Ben jij een Blogger? Dan profiteert u van het kennen van wat HTML-code

Verward over HTML code? Je bent niet de enige.


Ik geef het toe. Toen ik begon te schrijven voor het web, wist ik niets van HTML code. En ik geef het opnieuw toe. Ik weet nog steeds niet veel.

Ik heb echter ontdekt dat een klein beetje HTML-kennis de zaken een stuk eenvoudiger kan maken bij het schrijven voor het web.

leer hyper tekst opmaaktaal

Natuurlijk weet ik niet hoe ik een website moet bouwen, maar ik weet wel hoe ik kleine componenten moet aanpassen, en wanneer ik geconfronteerd word met een bewerkingssysteem dat HTML-code vereist – die je waarschijnlijk ook tegenkomt – weet ik genoeg om mijn tekst correct op te maken.

Wilt u die verwarring wegnemen en meer leren over HTML-codering? Laten we beginnen.

Wat is HTML-code?

Je hebt het al gezien, maar je weet waarschijnlijk niet wat al dat HTML-gebrabbel betekent.

Het staat voor Hypertext Markup Language. HTML is een gestandaardiseerd systeem dat wordt gebruikt voor het opmaken van documenten. De gebruikte codes – markup-tags genoemd – kunnen lettertype, tekstgrootte, kleur, hyperlinks, alinea’s en meer opmaken.

Webbrowsers lezen HTML en gebruiken de tags om te bepalen hoe de inhoud moet worden weergegeven. Een voorbeeld van een tag is degene die vetgedrukte tekst maakt, die er als volgt uitziet:

Dit is vetgedrukte tekst.

Op de pagina ziet het er zo uit:

Dit is vetgedrukte tekst.

Er zijn door de jaren heen veel versies van HTML geweest, maar vanaf oktober 2014 is HTML5 de gestandaardiseerde opmaaktaal van internet.

Waarom het voor bloggers goed is om te weten

Hoewel je misschien kunt rondkomen zonder HTML als blogger te kennen en in plaats daarvan een beetje vals speelt – zoals het gebruik van een programma dat je opmaak naar HTML-taal converteert – kan het weten dat een paar basistags echt helpen als je blogt.

Hier zijn enkele situaties waarin ik het persoonlijk nuttig vond:

 • Bij het bloggen van gasten willen sommige sites dat uw auteur bio wordt geschreven in HTML-opmaak. Met een beetje kennis kun je waar nodig links en cursief toevoegen.
 •  Als iets er niet goed uitziet, kun je de HTML op de pagina bekijken en zien wat het probleem veroorzaakt.
 •  Bij online netwerken kunt u HTML-tags gebruiken om reacties op blogposts en forums op te maken.
 •  Als je genoeg over HTML leert, kun je een beetje over CSS leren en kleine aanpassingen aan je website maken zonder een ontwerper in te huren.

Algemene codes die bloggers gebruiken

Voordat we te diep ingaan, moet u weten dat HTML-tags trefwoorden zijn die tussen punthaken staan. Deze tags komen in paren en de tekst tussen de begintag en de eindtag wordt beïnvloed. De eindtag is hetzelfde geschreven als de begintag, maar gebruikt een schuine streep voor de tagnaam.

Klinkt verwarrend? Het is makkelijker als ik een paar voorbeelden geef. Laten we eens kijken naar enkele van de veelvoorkomende HTML-tags die u als blogger moet kennen.

Skelet-tags

Eerst komen de skelet-tags. Dit zijn degenen die u niet per se zult gebruiken, maar het helpt wel om ze te kennen. Deze tags vormen de basis voor het document, vandaar de term “skeletale tags”. Ze worden gelezen door de webpagina, maar worden niet vertaald in visuele elementen.

Toch is het goed om te weten. Heeft u bijvoorbeeld ooit met een programma gewerkt dat u vraagt ​​om een ​​code in het hoofdgedeelte van uw website te plakken? Je zult dat kunnen vinden met een beetje HTML-kennis. Dus hier zijn een paar skelet-tags die u moet kennen:

 • : Deze sectie beschrijft het HTML-document.
 •   : Deze sectie biedt informatie over het document.
 •   : Dit geeft de titel van het document.
 •   : Dit beschrijft visuele pagina-elementen. Het is in het hoofdgedeelte van de pagina dat bloggers vaak HTML-aanpassingen zullen maken wanneer dat nodig is. De rest van de genoemde tags bevinden zich in de hoofdtekst van het document.
 •  

  : Deze tag beschrijft een paragraaf.

