3 Website Building Options (en welke te kiezen)

Denkt u erover om een ​​blog te starten? Dan zijn er tal van opties voor het bouwen van websites je kunt gebruiken. U bent waarschijnlijk verschillende online tools tegengekomen, zoals WordPress, Blogger en Squarespace. Met zoveel opties, hoe weet u waar u moet beginnen?


Begin hier!

Hieronder bekijken we drie opties voor het bouwen van websites die voor u beschikbaar zijn om u te helpen beslissen welke route u moet nemen.

werkruimte

1. Gratis online website-bouwer

De eerste optie is om een ​​gratis tool te kiezen zoals:

 • WordPress.com
 • Blogger
 • Wix
 • Weebly
 • Webs
 • Tumblr

Voordelen:

Als u gewoon uw tenen in het water steekt, kan een gratis websitebouwer een goede keuze zijn. U krijgt toegang tot gratis vooraf gemaakte webthema’s en stapsgewijze instructies voor het opzetten van uw site.

Er is geen codeerkennis vereist en u hoeft geen bestanden te uploaden. Bovendien zijn er geen kosten verbonden aan het lanceren van uw site!

Nadelen:

Als dat allemaal te mooi klinkt om waar te zijn, is het dat niet. Het is gewoon dat er nadelen zijn aan het gebruik van gratis tools zoals deze. Ten eerste zijn thema- en aanpassingsopties doorgaans beperkt, wat betekent dat uw site geen uniek professioneel gevoel zal hebben.

Bovendien, tenzij u betaalt voor een aangepaste domeinnaam (webadres), heeft u een merkterm in de URL van uw site (zoals uwsite.wordpress.com) en kan uw site advertenties weergeven die u niet kunt uitschakelen.

Het kan ook moeilijk zijn om later over te schakelen naar een betere optie voor meer flexibiliteit, veiligheid en professionaliteit.

Gebruik gratis tools wanneer:

 1. Je bent een totale noob en hebt een eenvoudig platform nodig dat veel begeleiding biedt.
 2. Je lanceert een klein project of een niet-professionele site (zoals een persoonlijke blog).
 3. Je hebt een beperkt budget.
 4. U vindt een enigszins amateuristisch gevoel niet erg op uw site.

2. Self-Hosted Online Website Builder

Een zelf-gehoste websitebouwer lijkt veel op gratis tools voor steroïden. U zult merken dat deze programma’s gemakkelijk te navigeren zijn met dezelfde stapsgewijze handleidingen die op internet beschikbaar zijn, en u hebt meestal niet veel codeerkennis nodig.

Het verschil is dat met een gratis websitebouwer de bestanden van uw site worden gehost op de servers van het bedrijf, wat betekent dat ze meer controle over uw site hebben, zoals het kunnen plaatsen van advertenties in uw inhoud.

Wanneer u kiest voor zelf-gehost, huurt u een ruimte op een server van derden.

Een voorbeeld hiervan is de software van WordPress.org. We hebben het verschil tussen WordPress.org en WordPress.com al besproken, dus bekijk het hier als je niet bekend bent met elke optie.

Als u de door uzelf gehoste route volgt, meldt u zich in feite aan voor een account bij een host zoals Host Gator of Bluehost en betaalt u een kleine maandelijkse vergoeding. Vervolgens kunt u de volledige versie van WordPress gebruiken en genieten van meer flexibiliteit die uw site een professionelere uitstraling zal geven.

Voordelen:

Aangezien u uw bestanden op een server van derden host, heeft u meer controle over uw site en betere beveiliging. Bovendien bieden de tools zelf doorgaans meer opties, waardoor u flexibiliteit krijgt waar u eenvoudig geen toegang toe heeft met gratis tools.

Dit kan zorgen voor professioneel ogende sites tegen lage kosten zonder veel technische kennis te vereisen.

Nadelen:

Hoewel een zelf-gehoste websitebouwer de slag zal slaan voor de meeste persoonlijke bloggers en eigenaren van kleine bedrijven, zult u merken dat er nog steeds enkele beperkingen zijn qua uiterlijk, maatwerk en inhoud, en het kan moeilijk zijn om uw website van één host te verplaatsen of platform naar een ander.

Bovendien heeft u ook te maken met kosten in vergelijking met het volledig gratis bouwen van uw site.

Gebruik een zelf-gehoste websitebouwer wanneer:

 1. Je hebt niet veel technische kennis, maar wilt veel flexibiliteit.
 2. U lanceert een professionele site, zoals voor uw bedrijf.
 3. U bent bereid om elke maand tussen de $ 5 en enkele honderden dollars in uw website te steken.

3. Zelfstandige webeditor

Hoewel er veel discussie is over het verschil tussen de bovengenoemde online webbouwers, zijn veel nieuwe webeigenaren niet bekend met een derde optie, en dat is om een ​​zelfstandige webeditor te gebruiken. In wezen kunt u uw site helemaal opnieuw bouwen.

Dit is echter een optie die veel kennis vereist, dus het is niet het beste pad voor een complete beginner om alleen te durven. U kunt echter een ontwerper inhuren om uw site voor u op te zetten met behulp van deze methode.

U moet nog steeds betalen voor een webhostingaccount, maar in plaats van een stapsgewijze tool voor het bouwen van sites te gebruiken, uploadt u uw eigen sitebestanden naar de server van uw host.

Voordelen:

Met een zelfstandige webeditor zult u merken dat er tal van voordelen zijn. Allereerst heeft u volledige controle over de visuele aantrekkingskracht van de site. U kunt ook de gebruiksvriendelijkheid controleren en een beetje meer controle krijgen bij het optimaliseren van zoekmachines.

Als u ervoor kiest om te leren hoe u uw eigen site kunt bouwen, is het goede nieuws dat u niet telkens een heel nieuw systeem hoeft te leren telkens wanneer u van webhost verandert of een nieuwe tool voor het bouwen van sites kiest.

In plaats daarvan heb je de kennis om je vaardigheden over te dragen naar meerdere hosts, zelfs als ze geen tool voor het bouwen van een site aanbieden. Vanwege de overdraagbaarheid zit je niet vast aan een webhost of tool, dus je kunt je sitebestanden overal mee naartoe nemen.

Nadelen:

Het is duidelijk dat het bouwen van uw site helemaal opnieuw vereist codeerkennis. Als u ervoor kiest iemand in te huren die deze vaardigheden al heeft, wordt dit toegevoegd aan uw websitebudget. Dat kan echter zijn vruchten afwerpen als u op zoek bent naar flexibiliteit en een unieke site.

Gebruik een zelfstandige webeditor wanneer:

 1. U bouwt een professionele site en heeft deze volledig op maat nodig.
 2. U heeft het budget om een ​​siteontwerper te betalen of de kennis om uw site zelf te bouwen.

Er is niet per se één ‘juiste’ manier om uw website te bouwen. De richting die u kiest, hangt allemaal af van uw doelen, budget en kennis.

Als u echter vanaf het begin de juiste optie voor uzelf kiest, kan dit in de toekomst een betere ervaring opleveren. Op die manier hoeft u zich geen zorgen te maken over het wisselen van bedrijf of opnieuw beginnen.

Met welke optie voor websitebouwer denk je dat je begint? Deel uw ideeën met ons in de opmerkingen hieronder.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map