Maak je gelieerde links op je blog bekend?

Heb je je ooit afgevraagd of je je lezers moest vertellen over de aard van de link toen je je eerste affiliate-link op je blog plaatste? Veel bloggers vragen zich af of dit het juiste is om te doen. Anderen zijn van mening dat het openbaar maken van hun partnerovereenkomst van invloed kan zijn op hun inkomsten.


Moeten we elke blogger laten beslissen wat hij moet doen op basis van zijn eigen gevoel? Blijkt dat het niet zo eenvoudig is. Lees verder om te leren of u gelieerde links moet onthullen en hoe.

affiliate links op blog

Moet u gelieerde links openbaar maken?

Als je in de Verenigde Staten woont, is het antwoord op die vraag ongetwijfeld JA. De FTC heeft richtlijnen uiteengezet die regelen hoe goedkeuringen openbaar moeten worden gemaakt. Kortom, elke keer dat u een gratis product ontvangt om te beoordelen, een gelieerde link in uw inhoud opneemt, een gesponsorde post schrijft of een andere vorm van compensatie ontvangt, moet u een openbaarmaking opnemen.

De richtlijnen voor openbaarmaking van de FTC zijn van toepassing op zowel blogplatforms als sociale netwerken. Als uw blog of sociale media-accounts klachten ontvangen dat u deze openbaarmakingsrichtlijnen niet volgt, kunt u problemen krijgen met de FTC en voor de rechter worden gedaagd.

Wat als u niet in de Verenigde Staten woont?

De FTC is een in de VS gevestigde organisatie, dus als u niet in de Verenigde Staten woont, valt u buiten hun rechtsgebied. Dat betekent echter niet dat u zich geen zorgen hoeft te maken. Begin met het controleren van de richtlijnen van uw regio over openbaarmakingen van bekrachtigingen. Heeft u geen richtlijnen met betrekking tot dit probleem? Nogmaals, dit betekent niet dat deze richtlijnen geen invloed op je hebben.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat uw gelieerde links een in de VS gevestigd bedrijf onderschrijven, maar u bent buiten de VS gevestigd Als u genoeg klachten krijgt, kan de FTC achter het bedrijf aan gaan dat u goedkeurt omdat ze via uw site adverteren en de advertenties voldoen niet aan de FTC-richtlijnen.

Laten we even niet eens naar de richtlijnen kijken. Het bekendmaken van gelieerde links kan nog steeds een goed idee zijn. Waarom?

Het helpt vertrouwen op te bouwen bij uw publiek.

Als u geïnteresseerd bent in het opbouwen van vertrouwen, is het de moeite waard om dit openbaar te maken, vooral als een groot deel van uw publiek uit de Verenigde Staten komt, waar het bekendmaken van gelieerde links en sponsoring steeds gebruikelijker en ethischer wordt. Als het goed is gedaan, kan uw publiek ervoor kiezen om u te ondersteunen via die affiliate-links, wat uw inkomsten zou verhogen.

Hoe maakt u de links openbaar?

Nu u een beter idee heeft of u bekendmakingen op uw blog en sociale media-accounts zou moeten of zullen opnemen, gaan we kijken hoe u aanbevelingen en sponsoring kunt vrijgeven.

Hoewel de FTC-richtlijnen geen eenduidige aanpak geven, schetsen ze wel een aantal dingen die je wel en niet moet doen.

Het belangrijkste is om de onthullingen duidelijk en opvallend te maken.

Bij het maken van een openbaarmaking ‘duidelijk en opvallend’, adviseert de FTC in hun .com Openbaarmakingsdocument dat bloggers ‘de openbaarmaking zo dicht mogelijk bij de uitlokkende claim plaatsen’ en ‘rekening houden met de verschillende apparaten en platforms die consumenten kunnen gebruiken om advertenties en de bijbehorende openbaarmaking te bekijken’. Bij hyperlinks naar een openbaarmaking wordt geadviseerd om de hyperlink te labelen en duidelijk te maken. U mag lezers niet laten scrollen om de onthulling te vinden, en u mag hen ook niet toestaan ​​een aankoop te doen voordat ze de onthulling zien.

