IX Web Hosting Review: prijzen, plannen, beoordelingen en meer!

Tot 1991 – weet je, in de donkere middeleeuwen – kon internet alleen worden gebruikt voor onderwijs en onderzoek. Scholen en onderzoeksinstellingen gebruikten dedicated servers, dus er was geen behoefte aan webhosting door derden.


Tegenwoordig is dat echter allemaal veranderd door een breed scala aan diensten en producten aan te bieden. Met zoveel opties om uit te kiezen, kan het echter moeilijk zijn om de serieuze spelers te onderscheiden van degenen die niet gebouwd zijn om lang mee te gaan.

Een lang bestaand bedrijf is kortom – dat in 1999 is begonnen met een server in een woonkamer in het Midwesten. Sindsdien is het uitgegroeid tot bijna hosting vanuit het 11.000 vierkante meter grote datacenter in Columbus, Ohio. Zoals hun website zegt, betekent dit gevestigde trackrecord en aanhoudende groei dat ze geen fly-by-night-operatie zijn die binnenkort zal verdwijnen.

In 2015 echter door Endurance International Group (EIG), die een portfolio van 60 webhostingservices heeft, waaronder Bluehost, HostGator en Site5. Dit leidde ertoe dat klanten vreesden dat het bedrijf zou worden gesloten en dat hun accounts zouden worden gemigreerd naar een van de andere hostingproviders van EIG. Maar zelfs twee jaar na deze aankondiging was alles nog steeds hetzelfde bij IX.

Dit veranderde in januari 2018 toen IX haar klanten informeerde dat ze zouden worden gemigreerd. Waar staan ​​de zaken nu? Moet u IX nog overwegen voor hostingservices? Hoe verhoudt IX zich tot Site5?

We behandelen al deze bases en meer in deze review.

Hoe werkt IX Web Hosting?

webhosting logo

IX biedt diensten aan zoals webhosting, virtual private servers (VPS) en domeinregistratie. Beschikbare add-ons zijn onder meer e-commerce Secure Sockets Layer (SSL) -certificaten, verkopersaccounts, een website verhuisservice, SiteLock-beveiliging en software voor het bouwen van websites.

Er is ook een goed ontwikkelde kennisbank voor gebruikers, waaronder veelgestelde vragen, artikelen en video’s. Klantondersteuning wordt aangeboden via e-mail en chat. Linux en Windows gedeelde webhostingkosten variëren van $ 3,95 tot $ 7,95 per maand, Linux VPS van $ 54,95 tot $ 89,95 per maand en Windows VPS van $ 69,95 tot $ 104,95 per maand.

Uptime is de sleutel voor elke webhostingservice – als uw site immers niet meer werkt, doet het er niet toe – en IX heeft er een prioriteit van gemaakt. IX bezit een eigen Tier 3 (N + 1) datacenter in plaats van er een te delen, en de redundanties die in een Tier 3-systeem zijn ingebouwd, zorgen ervoor dat voedingen gebalanceerd zijn om oververhitting te voorkomen, en in het geval van een stroomstoring zijn er twee industriële generatoren om continu werkend vermogen te leveren. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich ook in het datacenter.

Beveiliging heeft ook een hoge prioriteit, zoals wordt geschat één website wordt elk jaar gehackt en IX gebruikt SiteLock om zijn sites te beschermen. Er zijn bewakingsservices om u onmiddellijk op de hoogte te stellen als een van uw webadressen wordt weergegeven in zwarte lijsten van Google, McAfee en / of Norton.

Discovery-services controleren dagelijks meer dan 12 miljoen door IX gehoste webpagina’s en bestanden op virussen en andere malware. Als kwaadaardige code wordt geïdentificeerd, herstellen herstelservices automatisch de webpagina-code om te voorkomen dat de computers van bezoekers worden geïnfecteerd.