Onthoud dat uw paginatekst is ingepakt in begin- en eindtags. Hier is een voorbeeld:

Dit is alineatekst.

Koptags

Koptags worden gebruikt om de documenthiërarchie weer te geven. U gebruikt waarschijnlijk al koppen in de opmaak van uw blog, maar het verschil tussen de koppen 1-6 betekent meer dan alleen tekstgrootte en lettergewicht. Ze geven ook een gevoel van hiërarchie aan webbrowsers en bots van zoekmachines.

Kop 1 moet worden gebruikt voor de hoofdkop van het document, zoals de titel van je blogpost. Kop 2 moet secundaire informatie zijn, zoals uw primaire subkoppen. Gebruik kop 3 voor sub-subkoppen, enzovoort via kop 6. Deze tags zien er als volgt uit:

Hier is een voorbeeld van hoe het vertaalt:

Dit is rubriek 5

Dit is rubriek 5

Inline tekstlabels

Inline-teksttags zijn de tags die u gebruikt om tekst op te maken in tags op blokniveau, zoals

en

. Hier volgen enkele voorbeelden van wat u gewoonlijk gebruikt.
 • : Dit definieert benadrukte tekst, die de meeste browsers cursief maken.
 •   : Dit definieert sterk benadrukte tekst, die in de meeste browsers vet is.
 •   : Dit maakt een offerte op.
 •   : Dit toont verwijderde tekst, die zich vaak vertaalt als een doorhaling, zoals dit.

Lijst Tags

Zoals je hebt opgemerkt, heb ik in deze blogpost verschillende opsommingslijsten gebruikt. Maar hoe heb ik dat gedaan? Dit zijn de tags die u moet kennen:

 • : Dit definieert een lijstelement.
 •  
   : Deze tag gaat rond een ongeordende lijst, die wordt weergegeven als opsommingstekens.
  •  
    : Deze tag doorloopt een geordende lijst, die wordt weergegeven als nummers.

  Hier is een voorbeeld van hoe de HTML-code voor een geordende lijst eruit zou zien:

  1. Lijstitem 1
  2. Lijstitem 2
  3. Lijstitem 3

  Hier is hoe het op de pagina wordt weergegeven:

  1. Lijstitem 1
  2.  Lijstitem 2
  3.  Lijstitem 3

  Afbeelding en link-tags

  Laten we, voordat we afscheid nemen, even kijken hoe we afbeeldingen en links kunnen invoegen. Het is misschien gemakkelijker om gewoon de code te bekijken en vervolgens uw informatie in te vullen wanneer u de tags gebruikt:

  Koppeling

  UW ANKERTEKST

  Verwijder de aanhalingstekens rond uw URL niet. Plaats eenvoudig uw URL tussen de aanhalingstekens. Uw ankertekst is de tekst die op de pagina wordt weergegeven.

  Laten we een voorbeeld bekijken. Als ik zou willen linken naar een vorig Hosting Kingdom-artikel, zou de code er als volgt uitzien:

  Moet u een domein registreren via uw webhost?

  De link zou er als volgt uitzien op de pagina:

  Moet u een domein registreren via uw webhost?

  Beeld

  De code voor een afbeelding ziet er als volgt uit:

  Merk op dat dit een niet-container-tag is, dus het heeft niet de eindtag, maar je hebt wel het src-kenmerk nodig. U kunt extra’s aan deze tag toevoegen, zoals alternatieve tekst of een groottedefinitie. Dat zou er zo uitzien:

  ”YOUR

  Nogmaals, zorg ervoor dat u de aanhalingstekens niet verwijdert.

  Notitie: Mogelijk ziet u verschillende codes die voor hetzelfde kunnen worden gebruikt. Ik heb bijvoorbeeld de , , en tags zijn vetgedrukt, hoewel ze in verschillende browsers anders kunnen worden weergegeven.

  HTML hoeft niet zo verwarrend te zijn als het lijkt. Gebruik interactieve sites zoals om HTML te oefenen en een beter gevoel te krijgen Code Academy, en laat ons weten hoe het gaat in het commentaargedeelte.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map