Bluehost versus HostGator: vergelijking van de twee grootste webhostingmerken

Proberen te kiezen tussen Bluehost en HostGator, twee van de grootste merken voor gedeelde webhosting in de branche? Dan heb je waarschijnlijk tonnen artikelen gelezen die hun aanbod beschrijven.


We hebben zelfs eerder een vergelijking gemaakt van hun plannen en services op Hosting Kingdom.

bluehost vs hostgator

Bekijk onze Bluehost versus HostGator zij-aan-zij visuele vergelijking

Vandaag gaan we kijk naar iets anders. Laten we in plaats daarvan ingaan op de diepere aspecten. Hoe doet elk merk zaken en hoe verhouden ze zich tot elkaar? Laten we kijken.

Bedrijfsachtergrond

Beide bedrijven zijn rond dezelfde tijd opgericht, wat een reden kan zijn voor hoe ver ze allebei in de branche zijn gekomen dankzij het feit dat ze elk meer dan een decennium hebben opgebouwd om hun bedrijf en ervaring op te bouwen. HostGator werd in oktober 2002 opgericht in een slaapzaal in de Florida Atlantic University, terwijl Bluehost in 1996 begon, maar pas in 2003 zijn eerste klanten kreeg. Bluehost is gevestigd in Utah en het hoofdkantoor van HostGator verhuisde in 2006 van Florida naar Texas..

Beide hebben een hoog aantal gehoste sites. Bluehost zegt op hun website dat ze wereldwijd meer dan 2 miljoen websites aansturen, terwijl HostGator maar liefst 9 miljoen host.

Je zult ook merken dat ze allebei aanspraak maken op talloze onderscheidingen. Slechts een paar prijzen die HostGator heeft gewonnen, zijn onder meer:

 • Beste host: WordPress Hosting Review 2012
 • Beste hosting voor kleine bedrijven: 2011 Beste hosting voor kleine bedrijven
 • Keuze van de redactie: Find My Host Editor’s Choice Awards 2011
 • 239 Snelst groeiende: Inc.com’s snelst groeiende bedrijven in Amerika

Onder de awards van Bluehost hebben ze gewonnen:

 • Beste betaalbare hosting: Host Review, januari 2013
 • Beste technische ondersteuning: Business Choice Awards PC Mag 2014

Website

Ontwerp

Bluehost en HostGator bieden een vergelijkbare ervaring als het gaat om hun websites. Beide openen met een overzicht van hun servicefuncties en adverteren hun laagste prijzen voor gedeelde webhosting. Ze gaan allebei verder met het uitbreiden van extra functies en pakketten.

Vanaf de startpagina heeft elke website een navigatietabblad om het vinden van details over hun pakketten en zaken eenvoudig te maken. Ze delen ook allebei hun contactgegevens direct in de koptekst, dus het is gemakkelijk om contact op te nemen met de ondersteuning.

Hoewel de lay-out van de website vrijwel hetzelfde is voor beide bedrijven, verschilt de esthetiek enorm. Bij Bluehost word je begroet met een zakelijke sfeer. HostGator daarentegen maakt webhosting leuk met cartoontekeningen en levendige kleuren. Dat wil niet zeggen dat HostGator niet zo zakelijk of zo serieus is als Bluehost; ze vinden het gewoon leuk om dingen leuk voor je te maken!

Zodra u zich aanmeldt bij uw account, zult u merken dat de cPanels van Bluehost en HostGator bijna identiek zijn qua lay-out. Aankondigingen, navigatielinks en promoties zijn te vinden in een linkervenster, terwijl al uw snelle links naar uw websitebestanden netjes zijn georganiseerd in verschillende secties op de pagina. Om de zaken er fantastisch uit te laten zien, hebben ze beide pictogrammen gebruikt om u snel te helpen vinden wat u zoekt op uw cPanel, of u nu een nieuw domein hoopt te kopen of toegang wilt krijgen tot uw e-mail.

Als het gaat om webdesign, kan de een niet wedijveren met de ander; ze hebben allebei prachtige websites ontwikkeld die zich vooral onderscheiden door hun unieke branding.

Gebruikerservaring

Het overzichtelijke ontwerp en het licht verteerbare materiaal maken beide bedrijfswebsites gebruiksvriendelijk. HostGator maakt het een beetje gemakkelijker om hun aanbod te bekijken door hun hostingservices en startprijzen voor elk pakket op hun startpagina te vermelden. Bluehost maakt het echter ook eenvoudig om hun pakketten te verkennen met hun tabblad “producten” op hun navigatiepaneel en hun aanmeldingsproces is eenvoudig.

Het vinden van ondersteunende diensten is ook een makkie op beide websites, omdat elk van hen een ondersteuningstabblad heeft, compleet met een helpcentrum en een forumgedeelte.

