Inleiding tot Content Delivery Networks voor een snellere WordPress-website

Als u op zoek bent naar manieren om uw WordPress-website sneller te laten laden om uw gebruikers een aangenamere ervaring te bieden en alle voordelen te benutten, dan bent u misschien het acroniem CDN of het netwerk voor inhoudslevering tegengekomen.


Netwerken voor inhoudslevering hosten in wezen veel van de inhoud van uw website op servers die dat wel zijn verspreid over de hele wereld. Het voordeel hiervan is dat wanneer een bezoeker uw website bereikt, de inhoud kan worden geladen vanuit het datacenter dat zich het dichtst bij hen bevindt, waardoor de tijd die het duurt voordat de pagina is geladen, wordt verbeterd.

>> Download hier uw afdrukbare PDF-versie van dit bericht << [/ sociallocker]

Hoewel u misschien sceptisch bent over het verschil, kan de locatie van een server de ervaring van een bezoeker van uw website hebben, studies hebben aangetoond dat milliseconden maken echt een verschil. Langzame laadtijden kunnen de tevredenheid van gebruikers, de waargenomen betrouwbaarheid en doelconversieratio’s van uw website beïnvloeden.

Dus of u nu items van uw website verkoopt of gewoon de best mogelijke gebruikerservaring wilt bieden, het gebruik van de diensten van een CDN kan u heel goed helpen uw doelen te bereiken.

CloudFlare-netwerkkaart

CloudFlare CDN-netwerkkaart

Hoe werkt een CDN-service?

Hoewel netwerken voor inhoudslevering zich op het gebied van webhosting bevinden, bieden ze een ander type service. Meestal wordt een CDN gebruikt om de statische aspecten van uw WordPress-website te hosten, zoals de media-inhoud, waaronder afbeeldings-, audio- en videobestanden, evenals JavaScript- en CSS-bestanden.

De CDN-service kopieert de statische inhoud van een website naar hun gedistribueerde netwerk van servers gevestigd in datacenters over de hele wereld. Vervolgens wordt elke keer dat een bezoeker een pagina op uw website bezoekt, die inhoud geladen vanaf de server die zich het beste bevindt om de inhoud zo snel mogelijk te leveren uit alle beschikbare opties.

Nadat u een CDN-serviceprovider hebt gekozen, moet u uw website configureren om verbinding te maken met hun servers. Na deze eerste installatie hoeft u echter niets meer te doen, aangezien de CDN-service de distributie van statische bestanden naar hun servers beheert. Ze zorgen ook voor het berekenen en verbinden van de bezoeker met het juiste datacenter, wat de optimale laadtijd van de pagina oplevert.

Voor wie is een CDN niet bedoeld

Als uw website niet veel inhoud of een wereldwijd bereik heeft, is het misschien niet echt nodig om gebruik te maken van de diensten van een inhoudsleveringsnetwerk.

Lokale websites die zich op een specifieke geografische locatie richten, kunnen beter een webhost vinden met een datacenter in hun doelgebied. Hoewel gebruikers die overal zijn gevestigd nog steeds toegang hebben tot de website, ervaren gebruikers in het geografische hoofdgebied een website die sneller wordt geladen.

Als uw website niet veel inhoud bevat, met name grote mediabestanden, bieden de services van een CDN mogelijk niet het beste rendement op uw investering als u uw webhosting nog moet upgraden.

Waar u op moet letten bij het kiezen van een CDN-service

Hier is een checklist met punten waarmee u rekening moet houden wanneer u op zoek bent naar een CDN-service die de levering van de inhoud van uw website kan versnellen:

Hoe verdeeld zijn hun servers

Hoe meer u weet over uw bezoekers en waar ze geografisch zijn gebaseerd, hoe beter u uitgerust bent als het gaat om het kiezen van een CDN.

Als de meerderheid van uw bezoekers in de VS en het VK is gevestigd, is het een must om ervoor te zorgen dat potentiële CDN-services die u op de shortlist plaatst datacenters op die locaties hebben. Als alternatief, als er geen patroon is waar uw bezoekers zijn gevestigd en je hebt een echt wereldwijd publiek, dan moet het zoeken naar een CDN die dit weerspiegelt een prioriteit zijn.

