Is uw site beveiligd tegen hacken op een gedeelde hostingserver?

Als de beveiliging van uw website of blog niet iets is waar u zich teveel zorgen over maakt, wilt u er misschien wat aandacht aan besteden. Sommige ongelukkige webeigenaren ervaren dat hun sites herhaaldelijk worden aangevallen, ondanks dat ze al het mogelijke hebben gedaan om dit te voorkomen. Maar hebben ze?


>> Klik hier om het PDF-bestand te downloaden <<

Is gedeelde hosting veilig voor hackenAangezien zoveel websites zijn opgeslagen op een gedeelde server en zijn bedoeld om te worden beschermd door de host die ze huisvest, is het verontrustend dat zoveel geregistreerde hackincidenten en pogingen zo regelmatig worden gemeld. Als u een van de kleine tot middelgrote webeigenaars bent die uw host betalen om uw sites veilig te houden, dan is het misschien tijd om uw standpunt hierover te heroverwegen en na te gaan of shared hosting uw online activa de bescherming biedt die u verwachten.

Een van de redenen dat website-eigenaren voor een bepaald hostingbedrijf kiezen, is vanwege hun veiligheidsgarantie. Dit geldt voor alle hostingniveaus, dus het is niet verwonderlijk dat mensen met kleinere sites kiezen voor de gedeelde serverfaciliteit als een manier om geld te besparen.

Beveiliging, plus een lagere prijs, staat gelijk aan kosteneffectieve hosting voor de gemiddelde en serieuzere site-eigenaar. Elk echt hostingbedrijf zal aan zijn gedeelde serverklanten presenteren dat ze, ondanks de lagere hostingkosten, regelmatige back-ups aanbieden, uitgebreide firewallbewaking en veiligheidsmaatregelen handhaven tegen alle hackinspanningen. Deze hackpogingen kunnen en komen vaak voor in de volgende vormen;

 • Phishing – hackers breken in op gedeelde servers om de serverconfiguratie bij te werken, waardoor phishing-pagina’s kunnen worden weergegeven vanuit een submap van elke site die op de getroffen server wordt gehost. Phishing moedigt de sitegebruikers aan om privégegevens in te voeren op een nepwebsite die er bijna hetzelfde uitziet als het origineel.
 • DoS en DDoS – denial of service en gedistribueerde denial of service-hacks overspoelen de servers met nepverkeer, dus interne toegang is niet vereist om de toegang van de server tot het internet voor onbepaalde tijd op te schorten.
 • Rogue-toegang – draadloze toegangspunten die onbeveiligd zijn achtergelaten door onwetend hostingpersoneel, zorgen voor een buitenbroek en toegang door hackers
 • Toegang via achterdeur – hackers profiteren volledig van configuratieproblemen, administratieve fouten, slechte wachtwoorden en onjuist beveiligde inbelverbindingen.

Bij al deze evenementen is het doel van de hacker om servers te laten crashen, netwerken neer te halen en toegang te krijgen tot de persoonlijke financiële en andere gegevens van klanten.

Ondanks wat je nu misschien denkt, zijn servers standaard erg veilig. Het beveiligingsprobleem specifiek voor gedeelde servers is echter dat er meer dan 500 mensen op dezelfde server kunnen zijn, elk met hun eigen FTP-account. Met zoveel mensen die de ene server delen, zullen de onervaren of luie accounthouders in de groep extreem eenvoudige wachtwoorden gebruiken.

Deze wachtwoorden worden gemakkelijk gekraakt door hackers die vervolgens toegang kunnen krijgen tot de andere sites van die persoon, vaak omdat dezelfde wachtwoorden op alle sites worden gebruikt. Dergelijke eenvoudige fouten door webeigenaren worden versterkt wanneer hackers geautomatiseerde scripts uitvoeren tegen serverwachtwoorden. Bovendien onthult een inbraak in één account op de server de rest van de sites op die gedeelde server. Omdat gemakkelijke wachtwoorden zo’n eerlijk spel zijn voor het onethische, is het moeilijk om de hostingservice de schuld te geven van deze gevallen van inbraak.

Hacken kan echter ook plaatsvinden door kwetsbaarheden in het beheer van het configuratiescherm en door beveiligingslekken in plug-ins en add-ons in applicaties zoals WordPress. Als u een van de site-eigenaren bent die hun websites op de gedeelde server van een hostingbedrijf opslaat, volgen hier enkele tips die u kunnen helpen de pogingen van hackers om toegang te krijgen tot uw eigendommen te dwarsbomen;

 • Upgrade de applicaties die u gebruikt, met name WordPress. Dit zal helpen voorkomen dat geautomatiseerde scripts gaten in oudere versies oppikken. Dit geldt ook voor oudere versies van thema’s en plug-ins.
 • Als u WordPress gebruikt, beveilig en versterk het dan
 • Verander uw gebruikersidentiteit in iets anders dan “admin”, plus gebruik een beter wachtwoord dan bijvoorbeeld wachtwoord123
 • Upgrade andere applicaties (helpdesk, forums) dan WordPress die mogelijk ook lekkende toegangspunten hebben.
 • Communiceer met uw webhost om ervoor te zorgen dat waar mogelijk de nieuwste versie van hun besturingssysteem, zoals Linux, werkt.
 • Wees op uw hoede voor elk contact van ‘uw’ webhost die om een ​​wachtwoord of persoonlijke gegevens vraagt.

Elke website kan een eerlijk spel zijn voor de sinistere bedoelingen van hackers en, of je het nu leuk vindt of niet, sites met gedeelde hostingservers. Met de populariteit van deze hostingoptie is de kans dat uw sites worden gehackt een reële mogelijkheid, maar het is niet iets waar u uw tijd aan kunt besteden, aangezien ‘de meeste’ sites hun hele leven zonder problemen overspannen.

De beste kans die u heeft om uw sites te beschermen, is om sterke wachtwoorden te gebruiken, al uw applicaties te upgraden en te praten met uw hostingbedrijf om ervoor te zorgen dat ze ook ijverig zijn met hun systeembeveiliging..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map