Unieke functies van IX Web Hosting

Webhostingsite

Het sleutelwoord bij het beschrijven van de hostingservices van IX is ‘onbeperkt’. Zelfs hun baseline gedeelde hostingpakket van $ 3,95 per maand omvat onbeperkte opslag, onbeperkte bandbreedte, onbeperkte gehoste domeinen en onbeperkte e-mailaccounts.

MySQL- en MSSQL-databases zijn gratis, samen met redundante netwerken en routing. Bovendien breiden de aanvullende producten en services van IX de gebruikersopties verder uit.

Een voorbeeld is het verkopersaccountsysteem van IX dat beschikbaar is voor Amerikaanse klanten. Het is een goed geïntegreerde creditcardprocessor die niet alleen werkt voor internetverkopen en veilingen, maar ook kan worden gebruikt voor telefoon- en postorders. Er zijn geen toepassingskosten en de installatie is snel en eenvoudig dankzij de interface voor het programmeren van toepassingen (API) maakt gebruik van een gratis virtuele terminal. Het werkt met alle belangrijke software voor winkelwagentjes en transactiekosten beginnen bij slechts 1,15%.

De website builder van IX is ook krachtig en gemakkelijk te gebruiken voor iedereen die niet met de moeren en bouten van codering wil omgaan. Er zijn tal van sjablonen waaruit u kunt kiezen – u kunt zelfs aangepaste Facebook-pagina’s maken – en met de tools en widgets voor slepen en neerzetten kunt u het uiterlijk van uw site aanpassen aan uw behoeften.

U kunt op elk moment uw pagina’s bewerken, allemaal geoptimaliseerd voor zoekmachines, en sjablonen zijn mobiel-klaar voor eenvoudige weergave op smartphones en andere mobiele apparaten. De prijs voor dit alles is slechts $ 5 per maand.

Prijzen

Er zijn twee hostingplannen: gedeeld (Linux en Windows) en VPS (X4 en X8 Linux en Windows).

Zoals hierboven vermeld, worden gedeelde abonnementen geleverd met onbeperkte opslag en bandbreedte. Beide hostingplannen bevatten onbeperkte gehoste domeinen. Elk gedeeld abonnement bevat ook ten minste één gratis domein. (Extra domeinen kunnen worden gekocht voor $ 12,95.)

Alle VPS-abonnementen worden geleverd met twee speciale IP-adressen (Internet Protocol). Onderstaande prijzen zijn per maand.

Gedeelde hosting

Linux:

 • Expert ($ 3,95): maximaal 2 speciale IP’s en 1 gratis domein
 • Business Plus ($ 7,95): maximaal 3 speciale IP’s en 2 gratis domeinen
 • Unlimited Pro ($ 7,95): tot 15 speciale IP’s en 3 gratis domeinen

Ramen:

 • Business Plus ($ 4,50): 3 gratis IP’s en 2 gratis domeinen
 • Unlimited Pro ($ 9,95): 15 gratis IP’s en 3 gratis domeinen

VPS-hosting

Linux:

 • X4 ($ 54,95): 4x CPU-cores, 768 MB RAM, 1500 GB gegevensoverdracht, 50 GB opslag, cPanel of Plesk-configuratiescherm
 • X8 ($ 89,95): 8x CPU-cores, 2048 MB RAM, 2000 GB gegevensoverdracht, 100 GB opslag, cPanel of Plesk-configuratiescherm

Ramen:

 • X4 ($ 69,95): 4x CPU-cores, 768 MB RAM, 1500 GB gegevensoverdracht, 50 GB opslag, Plesk 10-bedieningspaneel
 • X8 ($ 104,95): 8x CPU-cores, 2048 MB RAM, 2000 GB gegevensoverdracht, 100 GB opslag, Plesk 10-bedieningspaneel

Wil je een proefrit maken? Je kunt alle abonnementen van IX zeven dagen gratis uitproberen, en zelfs nadat je er een hebt gekocht, is er een extra geld-terug-garantie van dertig dagen.

Wat vinden mensen van IX?

verschillende mensen denken

Er zijn twee van recente gedachten over IX: voor en na de aankondiging van januari 2018 over de migratie van Site5.

