komt omdat iedereen probeert om de topleiders in hun branche hun post te laten delen, en meestal hebben influencers niet de capaciteit om het allemaal te doen.

Dat betekent dat de inspanningen die u doet in influencer-marketing mogelijk weinig resultaat opleveren als uw berichten nooit worden gedeeld.

Als u echter in contact wilt komen met influencers op het middenniveau in uw niche, ontvangen ze waarschijnlijk minder verzoeken om aandelen en hebben ze meer tijd om echt contact met u te maken – maar vergeet niet dat ze het nog steeds druk hebben, dus respecteer hun tijd.

Stel dat u de grootst mogelijke naam target. Je zou een blogpost een keer kunnen tweeten en een enorme piek in het verkeer zien, maar hoe lang duurde het voordat je er was?

Door influencers op het middenniveau of andere bloggers net boven u te targeten, ziet u mogelijk niet dezelfde onmiddellijke piek in het verkeer, maar wordt uw inhoud waarschijnlijk vaker gedeeld, wat resulteert in meer verkeer in het algemeen.

In wezen kunnen deze drie fouten u veel tijd kosten, waardoor uw inspanningen nutteloos worden. De sleutel is om echte relaties op te bouwen. Dan, wanneer de tijd rijp is, kunt u om een ​​sociaal aandeel of een vermelding in hun nieuwsbrief vragen.

Denk eraan: Leiders in elke branche zijn drukbezette mensen, en als ze iets online gaan verkopen, wordt het inhoud die ze vertrouwen van mensen die ze kennen.

Je hoeft niet de beste vrienden te zijn, maar als je nu kleine relaties opbouwt, zul je in de toekomst veel beloningen zien.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map