Hoeveel moet ik betalen voor webhosting?

Wil je een website starten? Dan weet je al dat je webhosting nodig hebt. Het goede nieuws is dat het geen fortuin hoeft te kosten. Toch roept het feit dat het helemaal niets kost de vraag op: hoeveel moet ik betalen voor webhosting?


kredietkaart

>> Download hier uw afdrukbare PDF-versie van dit bericht << [/ sociallocker]

Wat zijn mijn opties?

Als het gaat om webhosting, heb je twee opties:

1. Gratis webhosting

Een gratis host is er meestal een die gratis hosting aanbiedt, samen met een beperkte versie van hun contentbeheersoftware. WordPress.com, Blogger.com en Joomla.com zijn slechts enkele voorbeelden van gratis webhostingopties.

Voordelen:

 • Er zijn geen onderhoudskosten.
 • Je krijgt ook een gratis subdomein.
 • De meeste gratis opties zijn heel gemakkelijk te gebruiken en vereisen geen technische kennis.

Nadelen:

 • Afhankelijk van je gebruikersovereenkomst, ben je waarschijnlijk niet de eigenaar van je blog, wat betekent dat deze op elk moment kan worden opgeschort.
 • U heeft weinig controle over uw site. WordPress.com staat bijvoorbeeld niet toe dat u advertenties plaatst, wat uw verdienvermogen als blogger beperkt, om nog maar te zwijgen van het feit dat WordPress hun eigen advertenties op uw site kan plaatsen.
 • U krijgt geen eigen hoofddomein, wat betekent dat u “.wordpress.com”, “.blogspot.com” enz. In uw domein heeft.
 • Je bent erg beperkt in opslagruimte, bandbreedte en snelheid.

2. Zelfhosting

Een door uzelf gehoste website is een website waar u uw site op uw eigen servers host of een derde partij betaalt, zoals Bluehost of HostGator, om uw websitebestanden op hun servers op te slaan.

Voordelen:

 • U heeft meer controle over uw site omdat u de eigenaar bent en u heeft toegang tot uw websitecode.
 • Je hebt de vrijheid om geld te verdienen met je blog zoals je wilt.
 • Zelf-gehoste websites zien er professioneler uit.

Nadelen:

 • Self-hosting kan intimiderend zijn voor nieuwe website-eigenaren.
 • Zelf-gehoste sites vereisen doorlopende onderhoudskosten.

Hoewel u zou kunnen besluiten om helemaal niets voor uw website te betalen, wegen de voordelen van een door uzelf gehoste website veel zwaarder dan die van een gratis website. We raden ten zeerste af om een ​​gratis host te gebruiken omdat het het # 1 webhosting-gebod overtreedt: U zult geen gratis webhostingprovider kiezen.

Welke functies moet ik overwegen?

Als u ervoor kiest om uw website zelf te hosten (wat we hopen dat u zult doen!), Dan moet u overwegen wat een eerlijke prijs is en wat niet. Maar voordat u kunt weten of waar u voor betaalt, moet u weten wat u voor de prijs krijgt. Stel jezelf deze vragen:

Hoeveel websites / blogs ben ik van plan te hosten?

Als u van plan bent meer dan één website op te zetten, moet u ervoor zorgen dat u een host gebruikt die geen extra kosten in rekening brengt voor elke domeinnaam of misschien korting biedt voor extra domeinen.

Hoe groot worden mijn websites?

Wordt uw website een statische site met slechts een paar pagina’s, of gaat u veel inhoud of afbeeldingen op de blog van uw site plaatsen? Als u naar de laatste optie neigt, moet u er zeker van zijn dat uw keuzehost voldoende opslagruimte voor u biedt. Het goede nieuws is dat veel van de beste hosts onbeperkte opslagruimte in hun pakketten hebben.

Hoeveel verkeer verwacht ik?

Bandbreedte is de hoeveelheid gegevens die uw website kan overdragen. Meer bandbreedte betekent dat u meer bezoekers kunt ontvangen. Het kiezen van een host met onbeperkte bandbreedte is de beste optie, maar als u naar een ander hostingpakket kijkt, weet dan zeker hoeveel sitebezoekers u kunt huisvesten. Neem bij twijfel contact op met de hostingprovider.

Hoeveel klantenondersteuning heb ik nodig?

Als u geen idee heeft wat u doet, wilt u toegang tot klantenondersteuning om u te helpen bij het bouwen van uw website. Sommige hostingproviders bieden een hoger niveau van klantenondersteuning dan andere, dus zorg ervoor dat u hun contactopties controleert als u hulp nodig heeft; het is beter om ze telefonisch te kunnen bellen voor ondersteuning in plaats van te proberen hulp te krijgen van een chatbox waar niemand ooit online lijkt te zijn. Een goedkoper hostingpakket komt waarschijnlijk met een mindere kwaliteit van de klantenondersteuning.

Ben ik ok hosting op een gedeelde server?

Gedeelde webhosting is wanneer uw sitebestanden worden opgeslagen op dezelfde server als die van iemand anders. Dit is meestal geen probleem voor de meeste websites voor kleine bedrijven. Het kan echter knelpunten in de bandbreedte en beveiligingsproblemen veroorzaken. Toch betekent gedeelde webhosting dat het een stuk goedkoper is. Hosting op een gedeelde server kost mogelijk ongeveer $ 5- $ 10 per maand, terwijl hosting op een dedicated server u ergens tussen de $ 100- $ 350 of meer per maand kost.

Welk type beveiliging heb ik nodig?

Een ander ding om te overwegen is beveiliging. Als u een e-commerce website heeft en veel online betalingen accepteert of gevoelige klantgegevens opslaat, dan is een SSL-functie voor het versleutelen van uw gegevens nodig voor de veiligheid van uw website en uw geloofwaardigheid. U kunt dit meestal aan uw webhosting toevoegen voor ongeveer $ 30- $ 50 per jaar voor één domein.

Wat moet ik betalen?

Uw website brengt waarschijnlijk verschillende soorten kosten met zich mee wanneer u begint met bouwen, van het betalen voor een domeinnaam tot het inhuren van een webdesigner. Maar hoe zit het met uw hostingprovider?

De waarheid is dat webhosting in kosten varieert van een paar dollar per maand tot honderden dollars. Door de bovenstaande vragen te beantwoorden en te weten welke soorten functies u nodig heeft, kunt u de beste beslissing voor uw site nemen.

Maar je kwam hier niet alleen om naar me te luisteren terwijl ik door de bush sloeg.

Hier is het snelle antwoord: Als je een klein bedrijf bent, krijg je normaal gesproken alle functies die je nodig hebt en soms meer, als je $ 5- $ 7 per maand betaalt. Er zijn talloze hostingopties die onbeperkte bandbreedte, schijfruimte, domeinen en meer bieden voor ongeveer $ 6 per maand. Als u meer betaalt, moet u ervoor zorgen dat u de extra functies nodig heeft voordat u ervoor betaalt.

Als u veel verkeer ontvangt en u zich zorgen maakt over beveiliging en snelheid, is het redelijker om tot $ 350 te betalen, afhankelijk van hoeveel opslagruimte u nodig heeft..

De beste manier om de beste deal te krijgen, is echter om webhosts te vergelijken op basis van hun prijzen en pakketten om er een te vinden die aan uw behoeften en budget voldoet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map