Hoe u uw site kunt versnellen zonder een fortuin uit te geven aan speciale webhosting

Hoe lang duurt het voordat uw website is geladen? U weet het misschien niet, maar de snelheid van uw website kan een enorm effect hebben op hoe succesvol deze is. Wist je dat 40 procent van de mensen zal uw site verlaten als het laden meer dan drie seconden duurt? Of dat laadtijd van pagina is van invloed op de positie van zoekmachines?


wordpress snelheid
Afbeelding via Flickr door Sean MacEntee

Er zijn veel dingen die u kunt doen om de laadtijd te verkorten, zoals het optimaliseren van uw afbeeldingen en het minimaliseren van HTTP-verzoeken. Er is ook de mogelijkheid om uw hosting te upgraden naar een speciale server. Helaas kan dat u honderden dollars per maand opleveren. Dus wat doe je als je je site hebt geoptimaliseerd en de hoge kosten van dedicated hosting nog steeds niet kunt rechtvaardigen?

Ik heb de laatste tijd een klein experiment gedaan. Hieronder laat ik u zien hoe ik mijn site heb versneld en wat uw opties zijn.

Waarom Shared Hosting uw website vertraagt

Laten we eerst proberen te begrijpen waarom uw website traag is. Als u het goedkoopste pakket hebt gekozen dat uw host aanbiedt, wordt uw website gehost op een gedeelde server. Een gedeelde server lijkt een beetje op een appartementencomplex. U krijgt er uw eigen hoekje van (uw “appartement”), maar alle websites op die server gebruiken dezelfde bronnen, zoals hoe u een zwembad of een parkeerplaats bij uw appartementencomplex kunt delen.

Al je buren gebruiken dezelfde CPU-tijd, geheugen en schijfruimte, en dat kan veroorzaken wat sommige mensen een ‘bottleneck’ noemen. Het is alsof te veel mensen het zwembad van uw gemeenschap proberen te gebruiken dat er niet genoeg ruimte is om erin te zwemmen. Afhankelijk van uw host deelt u die bronnen mogelijk met honderden (of in sommige gevallen duizenden) andere websites.

Bij dedicated hosting daarentegen krijg je het hele complex voor jezelf. Stel u voor hoe uw site sneller en veiliger zou moeten zijn als u die bronnen niet hoefde te delen. Daarom vraagt ​​dit type hosting zo’n hoge vergoeding.

Maar zit er iets tussenin? Yep! Het is mogelijk om over te stappen van het basispakket voor gedeelde hosting zonder helemaal naar dedicated hosting te gaan.

Hoe heb ik mijn site versneld?

Ik geef het toe. Ik ben verslaafd aan QuickSprout. Neil Patel biedt deze super handige tool waarmee u het domein van uw site kunt invoeren en vervolgens gedetailleerde snelheids- en SEO-rapporten krijgt. Wat me opviel bij het controleren van mijn rapporten was dat mijn websites super traag waren. Omdat ik wist dat de sitesnelheid van invloed is op de positie van zoekmachines, kon ik alleen maar aannemen dat het me pijn deed.

Ik wilde iets sneller.

Ik heb niet veel geld om in mijn webhosting te gooien, dus ik heb wat onderzoek gedaan. Ik ontdekte dat het upgraden van het Bluehost.com Plus-pakket (het populairste shared hosting-pakket) naar hun Business Pro-pakket me een deel van de snelheid kon geven waarnaar ik op zoek was. In mijn onderzoek kwam ik mensen tegen die zeiden dat deze optie soms bestaat beter dan VPS-hosting. Ik dacht dat ik er een paar extra dollars per maand aan zou besteden, vooral toen ik wist dat ik terug kon schakelen als ik dat wilde. Het pakket werd ook geleverd met een gratis SSL-certificaat en een speciaal IP-adres, allemaal voor $ 20 per maand.

(Hier is iets leuks om op te letten: Toen ik een upgrade uitvoerde, hielden ze rekening met de hosting waarvoor ik al had betaald en pasten deze toe als ‘korting’ op mijn aankoop.)

Hoewel het Business Pro-pakket nog steeds op een gedeelde server staat, heeft het zijn voordelen. Volgens Bluehost host het Pro-pakket 80 procent minder gebruikers per server. Dat betekent dat er veel meer bronnen per gebruiker beschikbaar zijn.

Omdat ik wist dat ik deze uitdaging zou aangaan, voerde ik de QuickSprout-test uit op twee van mijn websites en nam ik een schermopname zodat ik ze voor en na kon vergelijken. Dit is de vorige:

Website # 1:

quicksprout-test

Website # 2:

quicksprout-test

Zonder iets anders aan mijn sites te veranderen, zag de test er zo uit nadat mijn website was overgeschakeld naar een nieuwe server.

Website # 1:

quicksprout-test

Website # 2:

quicksprout-test

Laten we eerlijk zijn; Ik ben geen webdesigner. Ik heb een aantal andere delen van mijn site die ik zou kunnen opschonen, maar het is duidelijk dat het upgraden van mijn hosting iets heeft gedaan voor de snelheid van de site. Ik begon met een reactietijd van 20 seconden op website # 1 en ging helemaal terug naar een reactietijd van 3 seconden!

Wat zijn uw opties?

Dus u wilt uw webhosting upgraden? Als je het goed vindt met een gedeelde server en gewoon iets beters wilt dan het basispakket, neem dan gerust een duik in een zakelijk pakket. Het spijt me niet dat ik het heb gedaan. (Ik kan niet met zekerheid zeggen of dit komt door de betere hosting, maar ik heb gezien dat mijn positie in de zoekmachine omhooggaat sinds ik een upgrade heb uitgevoerd, dus dat is een ander voordeel.)

Misschien loop je niet met Bluehost. U zult waarschijnlijk nog steeds geluk hebben met een bedrijfsplan boven het basisplan, ongeacht wie uw website host. Maar ik ben maar één meisje met een paar zakelijke websites en een eigen blog. Misschien heb je het gevoel dat je shared hosting helemaal bent ontgroeid.

Als dat het geval is, is je andere optie om te gaan met VPS-hosting. Een Virtual Private Server lijkt meer op een appartement dan op een appartement. Terwijl u het gebouw deelt, zijn er minder bewoners en hoeft u de middelen niet te delen. Over het algemeen worden uw CPU-tijd en -bronnen door iedereen gedeeld, maar ze worden op een manier verdeeld waarbij een deel ervan aan elke gebruiker is toegewezen. Dat betekent dat uw buren niet al uw middelen kunnen gebruiken.

VPS-hosting biedt ook meer flexibiliteit en controle over uw website, zoals het kunnen installeren van elke gewenste software. Het maximaliseert ook uw bronnen, zodat u meer bestanden en verkeer naar uw site kunt verwerken. Bovendien zijn er veel plannen om uit te kiezen, zodat u kunt beslissen hoeveel snelheid, opslag, bandbreedte en RAM u aan uw account wilt besteden. VPS-hosting kost je misschien ongeveer $ 60 per maand voor een goed plan.

Welk plan je ook kiest om te upgraden, bedenk waar je bent en waar je wilt zijn. VPS-hosting is nu misschien een beetje steil voor u (het is voor mij, en daarom ging ik met het Business Pro-abonnement van Bluehost.com), maar u voelt misschien dat u de gedeelde hosting al bent ontgroeid. Streef naar iets dat uw bestanden en verkeer efficiënt kan beheren.

Denkt u dat uw website een nieuw hostingplan nodig heeft? Welke optie kiest u om uw account te upgraden?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map