Over het algemeen hadden gebruikers gemengde gevoelens bij het praten over de producten en diensten van IX. Voor sommigen waren technische problemen en downtime minimaal, waren de prijzen concurrerend en was het ondersteunend personeel deskundig en behulpzaam. De nadruk van IX op zoekmachineoptimalisatie (SEO) werd ook als een pluspunt gezien.

Voor andere gebruikers is de “onbeperkte” opslagruimte Dat is in de praktijk niet altijd gelukt en downtime kwam vaker voor dan de gegarandeerde uptime van 99,9%. Bovendien is er geen duidelijk beleid met betrekking tot de frequentie van gegevensback-up en is er geen speciaal serverplan beschikbaar.

Nadat de migratie van Site5 was aangekondigd, meldden gebruikers dat de klantenservice telefonisch was beëindigd en alleen beschikbaar is via e-mail of ondersteuningsticket. Daarnaast sinds begin 2018.

Het verplaatsen van honderdduizenden accounts en gerelateerde gegevens is altijd traag en problematisch, en soms ook downtime van een dag of meer of zelfs sitegegevens verloren gaan.

Wat wij denken

man en vrouw denken

Gezien de migratie naar Site5, is het belangrijkste hoe de producten en services overeenkomen met IX’s.

Site5 werd ook overgenomen door EIG in 2015. Net als IX biedt het shared hosting- en VPS-abonnementen, maar daarnaast biedt het reseller-hosting en voert het nachtelijke gegevensback-ups uit. Site5 gebruikt het Linux-besturingssysteem, terwijl IX zowel Linux als Windows gebruikt. (In tegenstelling tot IX lijkt Site5 ook geen ondersteuning te bieden voor ASP.NET.). De shared hostingplannen van Likeite5 bieden onbeperkte bandbreedte en opslag. De twee duurdere abonnementen ondersteunen ook een onbeperkt aantal websites, maar het basisplan wordt geleverd met slechts één.

De drie plannen van Site5 voor gedeelde webhosting zijn duurder dan die van IX en zelfs met de korting voor een jaarlijkse abonnementsaankoop variëren ze van $ 8,95 tot $ 14,95 per maand. VPS-hosting is iets meer dan de IX prijzen hierboven. In tegenstelling tot IX worden er geen gratis domeinen aangeboden.

Dus, hoe zullen de verschillen tussen IX en Site5 worden opgelost?

Het simpele antwoord is: Wie weet?

Het is verontrustend dat de IX-website niet duidelijk maakt dat klanten en services worden verplaatst naar Site5.

Alleen wanneer u een aankoop probeert te doen, krijgt u de mogelijkheid om in te loggen met uw IX-account of u aan te melden voor een nieuw account op Site5. Er is ook geen informatie beschikbaar op Site5 over de IX-migratie. De sociale media-accounts van Site5 bieden ook geen hulp. De Facebook-pagina is sinds augustus 2016 niet bijgewerkt en het Twitter-account sinds augustus 2017.

Eerlijk gezegd gooi je de dobbelstenen door je aan te melden bij IX Web Hosting. Ook al heeft het een bewezen staat van dienst, een eigen datacenter, zeer concurrerende prijzen en robuuste webhostingopties, de situatie is voor de meeste mensen een beetje in de lucht om zich zelfs aan een maandelijks abonnement te binden.

Uiteindelijk kan het een hele klus zijn om de beslissing te nemen om uw site (s) van de ene provider naar de andere te migreren, zelfs volgens uw eigen planning. Gezien de enorme schaal van de 500.000 websites en gegevens die worden verplaatst, moet je misschien wachten tot het stof is neergedaald voordat je je eigen websites, gegevens en klanten riskeert.

Aan de andere kant, afhankelijk van hoe de klantcontracten van IX worden verzoend met Site5 nadat de migratie is voltooid, zou u misschien wel eens een geweldige deal hebben.

Wilt u de top 500 webhostingbedrijven bekijken? Neem een kijk lijst meer leren.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map