Ze hebben hun knoppen voor sociaal delen en bloglinks verborgen in de voettekst van hun website, dus het maakt het ook niet makkelijker om die links te vinden wanneer je ernaar op zoek bent.

Over het algemeen hebben ze allebei goed werk bij elkaar gehouden om hun websites gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk te maken.

Inhoud

Bij het evalueren van de website-inhoud van elk bedrijf, zult u merken dat ze erg op elkaar lijken in de methoden die ze gebruiken om prospects te converteren. Ze houden allebei de inhoud van hun website kort, to-the-point en gemakkelijk te lezen voor een gebruiksvriendelijke ervaring.

HostGator heeft echter een paar extra secties op hun startpagina – zoals “Waarom kiezen voor HostGator?” en “Wat zeggen anderen over HostGator?” – dat kan een overtuigender argument zijn voor mensen die net beginnen met webhosting en niet zeker weten waar het allemaal om draait.

Ga naar beide vermeldingen van hun hostingpakket en u zult een vergelijkbare lay-out vinden waarin wordt beschreven wat u bij elk pakket krijgt en hoe de prijzen eruit zien. Net als op hun startpagina gaat HostGator iets verder dan Bluehost door precies uit te leggen wat u krijgt, inclusief een opsomming van de CMS-opties die ze aanbieden.

Over het algemeen kan HostGator hun aanbod beter uitleggen aan totale nieuwkomers, terwijl Bluehost hun inhoud kort houdt voor een klantenbestand dat al weet wat ze willen.

Marketing

Traditionele marketing

Aangezien beide bedrijven een groot aantal gebruikers hebben aangetrokken, zou u verwachten dat hun marketinginspanningen ongeveer hetzelfde zijn. Ze hebben allebei een partnerprogramma en maken de details gemakkelijk te vinden op hun site. HostGator doet het echter beter voor de media door een media- en perskit te downloaden. BlueHost heeft momenteel geen persmap beschikbaar op hun website; in plaats daarvan vermelden ze hun ‘redactiekamer’ als ‘binnenkort beschikbaar’.

Beiden hebben traditionele tv-commercials uitgevoerd, maar u zult merken dat Bluehost proactiever is in marketing via korte video dan HostGator. Je zult vaak Bluehost-advertenties zien spelen voordat je een YouTube-video bekijkt. Omdat u deze advertenties binnen 5 seconden kunt overslaan, heeft Bluehost een reeks humoristische video’s ontwikkeld – “Bluehost in 5 seconden”- die hun ideeën snel overbrengen en vervolgens een leuke clip aanbieden.

Ze bieden ook allebei aanmoedigingspremies, zoals pakketten met een verlaagd tarief voor het eerste jaar.

SEO

Beide bedrijven hebben zich toegelegd op vormen van inkomende marketing, compleet met bedrijfsblogs, socialemediakanalen en SEO-tactieken. Google-zoekwoorden zoals ‘webhosting’ of ‘gedeelde webhosting’ en u zult zien dat HostGator en Bluehost het tegen elkaar opnemen om te strijden om topposities op de eerste pagina van Google. Toch overtreft HostGator consequent Bluehost voor dit soort termen.

Ga naar Alexa.com, en misschien kom je erachter waarom. HostGator is de 454e meest populaire site ter wereld, terwijl Bluehost binnenkomt op 660. Hoewel Alexa ranking niet de Google-zoekrangschikking bepaalt, kunnen dezelfde methoden die HostGator heeft gebruikt om een ​​meer populaire website te worden, hen ook helpen bij het hoger scoren voor SEO voorwaarden.

Sociale media

Sociale media hebben misschien niet zoveel invloed op de populariteit van deze bedrijven als hun traditionele marketingmethoden en partnerprogramma’s, maar ze begrijpen allebei nog steeds het belang van een sociale-mediastrategie.

HostGator blijkt echter populairder te zijn op sociale mediakanalen met meer dan twee keer zoveel volgers op Facebook en Twitter dan Bluehost. Beiden tweeten tamelijk weinig, maar ga naar Facebook of Google+ en je zult merken dat ze beide vaak posten. Alsof ze niet meer vergelijkbaar kunnen worden in hun bedrijfsmodel, delen ze allebei vergelijkbare inhoud op sociale mediakanalen, waaronder zaken als websitetips en nieuws, blogpostupdates en kennisgevingen van deals en coupons.

Zelfs hun YouTube-kanalen lijken ongelooflijk op elkaar. Beide bevatten advertenties, tutorials en trainingsvideo’s. Bluehost slaagt erin om meer dan het dubbele aantal abonnees te claimen dan HostGator, maar HostGator heeft 10 miljoen meer videoweergaven dan Bluehost.

Bluehost maakt ook actief gebruik van andere populaire socialemediakanalen zoals Pinterest en LinkedIn, waar HostGator deze links niet eens op hun site vermeldt. Kijkend naar hun activiteit en het type inhoud dat elk deelt, domineert het een het ander niet in de sociale mediastrategie.

