5 dingen die uw concurrenten niet doen met hun blogs

Veel bloggers beginnen te bloggen met de mentaliteit ‘Als je het bouwt, zullen ze komen’. Is het dan een wonder dat 95 procent van de blogs zijn verlaten?


Dat betekent echter niet dat je geen concurrentie meer hebt. Alleen WordPress-hosts 74,6 miljoen sites, dus als je rekening houdt met de 5 procent die niet in de steek is gelaten, kijk je nog steeds naar 3,7 miljoen actieve WordPress-blogs. Toegegeven, niet al deze blogs bevinden zich in uw branche, maar u zult waarschijnlijk nog steeds duizenden blogs vinden die strijden om de aandacht van hetzelfde publiek.

wedstrijd

Hoe kan uw blog dan overleven in een wereld vol inhoud? Hoe zal je blog impact hebben? Het is makkelijk. Bekijk je concurrenten en zorg ervoor dat je blogstrategie een aantal stappen hoger is dan die van hen. Overweeg eerst deze vijf dingen die de meeste van uw concurrenten niet doen en hoe u het anders kunt doen.

1. Ze promoten het niet actief

Als je je blog begint te denken ‘Als ik het bouw, zal het komen’, heb je nog een andere gedachte en dat is waar veel van je concurrenten tekort zullen schieten. Natuurlijk kunnen ze meteen een nieuw bericht tweeten of delen op Facebook, maar deze berichten kunnen snel verdwalen in de zee van sociale updates.

Dat wil niet zeggen dat het moeilijk is om verkeer via sociale media te converteren. In feite kunnen sociale media een geweldige manier zijn om je blog te promoten, maar het kost meer moeite dan op de deelknop te drukken.

Andere ideeën om uw blog op sociale media te promoten zijn:

 • Tools zoals Google Hangouts gebruiken om interactie met volgers te bevorderen
 • Deelnemen aan Google+ en LinkedIn-groepen en uw berichten delen wanneer ze bijdragen aan het gesprek
 • Netwerken met anderen in uw branche en uw blogartikelen met hen delen
 • Je artikelen meerdere keren per dag tweeten en delen, inclusief oude inhoud
 • Een Twitter-chat hosten
 • Inclusief uw bloglink op uw profielen

Maar het actief promoten van je blog gaat veel verder dan social media. Enkele andere ideeën die geen verband houden met sociale netwerken zijn:

 • Lid worden van forums en relaties opbouwen met gelijkgestemde individuen en influencers
 • Reageren op vergelijkbare blogs
 • Uw blog-URL toevoegen aan uw visitekaartje
 • Benutten influencer marketing
 • Gast bloggen
 • Uw inhoud syndiceren op gerenommeerde platforms

Het belangrijkste om in gedachten te houden dat deze marketingtactieken werken, is om bij te dragen aan de discussie in plaats van je netwerk te spammen en om verkeer te smeken.

2. Ze houden geen rekening met SEO

Veel bloggers houden geen rekening met zoekmachineoptimalisatie omdat dit ingewikkeld lijkt. De waarheid is dat mensen de neiging hebben het te ingewikkeld te maken. Of u SEO volledig vergeet of u er te veel op concentreert, beide kunnen de positie van uw zoekmachine schaden. Natuurlijk wil je op zoekmachines verschijnen omdat het genereert meer dan de helft van het online verkeer.

Hier zijn slechts enkele SEO-tips die uw concurrenten misschien vergeten:

 1. Denk er niet te hard over na. Hoe meer u zoekwoorden in uw exemplaar probeert te proppen, hoe erger u het kunt maken. Tegelijkertijd kun je SEO niet volledig negeren.
 2. Herzie uw permalink-structuur. Zorg ervoor dat uw URL’s zoekwoorden bevatten. Een structuur als https://www.domainname.com/post-name werkt meestal goed.
 3. Voeg Alt-tekst toe aan afbeeldingen terwijl u sleutelwoorden opneemt.
 4. Focus op hoogwaardige, welverdiende links. Het aantal links naar uw site maakt niet zoveel uit als de kwaliteit van die links. U kunt links van hoge kwaliteit verdienen door geweldige inhoud te maken waarnaar mensen willen linken, relaties op te bouwen met influencers en gastblogs. Onthoud dat gewoon linkbuilding is niet alles, en je moet ook andere SEO-factoren overwegen.
 5. Zorg ervoor dat uw blog mobielvriendelijk is.
 6. Overweeg een SSL-certificaat.

