Is “Unlimited” Web Hosting echt onbeperkt?

Het woord ‘onbeperkt’ is geweldig. In zijn ruwe vorm suggereert het dat wanneer iemand onbeperkte hoeveelheden aanbiedt van wat ik maar wil, ik op het punt sta op een behoorlijk lieve rit.


>> Klik hier om het PDF-bestand te downloaden <<

is onbeperkte hosting echt onbeperktOf dat dacht ik ooit. Gebundeld uit onbeperkte porties eetgelegenheden, voor de baas gesleept voor het misbruiken van onbeperkte ziekteverzuimregelingen, en verbannen naar de bank omdat ik mezelf een onbeperkt aantal keren op het voetbalveld had uitgewisseld, voelde het steeds meer alsof ik iets deed wat zich voordeed onbeperkt aanbod, ik heb het altijd voor elkaar gekregen. Later, toen ik de online wereld van het maken van websites binnenstapte, merkte ik dat veel van de hostingbedrijven dit, dat en nog iets anders “onbeperkt” aanboden. Mijn eerdere ervaringen brachten meteen een aantal rode vlaggen met zich mee … nou, misschien niet meteen, ik werd nog steeds opgewonden! Gelukkig ben ik vandaag echter veel verstandiger over het gebruik van dat woord en in het bijzonder wat sommige hostingbedrijven ‘echt’ kunnen bieden nadat ze je hebben gelokt met hun onbeperkte oplossingen.

Als u vrij nieuw bent in het concept van website-hosting, maar u weet dat u hosting nodig heeft om uw site online te laten leven, bevindt u zich mogelijk nog in de fase van het proberen te beslissen welk hostingbedrijf het beste plan heeft voor jou. Tijdens uw hostingreizen is de kans groot dat u sites tegenkomt die onbeperkte bandbreedte en onbeperkte schijfruimte bieden. Laten we, zodat we hier op dezelfde pagina staan, snel samenvatten wat die twee faciliteiten zijn, wat ons zal helpen om als eindgebruiker een beter perspectief te krijgen op wat de hostingbedrijven ons proberen te verkopen. Bandbreedte is de hoeveelheid gegevens die kan worden overgebracht van uw site naar de browser van zoekers die uw site bezoeken. Hoe meer afbeeldingen en video’s op uw site, hoe meer bandbreedte uw site nodig heeft om correct te functioneren. Schijfruimte daarentegen is de ruimte die u hebt toegewezen om uw site op te slaan op de server van het hostingbedrijf.

Op dit moment denkt u misschien ‘dus wat’ met betrekking tot bandbreedte en schijfruimte, omdat de ‘host met de meeste’ sowieso onbeperkte capaciteit voor deze faciliteiten adverteert. Goed punt! Denk hier echter over na. Als uw site wordt gehost op een gedeelde server met duizenden andere sites, moet de capaciteit van die server op een gegeven moment worden beïnvloed om steeds meer bandbreedte en schijfruimte toe te voegen. Een server is een fysieke eenheid en kan niet eindig zijn. Er moet ergens een harde limiet zijn voor de bron. Dit geldt niet alleen voor de beperking van de opslagserver. Wanneer u ook een onbeperkt aanbod ziet op domeinen, subdomeinen, e-mailaccounts en al het andere dat het hostingbedrijf in de verleidingsbundel gooit, zullen er kosten voor de provider zijn die ergens langs de lijn naar zijn klanten moeten druppelen.

Hoe kunnen hostingbedrijven dan legaal adverteren dat ze u ‘onbeperkt’ iets zullen geven? Welnu, dat kunnen ze, want toen u zich bij hen aanmeldde, vertelde u hen dat ze door (misschien blindelings) in te stemmen met hun servicevoorwaarden zonder te controleren wat de betekenis is achter de voorwaarden van uw hosting. De kleine lettertjes geven ergens aan dat verwijzing naar het aanbod van ‘onbeperkt’ eigenlijk een aanbod is dat ze geen limiet stellen aan het niveau van de activiteit van uw site. Dat wil zeggen, tenzij uw site zo groot wordt van uw add-ons eraan, of zo populair, dat het de bronnen van de server belast. Als dit gebeurt, kan uw site offline worden gehaald. Heb je ooit naar een site gezocht om in plaats daarvan een witte pagina te vinden met een vetgedrukte zwarte opdruk die “Bandwidth Limit Exceeded” schreeuwt?

Nu denk je misschien dat dit volkomen oneerlijk klinkt voor website-eigenaren die eruitzien alsof ze overgeleverd zijn aan de genade van deze grote bullebak-tiran die conglomeraten host. Dit is zelden het geval. Als u goed begrijpt wat u van plan bent met uw site en hoe groot u verwacht dat deze wordt, is de kans groot dat u nooit hoeft na te denken over mogelijke problemen met uw hostingprovider. In werkelijkheid zal uw account waarschijnlijk niet eens in de buurt komen van het opgebruiken van de toegewezen bandbreedte. Evenmin het account van andere gebruikers met wie u de server deelt. Dit betekent dat bandbreedte en andere quota die op accounts op de server worden toegepast, voor een zeer redelijke en aantrekkelijke prijs tot een redelijk bedrag kunnen worden beperkt. In de meeste gevallen blijkt het voor beide partijen een win-win te zijn.

Onbeperkte hostingplannen bieden een zeer goede optie in termen van kosten en service, op voorwaarde dat u er zeker van bent dat u geen excessen aan uw site toevoegt om uw gebruikslimieten te overschrijden. Als u twijfelt, zoek dan online naar vergelijkingshulpmiddelen voor hosting waarmee u uw verwachte gebruiksgegevens kunt invoeren en de host kunt vinden die het beste aan uw behoeften voldoet. Lees ook de Servicevoorwaarden van een host voordat u zich aanmeldt, en als u twijfelt, neem dan contact op met uw potentiële providers om bevestiging te krijgen over eventuele zorgen over uw ‘onbeperkte’ voordelen die door hen worden aangeboden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map