Blog

Blog ontwerp / lay-out

Als onderdeel van hun inkomende marketinginspanningen gebruiken beide bedrijven een blogplatform. Het blogontwerp van Bluehost is vrij eenvoudig, maar het heeft een unieke aanpak door recente, populaire en categorielinks bovenaan de pagina te plaatsen. Toch maakt het eenvoudige ontwerp het gemakkelijk om te navigeren als je aandacht besteedt aan het aanbod in het bovenste gedeelte.

Op de blog van Bluehost maakt een deel van de tekst die bovenop de afgebeelde afbeeldingen staat, de datums en titels soms moeilijk te lezen. Bluehost deelt ook geen tekstfragment van de blogpost op de startpagina, dus je hebt die intro niet om je te helpen beslissen of je verder wilt lezen. Gelukkig zeggen hun blogtitels meestal genoeg om interesse te wekken. Zodra u in het blogbericht komt, zijn de deelknoppen niet meer aanwezig. Aan het einde van elk bericht is een knop ‘Delen’ verborgen, maar als het de bedoeling is om opties voor sociaal delen te openen, werkt het niet.

HostGator’s blog bevat meer van wat je zou verwachten op een typische blog waar het volledige blogbericht op de startpagina staat. HostGator maakt het een beetje gemakkelijker om te navigeren met een zijbalk, compleet met onderwerpen en categorieën die je kunt verkennen.

De bloglay-out van Bluehost lijkt voornamelijk gericht te zijn op die op mobiele apparaten, terwijl HostGator meer een traditioneel desktopgevoel heeft. Als het gaat om gebruiksvriendelijkheid, biedt het blogontwerp van HostGator een eenvoudigere ervaring.

Blogging-frequentie

Als je regelmatig op zoek bent naar tips en advies, ga dan naar de blog van HostGator. Ze zullen je elke dinsdag en donderdag updaten, wat hun blog efficiënt heeft gevuld met tonnen nuttige informatie over het bouwen van je website en het runnen van je bedrijf.

Bluehost daarentegen lijkt geen postschema te gebruiken, wat een beetje vervelend kan worden als je hun inhoud probeert te volgen. Sommige maanden zijn helemaal stil in de Bluehost-wereld, terwijl andere maanden misschien vijf of meer berichten van hen krijgen.

Soorten inhoud

Aangezien de bedrijven in dezelfde branche werken, kan je alleen maar verwachten dat ze vergelijkbare inhoud zullen delen. De inhoud van HostGator gaat vooral over het nuttig zijn voor hun klanten. U leest over onderwerpen die rechtstreeks verband houden met webhosting, maar ze delen ook advies over nauw verwante interessegebieden, waaronder tal van tips voor kleine bedrijven en advies over campagnes voor sociale media om u te helpen slagen aan alle kanten van uw bedrijf.

Bluehost plaatst vaker wanneer ze nieuws hebben over hun bedrijf of evenementen om hun klanten op de hoogte te houden. Ze zullen echter af en toe nuttige artikelen en infographics toevoegen en de inhoud die ze delen is net zo nuttig als de inhoud van HostGator.

Klantenservice

Hoewel klanten van de twee merken waarschijnlijk op een of ander moment klagen over klantenondersteuning, zijn er klanten aan beide kanten die enthousiast zijn over de ondersteuning die ze ontvangen. Gelukkig maken beide bedrijven contact opnemen met ondersteuning eenvoudig. U vindt een telefoonnummer, live chat-optie en ondersteuning voor ticketlinks op de websites van beide bedrijven. HostGator staat ook open voor het ontvangen van faxen. Beide bieden 24/7 technische ondersteuning, wat super handig is voor internationale klanten die niet in dezelfde tijdzone lopen.

Net als bij de andere gebieden van hun bedrijf, gaan ze het tegen elkaar op met klanttevredenheid. Klanten melden dat de geschatte wachttijd voor HostGator-ondersteuning ongeveer 30 minuten is, terwijl Bluehost-klanten vaak binnen 15 minuten of minder contact kunnen opnemen met een vertegenwoordiger. Natuurlijk zijn de wachttijden afhankelijk van hoe druk ze op een bepaald moment zijn.

Tot slot

Over het algemeen zijn Bluehost en HostGator zeer vergelijkbare bedrijven die veel van dezelfde effectieve tactieken gebruiken bij webdesign, marketing en klantenondersteuning. Bij het vergelijken van de twee bedrijven op basis van hun bedrijfsmodel in plaats van hun pakketten en prijzen, is het een moeilijke vergelijking dankzij hoe gelijk ze zijn.

Wat denk je? Als u één bedrijf zou moeten kiezen op basis van hoe zij zaken doen, met welk bedrijf zou u dan liever gaan? Laat het ons weten in het commentaargedeelte.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map