Waar veel bloggers SEO volledig negeren, gaan sommigen te ver door te proberen zoekmachines te manipuleren. Het beste wat u kunt doen, is een gebruiksvriendelijke ervaring creëren, want dat is waar zoekmachines zoals Google naar op zoek zijn.

3. Ze publiceren niet consistent

Als je geen redactionele kalender hebt ingesteld voor je blog, hoe weten je volgers dan wanneer ze terug moeten komen voor nieuwe inhoud? Of je je blog nu eenmaal per week of dagelijks bijwerkt, je moet een schema hebben. Dit moedigt mensen aan om zich te abonneren en dagelijks of wekelijks terug te komen voor meer inhoud.

Net zo Hubspot zet het:

Frequentie is de sleutel tot een succesvol zakelijk blog en een groep toegewijde lezers.

Bij het plannen van uw planning gaat het echter niet alleen om het bepalen van de verwachtingen van uw publiek. Het helpt ook bij het in kaart brengen van uw onderwerpen en inhoudstypen om een ​​interessante variëteit en een geoptimaliseerde sociale en zoekstrategie te garanderen. Als je een team van bijdragers hebt opgebouwd, is deze stap ook essentieel voor communicatie.

Weet u niet waar u moet beginnen? Hubspot biedt een gratis redactionele kalenderdownload om je op het goede spoor te zetten.

4. Ze bouwen geen community op

Zelfs nadat je je blog hebt gemaakt en meer bezoekers hebt gekregen, kan het moeilijk zijn om unieke bezoekers terug te laten komen. Dat is waar het aanmoedigen van een lezersgemeenschap belangrijk is. Een paar ideeën voor het opbouwen van uw community zijn onder meer:

 • Bezoekers aanmoedigen om zich te abonneren op uw nieuwsbrief (en deze op een consistente basis te verzenden)
 • Een forumgedeelte op uw site opzetten waar mensen kunnen deelnemen aan het gesprek
 • De commentaarfunctie inschakelen voor uw berichten
 • Sociale mediagroepen opbouwen, zoals een Facebook-groep, zodat het gesprek verder kan gaan vanaf de blog
 • Sociale fanpagina’s instellen voor uw blog
 • Bezoek de blogs van uw lezers en becommentarieer hun berichten
 • Google Hangouts hosten met groepen volgers
 • Live meetups plannen

Houd er rekening mee dat u niet al deze tips hoeft op te volgen. Je hebt bijvoorbeeld misschien geen forum en een Facebook-groep, maar het is de moeite waard om manieren te zoeken om contact te houden met je community buiten je blogposts.

5. Ze schrijven niet voor hun publiek

Een fout die beginnende bloggers vaak maken, is praten over zichzelf of hun bedrijf. Dat is meestal niet hoe blogs hun uiteindelijke doel bereiken. Lezers willen over het algemeen over zichzelf horen, dus als u alleen over uw bedrijf, producten en prestaties praat, zullen mensen zich afvragen wat de inhoud voor hen kan betekenen. Deel zeker informatie over uw bedrijf, maar alleen als het belangrijk is voor uw publiek.

Overweeg in plaats daarvan uw doelgroep. Wat weten ze al en wat willen ze weten over uw branche? Lever informatie op basis van hun behoeften en concentreer u op hoe u hen kunt helpen voordat u gunsten gaat vragen.

Hoewel er talloze blogs zijn die dingen goed doen, zul je er waarschijnlijk meer tegenkomen die nog verbeteringen moeten aanbrengen. De waarheid is dat als je de moeite neemt om je blog en je community te onderhouden, je je concurrentie al voor bent en op weg bent om er een succes van te maken.

Wat heb je nog meer gemerkt dat blogs doen die hun concurrenten niet zijn? Deel uw mening in het opmerkingengedeelte.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map