Laten we een paar voorbeelden bekijken.

NEE: U neemt een affiliate-link op in een blogpost en voegt aan het einde een disclaimer toe waarin staat dat de post affiliate-links kan bevatten.

Dit zou niet voldoen aan de FTC-richtlijnen, vooral als er hyperlinks zijn tussen de affiliate-link en de openbaarmaking, die een lezer gemakkelijk kunnen afleiden voordat hij of zij de openbaarmaking bereikt. Het is ook niet duidelijk welke links affiliate links zijn en u heeft de bekendmaking niet dicht bij de triggerclaim geplaatst (de affiliate link).

Ja: U neemt een verklaring op in het blogbericht direct na een affiliate-link, zoals: ‘Openbaarmaking: dit is een affiliate-link, wat betekent dat als u Voorbeeld.com bezoekt via deze link en dit product koopt, ik een commissie krijg. Maak je geen zorgen, de prijs is nog steeds hetzelfde voor jou! “

Toegegeven, er zijn veel manieren om uw onthulling te verwoorden. Het punt is dat deze openbaarmaking direct naast de link wordt geplaatst, zodat lezers deze niet kunnen missen.

Nee: In uw blogbericht geeft u lezers de opdracht om uw openbaarmakingspagina te bekijken en er vervolgens naar te linken.

Dit is over het algemeen niet voldoende. U moet de link rechtstreeks in uw blogpost vermelden en duidelijk maken welke links worden gesponsord.

Ja: Direct na een affiliate-link vermeldt u: “Opmerking: dit is een affiliate-link, wat betekent dat ik een vergoeding ontvang als u een product via deze link koopt. Bezoek mijn openbaarmakingspagina voor meer informatie. ‘

In dit geval heeft u uw openbaarmaking dicht bij de triggerclaim en bent u duidelijk geweest over de aard van de link. Linken naar de openbaarmakingspagina van uw blog is optioneel, maar u kunt dit doen als u dit wilt uitwerken zonder al te langdradig te zijn in uw bericht.

Nee: U neemt een algemene openbaarmaking op in uw zijbalk, in de hoop elk geval van gelieerde links op de site te dekken, ongeacht op welke pagina of blogpost een lezer zich bevindt.

Helaas is dit voorbeeld nog steeds een nee-nee in de ogen van de FTC. Ze willen niet dat uw onthullingen worden gescheiden door uw triggerterm door niet-gerelateerde afbeeldingen of informatie. Als bezoekers van uw site uw blog op een mobiel apparaat lezen, wordt de zijbalk vaak gescheiden van de inhoud en is het onwaarschijnlijk dat deze wordt gezien.

JA: U maakt de affiliate-link bekend en verwijst de lezers vervolgens naar de volledige openbaarmaking. Voorbeeld: “Dit is een affiliate-link, wat betekent dat we een vergoeding ontvangen voor items die via deze link zijn gekocht. Bekijk onze disclaimer op de zijbalk voor meer informatie. ”

Zoals de FTC stelt: “Als scrollen nodig is, gebruik dan tekst of visuele aanwijzingen om consumenten aan te moedigen te scrollen om de onthulling te bekijken”, dus dit is een acceptabele manier om lezers naar uw onthulling te leiden.

Bonustip: Als u gelieerde links op Twitter of Facebook deelt, kunt u ervoor zorgen dat lezers de aard van de link begrijpen door een verklaring als ‘Advertentie’, ‘Gelieerde link’, ‘Sponsoring’ of vergelijkbare openbaarmaking op te nemen voordat u het product introduceert.

Lees voor meer voorbeelden van openbaarmaking en informatie over het delen van goedkeuringsinformatie met uw bloglezers de FTC’s .com Disclosures-document.

Wat vind je van het openbaar maken van gelieerde links? Doe je het? Vind je dat bloggers dat zouden moeten doen? Laat het ons weten in het commentaargedeelte.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map