Ik heb me aangemeld voor webhosting. Wat nu?

Dus je wilt bouw een website. Dat is geweldig! U hebt gekozen voor een zelf-gehoste optie, dus u heeft zich aangemeld voor een webhostingpakket. En nu staar je naar je dashboard en vraag je je af waar je heen moet. Welke stappen neemt u om uw website daadwerkelijk in de lucht te krijgen?


Maak je geen zorgen. Met deze beknopte handleiding helpen we u om van een webhostingaccount over te gaan naar een volledig werkende website.

aangemeld voor hosting, wat nu

Stap 1: stel uw domeinnaam in

Als u nog geen domeinnaam, u wilt er een kopen. U kunt elke domeinnaamprovider doorlopen, maar het kan gemakkelijker zijn om er een in te stellen als u uw domeinnaam via uw host koopt (als zij deze optie aanbieden). Als u door uw host gaat, zou het proces net zo eenvoudig moeten zijn als het kiezen en registreren van een domeinnaam.

Afhankelijk van uw host, heeft u mogelijk al uw domeinnaam gekozen tijdens het aanmeldingsproces. Sommige hosts hebben ook één gratis domein, dus u hoeft mogelijk niets uit te geven om uw eerste domein in te stellen.

Als u uw domein bij een andere provider koopt, kan het wat lastiger zijn om het aan uw account te koppelen, hoewel niet onmogelijk. Om dit te doen, moet u de naamservers van uw domein updaten. Uw naamservers bepalen waar uw domein zijn bestanden bereikt wanneer mensen uw website bezoeken. Matt heeft al besproken hoe je dit moet doen in stap twee van ‘Dus je hebt een domeinnaam geregistreerd. Wat nu?”

Stap 2: installeer uw CMS

Vervolgens heeft u een contentmanagementsysteem (CMS) nodig, zodat u kunt beginnen met het bouwen van uw website en het toevoegen van inhoud. Een van de meest populaire contentbeheersystemen is WordPress. Als extra bonus is het gratis, dus u heeft geen extra kosten in verband met deze software.

Het andere goede nieuws? De meeste hostingbedrijven hebben een eenvoudig te installeren WordPress-optie. Navigeer eenvoudig naar uw dashboard en u zou een websitebeheer of applicatiepaneel moeten zien. Daarin zou u verschillende opties voor webbouwers moeten vinden, waaronder WordPress. Je hoeft de WordPress-software niet te kiezen als je dat niet wilt, maar het heeft zijn voordelen, zoals gratis en ultra gebruiksvriendelijk. Klik gewoon om te installeren en u bent klaar om uw website te bouwen!

Alternatieve opties

Als je je website al hebt gebouwd, moet je de bestanden van je site uploaden met een FTP-account. Uw gastheer zou instructies moeten hebben over hoe u dit moet doen.

Als u van de ene naar de andere host overschakelt, kunt u meer lezen over hoe u dit kunt doen in ‘Overstappen op een nieuwe host – zonder downtime’.

Stap 3: Bouw uw website

Nu u een contentmanagementsysteem heeft, kunt u beginnen met het bouwen van uw website. Uw gastheer had u een e-mail moeten sturen met informatie over toegang tot uw CMS-dashboard. Voor WordPress gaat u bijvoorbeeld naar http://www.uwdomeinnaam.com/wp-admin en voert u vervolgens de inloggegevens in die uw host naar u heeft gemaild.

Kies eerst een thema. Ga in WordPress naar Uiterlijk > Thema’s en blader door gratis en betaalde opties. Als alternatief kunt u uw eigen thema uploaden als u een aangepast thema heeft laten maken of een thema buiten het systeem hebt gekocht. Nadat je je thema hebt geïnstalleerd, klik je op de knop Aanpassen of ga je naar Uiterlijk > Thema-opties om aangepaste wijzigingen aan te brengen. Als je bekend bent met HTML-codering, kun je ook naar Uiterlijk gaan > Editor om de lay-out, kleuren en meer over uw thema te wijzigen.

Ga vervolgens naar het tabblad Pagina’s en bewerk de inhoud op je startpagina. Voeg indien nodig meer pagina’s toe en ga vervolgens naar Uiterlijk > Menu’s om de weergave van uw pagina’s op uw navigatietabblad te wijzigen. Ga ten slotte naar Uiterlijk > Widgets om de inhoud van uw zijbalk en voettekst te ordenen. Wees niet bang om andere opties te verkennen, zoals de algemene instellingen, voordat u de lancering van uw website aankondigt.

Stap 4: controleer of uw site live is

Afhankelijk van hoe u uw account heeft ingesteld, is uw website waarschijnlijk al live. Typ voor de zekerheid uw domeinnaam in uw adresbalk. Als dit u niet naar de website brengt die u heeft gebouwd, moet u mogelijk uw domeinnaamservers bijwerken. Als je nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact op met je host om het probleem op te lossen.

Extra dingen die u kunt doen:

Zodra u webhosting heeft, zijn er een paar extra stappen die u kunt nemen om u te vestigen. Ze zijn op geen enkele manier vereist, maar u vindt de onderstaande stappen misschien nuttig.

Stel een e-mailaccount in

Veel webhosts bieden e-mailservices waarmee u een aangepaste e-mail kunt maken die aan uw domein is gekoppeld, zoals [email beveiligd] U kunt deze e-mail gebruiken voor zakelijke of administratieve doeleinden. Er zou een “e-mailaccounts” -gedeelte op uw dashboard moeten zijn waar u accounts kunt instellen en toegang tot uw inbox kunt krijgen. Het goede nieuws is dat veel webhosts gratis e-mailadressen ondersteunen als onderdeel van uw hostingpakket.

Koop of activeer uw add-ons

Add-ons komen bovenop uw basis hostingpakket. Enkele voorbeelden zijn extra domeinnamen, privacy van domeinnamen, SSL-certificaten, een speciaal IP-adres, site-back-upservices en meer. Zelfs als sommige van deze opties bij uw hostingpakket zijn geleverd, moet u ze mogelijk nog steeds vanuit uw dashboard activeren, dus wees niet bang om uw addon-serviceopties te verkennen om te zien wat er beschikbaar is met uw hostingpakket en wat u kunt toevoegen voor een kleine vergoeding.

Voeg een subdomein toe

Een subdomein is een extensie van uw primaire domein. mail.yahoo.com is bijvoorbeeld een subdomein van Yahoo.com. Een subdomein fungeert als een uniek webadres voor een bepaald gebied van uw site. Als u bijvoorbeeld een zakelijke website en een blog wilt opzetten, kunt u zoiets als blog.uwdomein.com kiezen om dat gedeelte van uw site onvergetelijk te maken en toch gemakkelijk toegankelijk te zijn voor klanten.

Niet alle website-eigenaren willen of hebben subdomeinen nodig, maar als u dat doet, is het proces vrij eenvoudig. Navigeer voor de meeste hosts eenvoudig naar Domeinen > Subdomeinen van uw dashboard. Bepaal vervolgens het gewenste subdomein en kies de map waaruit het subdomein de inhoud zal laden.

Van een hostingaccount naar een volwaardige website gaan, hoeft niet veel werk te kosten. Met de bovenstaande stappen kunt u binnen enkele minuten aan de slag. Als u ooit een specifieke vraag heeft over waar u bestanden kunt vinden of bepaalde functies kunt uitvoeren, neem dan contact op met uw hostingprovider, aangezien de processen van host tot host kunnen verschillen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map