Geautomatiseerde back-ups – Is dit de meest onderschatte functie voor webhosting?

Elke website bestaat uit bestanden en pagina’s, die elk op een webhostingserver zijn opgeslagen. Wanneer iemand naar de site zoekt, worden al die onderdelen samengebracht om de daadwerkelijke website te onthullen die we zien wanneer deze wordt weergegeven vanuit onze thuisbrowser.


>> Klik hier om het PDF-bestand te downloaden <<

back-up Het is dan essentieel dat de hostingserver te allen tijde functioneel is om ervoor te zorgen dat de websites erop altijd actief, live en online te zien zijn. U kunt zich dan de stress van website-eigenaren voorstellen, als de server op enig moment zou falen.

Aangezien de computerserver een machine is, bestaat er altijd de mogelijkheid dat deze inderdaad kan “crashen”, ondanks beweringen van hostingbedrijven dat webmasters een uptime van bijna honderd procent kunnen verwachten.

Zelfs de hostingproviders die deze beweringen doen, weten echter dat ze niet met zekerheid een volledige en totale levensduur kunnen garanderen zonder serverstoringen. Met dit in gedachten is het absoluut noodzakelijk dat er een “back-up” -plan is en hoe meer geautomatiseerd deze faciliteit, hoe beter voor alle betrokken.

Wat is een back-up van een website?

Wanneer u een back-up van uw website maakt, beschermt u uw gegevens door een dubbele kopie van de originele inhoud te maken. Een back-up kan met verschillende intervallen worden gemaakt en slaat uw dubbele gegevens op een andere locatie op om de kans op verlies te minimaliseren als er serverstoring zou optreden op het punt van de oorspronkelijke website.

Als uw site ‘uitvalt’, kunt u met een back-up snel herstellen van het ongeluk, uw gegevens ophalen en uw site snel weer online krijgen. In feite is de reden voor het maken van back-ups naar uw website dus dat geen van uw oorspronkelijke gegevens verloren gaat in het geval van een ongeval of opzet, zoals een crash van de server en het verliezen van uw gegevens of het niet toegankelijk houden ervan, of in de als een hacker toegang krijgt tot uw account en al uw websitebestanden verwijdert.

Back-ups zorgen ervoor dat u terug in de tijd kunt gaan en eerder beschikbare details kunt gebruiken.

Verantwoordelijke hostingbedrijven zullen u in hun FAQ en TOS vertellen dat u uw eigen back-ups moet maken, en dit geldt vooral als u het op de handmatige manier doet. Met deze methode gebruikt u een faciliteit zoals FTP om uw websitebestanden naar een lokale computer te downloaden.

De nadelen hiervan zijn dat u moet onthouden dat u regelmatig de back-ups moet maken en dat het downloaden erg tijdrovend kan zijn. Je hebt ook geen optie om niet alleen bestanden te downloaden die zijn gewijzigd (alle bestanden moeten worden gedownload), wat een negatieve invloed heeft op je bandbreedte.

Alle downloads moeten worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat ze correct worden voltooid, en u moet uw eigen manier bedenken om de back-upbestanden logisch te beheren en op te slaan. Er kan echter een manier zijn om dit typisch uitputtende proces voor u te omzeilen in de vorm van geautomatiseerde back-ups van websites.

Geautomatiseerde back-ups

Voor de hostingbedrijven die geautomatiseerde back-ups aanbieden, kan dat inderdaad zo zijn de meest onderschatte webhostingfunctie die u al dan niet kent. Het nemen van een hoop last van bezige website-eigenaren, geautomatiseerde back-ups worden dagelijks, wekelijks en maandelijks uitgevoerd voor alle bestanden, domeinen, e-mails en databases die aan uw hostingaccount zijn gekoppeld. U mag natuurlijk verwachten dat u voor deze service hogere kosten betaalt, maar gezien de frequentie waarmee uw gegevens worden opgeslagen voor toekomstige toegang, kunt u de prijs als niet relevant beschouwen..

Verantwoordelijke hostingbedrijven gebruiken normaal gesproken een geautomatiseerde back-upoplossing op hun gedeelde hostingpakketten. Ze zijn zo ingesteld dat uw site wordt gecontroleerd, wat betekent dat wanneer een wijziging in de broncode van uw site wordt gedetecteerd, het back-upproces wordt geïmplementeerd voor de getroffen bestanden, waardoor uw originele gegevens up-to-date blijven voor het geval en wanneer u deze nodig hebt.

Je hebt ook de mogelijkheid om indien nodig extra back-ups te maken en je hoeft geen enkele stap van het proces te overzien. Uw gegevens worden opgeslagen, maar niet bekeken, op veilige locaties en kunnen naar zoveel apparaten worden gedownload als u nodig heeft. U kunt uw geautomatiseerde back-ups vanaf uw controlepaneel beheren zonder dat u technische kennis nodig heeft of handmatige complicaties ondervindt.

Het belang van het maken van een back-up van de gegevens van uw website wordt duidelijker als u een van de ongelukkigen bent die de informatie van uw site per ongeluk kwijt is geraakt of per ongeluk is verwijderd. Hoewel belangrijk voor elk bedrijf, moeten alle website-eigenaren hun activiteiten uitvoeren zonder de extra zorg voor de veiligheid van hun informatiebestanden.

In dit opzicht zorgen geautomatiseerde back-ups van uw hostingaccount ervoor dat uw gegevens nauwkeurig, tijdig en veilig worden opgeslagen met minimale belasting en zonder onderbreking van uw dagelijkse routine.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map