Heeft u een redactionele kalender nodig voor uw blog?

Als je tijd hebt besteed aan het onderzoeken van bloggen, kom je dit advies waarschijnlijk eerder tegen:


Je blog heeft een redactionele kalender nodig.

Helaas nemen veel beginnende bloggers dat advies niet ter harte. In plaats daarvan berust hun strategie op een steeds veranderend budget of een “wanneer ik er zin in heb” -benadering.

Hoewel deze methoden mogelijk werken voor persoonlijke blogs – afhankelijk van je doelen – zul je veel meer succes behalen met een zakelijke blog als je een redactionele kalender beheert. Lees verder voor meer informatie over het gebruik van een redactionele kalender op je blog en wat enkele van de beste tools zijn.

redactionele kalendertips

Wat is een redactionele kalender?

Een redactionele kalender is een schema met publicatiethema’s en datums.

U begint met het maken van een consistent publicatieschema, of dat nu eenmaal elke vrijdag is of elke dag van de werkweek.

Vervolgens moet uw agenda onderwerpen of thema’s bevatten voor publicatie. Sommige van deze onderwerpen worden voor het seizoen getimed, zoals vakantiegerelateerde blogposts. Anders heb je misschien alleen onderwerpen gepland voor een paar weken uit.

Naast ideeën voor onderwerpen moet uw agenda ook de toegewezen schrijver en redacteur van het project, de vervaldatum van het eerste concept, het type inhoud (zoals blogpost of infographic) en de publicatiedatum van het artikel bevatten..

U kunt aanvullende opmerkingen toevoegen, zoals het aantal woorden, de te gebruiken media en mogelijke marketingopties.

Hoewel u ervoor kunt kiezen om uw publicatieschema op een maandelijkse kalender te schetsen, kunt u ook andere programma’s zoals spreadsheets gebruiken om uw redactionele kalender te organiseren.

Voordelen van een redactionele kalender

Hoewel het lijkt alsof een redactionele kalender slechts een extra plicht is om aan te wennen, kan het een redder in nood zijn als het gaat om uw blog. Door uw publicatieschema te ordenen, bespaart u de hoofdpijn door op het laatste moment dingen bij elkaar te krijgen.

Hier zijn er nog een paar voordelen van redactionele kalenders:

 1. Het is een tool waarmee je dat kunt focus uw inspanningen op het gebied van contentmarketing, wat betekent dat het meten en aanpassen van de resultaten van uw strategie gemakkelijker zal zijn.
 2. Het helpt haal het giswerk eruit van wat te schrijven en wanneer.
 3. Het helpt je onderwerpen organiseren zodat uw bloginhoud gebalanceerd en nuttig is in plaats van te veel op één onderwerp gericht.
 4. Het staat je toe een budget beter beheren als u ervoor kiest freelance schrijvers in te huren. Zo weet u altijd hoeveel inhoud – en tegen welke prijs – u elke maand nodig heeft.
 5. Het kan betekenen betere inhoud want vooruit plannen geeft je meer tijd om aan blogposts te werken dan te haasten om iets gepubliceerd te krijgen.
 6. Het staat je toe content team om samen te werken effectiever omdat iedereen begrijpt wat er aan de hand is.

redactionele kalender

Wat zijn uw strategieopties?

Er is niet één goede manier om uw redactionele kalender te beheren, dus u moet experimenteren totdat u weet wat voor u werkt. Als u alleen met een intern team werkt, is een whiteboard met aankomende onderwerpen wellicht wat u nodig heeft.

Als een groot deel van uw team op afstand werkt of als u freelancers inhuurt, wilt u een online tool gebruiken waar iedereen toegang toe heeft, zoals een Google-spreadsheet.

Je kunt ervoor kiezen om alle schrijvers de kalender te laten bewerken om hun onderwerpideeën toe te voegen, of je kunt de bewerking overlaten aan alleen je blogbeheerder.

Een andere strategie die u moet overwegen, is hoe vaak u op uw blog post. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Elke vrijdag
 • Elke maandag, woensdag en vrijdag
 • Elke dag
 • Op de 1e en 15e van de maand

Je wilt ook bepalen hoe ver je inhoud gepland wilt hebben. Over het algemeen is het een goed idee om drie maanden lang een kort idee te hebben van de inhoud, zoals hoe vaak je berichten plaatst en welke schrijvers overeenkomen met elke vervaldatum.

Dit geeft u ook de kans om speciale inhoud te schetsen die meer werk nodig heeft, zoals infographics, en om ideeën te bedenken voor aankomende evenementen of vakanties waarmee u uw inhoud kunt verbinden. Probeer solide ideeën en korte contouren te hebben voor een maand uit.

Hulpmiddelen voor redactionele kalenders

Klaar om aan de slag te gaan met een redactionele kalender? Hier zijn slechts enkele redactionele kalendertools die u kunt gebruiken:

Google kalender

Als je op zoek bent naar een online agenda die iedereen in je team kan bewerken, overweeg dan om te gebruiken Google kalender.

U kunt vervaldatums en publicatiedatums schetsen en notities toevoegen aan elke vervaldatum om uw schrijvers en redacteurs te helpen. U kunt zelfs datums voor verschillende schrijvers coderen als u dat wilt.

Google Spreadsheets

Als je liever in een spreadsheet werkt dan in een kalender, Google Spreadsheets is een goede plek om te beginnen, want nogmaals, iedereen in uw team heeft er overal toegang toe.

Wijzigingen worden automatisch weergegeven, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat verouderde exemplaren in de inbox van mensen staan.

Redactionele kalender voor WordPress

Als u WordPress gebruikt om uw blog te beheren, de redactionele agenda-plug-in kunt u uw publicatieschema’s rechtstreeks vanuit uw WordPress-dashboard beheren.

Hier kun je al je berichten bekijken en ze slepen en neerzetten om je blog te helpen beheren.

CoSchedule

Als u klaar bent om over te stappen van gratis tools naar een robuuster programma, CoSchedule is een goede keuze.

Deze tool maakt het plannen van inhoud eenvoudig en omvat zelfs het plannen van campagnes voor sociale media. Plannen beginnen bij $ 15 per maand.

Trello

Hoewel Trello is niet ontworpen als een redactionele kalender, deze handige tool kan je helpen je blog georganiseerd te houden. Maak ‘kaarten’ voor elke opdracht en verplaats kaarten tussen aangepaste lijsten. Een lijst kan voor ideeën zijn, een andere voor in behandeling zijnde stukken en een andere voor voltooide blogposts.

Bovendien kunt u Trello gebruiken als een inzendingssysteem tussen freelancers en de blog-editor, en u kunt zelfs communiceren via privé-opmerkingen in het systeem.

Trello laat je geen kalenderweergave zien van je aankomende berichten, maar het helpt je om je team en inhoud te organiseren, zolang de blogeditor al een schema heeft opgesteld.

Het lijkt misschien alsof het beheren van een redactionele kalender veel werk kost, maar het maakt het beheer van uw hele operatie eigenlijk gemakkelijker en minder stressvol. Hoe ziet uw redactionele strategie eruit?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map