Hoe u oude inhoud kunt hergebruiken wanneer u geen ideeën meer heeft

Vraagt ​​u zich af waar u over moet schrijven voor uw volgende blogbericht? Probeer je nog steeds je volgende social media-bericht te verzinnen? Laten we eerlijk zijn: een van de moeilijkste aspecten van het schrijven van geweldige inhoud is het bedenken van een goed idee.


Hoe u oude inhoud kunt hergebruiken

Je zou daar de hele dag kunnen zitten met je hoofd in je handen en je ogen op je lege computerscherm en helemaal niets bedenken. Het goede nieuws is dat je niet elke keer iets nieuws nodig hebt.

De kans is groot dat je al een heel goed idee hebt rondslingeren. Waar? Bekijk je oude inhoud en het zal zeker een idee oproepen. Weet u niet zeker hoe u het opnieuw moet gebruiken, zodat u iets nieuws aanbiedt? Bekijk de volgende tips om u op weg te helpen.

Voordelen van hergebruikte inhoud

Content moet nieuw, fris en opwindend zijn. Dat is wat je constant hoort, toch? Maar recycling van inhoud kan ook zijn voordelen hebben. Het voor de hand liggende voordeel is dat het u tijd bespaart bij het bedenken en testen van een nieuw idee, maar u krijgt meer dan dat. Onder deze voordelen:

 1. Het helpt je autoriteit op te bouwen. Door meerdere keren over hetzelfde onderwerp te praten, krijgt u erkenning over dat onderwerp.
 2. Het is goed voor SEO. Zelfs als de inhoud niet identiek is, gebruikt u waarschijnlijk dezelfde zoekwoorden, wat het goed maakt voor SEO. Als je het idee buiten je site gebruikt en terug linkt naar het oorspronkelijke bericht, is dat nog beter voor SEO.
 3. Het helpt je om een ​​breder publiek te bereiken. Of je nu een oud blogbericht bijwerkt om het groener te maken of de vorm van de inhoud verandert, je zult waarschijnlijk veel mensen bereiken die het originele stuk inhoud nooit hebben gezien.

Hoe u inhoud kunt identificeren die de moeite waard is om te hergebruiken

Voordat u doorgaat met het recyclen van een oud idee, moet u overwegen welke ideeën de moeite waard zijn om opnieuw te gebruiken. Eerlijk gezegd kan de meeste inhoud worden hergebruikt, maar u moet deze om de juiste redenen opnieuw gebruiken. Je zou geen blogpost willen publiceren die de eerste keer volledig flopte. In plaats daarvan zou je de inhoud rond het idee willen herwerken om een ​​sterker statement te maken.

Over het algemeen zul je echter merken dat inhoud die de moeite waard is om te hergebruiken:

 • Groenblijvend: Kies een onderwerp dat vandaag nog steeds relevant is. Tip: als u snel verkeer zoekt, kunt u overwegen het idee te verdraaien om het actueel en nieuwswaardig te maken door het aan een recent evenement te koppelen.
 • Incompleet: Heeft u nog meer te zeggen over het onderwerp? Dan is dat zeker een onderwerp dat het waard is om opnieuw te gebruiken! Als je alles hebt gezegd wat je moet zeggen – en dat geldt ook voor iedereen – overweeg dan om dat onderwerp voorlopig over te slaan.
 • Populair: Bekijk wat in het verleden goed heeft gepresteerd. Bekijk uw Google Analytics-rapport met toppagina’s of gebruik een tool als Ahrefs om erachter te komen welke inhoud de meeste shares, likes of links heeft opgeleverd. De kans is groot dat dit soort onderwerpen deze keer resultaten zullen opleveren – ervan uitgaande dat u niet alles herhaalt wat uw lezers al hebben gehoord – dus bedenk manieren waarop u die informatie kunt presenteren met een nieuwe benadering.

5 manieren om oude inhoud opnieuw te gebruiken

Heeft u een idee gevonden dat u wilt recyclen? Hier zijn een paar suggesties om het onderwerp weer tot leven te brengen.