Hoe werken hun prijsplannen?

Meestal worden CDN-services in rekening gebracht voor de hoeveelheid gegevens of bandbreedte die uw website zal gebruiken, hoewel dit niet altijd het geval is. Hoewel het relatief eenvoudig is om uit te rekenen hoeveel schijfruimte uw website nodig heeft, is het vaststellen van de hoeveelheid bandbreedte die het verbruikt minder eenvoudig, vooral wanneer u probeert rekening te houden met fluctuerende verkeersniveaus.

Dit kan het voorspellen van de kosten van een CDN meer wisselvallig maken dan het zou kunnen zijn. Echter, zoals de beste CDN’s zullen doen bieden flexibele plannen waarmee u kunt overschakelen van het ene niveau of niveau naar het andere naarmate uw behoeften toenemen of afnemen, kunt u voorkomen dat u voor meer bandbreedte betaalt dan u nodig heeft of gebruikt.

Bieden ze ondersteuning voor WordPress?

Als uw website is gebouwd met WordPress of een ander CMS of publicatieplatform, is het van cruciaal belang om eventuele CDN-ondersteuning van die software te controleren. Velen zullen dat doen, maar sommige bieden mogelijk meer integratie dan andere. Dit kan diensten op maat omvatten en compatibiliteit met populaire caching-plug-ins, zoals de populaire en gratis W3 Totale cache of WP Super Cache plug-ins.

Deze plug-ins maken het heel eenvoudig om een ​​CDN te integreren met uw WordPress-website, naast vele andere voordelen. Dit maakt ondersteuning voor hen, of een vergelijkbare optie, de moeite waard om op te letten bij het selecteren van een serviceprovider.

Beste CDN-opties voor WordPress-gebruikers

Nu u weet wat een CDN is en hoe dit uw website ten goede kan komen, evenals enkele dingen om op te letten bij het selecteren van een service, volgen hier enkele opties die u mogelijk wilt eens nader bekijken.

MaxCDN

MaxCDN bevat geweldige ondersteuning voor WordPress, inclusief integratie met de W3 Total Cache-plug-in. Om een ​​beter idee te krijgen van hoe deze service met uw website zou werken, kunt u dat zelfs doen bekijk hun setup-tutorial voor WordPress en W3 Total Cache-gebruikers.

MaxCDN bieden een gratis proefperiode en met prijzen vanaf slechts $ 9 per maand, is dit een betaalbare manier om uw sitesnelheid te verhogen.

CloudFlare

CloudFlare is een andere populaire keuze onder WordPress-gebruikers. Dit CDN erkennend, heeft hun service zo eenvoudig mogelijk gemaakt voor WordPress-websites en heeft dit ook gedaan hebben hun eigen plug-in gemaakt om dit te doen.

CloudFlare biedt meer dan alleen een netwerkdienst voor het leveren van inhoud, maar hun betaalde CDN-abonnementen beginnen bij $ 20 per maand en brengen geen kosten in rekening op basis van hoeveel bandbreedte uw site verbruikt. Ze hebben ook gratis plannen beschikbaar voor lichte gebruikers.

WPPronto

WPPronto voorheen opereerde onder de naam WPCDN, wat u een idee zou moeten geven van de diensten waarin zij gespecialiseerd zijn.

Het bedrijf biedt nu WordPress-hosting met integratie met CloudFlare CDN als kern van hun hostingplannen. Prijzen beginnen vanaf $ 20 per maand, inclusief hosting voor één WordPress-website op een solid-state drive en onbeperkte CloudFlare CDN-bandbreedte. Je krijgt ook toegang tot een team van toegewijde WordPress-ondersteuningsexperts en meerdere lagenbescherming om je site veilig te houden.

Conclusie

Hopelijk kun je nu de waarde zien van het gebruik van een CDN om een ​​deel van de inhoud van je website te hosten.

Als dit klinkt als een service waar uw website baat bij zou hebben, bieden de bovenstaande aanbevelingen een aantal geweldige plannen voor een reeks websites, van beginnende blogs tot aan inkomsten genererende websites en online winkels.

Als u vragen heeft over netwerken voor het leveren van inhoud of andere vormen van webhosting, kunt u hieronder een opmerking achterlaten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map