1. Schrijf een vervolg

Als je er niet in bent geslaagd om de eerste keer alles te zeggen wat je wilde, maak dan van deze gelegenheid gebruik om je ideeën te verdubbelen. Stel dat u bijvoorbeeld een bericht heeft geschreven met de titel ’10 veelvoorkomende investeringsfouten die u moet vermijden ‘. De kans is groot dat mensen veel meer dan 10 investeringsfouten maken. Schrijf een nieuwe blogpost in de trant van ’10 meer investeringsfouten die u moet vermijden ‘.

2. Graaf dieper

De meeste blogposts – en zelfs eBooks – krassen alleen op het oppervlak van het onderwerp. Bied uw lezers meer waarde door in slechts één punt uit de oorspronkelijke inhoud te graven. Stel dat uw e-boek de titel heeft: ‘101 eenvoudige tips waarmee u een marketingprofessional wordt’.

Een van je tips is om influencers in je niche te gebruiken. Voor een nieuwe blogpost of eBook, focus je alleen op influencer marketing. Verzamel nieuwe voorbeelden, statistieken en citaten om het onderwerp nog meer uit te breiden. (Bekijk Brian Dean’s skyscraper techniek).

3. Neem een ​​ander standpunt in

Een nieuw standpunt innemen betekent niet altijd dat je van kant moet wisselen. Het enige wat je hoeft te doen is het idee te nemen, maar het verhaal vanuit een andere hoek te vertellen. Uw eerste blogbericht kan bijvoorbeeld in de trant zijn geweest van ‘Hoe u een social media-marketingstrategie opbouwt die werkt’.

Deze keer zou je kunnen schrijven over ‘Tien dingen die mijn kinderen me leerden over het bouwen van een succesvolle strategie voor sociale media’. Sommige van de punten die u presenteert, kunnen elkaar overlappen, maar de ervaring en het verhaal zijn allemaal nieuw voor uw lezers.

4. Presenteer het aan een nieuw publiek

Denk je dat je publiek alles heeft gehoord wat je te zeggen hebt? Dat is geweldig! Nu is het tijd om een ​​nieuw publiek te bereiken. Enkele voorbeelden van wat u kunt doen, zijn:

 • Een oude gastpost opnieuw publiceren op uw eigen blog of andersom (rekening houdend met de richtlijnen van de site en wie de eigenaar is van de inhoud).
 • Uittreksels uit uw eBook ophalen en op uw blog plaatsen, of blogposts in een eBook consolideren.
 • Gebruik oude Tweets en pas ze aan zodat je ze op Facebook kunt delen.
 • Een oude YouTube-video uploaden naar een nieuw platform.

Als u oude inhoud recyclet, zorg er dan voor dat u deze doorneemt en controleer of deze vandaag nog steeds relevant is, en pas deze indien nodig aan.

5. Verander het in een andere vorm van inhoud

Blogposts hoeven niet te leven als alleen blogposts. U kunt altijd blogpost of eBook-inhoud nemen en deze omzetten in een visueel of audioformaat (of omgekeerd). Voorbeelden hiervan zijn:

 • Verander uw eBook-inhoud in een infographic (hoe u er gratis een kunt maken op Canva).
 • Je blogpost gebruiken als videotranscript.
 • Je podcastinhoud gebruiken in een Slide Share-presentatie.

Door dergelijke inhoud opnieuw te gebruiken, kunt u deze verschillende vormen van inhoud samen gebruiken om elkaar aan te vullen, wat uw publiek ten goede kan komen op basis van hoe ze leren. Plaats bijvoorbeeld de videolink vóór uw blogpost of link naar uw podcast vanuit uw Slide Share-presentatie.

Goede ideeën bedenken hoeft het leven niet uit je te putten. Soms hoef je alleen maar hallo te zeggen tegen de ideeën die je in de ogen kijken. Hoe gaat u uw volgende stuk inhoud opnieuw gebruiken?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map